Entertainment alle pijlers

Waarom is voetbal zo populair?

17-09-2014 20:19 65 berichten
En dan niet alleen op televisie als sport om naar te kijken (wat ik bij een EK of WK overigens erg leuk vind) maar ook als sport om te stimuleren wanneer kinderen (jongetjes) kleuters zijn.



Mijn kind is nog niet eens één jaar oud en dus nog laaaang niet aan de orde of en op welke sport hij zou willen, maar nu al vliegen de opmerkingen over 'straks voetballen' en 'aanmelden bij de voetbalvereniging' ons om de oren terwijl andere sporten niet eens genoemd worden (en misschien wel veel leuker zijn!)



Als ik 't voor het zeggen had zonder te vragen aan zoon wat hém leuk zou lijken had ik namelijk een heel andere sport in gedachten maar het lijkt wel of alle ouders van kleuters (van jongetjes dan toch zeker) denken: 'Op voetbal natuurlijk'.



Hoe zou dat komen?
Alle reacties Link kopieren
Dat vraag ik me al jaren af. Dus ik lees mee.
Ik heb zoon langs allerlei sporten gesleept en helaas voetbalt hij nu Hij wilde het graag, dus sta ik braaf elke week langs de lijn.
Hier voetballen alle heren en dames. Ze hebben allemaal mogen kiezen en gingen allemaal voor voetbal. Dus mijn zaterdag is altijd goed gevuld. Voetbal leek ze het leukste en er zijn er bij die dus al vanaf hun vierde voetballen, 22 jaar lang al.
Persoonlijk snap ik het ook niet zo, maar tja, zo ben ik altijd ernstig verbaasd als iemand zegt 'ik hou niet zo van muziek'. Dat zal dan zoiets wel zijn.



De opmerking over jongens op voetbal, ook al zo'n moeilijke vraag eigenlijk. Waarschijnlijk om dezelfde reden dat meisjes op balletles gaan, omdat het als iets typisch meisjesachtig wordt gezien?
Elk dorp heeft wel een voetbalvereniging. Voor andere sporten moet je vaak verder rijden.
Alle reacties Link kopieren
Sorry ik kan je geen antwoord geven.....Wij hebben een echt voetbalgezin hahaha.Alle 3 de kinderen (2 jongens,1 meisje) voetballen en mijn man en ik zijn binnen de vereniging ook actief als vrijwilliger.



Het enige dat ik kan bedenken is dat jonge kinderen over het algemeen wel een bal als speelgoed hebben en er dus automatisch tegenaan gaan schoppen.

Een tennisracket bv zie je eigenlijk niet bij de peuters/kleuters als "standaard"speelgoed.
Alle reacties Link kopieren
Als je nú de tv aanzet op ned.3 snap je het wel denk ik.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Omdat voetbal populair is...

Het is ook heel toegankelijk, je hebt er alleen een bal voor nodig. Geen rackets, knuppels, handschoenen of sticks.

Iedereen heeft op voetbal gezeten of op z'n minst voetbal gespeeld op straat of bij gym.



In andere landen zullen ze kinderen pushen om te gaan honkballen, hier is het dus voetbal.
Omdat het als onze volkssport word gezien? Zoals in Amerika iedere jongen op football of honkbal gaat. Het is de sport waarin wij al heel lang uitblinken als land.



Vind het zelf overigens een doodsaaie sport, ik kan veel kijken maar voetbal vind ik echt geen fluit aan.
quote:Penelope_ schreef op 17 september 2014 @ 20:30:

Omdat het als onze volkssport word gezien? Zoals in Amerika iedere jongen op football of honkbal gaat. Het is de sport waarin wij al heel lang uitblinken als land.



Vind het zelf overigens een doodsaaie sport, ik kan veel kijken maar voetbal vind ik echt geen fluit aan.Of Lacrosse! Ook zo'n sport die je daar heel veel ziet, maar hier totaal niet
Er is overigens niks mis met voetbal leuk vinden als sport om te beoefenen hoor, begrijp mij niet verkeerd, maar ik ben er altijd wel verbaasd over dat juist deze sport zo populair is. Of zouden jongetjes (kinderen in het algemeen) vooral ook gevoelig zijn voor waar al veel andere kinderen in de klas bijvoorbeeld naartoe gaan? Of wat ze op tv voor fragmenten hebben gezien?



Mijzelf lijkt voor een kind bijv. honkbal echt véél leuker en uitdagender. Een moment individueel met een knuppel, een moment echt als team in het veld.

Toch heeft nog nooit iemand ooit tegen mij (of mijn zoontje) gezegd: Hé, ga je over een jaar of vijf op beeball?
Wij woonden naast een honkbalveld, dus iedereen zat op honk- of softball.



In zoons klas voetbalt het gros van de jongens, dus dat zal zijn voorkeur best beïnvloed hebben.
om dat je er hard tegen aan kan schieten, zacht, mee kan dribbelen, mooie voorzet kan geven, kan koppen, tegenstanders passeren als een mini Messi, het een sport van winnen is en waar je zo wel een team bent en een specialist (je positie).



Voetbal is zo leuk
Waarschijnlijk omdat het goedkoop is. Ik zou het ook niet stimuleren, want je zit dan wekelijks 1 of 2 dagen aan zo'n club vast met training en wedstrijd. Zou proberen te sturen naar 'n andere sport waar je zelf ook lol in hebt en die niet in teamverband zijn zodat het allemaal wat vrijblijvender is als je 'ns geen zin hebt in training/wedstrijd.
quote:strikjemetstippels schreef op 17 september 2014 @ 20:40:

Voetbal is zo leuk Ik vind jeugdwedstrijden echt saai. Zeker nu ze op een groot veld spelen.
Alle reacties Link kopieren
Als het me lukt zou ik het liefste het toch een beetje ontmoedigen. In onze woonplaats zitten zoveel Tokkieclubs, waar kinderen onwijs schelden en om niks al een ander slaan of trappen. Dan kun je wel een nette club kiezen waar dat niet mag, maar dan zien ze die etters als ze uit moeten spelen.
Stressed is just desserts spelled backwards
Alle reacties Link kopieren
quote:Nouschi schreef op 17 september 2014 @ 20:28:

Als je nú de tv aanzet op ned.3 snap je het wel denk ik. Tuurlijk is dat spannend, maar de gemiddelde amateurswedstrijd is niet om aan te gluren, ik weet er alles van (had een vriend die elke zondag wedstrijd speelde)
Stressed is just desserts spelled backwards
Ik heb zelf ook niet zoveel met trainingen en al helemaal niet met wedstrijden. Was vroeger ook totaal geen type voor sport en of zoon daarvan houdt moet nog maar blijken hè Zoals ik hem nu zie denk ik: die wil naar de klimhal! Maar het is mij de laatste jaren gewoon wel opgevallen dat ouders van andere kinderen zo massaal voor voetbal kiezen (en meisjes voor ballet) en ook wij krijgen inmiddels - al dan niet grappend bedoeld - opmerkingen dus over zoon later voetballen etc.

Volgens mij grotendeels beïnvloed door zowel omgeving als media.
quote:Maleficent schreef op 17 september 2014 @ 20:48:

Als het me lukt zou ik het liefste het toch een beetje ontmoedigen. In onze woonplaats zitten zoveel Tokkieclubs, waar kinderen onwijs schelden en om niks al een ander slaan of trappen. Dan kun je wel een nette club kiezen waar dat niet mag, maar dan zien ze die etters als ze uit moeten spelen.Dat valt hier gelukkig onwijs mee. Maar die überfanatieke ouders kan ik dan weer niets mee. Ik sta meestal ergens alleen.
Wel eens jongetjes van een jaar of zes, zeven op een training gezien? Met zijn allen op het balletje af, weinig samenwerking en volgens mij allemaal met hetzelfde doel: geef mij 1 minute of fame en laat MIJ dat doelpunt maken! Terwijl ze bij veel andere sporten dus veel meer in de (individuele) belangstelling staan en mij dat voor een kind ook leuker lijkt.
Alle reacties Link kopieren
uberfanatieke ouders zijn meer regel dan uitzondering, vind ik.



die zien vlgns mij ook niet de lol van het spel, maar geld en roem.
wij slapen nooit.
quote:valentinamaria schreef op 17 september 2014 @ 20:55:

uberfanatieke ouders zijn meer regel dan uitzondering, vind ik.



die zien vlgns mij ook niet de lol van het spel, maar geld en roem.Ja, in de D12 zeker
quote:NYC schreef op 17 september 2014 @ 20:54:

Wel eens jongetjes van een jaar of zes, zeven op een training gezien? Met zijn allen op het balletje af, weinig samenwerking en volgens mij allemaal met hetzelfde doel: geef mij 1 minute of fame en laat MIJ dat doelpunt maken! Terwijl ze bij veel andere sporten dus veel meer in de (individuele) belangstelling staan en mij dat voor een kind ook leuker lijkt.

Dat is met honkbal ook. Alleen wordt daar al van jongs af aan veel meer op positie getraind.

Maar zie het outfield maar eens rennen als er een bal komt
Alle reacties Link kopieren
Hier in de regio is het hockey wat de klok slaat. Ik geloof dat ik daar niet omheen kan. Nu mag mijn kind natuurlijk best op hockey, maar hier liever niet eigenlijk;)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven