Geld & Recht alle pijlers

Overlijdensrisicoverzekering en medische geschiedenis.

19-12-2010 23:14 75 berichten
Wij zijn aan het zoeken naar een koophuis en hebben alvast een overlijdensrisico verzekering aangevraagd voor mij. Om te zien of en tegen welk tarief ze mij accepteren.



Ik heb een medische geschiedenis, maar ik ben op het moment gewoon gezond, heb kinderen, ik werk, ik sport, kortom, er is niets aan de hand. Maar ik had wel het idee dat een verzekeraar moeilijk zou gaan doen.



En uit de aanvraag die we gedaan hebben blijkt dat ook: mijn premie zou 3 keer zo hoog als die van mijn man.

We hebben een aanvraag bij Reaal gedaan.



Ik zou graag horen of andere mensen met een medische geschiedenis goede tips hebben, welke verzekeraar, wat is normaal qua premieverhoging etc.



We hebben inmiddels wel redelijk serieuze plannen voor een koophuis, en het hele aanvraagproces van die verzekering duurde behoorlijk lang, dus ik heb geen zin om nog aantal keer bij verschillende verzekeraars door die hele rompslomp te gaan en uiteindelijk ons huis niet gefinancierd te krijgen. Dus ik hoop dat mensen hier wat goede tips hebben.
Ik kan je geen tips geven, maar bereid je voor op het ergste. Zelfs als je kerngezond bent en nooit ziek, kun je al op een verhoging rekenen als je rookt en overgewicht hebt!
mwah, het gaat om (overigens minimale) kwaadaardige afwijking aan de baarmoederhals, en een gerepareerde hartklep.. ik dacht al dat verzekeraars dat niet leuk zouden vinden, maar ik ben inmiddels weer kerngezond en tja..
Alle reacties Link kopieren
Wij hadden indertijd ons huis zonder verzekering gekocht maar onlangs wilden wij de hypotheek verhogen en daarvoor was een verzekering wel verplicht. Wij hebben beiden een medische geschiedenis en ik ben in het verleden afgewezen maar inmiddels zonder problemen en zonder verhoging verzekerd (bij Reaal overigens). Mijn man daarentegen is bij diverse verzekeraars geweigerd en Reaal bracht voor hem een offerte uit met iets vergelijkbaars zoals jij: een premie dat ruim drie keer zo hoog lag. Uiteindelijk, na maanden van werkelijk óveral aanvragen indienen, wilde ASR hem wel verzekeren tegen een geringe verhoging. Uit mijn hoofd iets van ¤ 55 tegenover ¤ 30 normaal. Dus wel een verhoging maar niet buitensporig.



Succes!
Ik betaal al extra premie voor mijn depressie. Erg raar want alleen suicide dood je bij depressie en dan keren ze toch niet uit.



Succes maar ik vrees dat het moeilijk gaat worden.
Als het enigszins mogelijk is willen we die verzekering wel, om voor nationale hypotheekgarantie in aanmerking te komen. We kunnen al geen hoog bedrag lenen, dus ieder procentje rentewinst is welkom.



Dus eigenlijk moeten we dus wel overal en nergens aanvragen indienen?
Alle reacties Link kopieren
quote:citronella schreef op 19 december 2010 @ 23:27:

Als het enigszins mogelijk is willen we die verzekering wel, om voor nationale hypotheekgarantie in aanmerking te komen. We kunnen al geen hoog bedrag lenen, dus ieder procentje rentewinst is welkom.



Dus eigenlijk moeten we dus wel overal en nergens aanvragen indienen?Ja, ik zou idd gewoon bij zoveel mogelijk verzekeraars een aanvraag doen. Zowel ikzelf als mijn man zijn een keer afgewezen en hebben een woekerpremie voorgesteld gekregen maar na lang speuren zijn we toch allebei verzekerd tegen een redelijk normale premie
Alle reacties Link kopieren
En wat je ook doet, niet liegen over eventuele aandoeningen. Valsheid in geschrifte kan je duur komen te staan.
Alle reacties Link kopieren
Idd, wees eerlijk: afgewezen worden is minder erg dan jarenlang premie betalen en dat de verzekeraar vervolgens niks uitkeert
Alle reacties Link kopieren
quote:ikbenikenbenertrotsop schreef op 19 december 2010 @ 23:26:

Ik betaal al extra premie voor mijn depressie. Erg raar want alleen suicide dood je bij depressie en dan keren ze toch niet uit.



Succes maar ik vrees dat het moeilijk gaat worden.Geen uitkering bij zelfmoord is alleen in de eerste twee jaar en soms drie jaar van de looptijd. Maar buiten dat is het niet normaal hoe streng ze zijn.
Alle reacties Link kopieren
Handige informatie als je een ziekte(verleden) hebt en een levensverzekering/hypotheek wilt aanvragen:



http://www.weldergroep.nl/verzekeren/levensverzekering
En in dit topic krijg ik accuut de reclame onderin 'vergelijk alle aanbieders online en sluit uw levensverzekering af'
Alle reacties Link kopieren
Hier hetzelfde probleem gehad alleen andere medische geschiedenis (Crohn). Ik wordt zo moe van die zeikerds, ze hebben een standaard lijstje liggen met ziektes en verder dan dat wordt niet gekeken. Volgens hun zou ik eerder dood gaan. Niks van waar, nog nooit wetenschappelijk bewezen en grote onzin. Ben al 8 jaar medicijn vrij. Ik heb mijn specialist en HA dus brieven laten schrijven en dossiers laten opsturen. Dat heeft wel een beetje geholpen. Premie is flink omlaag gegaan (betaal nog wel iets extraas, maar dat vind ik niet erg) en ik heb een verzekering die ik mee kan nemen als ik een keer zou verhuizen. Dat laatste heb ik expres gedaan zodat ik niet elke keer dat gezeik krijg.



Ik zou dan ook nooit opgeven dat ik een depressie ofzo zou hebben. Depressies zijn vaak een tijdelijke ziekte (mits je niet manisch depri bent ofzo). Ik zou bijv ook nooit opgeven dat ik migraine heb ofzo. Voorzichtig zijn met die gegevens want ze blijven je altijd achtervolgen (dus weees eerlijk tot zekere hoogte). Dus goed nadenken wat je wel en niet verteld (want inderdaad premie betalen en dan niet uitkeren moet je ook niet hebben) maar gewoon blijven zeiken bij ze dat je geen extra premie wilt betalen en blijven volhouden. Dit soort bedrijven zwemmen in het geld dus je hoeft zeker geen medelijden met ze te hebben, hebben ze namelijk ook niet met jou. Harde zakelijke onderhandelingen dus.
@scuba

Op het moment dat je ziektes verzwijgt, zelfs als ze onschuldig zijn, mag de verzekeraar uitkering weigeren op het moment dat je overlijdt. Ook als de verzwegen ziekte niets met de oorzaak van het overlijden te maken heeft. Ik zou iedereen dus absoluut aanraden om wel en zelfs volledig eerlijk te zijn!
Alle reacties Link kopieren
Mijn man heeft kanker gehad en betaalt nu iets van 10 euro per maand meer dan ik, bij ASR. Hoewel het wat romslomp geeft zou ik toch even rondshoppen; het kan een hoop geld schelen.
Alle reacties Link kopieren
Irritant ja. Mijn vriend heeft een aangeboren hartafwijking. Maar het stelt niks voor en je kan dr 100 mee worden. Verzekeringen zijn altijd een ramp dan. Blijf inderdaad wel eerlijk. Anders betalen ze helemaal niet uit!
Op zaterdag help ik tamme dieren weer het beest in zichzelf te vinden.
Alle reacties Link kopieren
Nog een kleine tip bij het rondshoppen: laat je informeren bij de Hypotheker oid over welke verzekeringsmaatschappijen als 'makkelijk' bekend staan en dien een boel aanvragen tegelijk in, zodat je niet het risico loopt om afgewezen te worden. Als je afgewezen wordt, moet je dat namelijk opgeven als je elders een aanvraag indient, en dan kun je een verzekering wel vergeten.
Alle reacties Link kopieren
De achtergrond van de absurde prijsverhogingen is dat als er normaal statistisch 1 per 10000 mensen doodgaat en bij een bepaalde ziekte 2 per 10000 dat in sterfterisico een toename van 100 % is. Nou ja, ik ben nooit echt goed geweest in statistiek dus mss leg ik het volledig verkeerd uit. Komt er op neer dat er in absolute cijfers niets aan de hand is maar in relatieve cijfers een forse toename is, en daardoor dus die schijnbaar belachelijke premieverhogingen. Dergelijke risico's worden by the way bij andere verzekeraars ondergebracht, al merk je daar als polishouder niets van (en er zijn niet veel van die herverzekeraars).

Ik heb geen ervaring met het shoppen om verzekeringen, maar als men zegt dat onderhandelen over de prijs zin heeft, zeker doen.
Alle reacties Link kopieren
Laat je inderdaad eens adviseren bij een financieel adviseur/hypotheekadviseur. Mijn ouders hebben mij overigens op mijn achttiende meteen een levensverzekering af laten sluiten, waardoor ik nu maar 13 euro per maand betaal, en ik kan deze altijd verhogen/meenemen als ik een huis besluit te kopen, zonder dat mijn premie de lucht in schiet.
Alle reacties Link kopieren
quote:nummerzoveel schreef op 20 december 2010 @ 09:16:

@scuba

Op het moment dat je ziektes verzwijgt, zelfs als ze onschuldig zijn, mag de verzekeraar uitkering weigeren op het moment dat je overlijdt. Ook als de verzwegen ziekte niets met de oorzaak van het overlijden te maken heeft. Ik zou iedereen dus absoluut aanraden om wel en zelfs volledig eerlijk te zijn!Ik zeg niet dat je moedwillig alles moet verzwijgen. Maar stel dat ik die verzekering 10 jaar geleden had afgesloten had en ik krijg een depressie. Dan ga ik dat toch niet verder aangeven? Of Migraine of weet ik veel waarvan zij denken dat je eerder mee dood gaat. Vind het echt onzin, laten zij eerst maar eens die standaard lijstjes aanpassen en zorgen dat ze wetenschappelijk bewijs voor hun beweringen hebben en dan ga ik eens bedenken of ik alles ga vertellen. Op dit moment echt niet. Ik vind dat soort verzekeraars echt mate naaiers en zeker niet menselijk. Dus nee, je moet oppassen dat snap ik ook, maar ik zou zeker kijken of ik een lagere premie kan krijgen. Nogmaals, die gasten zwemmen echt in hun geld en heb ik zeker geen medelijden mee.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben geweigerd bij de aanvraag van een OR-verzekering op basis van één bloedwaarde. Ik heb een nierafwijking en de verzekeraar wou mijn medisch dossier inzien, daar heb ik toestemming voor gegeven en omdat één bloedwaarde boven de norm zat die zij hanteerden wouden ze me niet hebben. In de afwijzingsbrief die ik kreeg stond dat ik ze mij niet wilden verzekeren omdat ik een zeer grote kans had om binnenkort te overlijden. Dat kwam best hard aan moet ik zeggen. Mijn arts was (is) het hier ook helemaal niet mee eens, volgens heb kan ik rustig 100 worden met mijn afwijking zolang ik maar braaf mijn medicijnen blijf gebruiken.



Ik was zo van slag van die afwijzing dat ik geen zin meer had om verder te shoppen en dus zijn we naar een andere hypotheekverstrekker gegaan die wel een hypotheek wou verstrekken op twee inkomens (inkomenvan vriend alleen was net paar duizend euro per jaar te laag, dus die van mij moest wel meegerekend worden) en één levensverzekering. Hierdoor hebben we geen NHG en betalen we dus iets meer rente van gepland, maar goed we kunnen het betalen en hebben het bedrag dat we nu betalen over voor het huis waarin we wonen.



Vriend en ik zijn beide volledig eerlijk geweest op het aanvraag formulier (hij heeft migraine en hoge bloeddruk en heeft kleine premieverhoging gekregen) en als ik ooit weer eens een aanvraag doe, dan zal ik weer helemaal eerlijk zijn, zowel over mijn medische geschiedenis als de afwijzing.



Het bijzondere vind ik dan wel weer dat we een paar maanden voor we een huis gingen kopen een uitvaartverzekering geregeld hebben en daarvoor ben ik zonder problemen of premieverhoging aangenomen. Vriend heeft ook daar een kleine premieverhoging.
Alle reacties Link kopieren
Dit was trouwens allemaal vijf jaar geleden. Ik heb het idee dat banken en verzekeraars nu nog veel strenger zijn.
Ik heb inderdaad al contact gehad met onze financieel adviseur. We kunnen wel inzage vragen in de beslissing van de medisch adviseur maar dat moet dan weer schriftelijk en we krijgen ook schriftelijk bericht terug enz. maar aangezien we wel zeer binnenkort een bod willen uitbrengen hebben we inmiddels toch wel haast.



We gaan nu bij een andere verzekeraar proberen.



De tip om veel aanvragen te doen leek me in eerste instantie wel een goede, maar als je geweigerd wordt kan dat ook weer gevolgen hebben las ik ook hier.



Hmm.. lastig.



Misschien moet ik al blij zijn dat ik geaccepteerd ben, maar ik heb wel een beetje moeite met de absurde premieverhoging.



10 euro meer zoals bij Aletta d'r man vind ik wel acceptabel, misschien moet ik ook ASR eens proberen.



De site van Eimmer was heel nuttig, had ik die maar eerder geraadpleegd, dan had ik het allemaal wat serieuzer aangepakt, nu ging het om een soort testaanvraag en heb ik bijv. geen contact opgenomen met mijn eigen specialisten om te vernemen wat ze precies aan de verzekeraar gingen melden, heb gewoon klakkeloos de machtigingen ingevuld.



Ga morgen meteen mijn specialisten ook bellen.
Alle reacties Link kopieren
Eens met Scuba, ik heb in overleg met de financieel adviseur ook niet mijn hele ziel en zaligheid blootgelegd. Als ik goudeerlijk was geweest dan had was ik ook geweigerd of een giga premie betaald terwijl dit belachelijk is.

Bijv. depressie: 1 op de 10 NL'ers krijgt hier mee te maken en 4 op de 10 NLérs zullen een depressieve periode in zijn leven meemaken. Dit staat echt niet netjes ingevuld op alle formulieren. Sterker nog de financieel adviseur die dit werk al meer dan 20 jaar deed had nog nooit een klant gehad die ooit in zijn leven wel eens een SOA had gehad.....



Overleg met je Financieel Adviseur. Wees eerlijk maar snij jezelf niet in de vingers.



En als je overlijdt is het niet zo dat de verzekeraar zomaar inzicht krijgt in je medisch dossier volgens mij alleen de reden van overleden/doodsoorzaak. Verder wordt je beschermt via de wet op privacy, medisch beroepsgeheim, en als je dus naar de andere wereld bent overgestapt wordt dat dossier dus niet even gefaxed naar de verzekeraar. En de verzekeraar stelt niet bij ieder overlijden een onderzoek in.
Alle reacties Link kopieren
quote:citronella schreef op 19 december 2010 @ 23:27:

Als het enigszins mogelijk is willen we die verzekering wel, om voor nationale hypotheekgarantie in aanmerking te komen. We kunnen al geen hoog bedrag lenen, dus ieder procentje rentewinst is welkom.



Dus eigenlijk moeten we dus wel overal en nergens aanvragen indienen?

Vraag lijkt mij -als jullie het alleen voor de NHG doen- wegen de extra kosten voor de verzekering op tegen het voordeel in rentekosten dat je krijgt onder NHG?



Ik heb ook een hypotheek onder NHG: was verplicht (kon alleen kopen met een bepaalde subsidie icm NHG). Heb geen partner (wie weet wel ooit, maar wie weet ook nooit) en omdat ik dus te zwaar ben (wel erg veel te zwaar hoor) betaal ik nu ook veel meer. En dat terwijl ik nú niets onder de leden heb (geen typische klachten/ziektes die bij overgewicht horen) en ik bovendien ook geen nabestaanden heb. Maar helaas....ik kon alleen op deze manier kopen (en voor huur kwam ik op mijn 28ste niet in aanmerking) dus niet veel keus.



Mij vertelden ze wel dat ze me zouden kunnen herkeuren na 5 jaar, dit omdat ik natuurlijk altijd kan afvallen tot een gezond gewicht. Mss kan dat in jouw geval ook?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven