Gezondheid alle pijlers

Acht maanden extreme pijn aan gebit, nog geen oplossing

20-10-2014 18:42 14 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo mensen,



Sinds februari heb ik extreme pijnklachten aan mijn gebit. Heb een kleine vulling gekregen in mijn rechtervoortand (mijn eigen tandarts was verhuisd ineens en kreeg een nieuwe tandarts ineens) en nadat de verdoving uit was gewerkt kreeg ik extreme pijn zoals nog nooit eerder ervaren. Ik hoopte dat het vanzelf overging maar de weken daarna straalde de pijn uit naar de andere tanden. Enorme druk, pijn bij ademenen. Ben drie keer terug geweest naar de nieuwe tandarts maar hij snapte ook niet waar dit vandaan kwam, en ik moest een second opinion nemen. Uiteindelijk bleek dat er gaten onder vullingen zaten en daar ook (denk ik deels) pijn vandaan kwam.



Het heeft me minimaal 30 tandartsbezoeken gekost om tandartsen ervan te overtuigen dat er wat onder de vullingen moest zitten en dat deze vervangen moesten worden. Sommige zijn vervangen maar niet allemaal, want ze willen afwachten wat de second opinion bij kaakchirurg 2 mededeeld. Ook omdat mijn gebit er goed uitziet van de buitenkant (flossen, rageren, elektrisch poetsen) is men heel terughoudend in het behandelen. Maar ik heb nog steeds pijn, gaat de hele dag en nacht door. Zeurend, kloppen, stekend, sommige kiezen pijnlijk bij bijten of aanraken. Constante druk door mijn tanden en kiezen. Soms oorpijn. Soms pijnlijk in het gezicht, bij jukbeen of bij kaak. Of onder oog. (geen aangezichtspijn overigens aangezien ik tramadol en carbamazepine heb gehad en beiden werken niet tegen de pijn).



Ik weet precies welke kies welke pijn geeft maar de specialisten kunnen hier alsnog niet veel mee. Nogal frustrerend want je hebt pijn, maar iedereen is terughoudend. Ik ben bij de kaakchirurg 1 geweest die zegt dat ik klem, Centrum voor bijzondere tandheelkunde stelt dat ik níet klem. Ik zelf meen dat het een combinatieprobleem is van klemmen, gaten onder vullingen, en zenuwen met overdreven reactie sinds kleine vulling of extract van dwarsliggende verstandskies. Na die vulling in de voortand is het hele alarm afgegaan en nog steeds gaande.



Conclusie, de oorzaak is niet makkelijk aan te duiden. De huisarts gaat af op de expertise van de specialisten en stelt dat het dus niet met mijn tanden heeft te maken. (ookal ben ik het daar deels mee oneens) De pijnpoli is het enige wat ze me nog kan bieden. Ik heb de afgelopen maanden alleen maar pijnstillers geslikt, elke dag 3 x ibuprofen en 8 x paracetamol 500. Daarna nog carbamazepine en tramadol, amytriptiline. Niks helpt. Ik wil ook nog niet aan levenslange pijnstilling dus pijnpoli is voor mij de laatste optie. Ik zat te denken eerst de neuroloog nog te proberen.



Deze week heb ik weer een afspraak met mijn huisarts. Weet iemand nog andere specialisten waar ik heen zou kunnen gaan, of heeft iemand nog ideeën waar deze pijn vandaan zou kunnen komen?

Zijn er ook mensen met ervaringen van de pijnpoli en neuroloog?
Alle reacties Link kopieren
Bagger in Nederland dat je bij tandartsen eigenlijk gewoon geen rechten hebt.. Je pijn is echt precies op een bepaald moment vlak na een behandeling begonnen en bestaat er dan geen recht op herstel, door fout van tandarts? Vind dat zoooo krom geregeld.



Dat jij straks je kies moet trekken vanwege de pijn, want dat is de enige oplossing die me tevoren komt na het lezen van jouw stukje..
..popcorn?
Alle reacties Link kopieren
Oef wat erg, jeetje ik zou het niet weten waar je nog heen kan, zijn er geen academische ziekenhuizen waar specialisten zitten waar je iets mee kan ofzo?



Heel veel sterkte!
Zou het niet kunnen dat je tandarts met het spuiten van de verdoving een zenuw heeft geraakt? Is mij eens overkomen, en precies de zelfde klachten. Nadat de verdoving was uitgewerkt, deed gewoon alles zeer!

Heeft maanden geduurd voordat die zenuw weer rustig was. Het straalt dan echt uit naar je hele gebit.
Alle reacties Link kopieren
Wat klote hé!!!



Naar de dokter en tandarts blijven gaan, anders geef je bij de dokter aan dat je er psychisch onder lijdt. En anders een andere tandarts zoeken en blijven bezoeken. Geef een grote bek en laat t er niet bij zitten.



Is niet normaal dat jij met pijn moet rondlopen..
Waarom niet eerst die overdwarse verstandskies eruit halen en daarna verder kijken en/of medicijnen geven?



edit: extract = extractie



Heeft die overdwarse verstandskies mogelijk zijn buurkies kapot gemaakt?
Alle reacties Link kopieren
De rechtervoortand eruit trekken is nogal rigoreus, maar ik zou het bijna overwegen...
Let it Bee
quote:maja_de_bij schreef op 20 oktober 2014 @ 20:19:

De rechtervoortand eruit trekken is nogal rigoreus, maar ik zou het bijna overwegen...





Nou zeg dat wel, is toch ook te checken of dat de boosdoener is door die tand alleen eens goed te verdoven. Als de pijn in de rest van het gebit weg is dan moet het haast wel die tand zijn.

Dat zou mijn logica zijn
Is het geen ernstige bijholteontsteking ofzo? Dat wel eens bij de dokter laten checken? Al zou het wel raar zijn als tandartsen en kaakchirurgen daar niet aan denken.
De pijn straalt soms uit naar je jukbeen en oog, schrijf je. Heb je op die momenten ook last van een loopneus?



Neuroloog zou ik zeker doen. En lees je in over de pijnpoli: ze doen daar ook andere dingen als pijnstillers voorschrijven. Het gaat daar om het bestrijden van pijn en dat kan ook op andere manieren als alleen het open trekken van de kast met chemicaliën.



Sterkte, pijn sucks.
Ik heb zo 10!! Jaar doorgebracht van m'n 16 tot m'n 26ste. Ik heb toen besloten op eigen risico om heel m'n bovengebit te laten trekken aangezien ik onder weinig last had. Beste keus ooit geweest nu geen centje pijn meer en t ziet er mooi uit. Nu prothese dus ,maar niemand die t ziet. Ik ben nu 31.

T was n bodemloze put. Het heeft me veel geld tijd en verschrikkelijke helse pijnen gekost al die jaren.

Pijnpoli geeft eerst medicijnen. Helpt dat niet dan kunnen ze je zenuwen lam leggen maar ook daar word je niet blij van . Succes hoop dat t bij jou anders verloopt.
..
geen idee voor een oplossing, wel sterkte gewenst
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook jaren ernstige klachten gehad, pijn in tanden en oren. Verschillende wortelkanaalbehandelingen gehad maar niets hielp. Ook mri om aangezichtspijn uit te sluiten, tramadol gehad, ibuprofen, paracetamol, flessen wijn; van alles deed ik om van de pijn af te komen! Uiteindelijk een gebitje voor over mijn ondertanden gekregen tegen het klemmen van mijn kaken. Dat bleek DE oplossing!! Sindsdien van 100 % pijn naar 0-10 % gegaan! Misschien dat dit voor jou kan helpen?!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven