Gezondheid alle pijlers

Allergieën bepalen en aanpakken; waar te beginnen?

22-07-2014 16:12 19 berichten
Vroeger waren het alleen paardeharen waar mijn ogen van dicht gingen zitten, mijn neus de vierdaagse van ging lopen en waarvan mijn longen zich vernauwden tot dunne rietjes. Toen kwamen daar kattenharen bij. Bij testen bleek dat ook huisstofmijt niet goed was. Later werd mijn tong driedubbeldik van walnoten en krijg ik overal jeuk en sinds deze zomer zwel ik op bij muggenbulten. Het wordt dus alleen maar meer en erger en daar wil ik iets mee. Van de huisarts kan ik een verwijziging krijgen......maar waar ga ik dan heen? Uiteraard even aan de huisarts gevraagd maar de assistente gaf aan ook geen suggesties te hebben. Ehm...ok.



Ik heb even gezocht en vond een centrum in Den Haag. Helaas heeft een vriendin erg slechte ervaringen daar. Ik heb bij de dichstbijzijnde ziekenhuizen gekeken, maar vind daar alleen maar info over allergieën icm de longarts. Ik lees dat ik een internist moet hebben, maar ik heb er niet een gevonden die als allergoloog te boek staat.



Ik wil eerst eens weten waar ik nou allemaal allergisch voor ben en dan wat ik er wel en niet aan kan doen. Waar hebben jullie de beste ervaringen mee?
Alle reacties Link kopieren
Ga naar een allergoloog. In Tilburg zit een goede praktijk. In Delft schijnt er ook een te zijn,
Ah, dat was handig geweest; regio haaglanden zou heel fijn zijn! Ik ga eens zoeken in delft. Dank!
Alle reacties Link kopieren
Ik denk idd. dat je bij een allergoloog terechtkomt. Die gaat dan op allerlei stoffen testen. Toen ik vijf was kreeg ik zo'n test, allemaal piepkleine onderhuidse prikjes aan de binnenkant van mijn armen, ik had astmatische bronchitis, oorzaak onbekend. Er kwam alleen niets uit die test tevoorschijn en vanaf mijn zesde had ik ook nergens meer last van. Tegenwoordig doen ze het met pleistertjes op je rug voorzover ik weet.
verba volant, scripta manent.
Alle reacties Link kopieren
http://www.erasmusmc.nl/a ... poliallergologie/?lang=en
verba volant, scripta manent.
Alle reacties Link kopieren
Als je google gebruikt, kom je diverse ziekenhuizen tegen met een allergoloog.
Uiteraard heb ik google gebruikt werkendemoeder. Maar soms zie je gewoon even niet zo goed welke kant je op moet en is het fijn als je, van mensen die al eerder ervaring hebben of hebben gehoord dat iets goed bevallen is, hulp krijgt om een beetje richting te vinden. Zo is jouw tip over delft een hele fijne! Lang leve het forum. Wie weet heeft iemand nog een tip, suggestie of juist iets wat heel slecht is bevallen.
Dank voor de link marianne! Rotterdam is net ff verder dan Delft maar als zeker ook te doen. Fijn!
Houd er ook rekening mee dat ze geen oorzaak kunnen vinden. Dat betekent niet dat er niets aan de hand is, maar dat de oorzaak gewoon nog niet bekend is. Een goede allergoloog kan daar uitleg over geven.
Hmz DieFetteElke, daar had ik idd niet aan gedacht. Goeie waarschuwing dus. In elk geval hoop ik wat rust te vinden want ik krijg onderhand voor mijn gevoel van bijna alles jeuk en ademhalingsmoeilijkheden
Alle reacties Link kopieren
Het EMC (vroeger Dijkzigt Ziekenhuis) is heel makkelijk met het OV te bereiken (parkeren is er een ramp). Trein naar Rotterdam Blaak, metro naar halte Dijkzigt (drie haltes).
verba volant, scripta manent.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben ook heel ziek geweest van allergie. Ik ben goed geholpen door een allergoloog mw Sie werkte destijds in t rodekruis ziekenhuis van Beverwijk. Ik kwam aam haar via een vriendin. Is wel 10 jr terug of meer. Het was wel een lang proces blij dat ik heb doorgezet.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
Heeft de huisarts geen bloedtest gedaan? Daar zou ik als eerste mee beginnen.
Am Yisrael Chai!
Allergoloog, bij huidreacties ook evt een dermatoloog. In de meeste universitaire ziekenhuizen zit er wel een allergoloog, en in de meeste streekziekenhuizen zit wel een dermatoloog.



Vraag aan de huisarts om een bloedtest en een huidtest, dat scheelt al twee testen bij de arts in het ziekenhuis.
Viva Amber, wil je vertellen wat er allemaal bij kwam kijken, omdat je het over een lang proces hebt?



Fv; die heeft idd een bloedtesten gedaan. Daar kwamen een aantal zaken uit die ik al wist en een nieuwe allergie (sesamzaad). Maar zij gaf zelf aan dat voor verder onderzoek en behandeling ik naar een specialist moest. Ik denk dat er meer allergieën spelen en wil kijken wat ik mee/ aan kan doen.



Blueeyes; die combi klinkt idd logisch!
Googlette, het hele traject heeft bij mij meer dan 15 jaar geduurd omdat ze dus niets kunnen vinden. Er is op het gebied van histamine, allergieën etc. Nog maar een klein deel bekend van wat de oorzaken kunnen zijn. Mijn allergoloog erkent mijn klachten gelukkig, hij ziet ze natuurlijk ook, maar weet gewoon niet wat het is. Ik krijg medicijnen en daarmee is het redelijk onder controle. Maar schrik er niet van als ze niets vinden. Zo heb ik volgens de testen echt geen hooikoorts dus dit jaar de medicijnen niet gebruikt, drie weken later zat ik bij de allergoloog omdat het echt niet ging. Volgens de testen geen hooikoorts, klachten zijn er wel en de medicijnen helpen.
Alle reacties Link kopieren
Ik was echt ziek, altijd neusverkouden, rode ogen, ontstoken sinus, opgezette klieren bij de kaak en keel. Geen energie hele dag niesbuien. Mijn chef dacht dat ik drugsgebruikte, de bedrijfsarts erkende de klachten niet en dacht aan een virusje dat ik kon overwinnen.



Tot dat in een restaurant werd aangesproken door iemand die nu nog een vriendin is en die zei, jij bent allergisch zeg. Zij gaf mij de gegevens van haar allergiearts.



Ik heb zo een krasjes en prikken test op mijn rug gehad. 30 stoffen alle conventionele dus pollen, gras, noten, vis...geen reactie. Ik heb gehuild van wanhoop. Allergoloog zei dan gaan we door met testen, paar maanden later weer een test en blijk dus een voedselallergie te hebben (kip en spinazie).



Ik eet het vrijwel niet meer en ben daar al van opgeknapt. Ik heb nog wel overgevoeligheid waarvoor ik en antihistamine gebruik en soms een cotrisonenneusspray. Met antihistamine is het even zoeken geweest. Ik werd er duizelig van in het begin. Ik ben toch wel meer dan 6 maanden bezig geweest in totaal voordat het beter ging.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Oh jeetje zeg. Wat naar voor jullie beiden! Niet leuk ook om te lezen maar wél goed om te lezen dit. Dank!

Merken jullie trouwens veel bijwerkingen van de medicijnen?



Ik ben zelf dus al wel bekend met een aantal allergieen maar het lijken er steeds meer te worden en steeds heftiger reacties te geven. Waarschijnlijk ook hormonaal. En idd ook het feit dat ik al een jaar 'verkouden' ben en bijna non stop schor. En doodmoe, maar dat vind ik zelf nooit gek met een baby en een peuter

Alleen al symptoom bestrijding zou daarom voor nu even fijn zijn en idd erkenning.



Ik heb rondgebeld en, als de wachttijd erop zit, krijg ik een afspraak bij de allergiepoli van het reinier de graaf! Die poli zit ook nog eens vlakbij mijn woonplaats. Ben heel benieuwd!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb nu geen last van bijwerkingen van medicijnen. Mijn klachten zijn ook goed hanteerbaar.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven