Gezondheid alle pijlers

Radeloos: 28, nog steeds acné en alles al geprobeerd

23-04-2014 12:59 65 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



Ik loop al sinds mijn 16e rond met behoorlijk acné.

Niet de aller zwaarste vorm, maar wel zodanig dat dagelijks een uur bezig met om alles keurig te camoufleren met make up van de dermatoloog.

Ik heb zo ondertussen echt alles al geprobeerd; laseren, (fruitzuur)peelings, microdermabrasie, antibiotica, eten zonder pakjes en zakjes, zuivel/varkensvlees/chocolade en E-nummers.. Enzovoorts..



Na het stoppen met gebruik van de Diane-pil, zo'n twee jaar geleden, is het nog onrustiger geworden. Lag overigens ook wel in lijn der verwachting, aangezien ik deze ook in eerste instantie heb gebruikt als medicatie tegen acné.



Voor een jaar of drie geleden heeft mijn dermatoloog me Roaccutane voorgeschreven, maar ik durfde deze stap niet te wagen. Ik kamp namelijk regelmatig met behoorlijk moodswings, heb al 2 depressies gehad en mijn nieren werken niet helemaal naar behoren. Ik vind het middel dus te zwaar (helemaal in combinatie met de AD die ik nu slik).



Liever ga ik op zoek naar de oorzaak, of start ik met iets dat écht werkt, maar ik weet niet meer zo goed waar te beginnen. En aangezien ik al duizenden euro's lichter ben door alles wat ik al geprobeerd heb, wil ik niet weer zo een ervaring ..



Bestaat er bijvoorbeeld een allergie-test? Ik weet dat de Veldhoven kliniek deze aanreikt, maar ik hoor ook verhalen over hen als dat het allemaal geldklopperij zou zijn.



Verder las ik iets dat over een nieuwe lichttherapie (PDT-nogwattes), die ook wordt gebruikt tegen huidkanker en die het ook redelijk goed zou doen. Iemand hiermee ervaringen?



En als allerlaatste zat ik te denken aan PCOS (dat ik dit misschien zou kunnen hebben). Ik heb, vooral sinds het stoppen met de Diane-pil, behoorlijk wat overbeharing, maar geen onregelmatige menstruatie. Ik ga er nl. vanuit dat mijn acné voornamelijk voortkomt uit hormonale disbalans, maar hoe krijg je je hormoonspiegel stabiel?

En moet ik dan eerst naar een gynaecoloog om dit te laten onderzoeken?



Wie kan mij helpen? Is er, buiten Roacuttane, nog een middel/behandeling dat echt voor me zou kunnen werken?

Ik heb ondertussen wel weer een verwijzing naar de dermatoloog liggen, maar heb er niet zoveel vertrouwen meer in.



Alvast Bedankt!!
Alle reacties Link kopieren
Waarom gebruik je geen pil meer?
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Voor PCOS is het niet noodzakelijk om een onregelmatige menstruatie te hebben. Acne en overbeharing zijn vaak wel symptomen van PCOS. Ga naar je huisarts en vraag een doorverwijzing..Dit kan het beste doorzocht worden doormiddel van een bloedtest (Hormoon level wordt na gekeken) of een inwendige ego (Je eierstokken zijn dan vergroot)
Alle reacties Link kopieren
Probeer eens om je gezicht bij elke douchebeurt te wassen met Betadine scrub. Kost niet veel en is het proberen waard, ik heb zelf heel snel acné (en dan echt die dikke onderhuidse rotdingen) en sinds ik dit doe blijft het bij een incidentele puist. Schijnt te maken te hebben met gevoeligheid voor bepaalde bacteriën die op je huid leven. Bij mij had het na een week of twee, drie effect.
Alle reacties Link kopieren
Eryderm al geprobeerd? Betadine scrub (en dan echt goed inwrijven)?
Alle reacties Link kopieren
Je zou PCOS kunnen hebben maar daar is niet echt een geneesmiddel voor, wel lapmiddeltjes (pil, medicatie om je hormoonhuishouding stil te leggen). Verder helpt het bij sommige vrouwen om meer te bewegen, af te vallen ed, maar niet alle vrouwen met PCOS hebben ook overgewicht of zitten alleen maar op hun kont dus of dat ook voor jou geldt weet ik niet.

Anyway, ik bedoel eigenlijk, stel je hebt het, wat dan? Ik zou gewoon weer naar de dermatoloog gaan. Misschien kan je googelen op centra die specialiseren in acne? En dan bedoel ik met dermatologen, geen klinieken die je alleen allerlei bijzondere therapieën willen aansmeren.
Alle reacties Link kopieren
Hallo Traldidal, probeer eens sudocreme (die voor rode baby billetjes, juist). 's Avonds voor het slapen gaan een likje sudocreme op de betreffende plek(ken), bij ons werkt het als een tierelier...
Alle reacties Link kopieren
Bij mij hielp Slakkengel (De Tuinen) als een tierelier. En dan echt de gel (niet de crème). Maar terug gaan naar de huisarts, is ook een goed advies wat hier gegeven is.
Alle reacties Link kopieren
Dankjulliewel!

@ viva-amber: ik gebruik geen pil meer, omdat de Diane destijds negatief in het nieuws kwam. Toen ik stopte merkte ik ineens dat ik wél een noemenswaardig libido had, dus heb me voorgenomen nooit meer aan de pil te gaan. Onder het mom van; niet nog meer troep in m'n lijf . Maar als die troep mijn hormoonhuishouding kan stabiliseren, dan is dat natuurlijk in die zin geen troep. Ik gebruik dus geen hormonen, we letten goed op bij de seks. Een kindje hoeven we nog niet direct, maar mocht ik zwanger blijken te zijn, dan is het van harte welkom. We hebben onze zaakjes voor elkaar.



@Depster: dat ga ik dan bij deze dan sowieso maar even doen dan. Wel raar dat dit door huisarts zelf nooit aangedragen is, m.i.



@mater_matuta: volgens mij heb ik die betadine-scrub al eens gehad van de huisarts (geel flesje, donkerbruin goedje toch?). Had toen geen noemenswaardig effect, maar is het proberen sowieso (nog eens) waard!



@Elmira: Bewegen zou ik meer kunnen doen, als in sport. Ik heb ADHD, dus ben verder best actief . Ik heb geen overgewicht, maar vooral omdat ik er altijd erg goed op let. Ben nu 64 kilo bij 1.72.. Maar heb bij dezelfde lengte ook wel eens 80 gewogen. Toen was ik een jaar of 14 en zat net in de puberteit. Groeide explosief, zonder dat ik veel at. Afvallen ging bijna niet, omdat ik erg veel bewoog in die tijd en al bijna niets af. Toen ik 18 was werd ik vanzelf slanker en nu let ik altijd erg goed op. Maak bewuste keuzes en kan veel meer eten dan in die tijd, maar lang niet zoveel als bijvoorbeeld mijn vriendinnen. Taal er verder ook niet meer om, het is goed zo. Heb het altijd raar gevonden waarom ik toen zo fors werd ineens (zonder duidelijke aanleiding), misschien dat het dus ook een hormonen ding was.



Iemand ervaring met goede, gespecialiseerde klinieken (met dermatologen )?
Geen ervaring met acne. Maar wat ik me afvraag: als je elke dag een uur bezig bent met camoufleren smeer je er nogal wat op, lijkt me. Gaat het daar dan niet juist van verstoppen? Ik kan me voorstellen dat je steeds meer erop gaat smeren om er maar vanaf te komen en om het maar zoveel mogelijk te camoufleren, maar maakt dat het uiteindelijk niet alleen maar erger? Wat gebeurt er als je een tijdje helemaal niets met je huid doet en het lekker laat ademen? Dan kan het wat tot rust komen, misschien.
Ik ben ervoor terug aan de diane pil gegaan. Nu nog af en toe wat onrustige huid, face borstel van de Hema werkt goed icm met kamille reinigingsproducten van yves rocher.

Mijn huid is nu eindelijk zo glad dat make up ook gewoon blijft zitten ipv in de poriën ophoopt. Maar ik draag nog altijd dagelijks the full package aan make up (is deels ook hobby van me)

Want heb nog wel veel roodheid en kleurongelijkheid.

Weet hoe vervelend het is, hopelijk vind je snel iets dat het vermindert.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb verschrikkelijke acne gehad. Zo erg dat onbekenden van me schrokken op straat, letterlijk.



Ik heb heel veel baat gehad bij Veldhoven. De geldklopperij zit hem er aldaar in dat ze je ook producten verkopen die via internet veel goedkoper te krijgen zijn.



Daarnaast drink ik bietensap.



Over beiden heb ik vaker geschreven op dit forum onder de nick Frizzy. Googlen op m'n oude nick en bovenstaande info lees je meer over mijn ervaringen. Succes!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb goede ervaringen met de Velthuis kliniek. Mijn acné is zo goed als verdwenen met een combinatie van antibiotica (geen roaccutane), laserbehandelingen en peelings. Maar deze behandelingen hebben bij jou dus geen effect gehad? Ik geloof dat ze ook lichttherapie aanbieden, maar geen idee hoe groot de kans is dat dan wel werkt. Wellicht wel de moeite waard om een afspraak te maken.



Overigens ook mijn voedingspatroon enorm aangepast. Ik probeer zo puur mogelijk te eten en vermijd suiker, zuivel en varkensvlees zoveel mogelijk. Dat triggert bij mij enorm. Verder ben ik andere huidproducten gaan gebruiken. Bij Velthuis heb ik een lijst gekregen met ingrediënten die je beter kunt vermijden. Vooral alcohol en parfum zijn grote boosdoeners. De lijst is ook hier te vinden: http://jetskeultee.nl/te-mijden-ingredienten/obj7777325
Alle reacties Link kopieren
Ik kamp zelf ook met een moeilijke huid en ben onlangs op deze site terecht gekomen: Www.carolinehirons.com

(is wel allemaal in het Engels) er staan aan de rechterkant cheat sheets waaronder eentje voor acne. De punten die ze noemt zijn helder en logisch. (vooral geen sudocreme op je gezicht smeren, dat is daar niet voor gemaakt en werkt voor de meeste personen averechts) Ook is ze een groot voorstander van voedingssupplementen en vooral Visolie (omega 3) schijnt goed te zijn voor je huid.

Logische punten: je bent wat je eet, eet dus gezond en drink veel water. Maak je gezicht (in ieder geval 's avonds) altijd schoon. Jij ziet je eigen pukkels en porien zelf het meeste, waarschijnlijk zal die ene pukkel die jij enorm vind voor een ander niet eens zichtbaar zijn, dus chill. Probeer stress te voorkomen. En als laatste; koop goede (huid)producten, als je bereidt bent om 100 euro neer te leggen voor een tas of een truitje, wees dan ook bereid om wat meer geld te geven aan goede producten (ik denk niet dat dit op jouw slaat aangezien je al veel hebt ondernomen).
Je zegt dat je alles al geprobeerd hebt.

Ik zie dat je vooral de wat agressievere, uitdrogende methodes geprobeerd hebt.

Echter, een wat gevoeligere huid kan ook huiduitslag hebben als reactie.

Als je het dan uit gaat drogen e.d. wordt het eigenlijk alleen maar erger.

(die troep van de dermatoloog is echt enorm agressief, dan heb je over een paar jaar bijna geen huid meer...)

Of dat de huid wat droger is, en daardoor meer talg aan gaat maken.

Probeer het eens van de andere kant, namelijk een milde reiniging en huidverzorging ZONDER alcohol en parfum.

(ik kan je wel wat tips geven over een goede huidverzorging. zoals mijn voorganger zegt: investeren in een goed merk is wel handig)



Verder helpt veel water drinken, 2,5/3 liter.



Behalve de Diane-pil helpt ook de Yasmin, Marvelon, Mercilon (en de merkloze varianten uiteraard).



Ik snap hoe vervelend het is, en ik snap echt wel dat je uit wanhoop maar van alles erop gaat smeren.

Dat is echter bij acne echt niet handig, daar wordt zo'n huid alleen maar onrustig van.

Geef het even rust. (en absoluut NIET scrubben! dat maakt het helemaal erger...)
Alle reacties Link kopieren
Er zijn verschillende soorten puistjes/acne. Het komt van binnenuit. Stop met smeren van creme's, zalf en make-up. Gebruik geen reinigingsproducten.



Sudocreme niet smeren en niet scrubben !





Hoe moeilijk het ook is, proberen los te laten en je er niet voor te schamen. Denk aan mensen die het erger getroffen hebben dan jou, dan valt het wel mee. Daarnaast, de mensen die je tegenkomt onderweg, zien je amper lopen en mensen die dichterbij staan houden van je en accepteren jou zoals je bent.





Je huid heeft rust nodig en de natuur doet genoeg.





Ik zou dit 4 tot 8 weken proberen vo te houden en dan kijk of er verschil is. Maak een foto vooraf.





Verder moet je je hoofdkussen beschermen of regelmatig een schone kussenhoes gebruiken bijv gewassen met neutral.



En op je voeding letten. Varkensvlees veroorzaakt acne. Stress ook, dus ontspan !!
http://www.anticonceptie.nl/algemeen/acne/faq
Alle reacties Link kopieren
Mijn huid is rustig sinds ik een kuur van 3 maanden heb gehad van Efracea vorig jaar. Daarvoor ook van alles geprobeerd, maar niets hielp (ik ben overigens halverwege de 30). Dit dus wel. Ik heb ook de voedseltest gedaan in Veldhoven en daar kwamen een aantal dingen uit, maar in de praktijk bleek dat mijn acne niet verergerde bij het eten van die dingen. Alleen varkensvlees reageer ik wel heftig op en dat eet ik dan ook niet meer.
Alle reacties Link kopieren
Na een aantal jaren pilgebruik merkte ik dat ik er niet meer goed tegen kon. Uiteindelijk gestopt en weer erg veel last van acne. Wat mij echt hewft gehlopen waren acne behandelingen bij dokter de Boer in Amsterdam. Ook ik had daarvoor vanalles geprobeerd maar niets hielp. Dat dus wel. Daarnaast verkopen ze ook een gezichtsreiniger die goedkoper was dan al die producten die ik ervoor gebruikte. Het nadeel is dat het een tijdje rustig blijft en dan moet je weer gaan. Maar nu ben ik bijvoorbeeld al een jaar niet geweest en het is niet meer zo extreem als vroeger. Ik twijfel dan ook of ik niet toch weee zal gaan. De behandelingen kosten rond de 60 per keer.
Alle reacties Link kopieren
Ohja het wordt (deels) vergoed en je moet een doorverwijzing hebben
Alle reacties Link kopieren
Ik kan je ook de site van Jetske Ultee aanraden: http://jetskeultee.nl/ove ... kkels-en-acne/obj9200770. Ze is geen dermatoloog maar heeft wel heel veel onderzoek gedaan op dat gebied en ze weet precies welke dingen bewezen zijn en wat onzin is.
Alle reacties Link kopieren
Veeeeel groente en fruit eten.

Salicylzuur gebruiken.

Kijk op de site van Jetske Ultee.

Lees de boeken van Amber Albarda en Jesse van der Velde over voeding en wat voor een idioot grote impact deze heeft op je lichaam en dus ook je huid.

Skip zuivel, suiker, gluten en hou je hier strikt aan. Alsmede de door jou al genoemde pakjes, zakjes en E-nummers.

Succes!
Alle reacties Link kopieren
quote:venere schreef op 23 april 2014 @ 15:06:

Geen ervaring met acne. Maar wat ik me afvraag, als je elke dag een uur bezig bent met camoufleren smeer je er nogal wat op, lijkt me. Gaat het daar dan niet juist van verstoppen? Ik kan me voorstellen dat je steeds meer erop gaat smeren om er maar vanaf te komen en om het maar zoveel mogelijk te camoufleren, maar maakt dat het uiteindelijk niet alleen maar erger? Wat gebeurt er als je een tijdje helemaal niets met je huid doet en het lekker laat ademen? Dan kan het wat tot rust komen, misschien.Ik gebruik goede producten. En inderdaad, het is een vicieuze cirkel. Zonder make up zou wellicht beter zijn, maar ik ben best een ijdeltuit (ben sowieso erg verzorgd aangelegd) en zou me echt doodongelukkig voelen als ik zonder make up de straat op zou moeten. Thuis doe ik meestal niets op.
Alle reacties Link kopieren
quote:viva-2010 schreef op 23 april 2014 @ 18:26:

Na een aantal jaren pilgebruik merkte ik dat ik er niet meer goed tegen kon. Uiteindelijk gestopt en weer erg veel last van acne. Wat mij echt hewft gehlopen waren acne behandelingen bij dokter de Boer in Amsterdam. Ook ik had daarvoor vanalles geprobeerd maar niets hielp. Dat dus wel. Daarnaast verkopen ze ook een gezichtsreiniger die goedkoper was dan al die producten die ik ervoor gebruikte. Het nadeel is dat het een tijdje rustig blijft en dan moet je weer gaan. Maar nu ben ik bijvoorbeeld al een jaar niet geweest en het is niet meer zo extreem als vroeger. Ik twijfel dan ook of ik niet toch weee zal gaan. De behandelingen kosten rond de 60 per keer.Wat zijn dit voor behandelingen? Ik ben erg benieuwd!
Alle reacties Link kopieren
quote:Quinty schreef op 23 april 2014 @ 20:17:

Veeeeel groente en fruit eten.

Salicylzuur gebruiken.

Kijk op de site van Jetske Ultee.

Lees de boeken van Amber Albarda en Jesse van der Velde over voeding en wat voor een idioot grote impact deze heeft op je lichaam en dus ook je huid.

Skip zuivel, suiker, gluten en hou je hier strikt aan. Alsmede de door jou al genoemde pakjes, zakjes en E-nummers.

Succes!



Ik heb het boek van Amber Albarda (raad het anderen ook altijd aan ) en eet eigenlijk al zoveel mogelijk puur. De laatste tijd iets meer teruggevallen in oude gewoonten en dat merk ik inderdaad. Maar als ik weken bijna alleen puur eet, dan nog wordt mijn acné helaas niet veel minder. Ik eet veel verse groenten en fruit, vaak maak ik er een smoothie van en voeg nog wat superfoods toe. Ik zou wel meer water kunnen drinken..

En Salicylzuur. Dat zit toch toch ook in paracetamol? Waar ik deze producten kopen?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven