Gezondheid alle pijlers

achter gebleven placenta/ operatie

18-04-2014 20:47 10 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag dames en enkele heer,



Helaas is er vorige week dinsdag definitief een miskraam vastgesteld. Waarschijnlijk was het die week ervoor al misgegaan.



nadat ik vorige week 10 pillen had moeten inbrengen ben ik extreem veel gaan bloeden en ben ik nog naar het ziekenhuis gemoeten waar ze mij de keuze boden of een nacht ter observatie te blijven, of naar huis te gaan en alles aan te kijken. Ik ben naar huis gegaan en gestopt met bloeden.



vandaag had ik echter weer bloedverlies en werd ik nogmaals onderzocht. Er zit stukken weefsel en placentaresten in mijn baarmoeder welke operatief verwijderd moeten gaan worden. Naar mijn weten uit dezelfde ervaring, vorig jaar, weet ik dat dit binnem 24u verwijderd moet worden. Dit zei de specialist vorig jaar toen ik exact hetzelfde doorstond. Deze operatie is toen vreselijk mis gefaan waardoor ik nu eerlijk gezegd ook best angstig ben.



Nu mag ik dinsdag pas terecht ivm pasen!! Ondanks mijn medisch verleden vol ontstekingen in mijn baarmoeder.



Eerst vertellen ze mij dat het binnen 24u moet worden, en nu laten ze me zo lang rondlopen? Mijn vraag is daarom ook: kunnen ze dit wel maken? Heeft iemand dit al eens meegemaakt? Ik zoek geruststelling voel me heel erg gestressed nu...



dank jullie wel!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb in dit soort situaties nog nooit gehoord dat een curettage binnen 24 uur moet plaatsvinden. En ik neem aan dat de gyn het echt niet tot dinsdag zou laten wachten als dat niet verantwoord is.
De zachte krachten zullen zeker winnen.
H. Roland Holst
Alle reacties Link kopieren
Allereerst veel sterkte met jullie verlies.



Na een miskraam kan je wel lang bloedverlies houden maar gezien jouw verleden zou ik hier ook niet zo blij mee zijn...

Hou je temperatuur goed in de gaten zodra ie gaat stijgen, meteen bellen ook als het erg gaat ruiken.



Zelf heb ik altijd afgewacht en na de bevalling van de vierde heeft er nog vier maanden een placentarest gezeten, hierdoor bleef ik maar bloeden en hebben ze dit nooit onderkend... Na vier maanden bleek er wel degelijk iets te zitten. Maar goed, ik had alleen bloedverlies, geen koorts etc. Dus ik denk wel dat het kan maar hou het in de gaten.
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.
Alle reacties Link kopieren
quote:Solomio schreef op 18 april 2014 @ 20:51:

Ik heb in dit soort situaties nog nooit gehoord dat een curettage binnen 24 uur moet plaatsvinden. En ik neem aan dat de gyn het echt niet tot dinsdag zou laten wachten als dat niet verantwoord is.Vorig jaar wou ik er zelf even mee wachten maar móesten zij mij binnen 24u helpen.. deze informatie heb ik van mijn gyn. Zelf. Vandaar dat ik me nu een beetje zorgen maak. Bedankt voor je reactie
Alle reacties Link kopieren
Bedoel je met 24 uur niet direct na de miskraam? Dat het dan los moet komen of je moet een curettage ondergaan.

Als je je ongerust maakt bel dan gewoon even dan weet je het zeker. En sterkte er mee.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook niet eerder van die 24 u norm gehoord, en ik heb er ook last van gehad. Ik ben toen twee keer geopereerd in een kijkoperatie (minder schade mogelijk aan baarmoeder want preciezer dan een curettage en als het goed is zien ze goed wat ze doen en of het schoon is). Toen ik eindelijk schoon was was het 12 weken na mijn bevalling (en na 6 weken ging ik voor het eerst bloeden). Ik zou me er dus niet al te veel zorgen om maken. Maar mocht je nou weer gaan bloeden, dan zou ik gewoon met de spoedeisende hulp contact opnemen. Ik weet uit ervaring hoeveel je dan kunt bloeden en dat is niet fijn. Veel sterkte in elk geval,
quote:mrsmarge schreef op vrijdag 18 april 2014 20:53 <blockquote><div>quote:</div><div class="message-quote-div"><b><a href="Solomio in "achter gebleven placenta/ operatie"" class="messagelink">Solomio schreef op 18 april 2014 @ 20:51</a>:</b>

Ik heb in dit soort situaties nog nooit gehoord dat een curettage binnen 24 uur moet plaatsvinden. En ik neem aan dat de gyn het echt niet tot dinsdag zou laten wachten als dat niet verantwoord is.</div></blockquote>Vorig jaar wou ik er zelf even mee wachten maar móesten zij mij binnen 24u helpen.. deze informatie heb ik van mijn gyn. Zelf. Vandaar dat ik me nu een beetje zorgen maak. Bedankt voor je reactie Kan het niet zo zijn dat de situatie toen, om wat voor reden dan ook, meer spoed vereiste dan de situatie nu? Veel sterkte in elk geval.
Alle reacties Link kopieren
Dank jullie wel voor alle lieve reacties. In beide gevallen gaat het om een miskraam die al eerder plaatsgevonden had, voor de resten ontdekt waren. Ik voel me in ieder geval niet lekker. Ik ben heel erg duizelig, ben erg moe en heb al drie dagen geen eetlust meer.



Ik ben vandaag nog in het ziekenhuis geweest maar moet ondanks mijn klachte toch wachten. Zodra ik koorts krijg bel ik meteen :-)
Alle reacties Link kopieren
Ik heb na een mk een maand nagebloed, de gyn zei toen ga maar weer even een maand aan de pil, na de menstruatie moet het weg zijn, anders curretage.

Na de pil maand was het weg. Had geen haast dus.
Alle reacties Link kopieren
Hier ook meerdere keren miskraam gevolgd door curretage. Curretage was nooit nodig binnen 24 uur. Maar ik weet natuurlijk niet of er bij jou (toendertijd) medisch wel reden voor was.

Voor jou is het belangrijk dat je aan de bel trekt als je koorts krijgt, als het vies gaat ruiken of zichtbaar pussende afscheiding hebt. Extreem bloedverlies is ook een reden om te bellen.



Verder een knuffel, het is niet niks en heel vervelend om af te moeten wachten. Sterkte.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven