Gezondheid alle pijlers

anti-candida-dieet; ervaringen?

17-07-2008 08:34 96 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo mede-forummers,



Naar aanleiding van langdurige 8-P gezondheidsklachten (ontstoken en pijnlijke gewrichten, pijnlijke darmen , misselijke vlagen, moeheid) doktersbezoeken, ziekenhuisonderzoeken en bloedprikkerij zonder concreet resultaat, ben ik op advies van een dietiste eens bij een mesoloog langsgegaan. Baat het niet, schaadt het niet!



De mesoloog heeft mij "gemeten" (soort acupuntuur maar dan electrisch, op zich een intrigerend tafereel) en kwam tot de conclusie dat ik een schimmel in mijn maag heb, en een schimmel in mijn darmen, die beiden aan het woekeren zijn. Dat zou de veroorzaker kunnen zijn van mijn klachten. Het verhaal an sich klinkt niet heel debiel, het zou zomaar waar kunnen zijn.

Ik heb nu een anti-candida-dieet voorgeschreven gekregen. Ik mag erg weinig.... :'-( maar het zou de de schimmel (de candida) doden. Daarna mag ik dan langzaamaan weer mijn voedingspatroon aanpassen.



Uiteraard ben ik op internet gedoken na thuiskomst. Toch meer lezen. De maagleverdarm-stichting meldt op haar site dat het dit dieet niet ondersteund. Ook de reguliere Geneeskunde onderschrijft het candida-verhaal niet.



Ik merk dat ik niet 100% gemotiveerd ben om dit dieet heel strak te gaan doen :sigh: . Het vergt best veel (geen koffie, kaas, alcohol, yoghurt, gewoon brood, geen fruit!!...) .

Ik ben benieuwd of één van jullie ervaringen heeft met candida en het dieet. Heeft het voor jou gewerkt? En hoe gaat het nu?

Tips?



Dank, en groet,

Kinke
Alle reacties Link kopieren
moet 2 maanden me aan het dieet houden, dan weer terug naar mesoloog....Op internet lees ik dat de schimmel zich moeilijk laat doden, en dat je het soms wel 6 maanden moet volhouden. Dat zie ik bij voorbaat al niet zitten!



Ben nogal nuchter ingesteld, en mesoloog is voor mijn gevoel nogal "wollig/vaag". Merk dat ik dus niet helemaal weet wie ik nou moet geloven, reg. geneeskunde of alternatieve? O_o
Alle reacties Link kopieren
Ik heb geen ervaringen met het candida-dieet, wel met een mesoloog. Was met andere klachten dan jij had. Hij gaf me voedingsadviezen (gelukkig niet zulke strenge) en alternatieve medicijnen, maar ik heb er weinig aan gehad.

Die hocuspocus met die elektrische staafjes zegt me helemaal niets, maar zijn verhaal over voeding klonk wel plausibel. Alleen heeft het mij niet geholpen.

Wat wél hielp was dat de huisarts erachter kwam dat mijn Ferritine te laag was ;-) terwijl ik wel een normaal hb heb. De ijzertabletten hielpen wél, in ieder geval tegen een deel van de klachten.



Ik wil je niet ontmoedigen hoor, misschien helpt dat candidadieet bij jou heel goed, ik heb wel vaker gehoord dat er mensen zijn die er baat bij hebben, alleen lijkt het me wel zwaar. Succes ermee.
Alle reacties Link kopieren
Dag Kinke,



Ik heb jouw verhaal gelezen en ik vraag me eigenlijk maar 1 ding af: "Heb JIJ het ervoor over om dat dieet vol te houden?"



Zo ja, dan moet je het gewoon volhouden en niet zeuren. Makkelijk is het zeker niet, maar ik heb wel eens een zwaarder dieet voor een langere tijd volgehouden en dat gaat gewoon. En het is maar voor 2 maanden, dus dat is te overzien.

Zo niet, dan stop je de behandeling bij die mesoloog (nog nooit van gehoord trouwens..) en kijk je verder naar een behandeling die bij jou past.



Mijn ervaring is dat de reguliere geneeskunde niet alles kan oplossen, maar een gulden middenweg is misschien een alternatieve arts die wel medicijnen heeft gestudeerd (en dus gewoon dokter is). Die zijn er genoeg.



Succes met je beslissing!



Groetjes Tadaa
Alle reacties Link kopieren
Je bent door een diëtiste verwezen? Ga naar haar terug en leg het haar voor.
Alle reacties Link kopieren
Waarom is het een zwaar dieet?

Omdat de schappen in de winkels vol liggen met

produkten die er vroeger niet waren of alleen betaalbaar

voor de elite?

Maargoed, ik spreek dan ook voor mezelf dat ik absoluut geen last heb van al die verleidingen die ik tijdens het boodschappen tegenkom of op tv tijdens de reclame.

Zolang ik geen honger lijdt, durf ik niet van streng te spreken.

Er zijn mensen zat die er een moord voor doen met wat je allemaal nog wel mag eten.

Ik doe de Atkinsleefwijze, volgens mij eet ik niet veel anders dan TO, maar een wijntje drink ik inmiddels weer.

Ik geef ook eerlijk toe, dat er bijna geen mens is (mijn eigen gezin gelukkig wel, want die zien wat ik mag eten) die denkt dat dit vol te houden is. En dan heb ik ook nog nergens last van.

Wat ik weet over candida is dat je door veel minder koolhydraten (vooral suiker) de candida uithongert waardoor deze op den duur verdwijnt. Maar kan natuurlijk wel weer terugkomen zodra je weer alles gaat eten.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Kinke,

Ik heb het Candida-dieet een tijd gedaan (3mnd) en ik werd er veel fitter van. In het begin vond ik mezelf vreeeeeselijk zielig, want je mag voor je gevoel echt niets meer. Op zich is het alleen al een goed dieet om je bewust te maken van wat je anders altijd gedachteloos naar binnen propt. Je wordt helemaal debiel van het lezen van de kleine letterjes op verpakkingen, maar dat moet wel want werkelijk overal zit wel wat in dat je niet mag hebben: suiker, gluten, schimmels...

Bijkomend voordeel: je valt er gigantisch van af. Hoewel...ik werd op een gegeven moment wel erg mager, maar goed, ik was veel fitter dan ik in tijden geweest was.

Als ik jou was zou ik het gewoon proberen.

Groetjes,

P.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben nu een maand bezig met candida leefpatroon, ik wil het geen dieet noemen want hetis geen dieet. Het is je etenspatroon aanpassen. Idd wat eerder al genoemd word zit er allerlei troep in eten die er eigenlijk niet in hoort. Verder is het zeker wel te doen, er zijn zoveel alternatieven. In natuurvoedingswinkel maar ook in gewone zaken.



Ik ben op eigen houtje naar een homeopaat gegaan die ervaring heeft met Canida syndroom, ik vermoedde al dat ik het had. Uit ervaring met familieleden die wel dezelde soort tocht achter de rug hadden zoals jij bij doktoren en artsen, om uiteindelijk zelf via internet bij deze arts te zijn gaan aankloppen. Besloot ik niet ook het hele ziekenhuis traject in te gaan. al had ik al wel verschillende zaken laten testen door huisarts, liep ik al bij een andere homoepaat en ook een pscyholoog. Bij mij waren/ zijn de klachten: maagklachten (zure oprispingen, scheten), vaagheid/ onbestemd gevoel, erge moeheid, depressief/ negatief, overspanning, vaak idd dol/ misselijk.

Bij de homeopaat heb ik een levendbloedanalyse gehad en daarop zag ik dat idd mijn witte bloedcellen het zwaar hadden om steeds de nieuwe candidagisting in het bloed aan te pakken. Vandaar nu een homeopatisch middel, wat voedingsuplementen en de lijst met wat mag wel en niet.



Ik voel me al een stuk beter, veel minder moe, meer energie, niet meer zo vaag, veel positiever, niet meer dat vage gevoel, geen maagklachten meer. alleen afvallen gaat niet zo snel bij mij hoor, maar kilo per week. Maar ik heb dan ook erge overgewicht.

Ik eet nu gezond, heb ook wel tussendoortjes die kunnen, maak mijn eigen koekjes, eet gevarieerd, 3 x per dag en het is wennen maar je bent er zo aan gewend. Suikers mis ik niet, in begin was ik wel flauw, en chocolade zelfs niet (wie had dat gedacht).



Er zijn in nederland heel veel Candida patienten, helaas dat de reguliere medici het nog steeds niet willen accepteren omdat zij het niet zo kunnen zien en vinden dat schimmels en gisting in je lichaam horen. Klopt maar niet in die mate. Ik weet nog van mijn familie dat ze er net op tijd bij was, anders had ze zelfs in een ziekenhuisbed kunnen belanden, zo erg was het bij haar. En nu gaat het zoveel beter met haar. zij moet altijd wel opletten. Dus soms weer een maandje streng zijn of speciale dagen in lassen als ze merkt dat ze weer moe word en in haar geval schimmelinfectie. Maar ze eet echt gewoon wel weer mee in restaurants enzo, alleen ze let veel beter op en zal niet volledig weer alles eten, zoals bijv paddestoelen, veel suiker etc.Dus ik denk dat ik het heus ook wel ga overleven ;) En jij ook!

Succes ermee!
Alle reacties Link kopieren
Bij mij is ook candida geconstateerd, door een bio-resonantie therapeut..



Ik hoef in deze fase echter alleen suiker uit mn voedingspatroon te schrappen..over een tijdje als andere kwaaltjes zijn aangepakt(virussen in mn lijf) gaan we schimmels ontgiften en moet ik 8 weken aan het strenge dieet waar jij je nu aan moet houden.



Ik ben blij dat het bij mij in fases gaat, zo kan ik langzamerhand wennen aan het weglaten van voedingsmiddelen die schadelijk voor mij zijn.



Ik voel me nu al veel beter, energieker en gezonder, en dan is het ook makkelijker vol te houden, als je resultaten voelt en ziet..



Veel succes! en er bestaan een aantal kookboeken voor mensen met een candida-dieet, kun je miss es lenen in de bieb

O.a ; Vechten met gerechten tegen candida en ME
Alle reacties Link kopieren
dat boek is geschreven door de dame waar ik naar toe ga, dr Koolsbergen. Iemand die dus gespecialiseerd is in candida en idd ME. Omdat die vaak samen gaan, en zowiezo dezelfde soorten klachten geven. Alleen is ME natuurlijk wel een stuk erger, in mijn ogen dan.
Alle reacties Link kopieren
overigens ik mag wel kaas, alleen hele jonge en een beetje maar. Ik mag biogarde roer yoghurt en kwark. Ik mag wel rode wijn en droge witte wijn. En ik mag wel fruit maar dan dus de zure fruitsoorten. Idd wel ander soort brood dus bijv maiszuurdesem of rijstzuurdesem (eerste is lekkerder), als je dat roosterd is het best te doen. Koffie idd niet, maar daar heb je alternatieven voor maar die heb ik nog niet geproefd. Heb jij deze lijst van je mesoloog gehad of heb je online een beetje gezocht wat je niet mag eten?
Alle reacties Link kopieren
Dank voor jullie reacties! Het doet me goed te weten dat het bij jullie ook werkt, dat je resultaat merkt. Dat motiveert mij weer.



Hieraan voorafgaand heb ik al ruim twee maanden een redelijk strikt dieet gevolgd (met als doel afvallen, via dietiste), zonder brood, pasta, suiker e.d.. daar ben ik slechts 3 kilo van afgevallen, een mager resultaat, ook volgens de dietiste. Die vermoedde dat er dus meer aan de hand was. Zodoende doorverwijzing mesoloog.

Toen ik hoorde dat ik nu dit dieet moest doen voor die candida moest ik dus even schakelen. Immers, nu mag ik weer geen noten eten terwijl dat in het vorige dieet juist wel moest/kon. En zo geldt dat voor meer voedingsmiddelen. Enerzijds de angst dat dit ook niet helemaal werkt, en de angst dat ik nu juist weer die drie hardgespaarde- kilo's weer erbij krijg, omdat ik van voedingspatroon verander. Maar als ik jullie reacties zo lees zal ik juist wél weer gaan afvallen. Mooie bijkomstigheid!



Het gaat mij er niet zozeer om of ik het wel of niet kán, het gaat mij er meer om dat ik kan geloven in wat ik doe. Dat maakt het een stuk makkelijker!



groet, Kinke
Alle reacties Link kopieren
Is het niet opvallend dat elke alternatieve peut IEDEREEN een candidadieet voorschrijft. allemaal zo goed gediagnostiseerd, allemaal op hun eigen manier (levendbloedanalyse, accupuntuur, elektrische dingen....)



Ik zeg niet dat je het dieet niet moet gaan doen, je kunt je er best fitter door voelen, door gezonder te eten dan je normaal zou doen en ook het placebo effect.



Maar ik vind het erg bijzonder dat iedereen maar overgroeid is met candida volgens die alternatieve "gezondheidswerkers", ze hebben daar echt maar één diagnose en die geldt voor iedereen die binnekomt... lijkt mij onwaarschijnlijk dat iedereen hetzelfde heeft toch?
Alle reacties Link kopieren
Extrahalo, die vraagtekens heb ik ook een beetje.

Uiteindelijk denk ik nu maar dat het mij weinig uitmaakt of ze wel of niet gelijk heeft, als het maar werkt! Ik loop al te lang te kwakkelen, ben het zat. Maakt me niet uit of het linksom is, of rechtsom, of ze het Pietje of Klaasje noemen. Als het maar over gaat!

En dus, ga ik het proberen. Maar ik verander niet in een blind paard, blijf kritisch, en stop ook als ik merk dat het niet werkt, of als de klachten erger worden. Als ik er fitter van word is het het proberen waard.



Maar ook ik vraag me nog af of als ze nou minder hard met dat staafje had gedrukt op mijn energiebanen, of dat de uitslag niet had beinvloed....Tsja, ik heb die studie niet gedaan, en te weinig kennis van zaken om daarover te oordelen. Ik heb er zelf voor gekozen te gaan, dus zal ik, met kritische noot (kan nooit kwaad immers!) haar raad opvolgen. Ben benieuwd!
Alle reacties Link kopieren
Nou toen ik binnen kwam zei de arts ik denk niet dat jij candida hebt. Maar als jij het wil gaan we het onderzoeken of je het wel hebt. Ik had namelijk niet dezelde heftige reacties zoals anderen. Bijv nog nooit een schimmelinfectie gehad. Zij dacht eerder aan andere zaken bij mij. Ze sprak over HPU bijv., waar ik ook op ben getest en daar kwam niets uit. Dus het is echt neit zo dat het voor iedereen meteen ooh jij hebt candida, want is enige wat we kennen. Dat is echt klinkklare onzin.

Mocht het placebo zijn, wat maakt het dan uit. Als het helpt dan helpt het toch!



Overigens merk je niet meteen effect, je moet het wel kans geven. Zoals gezegd ik voelde me in begin veel slapper, waziger etc. Maar ja je lichaam kickt ook af van bijv suiker etc. Het moet omschakelen. Daarbij ben je de schimmel aan eht doden en die schimmel probeerd eerst te overleven dus schreeuwt om voeding. Je merkt eigenlijk pas echt iets na een maandje ofzo. En om echt baat te hebben en radicale verschil te maken ben je al de 2 maanden, eerder 3 maanden verder. Dus heb geduld.



Overigens het is geen afval leefpatroon, dat is iets wat je echt zelf moet doen. dus door nog steeds op koolhydraten te letten, hoeveelheden die je eet, vetten, genoeg bewegen etc. Ik moet ook afvallen en vandaaar dat ik ook bij een voedingsdeskundige loop die verstand heeft van candida en daar dus rekening mee houd.
Alle reacties Link kopieren
extrahalo schreef op 17 juli 2008 @ 14:08:

Is het niet opvallend dat elke alternatieve peut IEDEREEN een candidadieet voorschrijft. allemaal zo goed gediagnostiseerd, allemaal op hun eigen manier (levendbloedanalyse, accupuntuur, elektrische dingen....)



Ik zeg niet dat je het dieet niet moet gaan doen, je kunt je er best fitter door voelen, door gezonder te eten dan je normaal zou doen en ook het placebo effect.



Maar ik vind het erg bijzonder dat iedereen maar overgroeid is met candida volgens die alternatieve "gezondheidswerkers", ze hebben daar echt maar één diagnose en die geldt voor iedereen die binnekomt... lijkt mij onwaarschijnlijk dat iedereen hetzelfde heeft toch?
Ik ben het met je eens hoor, ik geloof er geen snars van. Het zijn ook alleen maar alternatieve genezers die deze diagnose stellen. Straks is er weer iets anders in de mode en heeft iedereen dát weer.
Alle reacties Link kopieren
Pebbles77 schreef op 17 juli 2008 @ 19:20:

[fgcolor=#0437A1]Nou toen ik binnen kwam zei de arts ik denk niet dat jij candida hebt. Maar als jij het wil gaan we het onderzoeken of je het wel hebt. Ik had namelijk niet dezelde heftige reacties zoals anderen. Bijv nog nooit een schimmelinfectie gehad. Zij dacht eerder aan andere zaken bij mij. Ze sprak over HPU bijv., waar ik ook op ben getest en daar kwam niets uit.

Gelukkig maar dat je geen HPU hebt. En weet je wat nou zo grappig is? Niemand heeft HPU. Het is een door een kwakzalver bedachte 'ziekte' en hij verdient er lekker aan.
Alle reacties Link kopieren
Weet je wat ik zo jammer vind. Iemand vraagt hulp en jullie kraken alles alleen maar af. Als je er zelf niets mee hebt, blijf dan lekker weg. anderen ehbben er wel baat bij gehad. En het is niet een trend. Mijn zus is al jaren geleden onderzocht. En er zijn zelfs huisartsen die het wel erkennen omdat ze zich er in verdiept hebben. Waarom zo negatief over een andere manier van geneeskunde, omdat je het niet begrijpt? Psychologen kun je ook niet begrijpen, erken je dat ook niet dan? Dat moet je zeker ook maar zelf oplossen of met een huisarts die een of andere pil voor schrijft omdat het zo makkelijk is. Zoals mijn huisarts die me een maand lang volpompte met maagtabletten, ja zo kan ik ooko een kwaal onderdrukken. Maar daar is die nog niet mee weg.

Wees constructief of ga lekker ergens anders schrijven en lezen.
Alle reacties Link kopieren
Pebbles77 schreef op 17 juli 2008 @ 19:20:

Nou toen ik binnen kwam zei de arts ik denk niet dat jij candida hebt. Maar als jij het wil gaan we het onderzoeken of je het wel hebt. Ik had namelijk niet dezelde heftige reacties zoals anderen. Bijv nog nooit een schimmelinfectie gehad. Zij dacht eerder aan andere zaken bij mij. Ze sprak over HPU bijv., waar ik ook op ben getest en daar kwam niets uit. Dus het is echt neit zo dat het voor iedereen meteen ooh jij hebt candida, want is enige wat we kennen. Dat is echt klinkklare onzin.







Ik vind het dan ook wel weer bijzonder om direct als je binnenkomt te roepen "Je hebt geen candida denk ik"..... Maar goed, ik was er niet bij... HPU is ook een exclusieve alternatieve diagnose, waar allerlei vage klachten in vallen en de diagnostiek wijd uiteen loopt.



Het is alleen zo typisch dat ik wel van bijna iedere persoon die ook naar een alternatieve arts genezer gaat, hoor dat ze candida hebben...



Ik spreek veel zieke mensen en ik vind het niet raar om als de reguliere gezondheidszorg je niet verder kan helpen, verder te kijken. Tuurlijk wil je je probleem opgelost zien (alleen het besef dat dat niet altijd lukt is natuurlijk moeilijk te accepteren) en baat het niet, schaadt het niet meestal.... Maar om iedereen de sticker candida te geven, vind ik niet getuigen van diepgaand inzicht.
Alle reacties Link kopieren
Pebbles77 schreef op 17 juli 2008 @ 23:00:

Weet je wat ik zo jammer vind. Iemand vraagt hulp en jullie kraken alles alleen maar af. Als je er zelf niets mee hebt, blijf dan lekker weg. anderen ehbben er wel baat bij gehad. En het is niet een trend. Mijn zus is al jaren geleden onderzocht. En er zijn zelfs huisartsen die het wel erkennen omdat ze zich er in verdiept hebben. Waarom zo negatief over een andere manier van geneeskunde, omdat je het niet begrijpt? Psychologen kun je ook niet begrijpen, erken je dat ook niet dan? Dat moet je zeker ook maar zelf oplossen of met een huisarts die een of andere pil voor schrijft omdat het zo makkelijk is. Zoals mijn huisarts die me een maand lang volpompte met maagtabletten, ja zo kan ik ooko een kwaal onderdrukken. Maar daar is die nog niet mee weg.

Wees constructief of ga lekker ergens anders schrijven en lezen.




Pebbles: ik zeik mensen niet af voor hun keuze om naar de niet-reguliere zorg te gaan. Ik zeg alleen wel dat ik er een aantal dingen opvallend aan vind, dat bijna iedereen naar huis gaat met de diagnose candida bv. Sorry, maar dat vind ik uiterst bijzonder.



Dus als ik mijn mening deel: zeik ik dan mensen af? Nee, ik zeg dat ik het bijzonder vind en daar mag je je eigen conclusies uit trekken. En het zal me echt niets uitmaken als jij wel naar een alternatieve peut gaat en je er lekker bij voelt, maar TO twijfelt of ze dat dieet wel wil doen.... Dan lijkt het mij goed om even te zeggen dat ik bijzonder weinig in het hele candidaverhaal geloof. Aan haar en aan jou om uit te maken wat je ermee doen. Niets onconstructief of afzeikerig aan.



Ik snap niet wat je bedoelt met

"Psychologen kun je ook niet begrijpen, erken je dat ook niet dan?" ?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb nog nooit gehoord dat iedereen dat labeltje/ etiketje krijgt.

Daarbij heb ik mijn bloed gezien en dat zag er niet goed uit dat kon ik ook wel zeggen.



Maar dat TO twijfelt is vooral omdat ze schrikt wat ze niet mag eten denk ik. Dingen niet mogen die ze lekker vind, meer moeite moeten doen voor inkopen en eten klaar maken. Ja het kost meer werk, maar als je je beter gaat voelen wat is dan het probleem. Ze zegt ik weet het niet om te doen. Wat kan het kwaad om het iig 1 maand te proberen?
Alle reacties Link kopieren
Waaraan zag je dan dat je bloed niet goed was?
Alle reacties Link kopieren
extrahalo schreef op 17 juli 2008 @ 23:31:

[...]





Het is alleen zo typisch dat ik wel van bijna iedere persoon die ook naar een alternatieve arts genezer gaat, hoor dat ze candida hebben...



Ik spreek veel zieke mensen en ik vind het niet raar om als de reguliere gezondheidszorg je niet verder kan helpen, verder te kijken. Tuurlijk wil je je probleem opgelost zien (alleen het besef dat dat niet altijd lukt is natuurlijk moeilijk te accepteren) en baat het niet, schaadt het niet meestal.... Maar om iedereen de sticker candida te geven, vind ik niet getuigen van diepgaand inzicht.




Nee? Jij met je studie zou toch beter moeten weten: iederéén draagt namelijk candida bij zich. (Misschien moet ik ook een praktijk opzetten! X-D )



Candida is een vrij onschuldige schimmel die bij iedereen in het darmstelsel voorkomt. Bij verminderde weerstand of bij verstoring van het zure milieu (bijvoorbeeld door antibiotica of door hoge bloedsuikers) kan de schimmel gaan groeien en kun je er daadwerkelijk klachten van krijgen (zoals: spruw, vaginale schimmelinfecties, voetschimmel, maar ook darmproblemen bijvoorbeeld). De schimmel totaal uitroeien is niet mogelijk (en mogelijk zelfs niet wenselijk), maar als je dat wilt, dan bestaat daar in de reguliere geneeskunde een probaat middel tegen: diflucan.



Voor wat betreft het dieet: ik heb een tijdje alle snelle koolhydraten laten staan (suiker, maar ook aardappel, witte rijst, karnemelk, bepaalde fruitsoorten, etc.) en voelde me aanmerkelijk beter dan daarvoor. Je lichaam raakt verslaafd aan de suikerkick die snelle koolhydraten je geven, terwijl het beter gedijt bij tragere koolhydraten. Tragere koolhydraten zorgen voor een minder snelle bloedsuikerstijging en bij minder bloedsuikerschommelingen zal de candida zich eerder gedeisd houden.



Dat je candida kunt hebben, is dus helemaal waar. Dat is volgens mij ook in de reguliere geneeskunde gewoon aan te tonen door kweekjes. Maar dat je de schimmel kunt doden is echt onzin: je blijft 'm altijd bij je dragen. Als de schimmel te welig tiert, dan heb je daar over het algemeen echt specifieke klachten van.

Dat een dieet zonder suiker of zonder snelle koolhydraten ervoor zorgt dat je je energieker voelt, is ook helemaal waar. Daar is niks placebo's aan.

Dat de twee samenhang vertonen is wederom helemaal waar, immers: candida tiert welig op een zoete omgeving. Maar dat je je door het dieet beter gaat voelen wil niet zeggen dat het "dus" candida was. Ik denk dat iedereen zich bij een wat bewuster eet- en leefpatroon met wat minder snelle suikers beter en energieker voelt.
Alle reacties Link kopieren
Ik weet ook wel dat veel mensen incidenteel candida bij zich dragen (tegen de 50% heeft het in zijn ontlasting) maar het verklaart niet, in mijn ogen de vele vage klachten die eraan toegeschreven worden. En al zeker niet bij iedereen!!



Door het dieet candida doden is zinloos: candida is overal om je heen van je toetsenbord tot op je eten tot airco. OK, mogelijk kun je groei wat indammen door een speciaa dieet, maar komen je klachten wel door deze, in het algemeen, zeer onschuldige schimmel? Wie zal het zeggen?
Alle reacties Link kopieren
pcies Qwertu. Je moet het niet uitroeien maar weer tot normale gezonde proporties brengen.



En wat zag ik tussen mijn bloed? Mijn rode bloedlichamen die niet lekker losdwarrelde maar aan elkaar kleefde. Zwarte vlekken, oude candidaschimmel die aangepakt is door de witte bloedlichamen. Witte vlekken die zich aan de zwarte vlekken hechtte of er rondom zwerfde die er niet hoorde, namelijk de nieuwe schimmel. Een beetje hoorde je te zien, maar er was bij mij overmatig te zien. En beginnende spinnewebben, het woekeren van de schimmel.



Maar ja volgens jou zal dat vast ook horen. Net als dat bij mijn zus haar rode bloedlichamen helemaal niet meer zweefde maar leek als een polonaise van bloedlichamen, een streng met daar tussen een spinneweb van witte schimmelslierten.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven