Wat helpt goed bij dauwworm / atopisch eczeem

24-05-2011 10:15 62 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Mijn dochtertje van 4 maanden heeft opeens erg last van eczeem in haar gezichtje, heel zielig.

Morgen ga ik met haar naar de huisarts, om te kijken of er wat aan te doen is. Waarschijnlijk zal ik dan een hormooncreme krijgen, maar eigenlijk ben ik daar huiverig voor. Ik ben bang dat haar huidje daar zo dun van wordt, dat het op den duur alleen maar erger wordt. Misschien onterecht hoor, maar dat is mijn idee erbij. Mocht dat niet terecht zijn, hoor ik dat ook graag.



Uiteraard heb ik al wat dingen geprobeerd, maar tot nu toe zonder resultaat.

Wie heeft er een gouden tip voor wat echt werkt, en zonder hormonen is?

We hebben geprobeerd:

- vaseline lanette

- dermalex

- la roche posay lipikar baume
Alle reacties Link kopieren
miconazolnitraat je kunt het gewoon bij de apotheek kopen succes ermee!
Alle reacties Link kopieren
Heb je al een allergie uitgesloten?
Alle reacties Link kopieren
Hormooncreme kan heel goed werken, als je het maar in 'blokken' smeert; dus een aantal dagen wel en een aantal dagen daarna niet. Dus laat je goed voorlichten over hoe je het moet gebruiken.



Kijk ook eens op de site van vmce voor veel info.
Je hoeft niet altijd te geloven wat je denkt.
Alle reacties Link kopieren
Ik raad je aan op dit topic te kijken: Atopisch eczeem

Staan veel tips en ook reacties van personen die dit sinds hun geboorte hebben (zoals ik)!
Alle reacties Link kopieren
Volgens mijn huisarts kunnen ze dat nog niet testen bij zo'n kleintje. Althans, dat zei hij toen ik een tijd terug met mijn oudste kwam ivm dergelijk klachten.



Mijn theorie is dat ze last heeft van hooikoorts. Want op het moment dat ik onwijs last van mijn hooikoorts kreeg, kreeg zij dit. En ze niest zich ook een ongeluk, heeft waterige oogjes etc.



Miconazol is toch tegen schimmels?
Alle reacties Link kopieren
Ik zal dat topic en die site eens bekijken, dank jullie.
Alle reacties Link kopieren
Hier een ervaringsdeskundige.



Al vanaf zes weken na de geboorte atopisch eczeem. Hiervoor kreeg ik ook hormoonzalf, afgewisseld met hormoonvrije cremes, idd tegen het dunner worden van de huid.



Nu ben ik volwassen en helaas heeft het afwisselen weinig geholpen..mijn huid is flinterdun en bij het minste of gerinste irritatie springen de kloven erin (handen en voeten).



Of het voorkomen had kunnen worden? Mwah geen idee, als het eczeem op zijn hevigst was schreeuwde mijn lijf gewoon om die hormoonzalf en was het ook het enige wat hielp. Het is gewoon erg moeilijk.



zou je iig goed laten voorlichten!
Alle reacties Link kopieren
Sorry, geen tip voor zalf zonder hormonen die echt werkt.



Ik was ook erg huiverig voor het gebruik van hormoonzalven totdat de kinderarts me verzekerde dat het eczeem meer schade veroorzaakte dan de huidige hormoonzalven. Zoonlief heeft sinds zijn geboorte eczeem (is nu 10) en gebruikt dus ook al zo lang diverse soorten hormoonzalven.



roosdezoveelste miconazolnitraat is dit geen middel tegen schimmel?
Alle reacties Link kopieren
is inderdaad een middel tegen schimmel, bij mij was echter ook het enigste wat mij van mijn eczeem heeft afgeholpen,

voor mijn dochter gebruik ik vaak zinkzalf, maar hormoonzalf is ook heel goed , bij mij werkte dat dus niet vandaar mijn reactie.
Alle reacties Link kopieren
Kleine aanvullig, mijn zoon was drie maanden toen hij onderzocht werd op allergieën. Door middel van bloedonderzoek. Succes met de kleine.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben momenteel ook aan het modderen met mijn baby. Ik ben al 2 maanden of langer bezig. Steeds naar de huisarts, steed andere zalfjes, ook hormoonzalf. Het stond me erg tegen omdat te smeren. Ja het helpt, 1 dag. als je niet meer smeert is het de volgende dag weer terug. De laatste dagen ging ze steeds heel hard huilen als ik het opsmeerde. Het prikt denk ik. Dus die smeer ik niet meer. Ik heb nu dermalex gekocht en dat smeer ik sinds gister. Dus weet nog niet of dat helpt. Het is in ieder geval belangrijk om de huid goed vet te houden, maar dat wist je waarschijnlijk al. Ik smeer mijn meisje 4x per dag van top tot teen in met vaseline. De vette cremes die ik van de dokter had gekregen helpen niet beter of slechter dan de ouderwetse vaseline. Mijn dochter krabt ook af en toe haar hele borst open, zodra ik de romper uit heb. Ik ben nu een ander merk melk gaan geven. Ik dacht dat ze missch allergisch was voor een bestandsdeel uit de melk. Ze spuugt nu een stuk minder (want dat deed ze ook overmatig), maar huid is hetzelfde. Tsja. Ik zoek ook nog een wondermiddel. Hormoonzalf bij een baby gaat echt in tegen mijn gevoel. Ze heeft ook veel jeuk op haar hoofd, en daar mag je die zalf niet smeren.
Alle reacties Link kopieren
Als ik je één tip mag geven, dan is het de volgende: ga naar een chinese kruidenarts.



Je fronst nu waarschijnlijk enorm je wenkbrouwen, want dat deed ik ook destijds. Maar mijn zoon heeft de eerste 2 jaar van zijn leven zo'n vreselijk last van eczeem gehad dat hij nooit korte broekjes of tshirtjes aan kon vanwege het krabben. We hebben stad en land afgelopen en heel veel (hormoon)zalf gesmeerd, allemaal maar steeds met tijdelijk resultaat.



Uiteindelijk ten einde raad toch tip van een buurvrouw geprobeerd en een chinese kruidenarts geraadpleegd. Hij schreef een kruidenbad en kruidenthee voor voor onze zoon (alles op natuurlijke basis) en al na 24 uur zag ik het eczeem verminderen. Om een lang verhaal kort te maken: hij was er binnen een paar weken helemaal vanaf en het is nooit meer (zo erg) teruggekomen. Ik heb de tip al aan vele mensen doorgegeven die allemaal van die verbluffende resultaten hebben geboekt.



NB: ik ben zelf niet van chinese afkomst, ik heb géén aandelen of belangen in de chinese geneeskunst, ik wil alleen dolgraag deze gouden tip met zoveel mogelijk mensen delen. Ik hoop dat jij (en anderen) er ook iets aan hebben.
Takes a second for your life to change
Alle reacties Link kopieren
Ik zou gewoon de huisarts afwachten voordat je weer iets koopt wat misschien niet werkt en dat lijkt me nog slechter voor je kindje.
Alle reacties Link kopieren
Zoals in het vorige topic beschreven, ben ik ook geboren met eczeem (top tot teen, constant jeuk/pijn) en na een jaar zoeken hebben mn ouders Dr. *** (homeopaat arts) gevonden. Binnen korte tijd is het voor 95% verdwenen!

Ik zocht net zn adres op (voor degene die geinteresseerd zijn) en hij heeft zn studio vlakbij Purmerend/Amsterdam.
Met een baby van vier maanden (!) zou ik echt nevernooitniet naar een Chinese kruidendokter gaan. Dat het natuurlijk is, betekent niet dat het veilig is: er bestaan hele giftige natuurlijke stoffen. Op de preparaten die zo iemand je voorschrijft is geen/weinig controle, omdat het geen geneesmiddelen zijn.



Jajetje, je schrijft dat als je stopt het direct weer terug is. Stop je dan van het ene op het andere moment? Wij kregen bij onze zoon het advies in een paar dagen af te bouwen.
Alle reacties Link kopieren
ps. dit was het topic Atopisch eczeem
Alle reacties Link kopieren
Hoi Miffy,



Bedankt voor je bericht; ik weet dat er weinig controle is op de preparaten, dus ik had dat misschien in de post moeten vermelden. Ik ga er vanuit dat ouders zelf ook wel een beetje huiswerk doen voordat ze naar een alternatieve arts toegaan, althans, wij hebben wel gezocht naar referenties van de arts die ons geholpen heeft. Ik weet niet in hoeverre andere chinese artsen wellicht in het hoofdstuk 'kwakzalvers' te plaatsen zijn, dat kan ik niet beoordelen.



Wij waren zeer tevreden, de arts was uiterst voorzichtig en onze zoon kreeg alleen kruidenbaden. De thee die hij moest drinken was weliswaar op kruidenbasis, maar gefabriceerd, dus niet op basis van verse stoffen.



Op de website van de Rijksuniversiteit Groningen is gepubliceerd over de werking van Chin. Kruidengeneeskunde; er wordt dus wel degelijk wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Deze geneeskunst is ook al duizenden jaren oud, en hoewel heel anders dan onze westerse geneeskunde, ook bewezen werkzaam.



Ik wilde alleen mijn eigen zeer goede ervaring delen, in de hoop dat een ander er ook baat bij heeft, immers: jeuk is een van de ergste kwalen, je kan er letterlijk gek van worden. Hormoonzalf en andere 'vethouders' helpen echt maar tijdelijk, maken de huid dun en bovendien is een vette huid in combinatie met warm weer echt geen pretje. Kortom, in mijn ogen een integere tip. Ieder kan ermee doen wat hij/zij wil!
Takes a second for your life to change
Alle reacties Link kopieren
quote:Eem schreef op 24 mei 2011 @ 11:17:

Op de website van de Rijksuniversiteit Groningen is gepubliceerd over de werking van Chin. Kruidengeneeskunde; er wordt dus wel degelijk wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Deze geneeskunst is ook al duizenden jaren oud, en hoewel heel anders dan onze westerse geneeskunde, ook bewezen werkzaam.



Daar ga je de mist in: de website van de rijksuniversiteit Groningen is geen wetenschappelijk blad waarbij andere wetenschappers zich buigen over het waarheidsgehalte van de beweringen.

Dat er wetenschappelijk onderzoek naar gedaan wordt, betekent niet dat het werkzaam is.

Chinese kruidengeneeskunde is niet bewezen werkzaam. Wel bewezen schadelijk (zoek maar eens op de Belgische vrouwen die na het innemen van Chinese kruidenpreparaten van hun zeer betrouwbare alternatief werkende artsen, massaal nierproblemen en nierkanker kregen. Denk je dat die artsen dat met opzet deden? Natuurlijk niet. Er is gewoon totaal geen controle op wat er in die middelen zit. Het is eigenlijk een beetje Russische roulette wat je aan het spelen bent...)



Uiteraard mag je mensen een tip geven hoor, ik vind het heel lief van je en ik snap dat het goed bedoeld is.

Maar ik zal het je proberen uit te leggen aan de hand van een eigen tip:

Mijn tip is om te bidden om genezing. Heb ik al aan meerdere mensen gegeven en we zien verbluffende resultaten. God geneest echt. Er is ook onderzoek naar gedaan (in China!) waaruit blijkt dat het echt helpt.



Conclusie: Chinese kruidengeneeskunde komt neer op een geloof. Iedereen heeft recht op zijn geloof en iedereen heeft het recht dat uit te dragen. Maar je loopt dan wel kans op kritische reacties (zoals die van mij)...
Occam's razor
Alle reacties Link kopieren
quote:lisannez schreef op 24 mei 2011 @ 10:34:

Kleine aanvullig, mijn zoon was drie maanden toen hij onderzocht werd op allergieën. Door middel van bloedonderzoek. Succes met de kleine.



Bedankt voor alle tips!

Lisannez, kwam er toen ook daadwerkelijk iets uit, uit die allergie-onderzoeken? Want als het bij mijn kind hooikoorts zou zijn, zou het over een paar weken sowieso minder moeten worden.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben overigens ook niet zo'n voorstander dergelijke kruiden bij kinderen, maar toch bedankt voor de tip.
Alle reacties Link kopieren
En mijn reactie aan Lucia:



Dauwworm is zeker een nare aandoening. Ouders kunnen echt met hun handen in het haar zitten. Maar jij vertrouwt willekeurige, onbekende forummers meer dan je huisarts?

Waarom leg je je twijfels niet gewoon voor aan je huisarts? Die heeft er voor gestudeerd en weet beter dan de gemiddelde forummer hier of die zalfjes kwaad kunnen.





Overigens die tip van miconazolcreme: dat heeft natuurlijk geen zin tegen dauwworm. Miconazol pakt schimmels en gisten aan, dat heeft alleen zin bij zogenaamd seborroisch eczeem (ook wel bekend als 'berg'). Dauwworm is een vorm van atopisch eczeem, wat met goed vet houden of hormoonzalfjes meestal onder controle kan worden gehouden. De meeste kinderen groeien er uiteindelijk overheen. (Vaak na een jarenlange gang langs allerlei artsen en alternatief genezers. De genezing wordt dan toegeschreven aan de laatste arts die iets voorgeschreven heeft, terwijl het kind eigenlijk zichzelf 'beter' heeft gemaakt.)

Berg wordt veroorzaakt door een gist. Dan heeft miconazol wel zin.

Je huisarts kan voor je beoordelen of je met dauwworm of berg te maken hebt.



Zo zie je maar weer dat het niet verstandig is om te luisteren naar amateurdokters op het internet...
Occam's razor
Alle reacties Link kopieren
Mijn zoontje(3 mnd) heeft het ook erg in zijn gezichtje. Ik gebruik creme van VSM Cardiflor. Dit verzacht en zorgt dat het huidje niet uitdroogt ook gaat de roodheid ermee weg. De eczeem gaat helaas niet weg. Ik hoop dat hij eroverheen groeit...
Alle reacties Link kopieren
quote:Debora schreef op 24 mei 2011 @ 11:31:

En mijn reactie aan Lucia:



Dauwworm is zeker een nare aandoening. Ouders kunnen echt met hun handen in het haar zitten. Maar jij vertrouwt willekeurige, onbekende forummers meer dan je huisarts?

Waarom leg je je twijfels niet gewoon voor aan je huisarts? Die heeft er voor gestudeerd en weet beter dan de gemiddelde forummer hier of die zalfjes kwaad kunnen.





Overigens die tip van miconazolcreme: dat heeft natuurlijk geen zin tegen dauwworm. Miconazol pakt schimmels en gisten aan, dat heeft alleen zin bij zogenaamd seborroisch eczeem (ook wel bekend als 'berg'). Dauwworm is een vorm van atopisch eczeem, wat met goed vet houden of hormoonzalfjes meestal onder controle kan worden gehouden. De meeste kinderen groeien er uiteindelijk overheen. (Vaak na een jarenlange gang langs allerlei artsen en alternatief genezers. De genezing wordt dan toegeschreven aan de laatste arts die iets voorgeschreven heeft, terwijl het kind eigenlijk zichzelf 'beter' heeft gemaakt.)

Berg wordt veroorzaakt door een gist. Dan heeft miconazol wel zin.

Je huisarts kan voor je beoordelen of je met dauwworm of berg te maken hebt.



Zo zie je maar weer dat het niet verstandig is om te luisteren naar amateurdokters op het internet...



Mee eens op het punt van de medicijn-aanbevelingen van andere forummers (Miconazol?!), maar met-alldo-respect ik denk niet dat je kunt stellen dat de gemiddelde huisarts atopische eczeem-gerelateerde studies heeft gevolgd. Mijn ouders zaten met hun handen in het haar omdat hun huisarts alleen maar cortisone-cremes wist voor te schrijven en geen enkele bekwaamde (gespecialiseerde homeopaat/alternatieve geneeswijze) specialist kende. (en met hun Vele Andere ouders die eczeem-baby's hadden..)



Voor oplossingen moet de gemiddelde Nederlander echt zelf op pad en onderzoek doen, daarom denk ik dat het goed is om tips mee te geven door mensen die hier al ervaring mee hebben (gehad), mede op dit forum.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het ook van baby af aan, helaas.

Mijn huid heeft van de hormoonzalf ontzettend veel geleden, ondanks het 'in blokken smeren'.

Gelukkigs voor jouw kindje is er in 24 jaar best wat vooruitgang geboekt. De cremes van toen haalden vaak het pigment uit je huid, de cremes van nu zijn veiliger.

Schrijf je vragen en twijffels op en maak een afspraak met je huisarts om dit bespreekbaar te maken. Hij is toch degene die je zoon gaat behandelen of je uiteindelijk doorstuurt.



Oja, en hooikoorts zou over kunnen zijn met een paar weken, maar het hooikoortsseizoen duurt tot oktober, het ligt er maar net aan op welke pollen je reageert...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven