Zoon prinses op de erwt?

13-03-2013 08:32 200 berichten
Goedemorgen,



Als ik 's ochtends mijn zoon aankleed, heeft ie op alles iets aan te merken. Het T-shirt is te klein, die trui zit niet lekker, de broek zit te strak of hij zakt af, gezeur over het randje van de sok bij de tenen. En hij is ook nog eens heel aanhoudend (dus niet van: hop, nu zit de sok wel goed, nee: 'dat randje zit nog steeds niet goed, mama!') Ik kan heel erg slecht tegen dit gezeur, vooral in de ochtend. Het kost al moeite een kind iedere dag met schone, passende, enigszins leuke kleren de deur uit te gaan, zonder dat je ook nog eens in moet gaan op al deze kritische noten. Vaak verlies ik halverwege mijn geduld en laat ik mijn man het verder afmaken.



Herkent iemand dit en/of is er een betere manier hiermee om te gaan? Dat ik halverwege geïrriteerd aftaai, is voor ons allebei niet leuk.
Alle reacties Link kopieren
quote:SeptemberGirl schreef op 13 maart 2013 @ 09:03:

Dus toch maar zoveel mogelijk zachte, niet kriebelende kleding kopen, en merkjes en labels overal uit halen (met een tornmesje, dus niet eruit knippen, want dan blijft er altijd wat achter!).Inderdaad. Het is even geklooi en goed opletten dat je naden niet lostrekt, maar bij mij moet ook echt alles er uit. Ik hou dan ook van kledingstukken waar de maat in gedrukt staat, dat scheelt pulken.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Herkenbaar, hier ook zo'n overgevoelig kind. Mijn oudste heeft dat totaal niet, dus nummer twee was wel even wennen. Gelukkig heb ik inmiddels sokken gevonden die hij prettig vindt zitten en knip ik inderdaad vaak labels uit de kleren. Hij is gek op zachte stofjes, dus hij draagt meestal capuchontruien, joggingbroeken, en shirts. Totaal niet mijn smaak, maar hij voelt zich er lekker bij, prima dus.



TO, even doorzoeken maar naar dingen die hij wel lekker vindt zitten? In plaats van de strijd proberen te winnen, kun je hem beter serieus nemen en hem meer eigen verantwoordelijkheid geven in het kiezen van zijn kleren.
Alle reacties Link kopieren
Last hebben van randjes in sokken is geen gezeur maar gewoon echt last hebben van randjes in sokken.



Als ik zelf sokken met naden draag heb ik 's avonds het vel van mijn tenen. Dus ik koop altijd speciaal sokken zonder naden.



In strak zittende dames T-shirts zit vaak een percentage rekbare stof zoals lycra verwerkt in heren/jongens T-shirts zit dat vaak niet dus dan zit een strak zittend shirt ook gewoon vervelend.



In een te strakke broek kun je niet makkelijk bukken en dus niet lekker spelen. Een afzakkende broek is ook gewoon vervelend.



Het is wel lekker makkelijk om alles van je kind af te doen als gezeur maar waarom niet gewoon wat meer begrip tonen. De dingen die hij noemt zijn ook gewoon vervelend.
Bedankt voor de reacties! Er schieten allerlei dingen door mijn hoofd.



1. Ik bewonder enorm ouders (en kinderen) die het jonge kind de eigen kleding uit laten kiezen. Kind krijgt daardoor enorm veel zelfvertrouwen! Maar... ik ben daarvoor gewoon te ijdel! Doe enorm veel moeite voor leuke kleding en geef er best wel veel geld voor uit, is een soort hobby van me. Die broek past bij dat shirt, ben daarin heel precies.

2. Is het niet zo dat het alleen joggingpakken gelijk lekker zitten? Tuurlijk zitten bepaalde kledingstukken wat stugger (zeker als ze uit de was komen). Tsja, en ik vind skinny jeans nu eenmaal leuker dan baggy jeans. Trui waar zoon vanochtend moeilijk over deed is ook idd wollen trui met opstaand kraagje, staat hem echt super! Verder hoor ik hem de hele dag er niet meer over. Als het echt niet lekker zou zitten, zou hij er toch later ook over klagen?

3.Kaartjes knip ik er liever niet uit, want ik verkoop alles weer op Marktplaats, overigens zeurt hij daameestal niet over.

4.Op de vraag: zit er misschien wat achter? Hij gaat graag naar school, dus dat niet. Maar soms denk ik wel dat het een soort van aandachttrekkerij is. Zo van: ik laat me niet zomaar in mijn kleding hijsen, ik heb ook eisen. Heeft ie gelijk in, maar ik ben ook maar een mens met een ochtendhumeur.

5. Verder komen er allemaal dingen bovendrijven over mijn eigen opvoeding en kriebelmaillots, maar daar zal ik jullie niet mee lastigvallen!
Tenslotte: is er een ondernemer in ons midden, die als-je-blieft naadloze sokken op de markt brengen? Please?
Alle reacties Link kopieren
Hij is vier. Idd gewoon aan hem vragen wat hij dan wel aan wil. Waarom zo'n drama.
Alle reacties Link kopieren
Laat hem uit 2 dingen van alles kiezen...dus welk tshirt, welke broek etc,? Of leg t savonds naar zijn keus klaar.. Kinderen willen zelf kiezen
Alle reacties Link kopieren
Kleding kopen voor je zoon en zorgen dat hij er leuk uitziet is je hobby??



Sorry hoor maar je zoon is geen aankleedpop maar een levend kind met eigen wensen en gevoelens.



Ik snap dat je wil dat je zoon er leuk uitziet. Dat wil ik ook voor mijn zoon maar voor mij is het nog altijd het belangrijkst dat zoon zich happy voelt in zijn kleding.
Alle reacties Link kopieren
Waarom toch die strijd en waarom is hij nu weer overgevoelig???

Jij draagt toch ook waar je je prettig in voelt.. Snap dat nooit
Alle reacties Link kopieren
quote:eightanglepose schreef op 13 maart 2013 @ 10:10:

Tenslotte: is er een ondernemer in ons midden, die als-je-blieft naadloze sokken op de markt brengen? Please?



Voor volwassenen zijn die er!

Dan moet je naar zo'n gespecialiseerde sokken en kousen winkel.

V&D heeft ook sokken die naadloos zijn. Ze zijn vaak wel gelijk een stuk duurder dan de sokken zonder naad.



Voor kinderen weet ik niet of ze er ook zijn.
Alle reacties Link kopieren
Je noemt t gezeur en gedoe... Kijk eerst ns naar jezrlf tenenkromend dit..
Kennelijk merkt je zoon dat je zijn uiterlijk belangrijker vindt dan hemzelf (in zijn ogen), lijkt me nogal logisch dat ie daartegen , onbewust, in opstand komt.



Denk dat als jij de touwen wat meer laat vieren, hij dat uiteindelijk ook zal doen. Actie = reactie he.
Misschien zou je al experiment m toch gewoonweg maand of misschien 2 eens zelf kunnen laten kiezen? Gewoon eens kijken wat hij dan gaat doen. Misschien is het een fase, misschien houdt hij gewoon écht niet van wollen kraagjes. Hij moet de kleren dragen, niet jij ;) koop je bij de hm voor de grap wel een baggy jeans of ga je samen met hem zoals eerder gezegd dat hij zelf mag kiezen uit een stel kleren zonder dat jij de druk op voert wat jij wil dat hij draagt. Als het jouw hobby is hoeft het niet de Zijne te zijn, en wie weet verbaast het je wat je zoontje na even wennen voor combinatie kiest. Sommige kinderen hebben echt wel stijl, maar misschien net niet de jouwe. Of hij wil inderdaad alleen maar baggy jeans net houthakkershemden aan. Naja. Hij is nog klein. T is vast een fase ;)



Hij wordt later ook zichzelf met zijn eigen keuzes, en vast ook niet allemaal die jij leuk vindt. Gelukkig maar, want vind maar eens een leuk cool vriendinnetje als je precies aantrekt wat je mama wil ;) (niet dat je geen smaak hebt, dat snap je wel ;) )
quote:eightanglepose schreef op 13 maart 2013 @ 10:08:

Bedankt voor de reacties! Er schieten allerlei dingen door mijn hoofd.



1. Ik bewonder enorm ouders (en kinderen) die het jonge kind de eigen kleding uit laten kiezen. Kind krijgt daardoor enorm veel zelfvertrouwen! Maar... ik ben daarvoor gewoon te ijdel! Doe enorm veel moeite voor leuke kleding en geef er best wel veel geld voor uit, is een soort hobby van me. Die broek past bij dat shirt, ben daarin heel precies. Laat het los. Zoon mag gerust een mening hebben, hij is je aankleedpop niet.

2. Is het niet zo dat het alleen joggingpakken gelijk lekker zitten? Tuurlijk zitten bepaalde kledingstukken wat stugger (zeker als ze uit de was komen). Tsja, en ik vind skinny jeans nu eenmaal leuker dan baggy jeans. Trui waar zoon vanochtend moeilijk over deed is ook idd wollen trui met opstaand kraagje, staat hem echt super! Brrr, horror, daar zou ik ook niet aan moeten denken! Kriebelwol en dan zo'n akelig -veel te warm- kraagje dat in je nek verveelt!

Verder hoor ik hem de hele dag er niet meer over. Als het echt niet lekker zou zitten, zou hij er toch later ook over klagen?

3.Kaartjes knip ik er liever niet uit, want ik verkoop alles weer op Marktplaats, overigens zeurt hij daameestal niet over. En toch gaat zijn comfort boven de mogelijkheid om door te verkopen.

4.Op de vraag: zit er misschien wat achter? Hij gaat graag naar school, dus dat niet. Maar soms denk ik wel dat het een soort van aandachttrekkerij is. Zo van: ik laat me niet zomaar in mijn kleding hijsen, ik heb ook eisen. Heeft ie gelijk in, maar ik ben ook maar een mens met een ochtendhumeur. Hoe meer jij je laat opnaaien hoe harder zoon er in zal gaan. Nogmaals: laat het los.

5. Verder komen er allemaal dingen bovendrijven over mijn eigen opvoeding en kriebelmaillots, maar daar zal ik jullie niet mee lastigvallen!



Laat me raden: zoon mag ook niets vies of stuk maken want dan ziet hij er niet leuk meer uit en verkoopt het minder goed op Marktplaats?

Ik zou die kledinghobby los laten en comfortabele kleding kopen waar zoon zich lekker in voelt.



Ben overigens ook heel benieuwd hoe jouw zoon zich gaat kleden tegen de tijd dat hij puber is, hij heeft nogal wat om zich tegen af te zetten!
Alle reacties Link kopieren
quote:zonnestraaltje71 schreef op 13 maart 2013 @ 08:43:

Misschien heeft hij een gevoelig lijf. Ik herken het wel een beetje.



Ja daar dacht ik dus ook aan...ook uit herkenning bij mezelf.

Ik was als klein kind ook zo'n "pieper"...vooral als het ging om schoenen. Mijn ouders moeten soms gek geworden zijn van mijn "t zit niet goeoeoeoeoed!" gedoe. En nog steeds kan ik echt gek worden van dingen die niet goed zitten/voelen.



Dus....Succes
Kijk altijd eerst in de spiegel, voor je een ander veroordeeld!
quote:eightanglepose schreef op 13 maart 2013 @ 10:08:

Bedankt voor de reacties! Er schieten allerlei dingen door mijn hoofd.



1. Ik bewonder enorm ouders (en kinderen) die het jonge kind de eigen kleding uit laten kiezen. Kind krijgt daardoor enorm veel zelfvertrouwen! Maar... ik ben daarvoor gewoon te ijdel! Doe enorm veel moeite voor leuke kleding en geef er best wel veel geld voor uit, is een soort hobby van me. Die broek past bij dat shirt, ben daarin heel precies.



Dat ben/was ik ook, kleurenblind kind gekregen, was erg moeilijk. Maar op zijn verzoek hing ik alles in stelletjes in de kast. Broek over de ligger van de hanger, shirt/trui/overhemd over de bovenkant, sokken met knijper aan de haak. Hij koos een stelletje en dan was het goed. Verder zou ik het wat meer loslaten: hé kinderen zijn zelf ook iemand, niet een verlengstuk van hun ouders



2. Is het niet zo dat het alleen joggingpakken gelijk lekker zitten? Tuurlijk zitten bepaalde kledingstukken wat stugger (zeker als ze uit de was komen). Tsja, en ik vind skinny jeans nu eenmaal leuker dan baggy jeans. Trui waar zoon vanochtend moeilijk over deed is ook idd wollen trui met opstaand kraagje, staat hem echt super! Verder hoor ik hem de hele dag er niet meer over. Als het echt niet lekker zou zitten, zou hij er toch later ook over klagen?



Koop een flinke fles hypoallergene wasverzachter, scheelt echt!



3.Kaartjes knip ik er liever niet uit, want ik verkoop alles weer op Marktplaats, overigens zeurt hij daameestal niet over.



Kaartjes in de kleding laten om het later op marktplaats weer te verkopen? Echt? Ik zou dan gewoon wat minder/goedkoper kopen en mijn kind gelukkig zien! Je koopt het toch niet voor de verkoop, maar om te dragen! Leuk als het daarna nog verkocht kan worden maar dat zou bij mij nooit de insteek zijn.



4.Op de vraag: zit er misschien wat achter? Hij gaat graag naar school, dus dat niet. Maar soms denk ik wel dat het een soort van aandachttrekkerij is. Zo van: ik laat me niet zomaar in mijn kleding hijsen, ik heb ook eisen. Heeft ie gelijk in, maar ik ben ook maar een mens met een ochtendhumeur.



Voor kinderen is hoe ze eruit zien soms veel minder belangrijk dan voor ouders, ben je ook trots op wat hij doet/kan en weet hij dat ook? Of is je kind iets om vooral mee te showen?



5. Verder komen er allemaal dingen bovendrijven over mijn eigen opvoeding en kriebelmaillots, maar daar zal ik jullie niet mee lastigvallen!



Daar zou ik dan toch maar eens diep induiken en probeer je te herinneren hoe je je toen voelde. Dit is misschien veel belangrijker in dit proces dan dat je nu op het eerste oog denkt.
Alle reacties Link kopieren
Klets je ook wel eens met hem tijdens het aankleden? Over wat hij op woensdagmiddag wil gaan doen, of over iets dat hem bezighoudt (zoals misschien Cars of Thomas de trein ofzo). En hoe gaat het dan?

Los van het feit dat sommige dingen idd echt niet lekker kunnen zitten kan ik me ook voorstellen dat het lastig voor een 4 jarige is als zijn moeder niets zegt omdat ze ochtendhumeur heeft.
'Dat was mijn spreekbeurt, zijn er nog vragen?'
Alle reacties Link kopieren
quote:eightanglepose schreef op 13 maart 2013 @ 10:10:

Tenslotte: is er een ondernemer in ons midden, die als-je-blieft naadloze sokken op de markt brengen? Please?



Je hebt die link die Sassie op pagina 1 plaatste dus nog niet bekeken?



Over deze speciale zachte naadloze sokken



Veel tijd en emotie en geld om te zoeken naar sokken die weer niet lekker zitten hoeft nu niet meer. Deze sokken zijn speciaal ontwikkeld en getest in de USA voor hooggevoelige kinderen. Deze naadloze sokken zijn speciaal gemaakt voor kinderen met extreem gevoelige voeten. De naadloze teen heeft absoluut geen draadjes of kleine harde puntjes stof door het wassen. Een speciale machine wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat deze sokken VOLLEDIG naadloos zijn. De unieke geen-hiel constructie maakt dat deze sokken aan te passen zijn aan een reeks van kindervoeten. Het is niet meer nodig om de de hiel van je sokken te vinden! De zachtste sokken die u ooit zult voelen, is de "Sensory Blend" stof combinatie ontworpen voor comfortabele voeten, lekker droog en een zacht gevoel. De zachte rib aan de bovenkant zorgt ervoor dat de sok niet te strak zit en dat deze toch niet afzakt.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Ik vind het vaak wel een teken van liefde en aandacht, als kinderen er verzorgd en goed gestyled uitzien. Natuurlijk zit er ook wel een stukje ijdelheid achter, maar mensen reageren toch anders op een leuk uitziend kind, dan op een slordig uitziend kind.



Overigens hou ik wel rekening met zijn smaak. Auto's, vliegtuigen, stoere applicaties, ja en ook de hoodie, altijd goed! Overhempjes koop ik niet meer, omdat hij ze niet graag draagt, terwijl ik het zelf wel schattig vind staan.



Maar het is idd wel goed om 's ochtends iets meer ruimte aan hem te geven, dat ga ik ook doen.
Alle reacties Link kopieren
Je kunt toch ook bijvoorbeeld 3 setjes kleding aan hem voorleggen, waaruit hij dan mag kiezen? Dan zorg je ervoor dat hij er leuk uitziet (dat de kleding bij elkaar past in ieder geval), en heeft hij zelf toch nog een keuze.
Mijn jongste bijvoorbeeld kun je leuk aankleden en een kwartier later zit alles al slordig. Daarnaast houdt ze van zand en modder en rausen door de bosjes. Als jij haar zou zien zou je dus de conclusie trekken dat ik dus geen aandacht en liefde voor het kind heb. Ik dank je de koekoek. Ik hou nogal van mijn floddertje en als ze zwart en slordig is, heef ze dus lekker gespeeld. Vind ik veel fijner dan er leuk uitzien.
Alle reacties Link kopieren
quote:eightanglepose schreef op 13 maart 2013 @ 10:34:

Ik vind het vaak wel een teken van liefde en aandacht, als kinderen er verzorgd en goed gestyled uitzien. Natuurlijk zit er ook wel een stukje ijdelheid achter, maar mensen reageren toch anders op een leuk uitziend kind, dan op een slordig uitziend kind.



Overigens hou ik wel rekening met zijn smaak. Auto's, vliegtuigen, stoere applicaties, ja en ook de hoodie, altijd goed! Overhempjes koop ik niet meer, omdat hij ze niet graag draagt, terwijl ik het zelf wel schattig vind staan.



Maar het is idd wel goed om 's ochtends iets meer ruimte aan hem te geven, dat ga ik ook doen.



Echt waar? Ik vind het een teken van liefde en aandacht om mijn kind geen kleren aan te trekken die hem niet lekker zitten of die hij om een andere reden niet aan wil.



Mijn zoon heeft een hekel aan sokken. Echt een enorme pesthekel. Goedkope sokken, dure sokken, naadloos, maakt niet uit. Drama om het aan te trekken, en bij de eerste gelegenheid trekt hij ze uit (en laat ze verdwijnen). Ik heb de strijd opgegeven, en gevoerde laarsjes voor hem gekocht. Zo kan hij lekker met blote voeten in zijn schoenen, en hoef ik me geen zorgen te maken over afgevroren tenen. Of ze ook leuk staan vond ik eigenlijk bijzaak (al vind ik ze echt heel stoer bij hem staan, mijn kleine kozak )



Als de kleren passen, heel en schoon zijn en passend zijn voor het seizoen, dan vind ik het eigenlijk wel goed genoeg. En dat zoon dan soms helemaal weg is van een schreeuwerig Bob de Bouwer t-shirt, of persé een joggingbroek aan wil met een overhemdje, nou ja, dat is dan maar zo. Hij is een klein individuutje, met zijn eigen meningen. Niet mijn persoonlijke mode project.
Daar ben ik het wel met je eens: ik probeer zoon veel vrijheid te geven in zijn kledingkeuze, maar er zijn wel grenzen: kleding moet wel een beetje bij elkaar passen en er verzorgd uitzien. Hij is nu vijf en accepteert nu steeds meer, begint ook na te denken over combinaties en is steeds meer voor rede vatbaar. Laatst had hij zelfs een overhemd aan, zelf uitgekozen in de winkel ook nog. Terwijl hij jarenlang niks van overhemden moest weten...



Wat Janna zegt, is trouwens ook een goed punt. Probeer het aankleden leuk te houden door wat te kletsen, grapjes te maken, of er een wedstrijdje van te maken (wie is het eerst klaar, jij of je broertje). Ook helpt het om ze wat meer bewust te maken van tijd. Een vierjarig kind kan nog niet echt klokkijken, maar ziet wel of de wijzer bovenaan staat bijvoorbeeld (uiterlijk dan, acht uur dus, moet hij aangekleed zijn, anders komen we te laat op school, een argument waar mijn kinderen zeer gevoelig voor zijn, de brave borstjes)
quote:eightanglepose schreef op 13 maart 2013 @ 10:34:

Ik vind het vaak wel een teken van liefde en aandacht, als kinderen er verzorgd en goed gestyled uitzien. Natuurlijk zit er ook wel een stukje ijdelheid achter, maar mensen reageren toch anders op een leuk uitziend kind, dan op een slordig uitziend kind.



Overigens hou ik wel rekening met zijn smaak. Auto's, vliegtuigen, stoere applicaties, ja en ook de hoodie, altijd goed! Overhempjes koop ik niet meer, omdat hij ze niet graag draagt, terwijl ik het zelf wel schattig vind staan.



Maar het is idd wel goed om 's ochtends iets meer ruimte aan hem te geven, dat ga ik ook doen.



Ik niet! Verzorgd wel, gestyled niet. Mijn kinderen dragen schone, hele kleding, die redelijk bij elkaar past, maar vooral iets dat ze zélf leuk vinden en iets dat ze prettig vinden zitten. Van die modepopjes leren al snel dat uiterlijk heel belangrijk is zoniet het belangrijkste, en daarmee leren ze dan indirect ook dat innerlijk minder belangrijk is. Ze gaan al snel kijken en vergelijken, en kinderen van ouders met een krappere beurs zijn dan al snel de pineut! Op het gebied van kleding vind ik: 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'.



Ik werk in het onderwijs en geef heel bewust zelden complimentjes over kleding van kinderen. Kinderen zijn leuk om wie ze zijn, niet hoe ze eruit zien! Kinderen die hun nieuwe kleren komen laten zien kat ik niet af, meestal vraag ik of het ook lekker zit, of zeg ik dat ik blauw of welke kleur dan ook, ook zo'n mooie kleur vind. Zeker nu in deze tijd, waar soms kinderen hun mooiste trui van de voedselbank krijgen vind ik dat niet meer dan normaal.
Alle reacties Link kopieren
quote:eightanglepose schreef op 13 maart 2013 @ 10:08:

Maar... ik ben daarvoor gewoon te ijdel! Doe enorm veel moeite voor leuke kleding en geef er best wel veel geld voor uit, is een soort hobby van me. Die broek past bij dat shirt, ben daarin heel precies.

Hoe lang denk je dat vol te willen/kunnen houden? Bereid je er vast maar op voor dat deze jongen vanaf het begin van zijn puberteit alleen nog maar zwarte of lompe of uitelkaar vallende kleding wil dragen. Broeken die half op z'n billen hangen, met erbovenuit lelijke onderbroeken. Vaalgewassen en uitgelubberde shirts. Omdat hij het dan eindelijk mag...

Je kind of de kleding van je kind is je hobby? Oef! Ik zou zeggen, zoek een andere hobby en zet het welzijn van je kind eens voorop.



quote:eightanglepose schreef op 13 maart 2013 @ 10:08:

3.Kaartjes knip ik er liever niet uit, want ik verkoop alles weer op Marktplaats, overigens zeurt hij daameestal niet over.

Ook op dit vlak: is dat geld nu echt belangrijker dan het welzijn van je kind? Als je eigen trui nu een vervelende label in de nek zou hebben, knip je hem er dan uit?



Ik vind het ook leuk als mijn kinderen er leuk bijlopen. Nu wil de oudste nooit eens echte meisjes-kleren aan, vind ze niet leuk. Tja, dan loop ze er maar jongens-achtig bij, zij voelt zich er prettig bij. Kind blij, mama blij.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven