Zoontje 7 weken - slaapt enorm slecht

02-09-2014 14:53 63 berichten
Alle reacties Link kopieren
Even mijn verhaal.



Onze zoon is 7 weken geleden na een lange bevalling geboren via een keizersnede. De eerste twee weken gingen heel goed. Hij at goed, kwam goed bij en sliep goed.



Na twee weken begon hij steeds onrustiger te worden. Hij sliep steeds slechter overdag. (tussen 7u00 en 00u30) Hij sliep heel kort (+/- 15 minutjes) en werd dan huilend wakker, stampen met zijn beentjes en spartelen met zijn armen. Hij viel dan snel weer in slaap in mijn armen. Als ik hem probeerde terug te leggen was het vaak direct weer wenen, met een beetje geluk pas na 15minuten. Hoewel het lastig was om hem veel bij me te nemen met een dochter van 28 maanden, deed ik dat erg veel. De draagdoek werd hier uren gebruikt. Liever dat dan constant een huilende baby. Dit ging eerst nog goed, maar sinds kort slaapt hij eigenlijk ook niet meer goed op de arm of in de draagdoek. Wordt snel weer wakker en wordt dan erg onrustig, vak moet ik er dan mee rondwandelen,... Inbakeren helpt niet. Hij slaapt niet langer en lijkt nog meer gefrustreerd, waardoor hij nog meer huilde en moeilijker te troosten leek. Op zijn buik wil hij ook niet slapen.



In het begin sliep hij 's nachts nog wel een uurtje of 4-5 aan een stuk, maar nu mogen we al blij zijn als hij eens 3 uur ononderbroken slaapt. Vaak maar 2,5 uur, soms maar anderhalf uur. Doordat hij zo vaak wakker wordt, vind ik het ook moeilijk om in te schatten of hij nu wakker is door honger of niet. Hij krijgt nu 6 flessen van 150ml en drinkt ze steeds uit. Meer mag hij niet hebben, want hij komt zo al erg veel bij. S nachts laat hij ook maar 4-5uur tussen zijn flessen, maar vaak is hij ook al eerder wakker geworden. Na zijn nachtfles is het, net als overdag, een drama om hem opnieuw te laten slapen. Soms ligt hij zalig te slapen om na een kwartier al weer huilend wakker te zijn. Hem mee in bed nemen om te slapen werkt ook niet. Hij is even onrustig, ligt te stampen en te kronkelen.



Uit een ph-metrie blijkt hij geen last te hebben van reflux en uit zijn bloedresultaten blijkt geen allergie. Voor de krampen krijgt hij nu belladonna, maar we merken geen verschil. Bij de osteopaat bleek dat er tijdens de bevalling twee nekwervels verschoven waren, maar dit kon volgens hem niet de reden van het slechte slapen verklaren. Medisch gezien is er met ons kleintje dus niks aan de hand. Een opluchting, maar wat is er dan?



Zowel mijn man als ik zitten er nu al compleet door. En hij is nog maar 7 weken... Eigenlijk is hij geen huilbaby, want hij is eigenlijk nog behoorlijk makkelijk te troosten, maar we moeten wel bijna 24/24 met hem bezig zijn. Iedereen zegt dat het wel zal verbeteren, ooit,... Ik weet dat wel en verwacht niet dat mijn baby ineens de nacht gaat doorslapen, maar nu is het echt moeilijk genieten. Ik voel me echt geen mens meer. Iemand een gouden tip?
Alle reacties Link kopieren
heeft hij echt niet 'gewoon' honger?
quote:lilalinda schreef op 02 september 2014 @ 15:24:

heeft hij echt niet 'gewoon' honger?

Dit.

En oorontsteking uitgesloten al?
Alle reacties Link kopieren
Oortjes werden nagekeken en geen oorontsteking.



Soms denk ik inderdaad dat hij nog wel eens honger heeft, maar na zijn fles lijkt hij echt wel voldaan en kan hij wel even rustig rondkijken en zo, maar dat slapen... Zou hij dan niet gewoon sneller wakker worden van de honger, maar toch wel even slapen, en niet gewoon 15 minuten? (overdag dan) Hij slaapt gewoon praktisch niet, tenzij op de arm of in de draagdoek. Ik merk het wel aan hem als het al 3,5 uur geleden is dat hij een fles heeft gehad, dat hij dan nog onrustiger wordt. 'S nachts zou dan misschien wel kunnen dat hij na 4 uur weer honger heeft, dan geven we hem ook een fles, maar ook daarna zijn we weer minstens een uur (soms 2 uur) bezig met hem in slaap krijgen... Een grotere fles (180ml) hebben we ook al eens geprobeerd, maar maakt geen verschil...
Hij heeft gewoon nog geen dag- en nachtritme zo te lezen. Dat kan ook nog wel even duren hoor. Kwam hier pas echt met 15 maanden, daarvoor ook heel vaak wakker midden in de nacht en soms ook echt uren achter elkaar. Pas vanaf 15 maanden hebben we hier echt nachten dat ze helemaal doorslaapt.

Hoe lang heb je inbakeren geprobeerd? Hier was de eerste 2 keer echt vechten ertegen. Daarna gaf ze zich over en sliep ze overdag langer dan een kwartier. Daarvoor sloeg ze zichzelf wakker na een kwartier ongeveer.
Mijn baby van 5 weken krijgt 's nachts om de 2,5 uur eten. Gok ik. Tussen 21u en 6u in ieder geval 3 tot 4 keer. Geen probleem, want ik voed op verzoek en als hij genoeg heeft gegeten valt hij direct weer in slaap. Misschien is voeden op verzoek een idee? Als hij geen zin meer heeft in een fles stopt hij vanzelf wel met drinken, denk ik zo. En wat is teveel bijkomen? Kan dat überhaupt?
Mijn zoon slaapt overdag trouwens ook nauwelijks. 20 minuten per keer ongeveer. Maar dat vind ik niet zo erg. Hij ook niet.
Gebruikt hij een fopspeentje? Zo nee, dan zou ik dat eens proberen.



Een bewegend mobile om in de box naar te kijken is bij beide zoons ook een succes geweest trouwens.



Mijn jongste zoontje is nu 3,5 maand en kreeg ook ongeveer om de 2,5 uur eten, ook 's nachts. Maar dat was bv. En wilde toen ook eigenlijk voortdurend in handen zijn. Toen ie 9 weken was en doorsliep kwam ik weer tot leven.
Alle reacties Link kopieren
We hebben een drietal weken geprobeerd met inbakeren. Bij ons dochter hielp dit wel perfect, maar voor hem lijkt het echt niet te werken.



Ik zou hem gerust willen voeden op verzoek, maar zelfs als hij na 3 uur opnieuw een fles krijgt van 150 ml is hij niet rustiger en slaapt hij niet gemakkelijk verder. Soms is hij s nachts na anderhalf uur slapen, dus 2,5 uur na de voeding al weer wakker. Als ik dan opnieuw een fles zou geven komt hij op 8 flessen per dag (lang leve borstvoeding, dan had ik me daar geen zorgen om gemaakt, maar dat is jammer genoeg niet zo vlot gegaan). Tja 500 gram per week leek wat veel blijkbaar... En dan zijn we s nachts nog meer in de weer, want als we nu geluk hebben slaapt hij nog een uurtje nadat we hem een kwartier hebben getroost en zijn tutje hebben gegeven, lukt niet altijd...



Enerzijds heb ik de indruk dat hij wel toch voor een stuk een dag- en nachtritme heeft, want overdag slaapt hij echt voor geen meter in zijn bed (draagmand), en zeker geen twee uur aan een stuk. 'S nachts (van 00u30 tot 3u00 ongeveer en van 05u00 tot 7u00 ongeveer) gelukkig wel nog een beetje dus... Hij valt ook snel in slaap op de arm na zijn laatste fles en zijn nachtfles, maar kan dan blijkbaar toch niet rustig slapen...
Alle reacties Link kopieren
Op zich geen probleem als hij 20 minuten slaapt en vrolijk zou zijn, maar het probleem is dat hij echt niet uitgeslapen lijkt, want hij huilt dan als ik hem niet oppak en hem bezighouden vind hij dan ook niet leuk. Aangezien hij vrij snel in slaap valt in mijn armen, denk ik dat hij dan toch echt wel nog moe is... Hij is al ongeveer 2 uur wakker voor hij uiteindelijk in slaap valt, en als hij na die 15 minuten wakker wordt, lijkt hij echt de slaap niet meer te kunnen vatten. Als dat wel lukt slaapt hij soms wel een uurtje (heel vreemd dat hij dat nooit de eerste keer doet overdag).
Alle reacties Link kopieren
Is hij wel moe genoeg? Hoe lang zit er tussen slaapjes overdag? Ga je met hem naar buiten zodat hij indrukken op kan doen en moe worden? Kan hij spelen? Leg je hem wel eens in de box? Ligt hij in een eigen bedje zodat hij weet waar hij moet slapen? Een hoop vragen, sorry, maar ik heb echt met je te doen en hoop dat je snel een oplossing vindt!
Alle reacties Link kopieren
O sorry mosterd.. Onze posten kruisten elkaar
Bij voeden op verzoek moet je niet steeds 150 ml geven, maar soms wat meer en soms wat minder. De gehele dagdosering moet wel ongeveer gelijk blijven, maar bij ons werkte dat beter dan steeds dezelfde hoeveelheid.



Heb je al andere voeding geprobeerd? Het matrasje iets schuin leggen? Laten slapen in een hangmatje of babyschommel:



http://www.aertsparadijsboxmeer.nl/onli ... ts.php?455



Het zijn maar ideetjes, ik snap het als je er knettergek van wordt. Kunnen jullie ook een beroep doen op familie/vrienden die het een nachtje overnemen zodat jullie een keer goed kunnen slapen?
Alle reacties Link kopieren
Misschien heb ik er overheen gelezen, maar ik vraag mij af of hij behandeld is voor de twee nekwervels die verschoven zijn?



Mijn zoontje heeft elf maanden lang s nachts erg slecht geslapen, ik kon er niks van maken wat het zou kunnen zijn. Even kroelen en het was vaak weer over, maar dit was soms wel 4 tot 11 keer per nacht. Vanuit het CB doorverwezen naar een fysiotherapeut gespecialiseerd in het kiss syndroom, hij bleek dus een milde vorm hiervan te hebben, paar behandelingen..... En sindsdien: hij sliep gewoon door!!!
zijn jullie niet op en voelt hij niet jullie stress/vermoeidheid? Hij krijgt de fles, dus probeer oppas te vinden om zelf even bij te slapen.
quote:ikbenik01 schreef op 02 september 2014 @ 16:07:

Misschien heb ik er overheen gelezen, maar ik vraag mij af of hij behandeld is voor de twee nekwervels die verschoven zijn?



Inderdaad een goede vraag. Dit lijkt me degelijk iets wat erg pijnlijk kan zijn en onrust kan veroorzaken.
Alle reacties Link kopieren
Hij is een keer bij de grootouders blijven slapen, maar je vraagt het natuurlijk liever niet als je weet dat ze uren op zitten met je baby . En natuurlijk voelde ik me enorm schuldig en lag ik zelf ook wakker om 3uur 's nachts (haha)...



Zijn matrasje ligt schuin.



De nekwervels zouden bijna in orde zijn.



Voeding was eerst nutrilon omneo, dan nutrilon AR wegens vermoeden reflux en sinds een week Nan AR omdat ze in het ziekenhuis gemist waren van voeding en hij toch iets rustiger leek.



Voeden op verzoek. Zelfs na twee uur drinkt hij de 150ml vlotjes op, dus ik zie niet echt hoe ik dat geregeld krijg. Als ik de fles er eerder uithaal is het echt brullen :-)



Ik denk wel dat hij moe genoeg is, want je ziet dan echt zijn ogen toevallen, maar plots begint hij dan precies te kronkelen en schieten die oogjes weer open. Veel of weinig op stap gaan maakt weinig verschil. In de maxi-cosi valt hij soms in slaap, maar wordt evengoed na 10-15 minuten wakker.



Ons dochter was overdag ook zo een slechte slaper, maar ze sliep wel door s nachts en dan lukt dat wel. Maar dag en nacht...
Alle reacties Link kopieren
We zijn intussen drie keer naar de osteopaat geweest voor de nekwerveltjes. Ik vroeg hem of het er iets mee te maken kon hebben, maar hij vertelde me dat dit wel wat spanning veroorzaakt, maar dat dit er gewoon toe leidt dat hij zijn hoofdje steeds naar de ene kant draaide, en dat is nu wel al merkbaar beter.
Poeh, dan weet ik niks meer te bedenken. Jouw hele verhaal doet me denken aan toen mijn zoontje een baby was, maar die had wel reflux en een extreme koemelk-allergie. Hij werd echt pas rustig met aangepaste voeding: Neocate.



Voor zover mij bekend is een allergietest in het bloed onbetrouwbaar bij zuigelingen, dus misschien dat je in die richting nog iets kunt proberen.?
Voeding voor hongerige baby's? Het klinkt alsof hij toch honger heeft.
Alle reacties Link kopieren
Maar waarom geef je hem dan niet wat meer eten? Probeer eens een fles van 200 cc of 300 cc om mijn part. Misschien is hij aan het clusteren en heeft hij tijdelijk wat meer nodig?

Hoe laat krijgt hij zijn ' laatste' voeding? (gebruikelijk is rond 23 u 's avonds) Laat hij wel netjes een boertje er na ?

Overigens sliep mijn zoontje de eerste anderhalf jaar ook niet door, hij was ook vaak om de 2 uur wakker, half uur bezig met voeden....dat waren de vermoeiende uurtjes. Overdag was hij ook een slechte slaper.
Iedereen vlamt op zijn eigen moment.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat de voeding voor hongerige baby's zeker iets is wat we nog kunnen proberen, wil natuurlijk niet halsoverkop steeds van melk veranderen. Als dit ons een paar uurtjes extra nachtrust zou geven, scheelt het weel al in energie voor overdag, maar ik probeer er niet te veel hoop op te zetten.



De kinderarts gaf inderdaad aan dat een bloedtest niet sluitend is bij zo een kleintjes, maar ze stelde verder weinig aanwijzingen te hebben voor een allergie omdat hij goed drinkt, goed bijkomt en goed te troosten is als hij huilt, dus niet heel erg lastig is tijdens en na een voeding.



Ja reflux, daar dacht vroedvrouw en huisarts ook aan, vandaar de ph-metrie, maar we zijn dus zeker dat het dat niet is.



Hij lijkt ook niet echt pijn te hebben. Baby's krijsen dan eerder meer denk ik of zijn moeilijker te troosten (was bij onze reflux dochter toch zo) maar hij lijkt wel eerder ongemakkelijk of zo, of misschien wel hongerig. Na een tijdje twijfel je aan alles...
Alle reacties Link kopieren
Wat de voeding betreft.



Eerst kreeg hij borstvoeding, ging perfect, kwam goed bij. Toen kwam de borstontsteking en leek ik plots te weinig melk te hebben. Sabbelde nog enorm aan zijn handjes en huilde na de voeding. Iedere keer opnieuw aanleggen, maar er was echt geen melk genoeg. Heel frequent beginnen aanleggen, om de 2 uur, maar verbeterde niet. Dan op aanraden van de vroedvrouw toch eens een flesje nadien en dat leek goed te gaan, maar bleek inderdaad een fameuze drinker te zijn. Hij zat nog op 7 voedingen en was 500 gram bijgekomen. Ben dan beginnen afkolven en kreeg toen 6-7 voedingen van 120ml, waaronder een drietal flesjes borstvoeding, want ik kolfde tegen de avond maar 60 meer, dus kon niet alle voedingen borstvoeding meer geven. Toen is de miserie eigenlijk een beetje begonnen.



Vroedvrouw en huisarts vermoedden toen reflux aan de hand van zijn gedrag en raadden de overstap van nutrilon omneo naar nutrilon AR aan. Bedien gaven toen aan dat hij volgens zijn leeftijd en gewicht inderdaad maar 6 x 120ml mocht krijgen, maar dat er inderdaad kindjes zijn die meer vragen, dus dat we gerust grotere flessen van 150ml mochten geven. Hij krijgt er nu dus 6 van 150ml, wat al aan 900ml per dag komt. We probeerden al eens de laatste twee flessen 180ml te geven, maar zorgt niet voor een verschil.



Hij krijgt zijn laatste fles normaal tussen 23u en 00uur. Vaak slaapt hij dan toch niet dus moesten we hem daar ook niet voor wakker maken. Meestal kreeg hij ze rond 23u30 en dan was hij er een hele tijd rond 4u00 voor zijn fles. Nu is hij soms ook al rond 2u00 wakker, maar niet steeds van de honger denk ik. Nu is het al eens voorgevallen dat hij dan toch slaapt na zijn fles van 20u00 rond 22u00 of 22u30 en lieten we hem liggen omdat we dachten, misschien maakt hij nu zijn "nacht" wel en laat hij wat langer tussen dan 4u. Dan komt hij tussen 00u30 en 01u00 (levert 2 toch ongeveer 2 uurtjes slaap op, maar zoals een baby onvoorspelbaar is weten we dat natuurlijk niet op voorhand of hij al dan niet langer dan zijn 15min slaapt of niet)
Alle reacties Link kopieren
Heftig he? Zit in een soortgelijke situatie met mijn zoontje van 8 weken. Maar die slaapt snachts wel wat beter. Geen tips dus. Maar ik lees mee en wens je sterkte!
Alle reacties Link kopieren
En hij boert wel goed, soms meerdere keren, maar soms ook nog eens lang na zijn vorige voeding. Maar het is niet zo dat hij dan rustiger is als dat boertje er uit is....

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven