melatonine voor zoon van 7??

22-08-2014 20:44 25 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn zoon slaapt al tijden moeilijk in. Hij is vaak om 10 uur nog wakker. In de vakantie niet zo'n probleem, maar nu met school is hij steeds moeilijk op tijd uit bed te krijgen. Nu hoorde ik vandaag van een kennis dat haar zoon (9 jaar) al vrij lang melatonine pilletjes slikt (iets homeopatisch van kruidvat geloof ik). Hij heeft er baat bij, maar ik twijfel of dat spul niet verslavend is en of het wel een goed idee is.

Wie heeft ervaring of tips?
Alle reacties Link kopieren
Melatonine is geen homepatisch middel maar gewoon een regulier medicijn. Google eens zou ik zeggen.
Wees altijd jezelf. Tenzij je een eenhoorn kan zijn. Wees dan een eenhoorn.
Alle reacties Link kopieren
Huisarts!!
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou even overleggen met de huisarts.



Maargoed. Mijn zoontje slikt het sinds hij 4 is en dat is de enige manier hem voor 22:30 in slaap te krijgen (en hem dus ook de dag door te krijgen). Als we het vergeten, of het te laat geven zien we ook direct verschil.

Wij hebben wel eerst een huis- en kinderarts geraadpleegd, en hij kijgt een hele lage dosis (tot 7 jaar 1 pilletje van de drogist, vanaf 7 jaar twee)
Hoi TO,



Hier een, in mijn ogen, goed artikel over de gevaren van melatonine:



http://www.marksdailyappl ... es-make-sure-theyre-open/
Alle reacties Link kopieren
Gewoon naar de ha. Is de melatonine aanmaak idd verstoort kan de ha je een gepaste dosering voorschrijven.
Sorry, deze moest het zijn:



http://www.livestrong.com ... ts-melatonin-supplements/
Dochter van 8 heeft er veel baat bij. Dosering die vrij verkrijgbaar is is voor haar voldoende.
Alle reacties Link kopieren
quote:pieterpad schreef op 22 augustus 2014 @ 20:57:

Hoi TO,



Hier een, in mijn ogen, goed artikel over de gevaren van melatonine:



http://www.marksdailyappl ... es-make-sure-theyre-open/Ze hebben het daar over een dosis van 3-6 mg. Een potje van de drogist heeft pilletjes van 0,1 mg. Daar moet je er dan wel heel veel van slikken. Kortom: dit soort dosissen zijn op recept verkregen.
Alle reacties Link kopieren
Overleg met de huisarts.

Wij geven aan onze 2,5 jarige dochter melatonine (vrij hoge dosering) op aanraden van haar kinderarts. Nu slaapt ze in ieder geval prima in. Helaas slaapt ze nog steeds niet door.
Ik heb ze ook hier thuis staan, op het potje staat 5 stuks nemen, ik neem er 2 en slaap dan prima. Dochter heeft er 3 nodig.



Een nichtje geeft ze haar zoontje van 5, in overleg met de kinderarts, en hij krijgt er gewoon 5 en wordt nu niet meer elke nacht vier keer wakker, maar nog één of twee keer per week een keertje.



Melatonine is gewoon een lichaamseigen stof die niet zoveel kwaad kan. Tenzij je er teveel van neemt, maar goed, alles waar té voor staat is niet goed.
Alle reacties Link kopieren
Misschien moet hij weer aan een ander ritme wennen, bovendien wordt het steeds vroeger donker.
verba volant, scripta manent.
Voordat je er mee aan de slag gaat, zou ik wat andere trucjes uitproberen - mits je dat nog niet gedaan hebt natuurlijk. Zit hij nog voor de TV vlak voor het slapen gaan, is er veel licht op zijn kamer? Dan komt hij niet in de 'slaapmodus'. Ook geprobeerd met warme melk en honing, een warme douche of bad (met Weleda Welterusten bad) een kalmerende thee?



Werkt hier allemaal heel goed!
Alle reacties Link kopieren
Dank voor de reacties, ik eerst maar even aankijken hoe het gaat als het straks weer eerder donker wordt. Ben niet zo n voorstander van pillen als het niet echt nodig is.

Kennis die het gebruikt zit elke maand wel een keer bij de huisarts voor ( in mijn ogen) wissewasjes die ook vanzelf overgaan, vandaar ook al mijn twijfels. Ik ben niet zo n zorgconsument. Zoals mijn moeder vroeger al vaak zei: het gaat welweer over voordat je een jongetje wordt
Alle reacties Link kopieren
Ik geef mijn kinderen van 5 en 7 jaar in bepaalde periodes zo'n vrij verkrijgbaar tabletje van 0,1 mg.

Deze tabletjes mogen vanaf 2 jaar, en hoewel de dosis natuurlijk verwaarloosbaar is in vergelijking met de doktersrecept-variant van 3-5 mg, hebben mijn kinderen er toch baat bij.



Wij gebruiken een variant zonder verdere (homeopathische) toevoegingen, want dat vond ik niet nodig. Deze namelijk:



Alle reacties Link kopieren
(En wij zitten zelden tot nooit bij de huisarts. )
Alle reacties Link kopieren
OK, java, ik houd het in gedachten als het over een paar weken nog zo gaat als nu.
Alle reacties Link kopieren
quote:Java schreef op 23 augustus 2014 @ 10:10:





Wij gebruiken een variant zonder verdere (homeopathische) toevoegingen, want dat vond ik niet nodig. Deze namelijk:



[img]http://www.gezonderwinkelen.nl/image/ca ... 00x400.jpg[/img]Die gebruiken wij ook. De versie eigen merk Etos doet op de een of andere manier niets voor mijn zoontje.
Alle reacties Link kopieren
Wij gebruiken de sleepzz original gecombineerd met de sleepz time release.

Deze combinatie lijkt hier goed te werken.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ze pas geleden bij het kruidvat gekocht voor mijn zoon. Hij slaapt altijd in no time maar slaapt na 10 jaar nog steeds niet door. Met melatonine ook niet dus ben er weer mee gestopt.



Op het potje staat dat je vanaf 2 jaar 10 pilletjes van 0,1 mg kan geven. Maar sommige kinderen hebben er bijvoorbeeld maar 4 nodig, even uitproberen dus. Melatonine is een lichaamseigen stof dus niet verslavend of gevaarlijk oid.
Alle reacties Link kopieren
mijn zoon neemt het sinds zijn 7 jaar.

lage dosis hielp niet wij geven nu 3 mg , op voorschrift en dan ligt hij soms nog wakker , maar algemeen is het toch beter dan zonder.

Je moet misschien eerst nagaan wat de oorzaak is van het slecht slapen. Onze zoon heeft ass en adhd en kan moeilijk rust vinden.



Het kan dat er nevenwerkingen aan zijn (nog niet gemerkt ) maar heel lang aan een stuk te weinig slapen is volgens mij nog veel ongezonder voor een kind in de groei.
"I'm Not crazy. My reality is just different from yours" ( - Cheshire Cat)
Mijn dochter van 5 krijgt dit ook al 3 jaar. Gewoon de lage dosering. Zij slaapt al sinds babyzijnde heeeeel slecht. Hebben al van alles geprobeerd.

Ze krijgt zo'n pilletje en is vrijwel gelijk moe. Ook weleens voor de gek gehouden door een vitamine D pilletje te geven en dan te zeggen dat t een slaappilletje is, om te checken of t niet tussen haar oren zat, maar nee hoor ze kon niet slapen.

Soms proberen we het weer eens een tijdje maar dan is het drama. Gaat ze pas tegen 12 uur slapen. Volgende dag 1 pilletje en om half 8 is t licht uit...
Alle reacties Link kopieren
Melatonine is sowieso niet verslavend en kan geen kwaad voor zover ik weet. Melatonine is een stof die het lichaam zelf aanmaakt. Zonder Melatonine val je niet in slaap. Soms is echter (zoals bij mij) de aanmaak onvoldoende. Deze pillen helpen me (sneller) in slaap te komen. Slik ik ze niet, dan is het niet zo dat ik niet kan slapen. Het duurt gewoon wel erg lang, net als voordat ik ermee begon. Vraag het voor de zekerheid na bij de huisarts. Vergeet niet dat te weinig slaap niet gezond is, een Melatonine tabletje draagt bij aan een beter dag- en nachtrime. Overigens kunnen er diverse oorzaken zijn dat hij moeilijk in slaap valt. Bijvoorbeeld het licht van een ipad of laptop zorgt voor afbraak van Melatonine. Minimaal een half uur tot een uur voor het slapengaan geen laptop/pc/ipad of smartphone meer, kan al helpen aan de opbouw en het behoud van Melatonine.
Yes, I've made mistakes, life didn't come with instructions!
Alle reacties Link kopieren
Mijn zoon van 7 slaapt ook zo moeilijk in. We zijn ervoor bij de huisarts geweest, maar hij wilde geen melatonine voorschrijven. We moesten hem maar gewoon later naar bed laten gaan.

Dat doen we niet, want dan is hij om 10 uur nog op en daar begin ik echt niet aan. Hij wordt 's ochtends wel makkelijk wakker, maar is vaak wel bloedchagerijnig en hangerig.

Nu ligt hij elke avond wakker in bed tot een uur of 10. Hij mag wel lezen tot 8 uur, maar daarna niet meer. Ik vind het wel zielig voor hem, maar hij klaagt er eigenlijk niet over. We hebben wel eens Sleepzz geprobeerd (of zoiets, een soort drankje), maar dat werkte niet echt opvallend goed.
..
Alle reacties Link kopieren
Beste Mariap, ik zou altijd uitkijken met het toedienen van melatonine aan kinderen. Kinderen zijn erg gevoelig voor veranderingen en kunnen dan ook storen in de ontwikkeling van het kind. Slaap is natuurlijk ook zeer belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, lijkt me verstandig om eerst eens te kijken om het op een andere manier op te lossen. Geen TV voor het slapen etc.



Ik gebruik zelf voor het slapen gaan ook melatonine: [...]. Deze dosering is trouwens veelte hoog voor kinderen.



Mijn advies, zoek eerst andere oplossingen en misschien gaat het slaap probleem ook wel vanzelf over, ga daarna eerst naar de huisarts voor advies!
moderatorviva wijzigde dit bericht op 31-10-2014 17:20
Reden: spam
% gewijzigd

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven