Lijf & Lijn alle pijlers

Hardnekkige acne en vochtarme huid, help!

22-09-2014 14:42 18 berichten
Alle reacties Link kopieren
Sinds ik (24 jaar) in 2013 overgestapt ben van de Yasmin pil naar een Mirena spiraal door de vele migraine-aanvallen, heb ik last gekregen van acne.



Het begon vrij onschuldig met een paar extra puistjes maar inmiddels zitten mijn hele voorhoofd en slapen onder de acne en heeft mijn zelfbeeld een behoorlijke deuk opgelopen.

Ik sla het liefst spiegels over en voel me op mijn werk ook totaal niet op mijn gemak om face-to-face met een collega te praten, zeker niet in fel (dag)licht.

Na een tijd aanmodderen met verschillende reinigingsmerken (Nivea, Louis Widmer etc.) en de oil cleansing method ben ik bij de huisarts terecht gekomen.



Ik kreeg benzoylperoxidegel 5% en clindamycinelotion 1% voorgeschreven en moest dit 6 weken de tijd geven, peroxide 's nachts en clinda 's ochtends. Ik heb van nature een vochtarme en vrij gevoelige huid, en de combinatie van deze twee producten was voor mijn huid veel te heftig. Overdag op mijn werk had ik het gevoel een opgedroogd kleimasker op mn voorhoofd te hebben (zo droog was mijn huid), overal schilfers. Mijn acne werd langzaam maar zeker steeds erger.



Ik ging terug naar de huisarts en kreeg een antibioticakuur. Ik kreeg doxycycline mee wat ik dagelijks een maand moest slikken, in combinatie met de benzoylperoxide 's nachts. Verder niks op mijn huid smeren. Omdat ik aangaf dat mijn huid zo ontzettend droog hiervan werd, kreeg ik een neutrale creme mee voor 's ochtends. Hier kreeg ik een ontzettend glanskop van, maar het hele droge was gelukkig weg. Met het slikken van de antibiotica merkte ik geen verschil, de laatste week van de kuur werd de acne zelfs erger en erger.



Vanochtend weer terug geweest naar de huisarts en de laatste stap die hij nu wil proberen is voor het slapen gaan clindamycinelotion 1% te gebruiken en 's ochtends na het douchen een hydraterende dagcreme (heb inmiddels een goede gevonden waarbij ik niet glim als een malle). Dit dan langer de tijd geven dan eerst (10 weken), en mocht dat niet werken dan een doorverwijzing naar een dermatoloog. Ik weet niet zeker of een dermatoloog nog veel kan doen, roaccutane wil ik niet gaan gebruiken ivm mogelijke kinderwens binnenkort.



Ik geef deze nieuwe methode natuurlijk netjes 10 weken de tijd, maar gezien mijn eerdere poging met de clindamycine lotion hou ik er sterk rekening mee dat dit niet gaat werken.



Wie herkent zich in dit verhaal en heeft ondertussen iets ontdekt wat goed heeft geholpen tegen de acne, in combinatie met een vochtarme huid?
Alle reacties Link kopieren
Herkenbaar, ga naar een goede dermatoloog.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Tegen de droge huid, schilfertjes en wondjes kan je pure aloe vera proberen. Let op de ingrediënten, hoe meer % aloe hoe beter (minimaal 90%) (een stukje van een plant afsnijden en de doorzichtige binnenkant pletten en smeren kan ook). Smeer voordat je gaat slapen, het kleeft een beetje maar werkt wel!
Waarom laat je je spiraal niet verwijderen? Omdat je schrijft dat het toen is begonnen, wellicht dat het dan weer verdwijnt. Het blijven immers hormonen.
Alle reacties Link kopieren
Het komt door de hormonen en dat is het enige waar je het mee op kan lossen. Laat die spiraal verwijderen!
Alle reacties Link kopieren
Herkenbaar! Ik ben alleen niet gaan "knoeien" met antibiotica en smeerseltjes. Heb spiraal er na 4 maanden uit laten halen. En binnen twee maanden was mijn huid weer rustig.

In overleg met vriend alleen condooms als anticonceptie gaan gebruiken en niets met hormonen.

Toen we actief aan onze kinderwens gingen werken gelijk zwanger en een nog mooiere huid. Ben ondertussen 38 weken zwanger en ga na zwangerschap weer over op condooms. Nooit meer hormonen in mijn lijf!!!
*
Alle reacties Link kopieren
Deze producten zijn veel te heftig voor een droge gevoelige huid. Het klopt wat Vlinder 1988 zegt. Doordat je deze uitdrogende producten gebruikt, gaat je huid nog meer talg aanmaken. Je huid geeft een seintje af dat je huid aan het uitdrogen is dus nog meer talg met alle gevolgen van dien.

Ik zou er per direct mee stoppen.



Belachelijk dat de huidarts iedere keer weer deze zware producten inzet. Praat eens over de hoeveelheid hormonen die jouw spiraaltje afgeven. Wellicht is er een spiraaltje die minder hormonen afgeven.



Verder moet jij je huid heel goed gaan behandelen met ultra kalmerende producten. Elke ochtend en avond. Ga naar een goede schoonheidsspecialiste of huid therapeut. Wel eentje die de juiste producten gebruikt anders schiet je er nog niets mee op.
Als ik moet kiezen tussen vrede of gerechtigheid dan kies ik voor gerechtigheid.
Alle reacties Link kopieren
Wow bedankt voor de snelle reacties allemaal!



Wat ik alleen niet begrijp (en wat de huisarts mogelijk verkeerd heeft uitgelegd), is de relatie pil/mirena en acne. Mij is door de huisarts verteld dat de pil de acne altijd onderdrukt heeft door de vele hormonen die erin zitten. Doordat ik ineens stopte met de pil, kwam de acne opzetten. Dus ook al had ik geen spiraaltje genomen (en alleen condooms bv), dan nog zou ik acne hebben gekregen. Dit is althans wat mijn huisarts mij heeft verteld. Dat ik deze acne ook als puber gekregen zou hebben, maar dat de pil dit altijd gemaskeerd heeft.

Dus ik dacht ik kan die spiraal er wel uit laten halen, maar dan schiet ik er nog niet veel mee op. Wie kan mij vertellen of dit klopt? Als ik jouw ervaring lees poisson1987 dan is de info van de huisarts niet helemaal juist.. En zou eruit halen inderdaad een goede optie zijn!



Verder ga ik die tip van de kussensloop zeker opvolgen! Wissel nu al vaker dan voor mijn huidprobleem maar ga het nu consequent elke 2 dagen proberen



Ergens ben ik het er ook niet mee eens dat ik telkens die agressieve middeltjes krijg voorgeschreven, terwijl ik aangeef er geen goed huidtype voor te hebben. Mijn dagcreme is een soort natuurlijke gelcreme met een hoog % aloe vera erin dus dat komt goed uit in ieder geval
*
Alle reacties Link kopieren
Als je aanvullend bent verzekerd kan je naar een huidtherapeut gaan. Die gaan dan echt behandelen dnv microdermabrasie oid ipv cremes voorschrijven zoals de dermatoloog.
Alle reacties Link kopieren
Guppie,



Heb hetzelfde probleem gehad toen ik mirena kreeg ipv diane 35 pil.

Anderhalf jaar van alles uitgeprobeerd: dure tubes via schoonheidsspecialist, elke avond schone kussensloop, geen chocolade, spulletje van huisarts met alcohol. Mijn huid werd steeds slechter en de ontstekingen steeds erger. Omdat ik hier steeds onzekerder van werd (ondanks dat ik 30plus) was, is in overleg met de huisarts de mirena weer verwijderd en ben ik opnieuw gestart met de pil. Acne verdween zienderogen en had er al gauw geen last meer van.

Weinig opbeurend verhaal, maar mijn huisarts vertelde mij dat het kan zijn dat de huid zich, na het eerste half jaar na stoppen met pil stabiliseert. In mijn geval gebeurde dat niet en dan zou het ook niet gaan gebeuren. Alleen hormonaal op te lossen dus.
Alle reacties Link kopieren
Heb je al eens gekeken naar je voedingspatroon? Veel mensen reageren sterk op zuivel, varkensvlees, aardbeien of suiker bijvoorbeeld.
Alle reacties Link kopieren
Het is niet waar dat alle dermatologen microdermabrasie voorschrijven. Ik moest daar juist mee stoppen van dermatoloog.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Wat balen dat je zo'n onzuivere huid hebt gekregen!

Ik herken het helaas wel.

Ik ben een hele tijd niet aan de pil geweest en mijn huid was toen ook rustig, pas toen ik op mijn 24e een mirena spiraal nam, begon ik acne te krijgen!



Na 4 maand ben ik er mee naar de huisarts gegaan n hij zei dat het juist door de hormonen in de mirena spiraal kon komen.

De week erop laten verwijderen en na enkele weken werd mijn huis al weer veel rustiger.

Ik heb sinds toen wel iets acne gehouden, maar echt niet te vergelijken.

Oh en nu ik zwanger ben heb ik juist een super gave huid, lang leve de hormonen haha.
Alle reacties Link kopieren
Haha milasun dat zei een collega ook al, wacht maar tot je zwanger bent dan krijg je waarschijnlijk een perfect huidje



Ik eet gelukkig al vrij gezond (vrijwel geen zuivel, varkensvlees of massa's suiker) dus daar zit het probleem hem niet in denk ik.



Ik kijk deze laatste 10 weken nog even aan, of er iets verbetert. Zodra ik weer die intens droge huid krijg (nu met die nieuwe dagcreme gaat t momenteel goed), stop ik acuut met de clindamycine lotion.

Blijft de acne zo, dan gaat de mirena eruit denk ik. Nu ik toch in verschillende reacties lees dat de klachten daarna wel degelijk af kunnen nemen.

En ach, dan maar weer klooien met condooms
Alle reacties Link kopieren
TO, ik heb hier ook enkele jaren veel last van gehad. Ikzelf heb altijd het idee gehad dat smeersel, antibiotica en andere middeltjes niet helpen. Ik had altijd het gevoel dat het 'van binnenuit' kwam.



Op een gegeven moment ben ik gestopt met het drinken van melk en ben ook gaan minderen met andere zuivelproducten (at ook veel nutella en yoghurt). Dit hielp volgens mij al. Vervolgens heb ik meerdere malen een acnebehandeling bij een huidarts gehad. En dat hielp ontzettend goed. Ik heb nu geen last meer en ga er nog zo'n 3x per jaar naartoe om mijn huis mooi te houden.



Misschien heb je er wat aan!
Alle reacties Link kopieren
Een spiraal heb ik niet/nooit gehad. Maar als daar de ellende is begonnen, zou ook 'm er ook uithalen. Hormonen zijn de boosdoener. Bij mij ligt het ook aan de pil die ik gebruik etc.



Stop iig met die smeersels en rotzooi. Helpt echt geen zak en doen je huid meer slecht dan goed.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven