Lijf & Lijn alle pijlers

Overbeharing door medicijngebruik, depressief

23-09-2014 09:54 16 berichten
Alle reacties Link kopieren
-
anoniem_207827 wijzigde dit bericht op 07-10-2014 11:22
Reden: te persoonlijk
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ik kan me voorstellen dat dat je onzeker maakt anoniem, dikke

Zijn er geen alternatieve medicijnen, die je ziekte bestrijden, maar die minder of andere bijwerkingen hebben?

Verder zie ik weleens iets voorbij komen op groupon over laser ontharing, deals voor onbeperkt gebruik voor een bepaald bedrag. Ik ken verder de klinieken niet, maar misschien kun je even kijken of er wat goeds tussen zit?
Alle reacties Link kopieren
Link
Alle reacties Link kopieren
Toch maar die brief schrijven denk ik want niet geschoten is altijd mis. Kan me voorstellen dat je hier erg mee zit. Sterkte!
Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn.
Alle reacties Link kopieren
Wat vervelend, en heel begrijpelijk dat het je onzeker maakt.



Heb je verder hulp met je boosheid en machteloosheid? Helaas kan je niet altijd je lijf veranderen.



Ben je ooit bij een huidarts geweest die gespecialiseerd is in Hirsutisme (overbeharing)? Niet zo maar alleen naar een schoonheidsspecialiste gaan, maar naar iemand die gespecialiseerd is in overbeharing.
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
Alle reacties Link kopieren
Hai,



Bedankt voor jullie reacties. Ik gebruik de medicijnen inmiddels niet meer, deze mochten maximaal 6 maanden gebruikt worden. Vanwege het mogelijk gevaar voor de lever en nierfuncties. Na 3 maanden en het optreden van de overbeharing ben ik ermee gestopt. Het heeft wel gedaan waar de arts op hoopte namelijk de auto immuunziekte een halt toegeroepen. Het is chronisch dus gaat niet meer over, maar het is in ruste nu. Dus dat is het enige fijne van de Neoral.



De Groupondeals heb ik ook bekeken, maar volgens mijn huisarts hebben lang niet alle klinieken de juiste laserapparatuur. Als de laser te licht is, is het weggegooid geld. Dan treed er wel een tijdelijke vermindering op, maar het probleem zelf blijft aanwezig en zal weer de kop opsteken zodra de behandelingen erop zitten. Vandaar dat zij mij door verwees naar een erkende specialist op het gebied van ontharing. Maar ja deze is natuurlijk veel duurder dan de 'anderen'.



Ik heb besloten om deze week naar de huisarts te gaan en duidelijk te maken hoe groot dit probleem voor mij is. Hoeveel effect het heeft op mijn leven en hoezeer het mij belemmert. Misschien dat zij me dan verder wilt helpen met het opstellen van een brief.
Alle reacties Link kopieren
is die 600 euro vergoeding maar eenmalig of mag dat elk jaar? Ik snap heel goed dat je je rot hierop voelt. Ik voel me al rot over mijn lichaamshaar wat net wat meer dan gemiddeld is maar ook nou niet echt extreem. Maar hoe ouder je wordt, hoe minder het me kan schelen (terwijl ik eigenlijk alleen maar meer haar krijg in d eloop vd tijd :( ) Maar dat het zo enorm zichtbaar is, dat is vaak iets wat meer in je hoofd zit, dan anderen het zien. Ik heb nog nooit iemand gehad die zei dat ik wel erg harig was of dat mijn haar nogal donker is. op werk waar we met korte mouwen moeten lopen zie ik veel andere jonge vrouwen ook soms met behoorlijk wat armhaar lopen. Zelf haal ik af en toe de tondeuse erover (het wordt raar genoeg heel lang) en hars ik het eens per half jaar om het uit te dunnen. Het is godzijdank niet donker, maar je kunt het eventueel ook bleken.
Alle reacties Link kopieren
-
anoniem_207827 wijzigde dit bericht op 07-10-2014 11:25
Reden: herkenbaar
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Verdwijnt het niet nu je met die medicijnen bent gestopt? Ik heb een paar jaar Prednison geslikt, dat kan ook leiden tot overbeharing, dat was weliswaar tamelijk beperkt maar het waren wel zwarte haartjes, terwijl ik van mezelf toch vrij licht haar heb. Een paar maanden nadat ik met Prednison was gestopt had ik ook geen last meer van overbeharing. Ik weet natuurlijk niet wat de gevolgen zijn van de medicijnen die jij hebt gebruikt.
verba volant, scripta manent.
Alle reacties Link kopieren
Hier ook veel beharing, ik heb daarom dit voorjaar een IPL apparaat voor thuisgebruik aangeschaft. Uiteraard veel minder krachtig dan professionele apparatuur. Toch scheelt het aanmerkelijk. Waar ik voorheen bv. om de dag mijn onderbenen bij moest werken, kan ik nu een week of 8 vooruit. Er komt veel minder terug dan eerst. Het is dus niet definitief weg, maar echt heel veel minder dan het was, wellicht is dat een optie voor je?
Alle reacties Link kopieren
Tip: kijk de aflevering van Radar van gisteravond even terug, ging over ontharing door schoonheidsspecialisten/klinieken d.m.v. Laseren e.d.. Dan weet je waar je op moet letten.
Alle reacties Link kopieren
@Hamerhaai



Ik heb daarstraks de huisarts gebeld en ik heb morgen een afspraak waarbij ik ga vragen om een doorverwijzing om onderzocht te worden op hirsutisme. Wie weet kunnen ze iets met hormoonbehandelingen voor me betekenen. Op mijn 16e slikte ik de Diana35. Ondanks de slechte berichtgeving zit ik eraan te denken om deze opnieuw te gaan gebruiken. Heb zelf het idee, dat het toen minder was. Rond mijn 24ste ben ik van pil verandert en sinds dien heb ik ook meer donshaartjes in het gelaat gekregen. Maar witte donshaartjes zijn natuurlijk iets heel anders dan zwarte, stugge haartjes.

Soms denk ik aan mannen die een geslachtsverandering ondergaan, die worden toch ook behandelt met hormonen. Kunnen ze niet iets soortgelijks voor vrouwen betekenen?
Ik kan me goed voorstellen dat je hiermee zit. Zoals jezelf al schrijft heb je het nu psychisch zwaar. Ik denk ook dat je, naast die brief, eens een doorverwijzing kan vragen naar iemand met wie je kan praten want eerlijk gezegd vind ik het wel ver gaan dat je in een isolement hierdoor komt.



Sterkte
Alle reacties Link kopieren
@MarianneDavids



Ik ben vorig jaar al gestopt met de Neoral. De arts had ook de hoop dat daarmee de haargroei zou verdwijnen. Maar niks is minder waar, het lijkt wel of de groei getriggerd is door de medicatie.



@Annicka

Een thuis apparaat klinkt wel goed, er zit alleen een nadeel aan en dat is dat deze doorgaans niet voor het gezicht bedoeld zijn. Ook zijn ze erg prijzig en de gebruikservaringen op internet gaven mij te weinig hoop voor zo een investering. Ik moet ook erg uitkijken voor mijn ogen qua de plekken van m'n haargroei.



Ik besef inmiddels wel dat ik opener moet zijn over dit probleem tegen mijn huisarts, denk dat de vorige keer mijn wanhoop niet overkwam omdat ik zo snel mogelijk weg wou en me zelfs schaamde om het probleem aan haar te tonen. Ik ga morgen de ernst proberen uit te leggen en over mijn schaamte heen proberen te stappen. Ik kijk wel op tegen anderen dit te tonen, gezien de problemen die ik er zelf mee heb.
Alle reacties Link kopieren
Goed van je, succes morgen.
Ik kan me heel goed voorstellen dat je je er onzeker door voelt.



Kijk inderdaad nog even naar Radar van gisteravond. Goedkoop was bij een meisje duurkoop dus kijk uit voor beunhazen. Een behandelaar moet echt naar je huidtype kijken, medicijngebruik, je algehele gezondheid als het zo'n behandeling betreft.



Sterkte (ik piep al bij een snorretje) en succes met je brief aan de ziektekostenverzekeraar.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven