Lijf & Lijn alle pijlers

ik vindt mezelf te dik.

02-08-2013 11:00 258 berichten
Alle reacties Link kopieren
heyhey.

Ik ben 17 jaar. 1,70 lang en weeg 65 kilo.

als ik in de spiegel kijk loopt het kippenvel over m'n rug omdat ik mezelf erg dik vindt.

ik ben een tijd terug begonnen met insanity. Heb het een maand volgehouden maar zag geen resultaat. dan verlies ik motivatie en stop ik.



Ik wil graag beginnen met hardlopen. Ik wil ook een ander eet patroon aannemen.

Heeft iemand tips hoe ik dit kan combineren?

Wandelen + het eten.

Er wordt zoveel over geschreven, maar wat is nou echt effectief?

Ik hoor graag van jullie!
quote:iris1969 schreef op 02 augustus 2013 @ 12:36:

Het is inmiddels achterhaald dat veel buikvet slechter is dan veel vet op de heupen, want ook dat schijnt slecht voor een mens te zijn.

.Te veel vet is nergens goed, maar buikvet brengt je organen in de problemen en dat is bij heupvet niet het geval.
Alle reacties Link kopieren
Beste TO,



Minder/niet snoepen kan nooit kwaad, net als normaal bewegen.



Wat wel funest is voor je lichaam (nu, en zeker in de toekomst) is te weinig eten en als een gek gaan sporten. Je verbranding gaat over op de spaarstand/survivalmodus, en dan kom je idd aan van een normaal eetpatroon.



Genoeg vriendinnen gehad die op hun 16e, 17e overleefden op een paar beschuiten, cola light en worteltjes. Ze werden wel broodmager (wat niet uitzag omdat ze gewoonweg geen 'fijne' bouw hadden, maar een normale bouw). Drie keer raden wie nu in een levenslang gevecht zitten tegen echt overgewicht.

Want dit houdt geen mens levenslang vol. Ooit ga je werken en heb je energie nodig, misschien wil je kinderen... Doe jezelf een groot plezier, en ga niet rotzooien met je stofwisseling.



Overigens vind ik jou niet te zwaar. Meer waarschijnlijker lijkt het mij dat jij bepaalde probleemgebieden ziet. Daar kun je gericht op sporten/kleden.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
quote:iris1969 schreef op 02 augustus 2013 @ 12:42:

[...]



Welja een eetstoornis nog wel .



Overdrijven is ook een vak natuurlijk, want ik geef aan dat ze wat mollig is door haar verkeerde eetpatroon. Iets wat ze zelf ook weet, dus van iets aanpraten aan een onzeker iemand is hier geen sprake. dat weet je niet, want dat ligt aan haar bouw. Zolang niemand van ons haar irl heeft gezien, kan het alle kanten op.

Verder is 22,5 een gezond BMI en het enige wat TO moet doen, is een gezond eetpatroon leren.
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Maarreh, hoe oud ben je nou echt TO? Want drie jaar jonger in vier dagen dat kan natuurlijk niet...
Alle reacties Link kopieren
quote:monalisawashere schreef op 02 augustus 2013 @ 12:55:

Het is 'ik vind' en niet 'ik vindT'



Leer eerst maar normaal Nederlands! heb je ook nog een zinnige bijdrage of was het dit?
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
quote:monalisawashere schreef op 02 augustus 2013 @ 12:55:

Het is 'ik vind' en niet 'ik vindT'



Leer eerst maar normaal Nederlands!

Ik dacht precies hetzelfde toen ik de titel zag! 17 jaar en dan nog "ik vindt" schrijven...



En verder vind ik het aanstelleritis om overdag maar 2 crackers en 1 appel te eten zodat iedereen gaat roepen "je eet te weinig". Dat is natuurlijk precies wat ze wil horen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Sanseveria13 schreef op 02 augustus 2013 @ 13:04:

[...]



Ik dacht precies hetzelfde toen ik de titel zag! 17 jaar en dan nog "ik vindt" schrijven...



En verder vind ik het aanstelleritis om overdag maar 2 crackers en 1 appel te eten zodat iedereen gaat roepen "je eet te weinig". Dat is natuurlijk precies wat ze wil horen.je zult ze de kost moeten geven die denken dat dit een gezond eetpatroon is en dat heeft niks met aanstelleritis of aandachttrekkerij te maken
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
Nou als je 17 jaar bent hoor je dit soort taalfouten écht niet meer te maken, dus ja ik vind mijn bijdrage zinnig.
Alle reacties Link kopieren
Je bent niet te dik, maar als je gewoon gezond eet . twee liter drinkt en twee keer per week beweegt zul je vanzelf afvallen als het je bouw niet is.



Ik heb ook een bmi van 22,5 en dat is prima maar ik ben wel stevig, niet te dik. Dit soort kilo's verdwijnen als je van jezelf slanker bent en een gezond dieet aan houd.



Lijnen is echt niet nodig!! Dus niet doen.



@ Anoniem, zij voelt zich zo, laat haar lekker. Omdat er mensen met overgewicht zijn mag iedereen die zichzelf stevig of mollig vindt er slanker wil zijn niet klagen.Aparte beredenering.



Is het weleens in je opgekomen dat sommigen bang zijn richting de 105 kilo te gaan. Ik woog 55,5 nu week ik 58,5.

Die drie kilo's mogen er van mij wel af. Ik houd wel van lekker eten nl en soms moet ik prednison slikken, dus ik moet er wel op letten. Ik vind mezelf nu stevig en als ik die paar kilo's als verwaarloos baar zie ga ik naar de 60. De volgende vakantie kom ik weer 3 kilo aan ga ik naar de 63.



Als ik na elke vakantie 2/3 kilo aankom en ik let daarna niet meer op mij voeding dan heb ik binnen no time wel overgewicht.
Alle reacties Link kopieren
quote:ricochet schreef op 02 augustus 2013 @ 11:25:

[...]



Als ik iemand blijer kan maken door te zeggen dat ze niet dik is, terwijl ze dat inderdaad niet is, doe ik dat met liefde. Kan mij het schelen dat die persoon aandacht wil. Persoonlijk word ik moeier van mensen (vooral vrouwen) die andere vrouwen op basis van gebrekkige informatie dik noemen en allerlei verregaande conclusies trekken.



Misschien heb je gelijk, moet ik niet zeuren en niet reageren. Het is bij mij alleen ergenis, omdat ik zelf altijd te zwaar was en ik echt problemen had om af te vallen enzo, en dan hoor je mensen met een prima gewicht erover klagen. Ik moet het ook niet afreageren op andere. Mijn excuses.



Als je gezond wil leven en gezond wil eten met hardlopen ( ik doe dat ook) moet je op internet gewoon even zoeken en uitpuzzelen wat gezond is. Iig niet te weinig eten dat je na 2 weken al weer opgeeft. Op voedingscentrum staat heel mooi met welke leeftijd gewicht enzovoort hoeveel je mag eten.



Bij mij was het ook even zoeken naar een gezond dagmenu, door gewoon te proberen en aan te passen.
Alle reacties Link kopieren
Qua BMI ben je niet te dik, ook niet mollig, maar een beetje sporten is altijd oke, net als goed ontbijten.
Cum non tum age
quote:iris1969 schreef op 02 augustus 2013 @ 12:18:

[...]



Tuurlijk. Je mag mij ook mailen hoor.



* ik ben nu weer de lucht uit *



Dan lijkt het me handig als je hier ff je emailadres neer zet .

(dat berichtengedoe via het forum werkt voor geen meter vind ik)
Alle reacties Link kopieren
Je moet geen wonderen verwachten van een veranderde omvang en m.i. doe je dat nu.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Iris, je realiseert je dat lengte en gewicht weinig zeggen he? Ook al lopen er veel te zware mensen rond, lengte en gewicht zeggen weinig tenzij je in de extremen zit. 120 kilo is voor de meeste mensen te zwaar, maar een man van boven de 2m die heel verl krachttraining doet kan daarmee nog gezond zijn, 40 kilo voor de meeste te licht, tenzij je 1m50 bent en smal gebouwd. Zomaar roepen dat haar gewicht te hoog is bij haar lengte is onzin.
Alle reacties Link kopieren
quote:iris1969 schreef op 02 augustus 2013 @ 11:51:

[...]



Nee hoor, men is in het Westen gewoon veel te veel gewend geraakt aan dikke en mollige mensen en zo is het lichaam van nature niet bedoeld. Ook niet in de pubertijd.

Moet jij eens wat oudere schilderijen bekijken. 'Mollig' tot ronduit obees is heel lang de norm geweest en garantie voor een langer leven. De magergekte is van de afgelopen decennia. Als het lichaam van nature niet bedoeld is om vet op te slaan, dan zou het lichaam dat niet doen.



quote:En een meisje dat zichzelf te dik vindt moet je niet gaan sussen door haar gevoelens te ontkennen, maar gewoon de realiteit vertellen, namelijk dat men slechts een klein randje vet nodig heeft en dat het dus een heel goed idee is om gezond te eten en voldoende te bewegen.

Waarom blijkt dan keer op keer uit studies dat een bmi van rond de 25 het gezondst is?

De realiteit die vertelt moet worden is dat afvallen niet gaat leiden tot een gelukkiger leven. Pas bij zeer sterk overgewicht zal dit weerslag hebben op je psyche, maar bij dit bmi heeft haar gewicht werkelijk niks te maken met haar gemoedstoestand. Als ze zich futloos voelt, is het een goed idee dat ze een sport gaat zoeken die ze leuk vindt. Als ze bang is dat ze geen vriendje kan krijgen, dan heeft ze het al helemaal mis en moet ze eens goed om haar heenkijken.

Er is maar één antwoord op de afvalgekte die nog steeds heerst: is het voor mijn gezondheid nodig om af te vallen? Zo ja, pas je voedings- en beweegpatroon aan. Zo nee, dan moet je zoeken waar je ongeluk dan vandaan komt en wat je er aan kunt doen. En TO hoeft 100% zeker niet af te vallen voor haar gezondheid...



quote:onipaa schreef op 02 augustus 2013 @ 11:53:

[...]





Dat is dus niet gezond. Dan werkt je spijsvertering niet meer en houd je juist alles vast, omdat je lichaam veel te weinig binnen krijgt.



Probeer eens iets als dit:



- 's ochtends twee volkorencrackers met kaas of mager beleg of amandelpasta

- tussendoor appel

- lunch goedgevulde salade met veel groenten

- tussendoor banaan (bijvoorbeeld)

- avondeten aardappels/pasta/rijst (volkoren) met veel groenten en niet te vette saus, niet te vet vlees. Vis is gezond.

- magere yoghurt

- volkorenkoekjeDit is geen goed voedingspatroon voor een 17-jarige vrouw. Je kunt TO beter naar het voedingscentrum verwijzen.
Occam's razor
Alle reacties Link kopieren
quote:aikidoka schreef op 02 augustus 2013 @ 13:38:

Iris, je realiseert je dat lengte en gewicht weinig zeggen he? Ook al lopen er veel te zware mensen rond, lengte en gewicht zeggen weinig tenzij je in de extremen zit. 120 kilo is voor de meeste mensen te zwaar, maar een man van boven de 2m die heel verl krachttraining doet kan daarmee nog gezond zijn, 40 kilo voor de meeste te licht, tenzij je 1m50 bent en smal gebouwd. Zomaar roepen dat haar gewicht te hoog is bij haar lengte is onzin.



Ze doet niet aan sport en vreet graag chips. We kunnen best concluderen dat haar gewicht niet door enorme spierbundels komen hoor.



Als ze nou wel aan sport doet gezond gaat eten en de chips laat staan gaat ze zich vast beter voelen.
Idd. gezond gaan eten, wat niet hetzelfde is als minder/heel weinig.

(dat is helemaal niet gezond aangezien je daar vitaminentekort van krijgt.



TO: ik zou je willen adviseren om op youtube even 'weg met de weegschaal' in te tikken en dat filmpje even gaat kijken..
Alle reacties Link kopieren
Ahum. Toen ik 17 was woog ik ook 65 kilo. Maar ik was -slechts- 1 meter 63. Een beetje 'mollig' dus. Als ik foto's van toen bekijk denk ik letterlijk "damn wat een fit wijffie!!" Ik oog absoluut niet dik, ben wat stevig ja (inmiddels paar kilo meer dan toen maar nog steeds voel ik mij niet dik) maar ook fit, sterk en vrouwelijk. Ik hoor mijn man (en voorheen mijn scharrels) nooit klagen hoor....
Alle reacties Link kopieren
Oh dat is trouwens niet gezegd om mij aan mijzelf te verlekkeren hoor haha! Ik zei het meer om een voorbeeld te geven hoe je het ook kan bekijken.
Alle reacties Link kopieren
quote:monalisawashere schreef op 02 augustus 2013 @ 13:10:

Nou als je 17 jaar bent hoor je dit soort taalfouten écht niet meer te maken, dus ja ik vind mijn bijdrage zinnig.Nee want jij bent moeder grammatica zeker.. Zeik toch niet over een taal fout. Zoek een leven,google kan jou erbij helpen.
Alle reacties Link kopieren
Bijzondere conclusies worden er getrokken.

We kunnen helemaal niet weten hoe TO eruit ziet, de ene 65 kilo is de andere niet.

Je hebt in ieder geval geen overgewicht. Het kan wel zo zijn dat je niet gelukkig bent met je gewicht en zolang je daar op een gezonde manier iets mee doet is dat niet zo'n probleem. Waarschijnlijk word je omringd door leeftijdsgenoten die net een groeispurt achter de rug hebben maar nog geen rondingen hebben ontwikkeld. Als je dan zelf wat meer vlees op de botten hebt, lijk je in vergelijking dikker. Dat betekent helemaal niet dat je dik bent, maar ik kan me je gevoel wel voorstellen.



Wat je in elk geval niet moet gaan doen is lijnen. Wat een gezond eetpatroon is, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar zorg in elk geval voor genoeg groenten, eet je granen (brood, pasta, rijst) volkoren en vermijd suiker. Waarschijnlijk koken je ouders voor je dus als je een ander patroon wilt, biedt dan eens aan om zelf te koken en maak iets gezonds.



Overigens, marthe, het is helemaal niet zo simpel om op internet uit te vinden wat gezond is en wat niet.

Wel of niet veel water drinken? Vlees, is dat goed of slecht? Verzadigde vetten, zijn die echt zo erg? Is vis een supergezonde bron van omega 3 of een bron van gif? Wanneer gaat je lijf in de spaarstand? Zijn aardappels een prima bron van koolhydraten of juist dikmakende troep? Is zuivel nodig of juist overbodig? Is brood goed of slecht? Wat doen lightproducten met je lichaam? Moet je vaak kleine porties eten, of werkt dat juist diabetes in de hand door het constante hoge glucosegehalte en de bijbehorende insulineproductie?



Op al deze vragen geven leken en specialisten met grote stelligheid tegengestelde antwoorden. En wie een leek is en wie een specialist is op een topic als dit natuurlijk helemaal niet te controleren. Zo raar is het dus niet dat mensen niet goed weten wat gezond is. Ik durf in ieder geval weinig tips te geven over wat en hoeveel je moet eten, behalve dan : eet veel groente, eet niet te weinig (niet onder de 1600 kcal, vaak meer), wissel af en vermijd alcohol, transvetten en suiker.



Sporten is een goed idee. Een hardloopgroepje vind ik een goede tip. Als je onervaren bent zou ik blessuregevoelige sporten (dat is eigenlijk bijna alles) niet op eigen houtje gaan doen. Evy's hardloopprogramma is wel geschikt voor beginners.
What a nuanced anxiety
Alle reacties Link kopieren
quote:elisabethduke1976 schreef op 02 augustus 2013 @ 14:03:

Oh dat is trouwens niet gezegd om mij aan mijzelf te verlekkeren hoor haha! Ik zei het meer om een voorbeeld te geven hoe je het ook kan bekijken.Ik denk anders dat jij een ongelofelijk lekker ding bent en je mag dus best verlekkerd naar jezelf in de spiegel kijken :-) (Doe ik ook dagelijks )
Occam's razor
Alle reacties Link kopieren
quote:Daydream schreef op 02 augustus 2013 @ 12:13:

Hoe word je in zo'n korte tijd een paar jaar jonger? (loepje)

Zijn het Noorse crackers die je eet?Heyhey Daydream, scherp van jou!
Ontbijt: Een Smoothie banaan Lunch: Een cracker/avocado en guinoa salade Diner:57 pizza broodjes,13 donuts,2 bakken gefrituurde kipkluif, 9 Rosé
Alle reacties Link kopieren
Smulrol, ik blijf erbij dat kilos gewoon erg weinig zeggen. En als 17 jarige vond ik mijn bovenbenen ook te dik. En als ik nu oude fotos kijk: stokjes ipv armen en benen, echt waar. Ik heb maat 42 door mijn lengte en bouw, ook al zou ik mezelf tot graatmager uithongeren, dan ben ik nog maat 42. Je beter voelen door gezonder te eten, helemaal mee eens, maar misschien wordt TO dan wel helemaal niet lichter.
Alle reacties Link kopieren
@tyche: Als ze de richtlijnen van het voedingscentrum zou volgen, is ze al een eind op de goede weg. En die kan ze op internet vinden. Als je de aanbevolen hoeveelheid groente, fruit, volkoren brood, aardappels/pasta/rijst, eiwitten en de juiste vetten eet, dan blijft er al niet zoveel ruimte meer over voor iets anders. Qua drinken alle suiker en light producten vermijden. Verder is een goede regel: alles met mate. Ze kan ook een cursus bij de WeightWatchers gaan volgen, dat kan ook on-line, van die kennis heb je je hele leven plezier.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven