Mode & Beauty alle pijlers

21 en acne, komt er ooit een eind?

10-08-2012 13:58 98 berichten
Sinds mijn 15e heb ik al last van acne, het begon met af en toe een paar puistjes maar werd in de loop der jaren steeds erger.

Mijn huid was op zijn ergst van mijn 17e tot 19e denk ik, toen had ik overal grote ontstekingen. Nu is dat gelukkig iets minder, maar het zit nog steeds over mijn hele gezicht verspreid en de ontstekingen blijven komen. (kleine ontstekingen) Sommige dagen gaat het beter, soms slechter.



Ik heb in de loop der jaren al van alles geprobeerd, schoonheidsspecialistes, huisarts, dermatoloog, allergietesten en

allerlei troep op m'n gezicht gesmeerd.

Het enige wat van alles hielp was antibiotica, maar dat kan je moeilijk je hele leven blijven slikken.

Ik heb roacctune overweegt, ik was er al voor naar de dermatoloog geweest en mijn bloed laten testen, maar ik heb me er toch uit laten praten door mijn moeder. Dit ook omdat ik al heel gevoelig ben voor medicijnen (altijd veel bijwerkingen) en een droge en gevoelige huid heb.



Het enige wat ik nu nog gebruik is een zalf (zonder parfum e.d.) om de droogte tegen te gaan. (dat werkt, maar niet tegen de puistjes.)

Ik kan er nu beter mee omgaan dan een paar jaar terug, heb sinds anderhalf jaar een vriend en hij heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven.



Alleen ik baal alsnog dat ik mijn huis niet uit durf zonder foundation.

Ik heb geprobeerd me erover heen te zetten en gewoon 'schijt' hebben aan wat mensen over me denken, maar dat lukt me echt niet. Ik weet door de periode dat ik antibiotica slikte hoe het is om een gave huid te hebben, het voelde geweldig.



Heeft iemand nog tips? loop na al die jaren nog steeds dagen te googlen naar allerlei 'wonder' producten, van vitamine supplementen tot serums, maar ik heb al zoveel geld uitgegeven aan producten die niet werken..



Ook zou ik graag willen weten of meer mensen zich zo voelen en hoe ze hiermee omgaan



Hier een foto van mijn voorhoofd. Dit zit dan ook op mijn kin, boven mijn mond en op mijn wangen. Sommige dagen is mijn voorhoofd helemaal vrij en mijn wangen ook, het verandert telkens.
Aii, behoorlijk lang verhaal geworden.

Excuseer!
Misschien heel stom, maar de pil? Sommigen bestrijden ook heel goed acné en dat heeft bij mij geholpen. Als ik een stopweek inlas dan komen ze wel een beetje terug helaas, maar de rest van de weken heb ik een mooie huid gekregen.
Alle reacties Link kopieren
Ik lees dat je heel veel hebt geprobeerd. Voornamelijk uitwendig (cremes, schoonheidsspecialiste e.d.) Maar besef wel dat een onsteking inwendig gevormd wordt. Je moet bij jezelf nagaan wat je eet (varkensvlees draagt bij aan acne) of je rookt (ik ben geen zeur die zegt dat je niet mag roken, het kan wel bijdragen aan een probleemhuid), e.d. Zorg je dat je gezond eet, producten die goed zijn voor de huid (googlen) en dat je water drinkt. Wel goed je huid reinigen 's avonds! Dat is naar mijn mening het enige uitwendige wat je moet doen tegen een probleemhuid
Alle reacties Link kopieren
ik ken het alles geprobeerd, maar zelfs AB had steeds minder en korter effect.



Ben begonnen met omgooien van mijn voedingspatroon. koemelk mijden en zo min mogelijk zuikers en enkel kolhydraten. en ik merk echt verschil. ook als ik een periode wat laxer ben.
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
@saracenen, ja ik heb een jaar yasmin geslikt maar die haalde weinig uit voor mijn huid. Verder heb ik ook altijd last van hormonen (extreem chagerijnig, moe etc.) dus ik heb nou al een half jaar een koperspiraaltje.



@ontbijtkoekje, zuivel, varkensvlees, 'frituur' voedsel en chocola heb ik al geband uit mijn dieet haha. Alleen dropjes vind ik nog erg lastig! Verder probeer ik ook zo weinig mogelijk producten met suiker te eten.



Het lijkt alsof het allemaal niks uitmaakt.
Alle reacties Link kopieren
Ik geloof niet dat je voedingspatroon effect heeft op acne. Ik heb er ook altijd hevig last van gehad totdat ik aan de pil ging. Dat is volgens mij het enigste wat perfect helpt. Het heeft te maken met hormonen, niet met je voeding.

Ben eens een tijdje gestopt met de pil, maar toen kreeg ik na een tijd ineens weer van die dikke nare puisten. Daarom ben ik de pil weer gaan slikken; het heeft toen wel weer een paar maanden geduurd voordat mijn huid weer gaaf was. En nu is mijn huid altijd gaaf en ik stop dus nooit weer met de pil.
wat je water geeft, groeit
Alle reacties Link kopieren
Je moet wel oppassen dat dit geen obsessie wordt he. Mensen kijken heel anders naar jou dan hoe je naar jezelf kijkt... Jij ziet alle oneffenheden terwijl andere mensen dat niet eens opvalt of trekken er veel minder hard aan dan dat jij doet.
Alle reacties Link kopieren
Bij mij hielp roaccutane wel heel goed en het is nooit meer teruggekomen.

Ja, je huid wordt droog en trekkerig, maar dat is vooral de eerste weken zo.

Het is het zeker waard om te proberen, echt!
Alle reacties Link kopieren
Heel erg herkenbaar! Inmiddels 26 . Ook van alles geprobeerd!



Bij mij hielp de pil wel om het aantal pukkels op mn rug weg te halen, niet in mn gezicht.



Ik ben nu al een paar maanden bij een schoonheidsspecialiste die spullen gebruiken van Nimue (sorry voor de reclame). En dit is het eerste wat bij mij echt zichtbaar resultaat heeft. Ik gebruik de cremes en daarnaast ga ik om de 4 weken voor verschillende (best wel heftige en pijnlijke) peelings, maar die wel heel erg diep in de huid doorwerken. Heeeel anders dan alle andere schoonheidsspecialistes de ik eerder had geprobeerd! Het is wel en investering, maar het is voor mij het eerste wat helpt!!
Alle reacties Link kopieren
Bij mij ging het dik in de 20 pas over nadat ik heel gezond ben gaan eten. Wij zijn 'vleesverlaters', ik maak een keer of 2 per week vlees bij het avondeten, 2/3 keer vegetarisch en 2/3 keer (vette) vis. Verder vooral suikervrij en deels ook zuivelvrij. Als in het drinken van een liter melk per dag, dat doe ik nu niet meer. Kaas en yoghurt eet ik nog wel net als af en toe slagroom of kookroom. En zoveel mogelijk langzame koolhydraten (volkorenproducten) en voldoende groenten en fruit, noten voor de goede vetten enz....



Mijn eczeem is toen ook verdwenen en tot op de dag van vandaag (ik ben nu 37) nooit meer echt doorgebroken. Hooguit hier en daar een keer een klein plekje, meestal in de winter, dat ik dan een paar dagen te lijf ga met hormoonzalf en vette en het is weer weg.



Misschien kun je kleine aanpassingen in je voedingspatroon proberen? Je hoeft niet alles gelijk te schrappen. Wie weet helpt stoppen met melk drinken je al. Of minderen met suiker.
Alle reacties Link kopieren
quote:ontbijtkoekje schreef op 10 augustus 2012 @ 14:12:

Je moet wel oppassen dat dit geen obsessie wordt he. Mensen kijken heel anders naar jou dan hoe je naar jezelf kijkt... Jij ziet alle oneffenheden terwijl andere mensen dat niet eens opvalt of trekken er veel minder hard aan dan dat jij doet.Dat is niet waar. Ik ben meerdere keren op straat door verschillende mensen uitgescholden. Het heeft echt een enorme impact op je zelfvertrouwen. Je kunt je niet voorstellen hoe 't is om een soort van mismaakt (ok, er zijn nog ergere dingen) door het leven te gaan. Mensen zoals jij oordelen er wel over; jij denkt toch ook dat ze een verkeerd voedingspatroon heeft of dat ze haar huid niet goed schoon houdt?
wat je water geeft, groeit
Alle reacties Link kopieren
quote:goldmember schreef op 10 augustus 2012 @ 14:12:

Bij mij hielp roaccutane wel heel goed en het is nooit meer teruggekomen.

Ja, je huid wordt droog en trekkerig, maar dat is vooral de eerste weken zo.

Het is het zeker waard om te proberen, echt!Je moet wel alles zeggen over dat medicijn he. Ik heb het ook geslikt en het werkt super, dat moet ik zeggen. Daarentegen moest ik wel 1 x per maand bloed prikken of het geen schade toebracht, kreeg vaak bloedneuzen en extreem droge lippen. Verder kan je er ook nachtblind van worden maar dat heb ik nooit ondervonden. Maar ik denk niet dat TO dit gaat krijgen van huisarts. Daar is het gewoon niet erg genoeg voor als ik de foto zo bekijk
Moet je niet de Dianepil gaan slikken tegen puistjes? Volgens mij staat die pil er om bekend daarvoor te helpen.
@chocokat, gebruik je de diane pil? Ik wou die ook altijd graag toen ik jonger was, maar mijn moeder wou dat niet. Nou kan ik dat natuurlijk zelf bepalen, maar, ik wil niet dat ik afhankelijk wordt van de pil, want lijkt me niet gezond als je, je hele leven zo'n sterke pil blijft slikken.



@ontbijtkoekje, nee dat weet ik wel! je hebt ook gelijk.

Maar zoals je kan zien op de foto, het is niet alsof ik 1 of 2 puistjes heb. wat je op mijn voorhoofd ziet heb ik over mijn hele gezicht verspreid. Heb wel eens gelezen wat mensen waar ik niet goed mee kan over me hadden gezegd en daarbij bleef mijn huid niet gespaard.



@goldmember, mooi dat het voor jou wel heeft gewerkt.

Ik lees ook heel veel succesverhalen, maar ook heel veel horrorverhalen. Ik ben al een aardig angstig persoon, ik wil niet door een medicijn voor mn huid in een depressie raken.
Alle reacties Link kopieren
quote:chocokat schreef op 10 augustus 2012 @ 14:16:

[...]



Dat is niet waar. Ik ben meerdere keren op straat door verschillende mensen uitgescholden. Het heeft echt een enorme impact op je zelfvertrouwen. Je kunt je niet voorstellen hoe 't is om een soort van mismaakt (ok, er zijn nog ergere dingen) door het leven te gaan. Mensen zoals jij oordelen er wel over; jij denkt toch ook dat ze een verkeerd voedingspatroon heeft of dat ze haar huid niet goed schoon houdt?Ik heb ook al jaren last van puistjes hoor, maar ik heb ook zoiets van ik laat mijn leven er gewoon niet meer door beinvloeden mede omdat ik het er zo moeilijk mee heb gehad. Ik ben het moe om me er elke keer slecht over te voelen. En ik probeer alleen maar te helpen, wat tips te geven die mogelijk kunnen helpen. Niet zo boos reageren...
Alle reacties Link kopieren
Ik slik al jaren Microgynon 20; dat is een lichte pil.
wat je water geeft, groeit
De pil is een heel goed idee (diane of Yasmin of een neutrale pil zoals marvelon, helpt bij mij ook)

verder zie ik op de afbeelding dat dit geen vet puistjes zijn maar puur ontstekingen. dat wordt alleen maar erger als je uitdrogende spullen gebruikt, zoals je bij jezelf gezien hebt. (geloof me ik weet echt waar ik het over heb. het is al een tijd terug maar ik had hetzelfde en was ook wanhopig)

ik adviseer je wat betreft huidverzorging sowieso iets zonder parfum en alcohol, en NIET iets speciaal voor de vette huid, want dat droogt alleen maar huid. iets voor de gevoelige, misschien zelfs wat drogere huid zou beter zijn.

dat klinkt misschien raar, echter dat is het niet.

een huid die wat droger is gaat namelijk omdat hij bijvoorbeeld te weinig vocht heeft dan maar talg aanmaken.



helaas moet je wel een beetje geduld hebben want het heeft tijd nodig.

succes!
Alle reacties Link kopieren
quote:ontbijtkoekje schreef op 10 augustus 2012 @ 14:20:

[...]



Ik heb ook al jaren last van puistjes hoor, maar ik heb ook zoiets van ik laat mijn leven er gewoon niet meer door beinvloeden mede omdat ik het er zo moeilijk mee heb gehad. Ik ben het moe om me er elke keer slecht over te voelen. En ik probeer alleen maar te helpen, wat tips te geven die mogelijk kunnen helpen. Niet zo boos reageren...Ja sorry je hebt gelijk. Ik heb ook een slecht humeur eerlijk gezegd en reageer 't op jou af. Terug naar TS!
wat je water geeft, groeit
@ontbijtkoekje, ik mocht wel met roaccutane beginnen, maar heb het stop gezet omdat ik bang ben dat ik het niet aankan. Ik heb wel meer foto's, maar die spaar ik jullie haha. Het is zeker wel erg genoeg.



Het is ook zo stom! want sommige dagen zijn mn wangen en voorhoofd en kin ineens helemaal vrij en dan denk ik 'Zou het nou echt weggaan?' en dan BAM komen ze allemaal snel weer terug.

Terwijl ik toch echt niks verander aan mijn eet of huidverzorgings patroon.



En ja opmerkingen of alleen al starende blikken naar mijn huid hebben mijn zelfvertrouwen verpest. Ik hou altijd de schijn op maar als iemand ook maar begint over mijn huid, breekt mijn hart. Mijn vriend maakt vaak genoeg huilbuien van mij mee.



Maar ik moet zeggen dat ik dat al een hele tijd niet meer heb gehad hoor! dat was meer toen ik allemaal echt GROTE ontstekingen had, die niet te verstoppen waren.
Alle reacties Link kopieren
quote:elninjoo schreef op 10 augustus 2012 @ 14:18:

Moet je niet de Dianepil gaan slikken tegen puistjes? Volgens mij staat die pil er om bekend daarvoor te helpen.



klopt, maar werkt bij lang niet iedereen.

voor mij deed die helemaal niks. had alleen vervelende bijwerkingen
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
@Missphoebe, ja klopt ik gebruik ook alleen een vette creme om mijn huid soepel te houden zonder velletjes. Eerder hield ik nooit rekening met mijn droge huid en ging ik allemaal extreme anti acne middeltjes erop smeren, met tot gevolg een rode uitgedroogde huid met nog meer puistjes.
Ik ben inmiddels boven de 35 en nog steeds last van acne. wel een voordeel, ik heb dan weer geen last van rimpels en wordt vaak begin 30 geschat ipv eind 30.





Van mijn 17e tot mijn 30 Diane-pil geslikt, maar daar kreeg ik zoveel andere klachten van dat ik toen ben gestopt. Omdat ik van Diane al depressief werd durf ik roaccutane niet aan. Mijn ADHD-medicatie makt mijn huid trouwens ook niet bepaald beter. Ik herken echter ook wel wat ontbijtkoekje zegt, waarschijnlijk is het in je eigen ogen erger dan in de ogen van de buitenwereld.

Toen ik puber was kon ik ook best ijn humeur laten verpesten doordie stomme pukkels die me "lelijk"maakten. Maar als je ouder wordt leer je ook dat andere dingen veel belangrijker zijn en oo dat uitstraling veel belangrijker is. Als jij jezelf naar voelt en lelijk, dan reageren anderen op je onzekerheid en ben je zelf ok veel meer gefocust op die negatieve reacties.

( Ken je dat experiment waarbij mensen een nep-litteken in hun gezicht kregen geplakt en dan op date moesten? daarbij wer op het laatste moment dat litteken weggehaald, zodat ze dachten dat ze er een hadden, en ze gaven aan dat de date de hele tijd ernaar zat te staren, terwijl het er niet ws. dat zat dus in hun hoofd.)



De mensen die je kennen weten dat je af en toe een pukkel hebt, en waarderen je daarom echt niet minder. En de rest is niet belangrijk en zelf waarschijnlijk ook niet perfect. De een heeft een rare neus, de ander een dikke reet en ik heb pukkels, so what!
Alle reacties Link kopieren
quote:chocokat schreef op 10 augustus 2012 @ 14:22:

Ik slik al jaren Microgynon 20; dat is een lichte pil.





Apart dat deze pil bij jou werkt, over het algemeen wordt deze pil afgeraden bij mensen die al acne hebben.

Mijn acne werd vele malen erger toen ik de microgynon ging slikken, toch ben ik 3 maanden doorgegaan met enkel meer acne als resultaat.



Nu slik ik een vervanger van de diane ( ethinylestradiol hudeduddedu). Ik gebruik uitwendige AB, eerst iedere dag, nu laat ik er soms weken tussen en gebruik dan een paar dagen etc. Het gaat goed, maar ook ik ben bang dat als ik volledig stop met de AB alles weer terugkomt. En, niet om je te ontmoedigen, ik ben 25..
Alle reacties Link kopieren
quote:eternalsunshine schreef op 10 augustus 2012 @ 14:19:

@chocokat, gebruik je de diane pil? Ik wou die ook altijd graag toen ik jonger was, maar mijn moeder wou dat niet. Nou kan ik dat natuurlijk zelf bepalen, maar, ik wil niet dat ik afhankelijk wordt van de pil, want lijkt me niet gezond als je, je hele leven zo'n sterke pil blijft slikken.



Mij heeft de diane pil geholpen toen ik jonger was. Nu verdraag ik helaas geen pil meer. Misschien toch het proberen waard? Er zijn ook tabletten met alleen cyproteron. Dat is dus geen pil, maar werkt wel tegen acné.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven