Mode & Beauty alle pijlers

Acnebehandelingen

25-07-2014 21:11 12 berichten
Alle reacties Link kopieren
Al vanaf mijn 11e verschrikkelijke last van acne (nu 22 jaar).

Ik heb 2 jaar lang bij de dermatoloog gelopen, huisarts geweest, schoonheidsspecialiste, zelf producten aangeschaft.. Ik ben ten einde raad. Heeft er iemand een gouden tip voor mij? Of wat heeft bij jullie enorm geholpen?



Iemand toevallig ervaring hier met fruitzuurbehandelingen of goede gezichtsproducten met exfolianten? Alle tips zijn van harte welkom!!



Alvast bedankt
don't eat yellow snow
Alle reacties Link kopieren
Zelf goede ervaring met een kuur fruitzuurpeelings (van merk image).

Een vriendin van me had baat bij neoderma kruidenpeelings.
Alle reacties Link kopieren
Probeer je lichaam eens te ontzuren, via google kun je daarover veel vinden. Een te zuur lichaam kan dit soort klachten veroorzaken.
Alle reacties Link kopieren
Heb je al eens zuivel geschrapt? Ik eet nu een half jaar geen zuivel, geen varkensvlees en zo min mogelijk toegevoegde suikers en e-nummers e.d. en mijn huid is 100x beter (na 15 jaar ellende).
Alle reacties Link kopieren
Nooit maar dan ook nooit glycolzuurpeelingen nemen bij een kliniek verergerd de boel alleen maar...
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook heel lang last gehad van acné. Ik ben bij een huidtherapeut in een kliniek geweest en met behulp van een maand antibiotica, een aantal salicylzuurpeelingen en laserbehandelingen er vanaf gekomen. Vrij prijzig, maar na jarenlange acné was ik er op deze manier binnen een paar maanden vanaf.



Verder let ik inderdaad op suiker en zuivel. Dat heeft niet bepaald een positief effect op mijn huid.



Je kunt ook even kijken op de website van Jetske Ultee voor informatie over ingrediënten en goede huidverzorgingsproducten.
Alle reacties Link kopieren
De oorzaak zul je niet weg kunnen halen, komt toch van binnenuit (hormonen) Wellicht eens naar een huidtherapeute, zodat ze regelmatig je gezicht goed reinigt? Kun je zonder verwijskaart heen. Dit is heel wat anders dan een schoonheidsspecialiste. Google anders even op acne-therapie of behandeling bij een huidtherapeute.
Alle reacties Link kopieren
Voeding aanpassen (zoals boven geschreven, varkensvlees enz) is een goede tip, net zoals lichaam ontzuren. Verder nooit met antibiotica beginnen als het echt niet nodig is, als je er mee stopt komt het weer terug en tast je gehele gezondheid aan,, echt troep. Bij aanpassing van voeding kan je pure brandnetelthee drinken , van zonnatura, elke dag en veel water. In plaats van boter in pan en op brood kan je cocosvet (bio bij natuurwinkel) nemen, werkt ook antibacterieel en je proeft het niet. Er zijn mensen die hiermee ook lichaamsdelen insmeren omdat het een super antibacteriele werking heeft. Dat helpt dus misschien ook? Je kan het proberen, als de acne echt door ontstekingen komt. Ikzelf heb daar geen ervaringen mee. Ik zal zelf eventueel een allergietest laten doen. Oh ja, advocado -eten op brood bv of anders -is supergoed voor je huid. Als ik er 2 dagen advocados eet zie je direct hoe glad de huid

wordt. Ben je geinteresseerd in onderzoek naar voeding op de natuurlijke wijze, kijk dan op www.ikhebgedroomd.info

Voor nu hoop ik dat je iets hebt aan de tips.
Alle reacties Link kopieren
Balen, heel stuk geschreven maar ineens alles weg :( ..



Ik heb vergelijkbare klachten; al meerdere jaren last van acne. Ben er ook voor bij dermatoloog geweest, heb Roaccutane gebruikt wat tijdelijk hielp, maar na het stoppen kwam het geleidelijk aan toch weer terug.



Een aantal maanden geleden kwam ik op de blog van Jetske Ultee terecht. Daar heb ik heel veel aan gehad. Ze geeft aan dat de acne huid behandeld moet worden als een hele gevoelige huid. Terwijl ik juist altijd begreep dat je goed moest ontsmetten etc. Dat werkte dus niet. Ze beschrijft welke producten je kan gebruiken volgens een stappen plan, met bijv haar eigen lijn, maar ook goedkopere producten. Ik heb toen eerst een cleanser van The Body Shop gebruikt en een crème van Olaz, maar dat werkte toch niet afdoende. Met de salicylzuur exfoliant van haar lijn ging het beter, maar ook dit was niet voldoende. Anderhalve maand geleden heb ik de producten van haar hele lijn voor acne aangeschaft. Een dure hobby, maar ik merk nu wel veel resultaat. Toch gebruik ik nu wel benzoylperoxide erbij, zoals Jetske ook in haar blog adviseert bij ernstige acne, omdat ik pukkels bleef krijgen. Helemaal rond mijn menstruatie. Ik moet het dus nog wel wat langer aankijken eigenlijk om er echt wat over te kunnen zeggen, maar vooralsnog ben ik positief. Benzoylperoxide wordt ook in de VS als een goed hulpmiddel gezien ( The regiment). Laatste tip is om echt niet uit te knijpen, hoe lastig ook.. want dan krijg je een wondje, een infectie en een litteken met meer pigment; dat duurt bij mij echt maanden voordat dat weg trekt. Ik vind het heel lastig, maar het helpt wel als ik ervan af blijft. Nou lang verhaal.. Heel veel succes en sterkte, echt een vervelende kwaal.

Ik ga nog even op zoek naar goede links voor je, maar post dit eerst voordat het weer mis gaat met deze post .
Alle reacties Link kopieren
De links:



http://jetskeultee.nl/de- ... eling-bij-acne/obj7777491



http://www.uncover-skinca ... feiten/huidproblemen/acne



http://jetskeultee.nl/productadvies/obj7777314





http://www.acne.org/regimen.html



( Het heet the regimen, niet the regiment, sorry )
Alle reacties Link kopieren
Weleens aan Roaccutane gedacht?
love more, worry les
Ik herken totaal wat je zegt. Tot een jaar geleden was ik ook ten einde raad. Werkelijk alles had ik al geprobeerd. Meerdere malen dingen gekregen van de huisarts maar echt niets hielp. Maandenlang glycolzuur behandelingen gedaan bij de huidtherapeut en ook dit hielp niks.



Er werd net gevraagd of je wel eens roaccutane hebt gebruikt.

Dit is inderdaad het middel waarmee ik van de acne ben afgekomen. Loodzwaar was de periode tijdens het slikken van deze helse medicijnen want zo noem ik ze... Nu is dit natuurlijk voor een ieder anders maar toch wel veel mensen ervaren deze pillen als zwaar. Als je meer informatie hierover wil moet je het maar zeggen , of als je vragen hebt, stel ze maar.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven