Mode & Beauty alle pijlers

Ervaring met tretinoïne crème tegen acne?

12-10-2010 21:58 24 berichten
Alle reacties Link kopieren
De afgelopen 3 maanden heb ik Differin gebruikt tegen mn acne. Acne is wel iets minder maar nog niet helemaal weg. Nu heeft mijn dermatoloog tretinoïne crème 0,05% voorgeschreven. Ben toch wel weer erg bang voor beginverergering enzo...



Wat zijn jullie ervaringen met dit middel tegen acne (en tevens verkleuringen en littekentjes op de huid)?
Alle reacties Link kopieren
Hoi Ik gebruik het al een hele tijd. Bij mij blijven daardoor de kleine puistjes en verstoppingen heel goed weg. Het werd bij mij niet erger in het begin. Alleen de dikke ontstekingen trekken zich er niks van aan. Daarvoor heb ik erytromycine (antibioticum) gel. Maar deze laatste werkt even niet meer... Misschien te vaak gebruikt, ik weet t niet. In een ander topic is iedereen helemaal razend enthousiast over de African Black Soap. Misschien ook iets voor jou?

Je kan met die tretinoine niet de zon in. Maar we gaan nu toch de winter in. en je rimpels schijnen er ook minder van te worden, fijne bijwerking!
Alle reacties Link kopieren
Hey kleurig, bedankt voor je reactie! Heb jij ook de 0,05%? Ik lees meestal dat je eerst heel voorzichtig moet beginnen met 0,025% en dat je pas als je helemaal geen irritatie meer ervaart langzaam kunt beginnen met 0,05%. Ik heb natuurlijk wel al Differin gebruikt, misschien dat dat helpt, maar ik vind het toch nogal heftig.



Ik denk dat de dermatoloog het bij mij vooral heeft voorgeschreven om vlekjes en littekentjes te verminderen. Al krijg ik ook nog wel wat pukkels.
Alle reacties Link kopieren
Helaas heeft het bij mij niet geholpen tegen littekens...hoopte het wel!

ik ben nu begonnen met microdermabrasie, ik hoop dat dat wat meer gaat doen.



Af en toe helpt de creme wel tegen pukkels maar ook niet altijd.

het is wel heel erg goed tegen littekens.
Alle reacties Link kopieren
Gebruikte jij ook de 0,05% Elize?
Alle reacties Link kopieren
Ik wel Weelassie en ik vond die crème een drama.



In de eerste instantie gebruikte ik het tegen puistjes, maar ook tegen de littekens die ik ervan kreeg.

Mijn huid droogde uit, niet normaal. De schilfers en vellen hingen erbij en geen crème op de wereld die dat tegen kon gaan.



Daarnaast kreeg ik ontzettend grote puistjes, zo groot als knikkers (geen grapje) en weken bleven zitten. Misschien was dat de beginuitbraak maar ik was er na een tijdje zo zat van dat ik geen zin had om het tot het einde uit te zitten.



Maargoed; iedere huid reageert anders natuurlijk.

Als jij de Differin goed kon hebben (ik nl niet) reageer je wellicht ook goed op Tretinoïne.
Alle reacties Link kopieren
Hi Viga, op grote knikkers zit ik inderdaad niet te wachten! Ik heb nu nog maar een paar kleine puistjes en, omdat mijn huid zo licht is, veel rode vlekken. Differin veroorzaakt bij mij geen roodheid/schilfers/etc. Wel voelt mn huid een beetje vreemd aan. Beetje trekkerig.



Ik ben van plan de creme heel langzaam op te bouwen. Eerst op mijn voorhoofd en pas als ik dat goed verdraag op de rest van mijn gezicht, 1x pw en de overige dagen Differin, als dat goed gaat 2x pw, enzovoort.
Alle reacties Link kopieren
Het heet trouwens Acid A vit en hoeft niet in de koelkast bewaard te worden. Dat is wel handig.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb idd de 0,05%. Helpt t ook tegen littekentjes? ooh dawisiknie! Het is me ook nog niet echt opgevallen, dan ga ik toch maar weer mijn wangen ermee insmeren. Dat deed ik nooit omdat daar eigenlijk bijna geen puistjes meer zitten, wel littekentjes. Ik vind het wel fijn spul hoor. Ik moet die van mij alleen wel in de koelkast bewaren. Maar ik heb ook wel eens een ander merk gehad en die hoefde ik niet in de koelkast te bewaren. Ik ben meteen iedere dag gaan smeren met het spul. Ik kon er goed tegen. Pas na een maand zie je resultaat, dus even volhouden. In het begin kan het erger worden. Succes!
Alle reacties Link kopieren
Ja het schijnt collageen te stimuleren waardoor het kan helpen bij rimpeltjes en littekentjes.
Alle reacties Link kopieren
Je hebt deze vraag al vaker gesteld.
Alle reacties Link kopieren
Nope, was Differin nu Acid A vit.
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij heb je alles wel gehad, inmiddels...
Alle reacties Link kopieren
Qua crèmes bedoel je? Of reacties?
Alle reacties Link kopieren
ik heb zo'n 8 jaar geleden deze creme gebruikt. Ik zal nooit vergeten dat ik na het aanbrengen van deze creme naar de sportschool ging.

Lekker op een roeiapparaat even in het zweet werken. Mijn gezicht prikte wel wat, maar ja, totdat vrieninnetje naar me kijkt en m'n arm pakt en meesleurt naar de kleedkamer.



Hele gezicht knalrood (alsof in een bleke engelse was die de eerste vakantiedag erop had zitten)). Waarschijnlijk een reactie met het zweet dus.



Pas daar dus mee op!!



Verder hielp de creme bij mij niet zo veel, ben er ook vrij snel mee gestopt.
Alle reacties Link kopieren
Oeh dat klinkt niet fijn Heleen.

Hoe lang heb je het gebruikt?
Alle reacties Link kopieren
Beide, niet zo gek dat je huid zo onrustig is door alle sterke probeersels.
Alle reacties Link kopieren
quote:Weelassie1984 schreef op 20 oktober 2010 @ 11:18:

Oeh dat klinkt niet fijn Heleen.

Hoe lang heb je het gebruikt?



Het is al even geleden, weet het dus niet precies meer. Ik denk zo'n maand of drie (als het dan niet werkt ben ik er meestal wel echt klaar mee).



Qua tijd is het natuurlijk wel goed om er NU (winter, koud, weinig buiten, weinig zon) mee te beginnen. Heb je geen vakantie in het vooruitzicht (zodat je bij eventuele verergering alleen naar buiten gaat met dikke sjaal om je gezicht)?
Alle reacties Link kopieren
Ik ben twee maanden geleden begonnen met 's avonds smeren met tretinoine 0,05 maar ben er na twee weken mee gestopt. Mijn huid was pijnlijk, rood en super droog.

Ik denk dat ik het niet elke dag had moeten gebruiken maar had moeten opbouwen.



Ik gebruik nu al een paar weken erytromycine gel 20 mg 's avonds en de pukkels/ontstekingen op mijn kaaklijn zijn veel minder geworden.

Nu heb ik op internet gelezen dat je huid op een gegeven moment gewend kan raken aan deze gel en dat hij dan niet meer werkt..



Laat je weten hoe de tretinoine creme voor jou werkt Weelassie? Ben benieuwd.
Alle reacties Link kopieren
Momenteel smeer ik de tretinoine alleen op mijn voorhoofd (= een veilige uitprobeerplek). Ik merk dat ik, sinds ik Differin gebruik, heel snel putjes overhoud van pukkels. Voorheen had ik daarna alleen rode vlekjes maar nu dus ook putjes. Heel raar en vooral naar. Aangezien tretinoine ook weer kan zorgen voor beginverergering durf ik het nog even niet op mijn wangen uit te proberen. Moet er niet aan denken dat al de pukkels vervolgens weer putjes achterlaten...
Alle reacties Link kopieren
helaas heb ik ook putjes na acne.. ben nu bezig met een kuur microdermabrasie om die wat minder opvallend te maken...hoop dat het lukt.



gelukkig heb ik sproeten dan vallen de littekens en putjes minder op.



ik heb trouwens helemaal geen last van een droge rode huid na gebruiken van tretinoine crème..
Alle reacties Link kopieren
Hi Elize, heb jij altijd last van putjes of alleen bij gebruik van retinoïden zoals tretinoïne en Differin?
Alle reacties Link kopieren
Goedemiddag iedereen,



Ik ben nieuw op dit forum en lees met belangstelling over het middel: TRETINOÏNE CRÈME. Ik lees alleen niets over een andere hele zware en nare bijwerking en dat is dat je niet zwanger mag zijn of mag willen worden ivm kans op afwijkingen. Mijn schoonheidsspecialiste heeft me dit voorgeschreven en ik heb het middel al in huis, maar dit weerhoud me er bijna van om het te gaan gebruiken. Ik bedoel stel je voor... (ik ben rond de 30 en zijn niet druk ''bezig met de kinderwens'', maar laten soms anticonceptie wel een beetje op zn ''beloop'' na tien jaar samen te zijn..

Hoe kijken anderen hier tegen aan?

En verder nog een vraag : de zon mag je niet in, nu schijnt die natuurlijk nog niet erg veel, maar zo af en toe een zonnebankje pikken..Kan dat echt niet meer?

Ik hoor graag van ''ervaringsdeskundigen''!

Groetjes!
Alle reacties Link kopieren
Sinds ik met de pil gestopt ben vanwege allerlei klachten, heb ik een uitbraak van acne gekregen. Zoals ik al hàd verwacht. Ik was in het verleden ook al eens gestopt net de pil, langer dan een jaar en ook toen werd ik helemaal gek van de pukkels.

Ik heb een hele tijd met eryacne gesmeerd maar daar is mijn huid nu resistent voor geworden...

Ik vroeg de huisarts om roaccutane maar zij wil eerst de minder heftige middelen geprobeerd hebben.

Dus nu aan de tretinoïne.

Ik maak in de avond de te behandelen plekken zoals gezicht, rug en borst eerst schoon met lauw water en zeep. Daarna afdrogen en dan het laagje crème erop.

Zit nu op de derde dag. Zie uiteraard nog geen verschil maar moet zeggen dat mijn huid smorgens heel zacht aanvoelt daar waar ik gesmeerd heb.

Pas nu begin ik een klein beetje branderig gevoel te krijgen in mijn gezicht.

Ik hou roodheid en schilfers in de gaten, als dit allemaal erger wordt, dan ga ik om de dag smeren.



Ik zal zo af en toe hier eens komen melden hoe het gaat.

Als dit niks word, over op de roaccutane.

Ik ben verdorie 36, wil nu echt geen puistjes meer hebben...
Sterker door Strijd!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven