Mode & Beauty alle pijlers

Haaruitval gestopt door ijzertabletten te slikken!

31-12-2008 08:13 765 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi Meiden,



Als jullie ook last hebben van veel haaruitval en je kan geen oorzaak aanwijzen, laat dan bloed prikken en vraag om de uitslag van je ferritine/ijzerwaarden. Als deze te laag zijn, ga dan vooral aan de ijzersupplementen, want ijzer is essentieel voor gezonde haargroei! Mijn haar is voor 2/3 uitgevallen doordat ik te weinig ijzer in mijn bloed had en sinds een half jaar ben ik aan de ijzertabletten. Nu is mijn haaruitval eindelijk gestopt en ik heb weer nieuwe, gezonde haargroei!!

Dit wilde ik even met jullie delen en ik hoop dat jullie er wat aan zullen hebben!



Liefs Bettyyy
Alle reacties Link kopieren
Hoi meiden, mijn haaruitval lijkt ook wel op die van jullie. Ik heb er ook al zo'n 4 jaar last van. Al merkte ik het niet echt aan de uitval zelf maar aan mijn steeds dunner wordende staart. Voordat mijn haar begon uit te vallen heb ik een heftige stressperiode gehad die ook wel een paar jaar heeft geduurd (en nog steeds niet helemaal over is). Mijn haaruitval verschilt van dag tot dag. Gister was het opeens weer heel erg en daardoor schoot ik meteen weer in paniek. Bij mij komt die androgene haaruitval ook niet in de familie voor maar dat is wel het eerste waar mijn dermatoloog over begon toen ik daar kwam, op de terugweg naar huis zat ik huilend op de fiets...
Alle reacties Link kopieren
Op basis van wat heeft de dermatoloog geconcludeerd dat je alopecia androgenetica hebt. Heeft die gewoon naar jouw haar gekeken of op welke manier? Ik ben bij 3 verschillende dermatologen geweest en telkens werd er mij gezegd dat het om chronisch telogeen effluvium ging alhoewel ik ook het idee had dat er iets anders speelde.

Beste Weelassie, het is absoluut niet zeker dat je dat hebt, maar mocht het toch zo zijn, er zijn genoeg oplossingen voor deze vorm van haaruitval ook, je moet je niet te snel druk maken , alhoewel ik begrijp echt wel hoe je je voelt. Er is een haarspecialiste in Brugge Dr Veronique Meuleman, zij ziet elke dag enkel mensen met haarproblemen en zal al snel kunnen uitmaken over wat voor uitval het gaat en zal jouw hiervoor ook de beste oplossingen bieden. Hoeveel haar verlies je nu per dag?

Groetjes , hou je goed en denk eraan je bent niet alleen , ik heb echt ook al héél vaak moeten huilen
Alle reacties Link kopieren
De dermatoloog keek even naar mn haar en zei toen dat het die androgene haaruitval zou kunnen zijn. Verder zei ze dat je bij sommige mensen meteen ziet dat het androgene haaruitval is maar dat het bij mij niet meteen duidelijk is en dat je het sowieso nooit met zekerheid kunt zeggen. Over mn ijzerwaarde zei ze dat die gewoon prima was (ferritinewaarde van 20 destijds) dus dat het daar niet aan kon liggen.
Alle reacties Link kopieren
quote:machista schreef op 23 januari 2009 @ 12:42:

Hej Betty,

Als ik jouw verhaal zo lees ,komt dat volledig overeen met wat ik heb meegemaakt. Die kleine pigmentloze haartjes enzo komt mij heel bekend voor. Bij mij is de haaruitval ook beginnen schommelen nadat ik met die ijzertabletten ben beginnen slikken. Elke dag verloor ik een andere hoeveelheid haar dan de dag voordien. Ik ben denk ik 1/2 van mijn haar verloren, maar heb het idee dat het nu gestabiliseerd is; Ik verlies veel minder haar nu.

Dagelijks misschien 20 en bij het wassen en kammen 50.

Het maakte mij vooral bang dat ik die korte pigmentloze haartjes verloor, die volgens jouw worden vervangen. Ik vond het héél eng omdat ik dacht te maken hebben met de hormonale haaruitval.

Komt haaruitval voor bij jullie in de familie. Kon de dermatoloog duidelijk uitmaken dat het niet om de erfelijke variant ging.

Hoeveel maanden heeft het geduurd vooraleer de uitval volledig gestabiliseerd was. Groetjes en bedankt voor de info. Er zijn trouwens weinig mensen die hier nog eens een bezoekje komen brengen nadat hun haaruitval probleem is opgelost , dus dankjewel hiervoor.



Erfelijke vorm van kaalheid kan ik alleen bij mijn opa en vader ontdekken; beiden hebben zij nog wel haar, maar op de kruin zijn ze kaal. Maar naar mijn idee is dit iets normaals en kregen ze dit pas rond hun 40ste.

Lieve meiden, laat je a.u.b niet bang maken met verhalen over Alopecia Androgenetica, haaruitval bij vrouwen kan door nog zoveel meer oorzaken komen: dieet, voeding, antibiotica-kuur, te veel vitamine A, tekort aan zink, ijzergebrek (bloedarmoede), trage schildklier, hormonen, stress, slaapgebrek, te weinig vitamine B en ga zo maar door. Het is dus echt heel lastig een oorzaak voor vrouwelijke haaruitval aan te wijzen.. Ik heb ook vaak genoeg gehoord dat ik erfelijke kaalheid zou kunnen hebben; nou MOOI NIET dus he ;)

@ Machista: mijn haaruitval stabiliseerde zich een half jaar na het beginnen met ijzer te slikken. Ik slik nogsteeds ijzer. Ook eet ik dus weer vlees; wat ook zeker zijn steentje zal hebben bij gedragen. Dat ik nogsteeds actief ben hier, doe ik omdat ik weet hoeveel steun ik vond aan het lezen van succes-verhalen m.b.t haaruitval! Ik wil jullie gewoon een hart onder de riem steken en jullie vertellen dat jullie de moed absoluut niet moeten opgeven!!!!

X
Alle reacties Link kopieren
quote:machista schreef op 23 januari 2009 @ 13:51:

Hoeveel haar verlies je nu per dag? Ik weet niet hoeveel ik er per dag verlies, dat vind ik erg lastig om bij te houden (er vallen er namelijk ook gewoon veel op de grond overdag, of de wind neemt ze mee). Ik tel wel de haren die in het doucheputje liggen. Vandaag waren dat er 80 , terwijl het er een paar dagen geleden nog 10 waren. Dan verlies je de hoop wel weer natuurlijk...
Alle reacties Link kopieren
Dikke knuffel voor jou Wee!
Alle reacties Link kopieren
Dankje... Na hoeveel maanden begonnen bij jou de nieuwe gezonde haartjes terug te komen? Ben steeds hevig op zoek naar ze maar helaas, bij mij zitten ze er nog niet.
Sorry dat ik zo kom binnenvallen, maar Weelassie als ik jou was zou ik stoppen met haren tellen! Je maakt jezelf alleen maar gek.



Ik heb op mn 17e voor het eerst een aanval van Alopecia Areata gehad. Het ging zover dat ik ongeveer de helft van mijn haar ben kwijtgeraakt. Omdat ik lang haar had kon ik dit redelijk verbergen door mijn haar in een staart te dragen, en de haren zo te plakken dat de kale plekken (redelijk) bedekt waren.



Uiteindelijk na weken ben ik op aanraden van de homeopaat gestopt met het drinken van melk. Verder ben ik voedingssupplementen gaan slikken, met name Vitamine B en Selenium. Ook moest ik een eetlepel van een bepaalde olie per dag nemen (ben vergeten welke, maar kan dit nog navragen).



En zowaar, na 2 weken begon mijn haar weer te groeien. Eerst pigmentloos en met een rare structuur. Een soort donsjes. Vrij snel daarna normaliseerde dit en kwam mijn eigen haar weer terug.



Bij mij is stress ook een grote factor geweest. Probeer dit uit te bannen en/of neem zoveel mogelijk rust.



Ik heb later nog wel eens aanvallen gehad, maar omdat ik de symptomen meteen in het doucheputje en op mijn hoofdkussen zag kon ik eerder 'ingrijpen'.



Dikke knuffel voor iedereen die nog geen oplossing heeft gevonden.
anoniem_69276 wijzigde dit bericht op 25-01-2009 00:19
Reden: grammatica
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Hoi Luxaflex, ik denk er ook over om naar een homeopaat te gaan. Verder drink ik al een paar jaar geen melk (en andere zuivel) meer vanwege mn huid en slik ik elke dag biergist, ijzer, b12 en haarvitamines. Was die olie toevallig lijnzaadolie?
Alle reacties Link kopieren
Hoi Weel, ik wil even reageren op jouw laatste berichtje. Je schrijft welke vitamines je allemaal slikt. Ik kan me voorstellen dat het slikken van zoveel vitamines juist een aanslag is op bijv. je lever. Je zou deze vitamines ook kunnen proberen binnen te krijgen door anders te gaan eten. Meer noten (bijv. paranoten, daar zit veel selium in), zeevruchten (zalm en zeewier), spinazie, meergranenproducten, bonen, fruit. Als ik zelf merk dat ik vermoeid ben omdat ik een paar dagen slecht gegeten heb of veel stress heb gehad, eet ik vaak zeewier, omdat de concetraties vitamines en voedingsstoffen die hier in zitten heel hoog zijn.
Alle reacties Link kopieren
Bij mijn dochter kon je ook aan haar haar zien dat ze ijzertekort had (ijzerwaarde weet ik niet, Hb was 3,5): het brak al af als je er naar keek. Het was ook heel dun en vlassig en zag er heel droog en kwetsbaar uit. Ze was alleen nog een baby, dus ik wist niet beter. Tot ze op ijzersupplementen gezet werd dus. Buiten dat ze opleefde, werd haar haar opeens ook mooi, vol en glanzend. En belangrijker nog: het bleef zitten.



Dus ja, hier ook de ervaring dat ijzertekort haarproblemen kan veroorzaken.
Alle reacties Link kopieren
quote:Weelassie1984 schreef op 24 januari 2009 @ 16:21:

[...]



Ik weet niet hoeveel ik er per dag verlies, dat vind ik erg lastig om bij te houden (er vallen er namelijk ook gewoon veel op de grond overdag, of de wind neemt ze mee). Ik tel wel de haren die in het doucheputje liggen. Vandaag waren dat er 80 , terwijl het er een paar dagen geleden nog 10 waren. Dan verlies je de hoop wel weer natuurlijk...





Eens met Luxaflex: niet tellen. Je fokt jezelf alleen maar op en stress is voor alle kwalen funest, want het vergroot de problemen alleen maar. Niet meer doen dus. Wel doen: terug naar de huisarts, bloedonderzoek vragen en als daar niets uitkomt een verwijzing naar een internist of dermatoloog.



En ja, ik praat ook uit eigen ervaring. Ik heb tweemaal een aanval van alopecia areata gehad, waarbij mijn hoofdhaar voor meer dan de helft uitviel. Bij mij gaf een pruik (en een tondeuse) uiteindelijk rust, want ik werd ook helemaal moedeloos van de plukken haar die ik overal vond. Uiteindelijk is het bij mijn trouwens na een paar jaar vanzelf weer teruggekomen, maar dat is typerend voor alopecia. Haaruitval door tekorten kan gewoon opgelost worden door de tekorten aan te vullen. Als je huisarts er verder niets mee doet: second opinion aanvragen en/of aandringen op vervolgonderzoek. Ik weet uit eigen ervaring dat je -ook al val je nog net binnen de referentiewaarden- gewoon klachten kunt ontwikkelen van tekorten. Het is dan misschien geneeskundige wetenschappelijk wel niet zo conventioneel om zo'n tekort toch aan te vullen, maar het lijkt me zeker de moeite van het onderzoek waard om het toch eens aan te gaan vullen. Maar dan wel onder medische begeleiding dus.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Headenshoulders, dank voor je berichtje. Ik kijk goed hoeveel van de vitamines er precies in de pillen zit en zorg er zo voor dat ik niet te veel binnen krijg. Ik heb sowieso een vitamine b12- en ijzertekort dus die tekorten moeten even worden aangevuld. In de andere pillen zitten voornamelijk b-vitamines, maar niet mega veel hoor. In die haarvitamines zit maximaal 100% van de adh. Een teveel aan vitamine B en C schijn je weer uit te plassen... Als de grote tekorten zijn aangevuld bouw ik langzaam af. Aangezien ik altijd al behoorlijk gezond eet weet ik niet of alleen gezond eten voldoende is om de tekorten aan te vullen.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben trouwens al bij een internist (vanwege het b12 tekort) en een dermatoloog (vanwege mn haar) geweest.
Alle reacties Link kopieren
..
Alle reacties Link kopieren
Hoi Kitty, wat houdt een chronisch ijzertekort precies in? Dat je het niet goed opneemt en daarom altijd tabletten moet blijven slikken? Hoelang slik jij al ijzerpillen?
Alle reacties Link kopieren
hej Weelassie, haren tellen lijkt me ook niet echt een goed idee;

Waar ik in jouw plaats wel werk van zou maken is het naar omhoog krikken van je ferritine gehalte; Mijn dermatoloog beweerde echt dat ik geen gezonde haargroei zal hebben tot deze tenminste op 60 zit; Ik heb ook ergens op het net over iemand gelezen die een B12 + ijzertekort had; Die kampte ook al een tijdje met extreme haaruitval. Heeft na een aantal maanden, ik denk 7 ongeveer die waarden omhoog gekregen en de haaruitval was gesopt; Misschien is de combinatie van die 2 tekorten gewoon funest voor je haar en moet je daaraan werken;



Trouwens over het algemeen verliest iemand die z'n haar wast +-150 tot 200 haar dus maak je daar echt geen zorgen in.
Alle reacties Link kopieren
Wow, zo veel haarverlies tijdens het wassen? Ook als je elke dag je haar wast? Een deel van de haren spoelt natuurlijk gewoon weg door het putje dus ik tel alleen de haren die echt in het putje blijven liggen. Door het tellen van de haren probeer ik een patroon te vinden. Bijvoorbeeld of ik meer haar verlies voor/tijdens/na mn ongesteldheid. Tevens wil ik zo nagaan of de haaruitval gemiddeld afneemt (door het gemiddelde per maand uit te rekenen). Ik weet niet of de stress echt minder wordt als ik de haren in het putje niet meer tel want ik zie ze natuurlijk nog steeds gewoon in het putje liggen en dan zie ik ook meteen of het veel of weinig is... Maar ik snap jullie punt wel hoor .
Alle reacties Link kopieren
Hoi Betty,



Wanneer zijn die korte (dunne) haartjes gestopt met uitvallen? Na hoeveel maanden.Ken jij uw ferritine gehalte van dat moment nog? Had je op dat moment ook gezonde en ongezonde haren.sorry dat ik je weer stoor hiermee; Groetjes
Alle reacties Link kopieren
Als ik dit allemaal zo lees herinner ik me mijn periode van heftige haaruitval en de paniek die daar bij kwam weer. Bij mij kwam het door de stress. Ook naar een dermatoloog geweest die geen moer verstand van haaruitval had. Het consult duurde welgeteld 5 min waarin hij een urinekweek en wat bloedonderzoek uitschreef en toen bleek dat ik geen ziektes onder de leden had was er volgens hem niks aan de hand.

Ik ben toen bij een kapper die microscopisch haarwortel onderzoek deed en producten van Rene Furterer verkocht.

Ik ben afwijkende producten gaan gebruiken. Dat wil zeggen niet de gangbare producten van dat merk voor haaruitval.

Dat was Triphasic en Astera geen complex 5 omdat dat brandde op mijn hoofdhuid. Het is knap duur en het werkt zeker niet gelijk maar ik kreeg er weer gezond glanzend haar voor terug.Later heb ik beroepsmatig geassisteerd bij verschillende dermatologen en merkte dat er niet 1 echt verstand van haar had. Mensen werden weggestuurd met het advies om maar vit. B in te nemen en bij een man werd gezegd dat hij maar een pet op moest zetten .

Rene Furterer heeft ook capsules tegen haaruitval.

Ik gebruik nu bij z'n periode 'de pillen van De Tuinen tegen haruitval en die werken super dat is ook echt een aanrader.
wees jezelf, er zijn genoeg anderen.
Alle reacties Link kopieren
quote:machista schreef op 26 januari 2009 @ 16:30:

Hoi Betty,



Wanneer zijn die korte (dunne) haartjes gestopt met uitvallen? Na hoeveel maanden.Ken jij uw ferritine gehalte van dat moment nog? Had je op dat moment ook gezonde en ongezonde haren.sorry dat ik je weer stoor hiermee; Groetjes



Haay, ik vind het absoluut niet erg om je vragen te beantwoorden hoor!

Die kleine, dunne ongezonde pigmentloze haartjes vielen tot 3 maanden NA het beginnen van ijzerkuur uit; daarna verloor ik dus heel veel lange, oude haren. Mijn conclusie is dan ook dat eerst die ongezonde kleintjes uitvallen en daarna de langere haren.

Ik weet mijn ferritine gehalte niet precies, maar ik schat dat deze nn 140 is.

Liefs Bettyyy
Alle reacties Link kopieren
Betty,

Om correcte ijzerwaarden te laten meten door bloedafname, moet je dan niet een aantal dagen op voorhand stoppen met ijzer nemen, of speelt dat geen rol. Ik heb gisteren nl bloed laten prikken maar vraag mij af of de waarden betrouwbaar zullen zijn.

Ik heb trouwens mijn dosis ijzer verhoogd, ik nam nl slechts 150 mg 's morgens in. Mijn dermatoloog vertelde mij dat ik tot 600 mg kon nemen 3x per dag , maar dat het 's morgens op de nuchtere maag het beste wordt opgenomen. Groetjes en bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen
Alle reacties Link kopieren
Voor de mensen die tabletten slikken misschien wel vervelend vinden, er bestaat ook Roosvicee Ferro met extra ijzer en vitamine c. Door de vitamine c wordt het ijzer beter opgenomen. Erg lekker is het niet maar je went er wel aan.
Alle reacties Link kopieren
Thnx 23, die heb ik inderdaad in huis .
Alle reacties Link kopieren
quote:machista schreef op 27 januari 2009 @ 16:50:

Betty,

Om correcte ijzerwaarden te laten meten door bloedafname, moet je dan niet een aantal dagen op voorhand stoppen met ijzer nemen, of speelt dat geen rol. Ik heb gisteren nl bloed laten prikken maar vraag mij af of de waarden betrouwbaar zullen zijn.

Ik heb trouwens mijn dosis ijzer verhoogd, ik nam nl slechts 150 mg 's morgens in. Mijn dermatoloog vertelde mij dat ik tot 600 mg kon nemen 3x per dag , maar dat het 's morgens op de nuchtere maag het beste wordt opgenomen. Groetjes en bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen



Ik slik ook 3x per dag 200 mg ijzer (in totaal dus 600 mg).

Voordat je bloed laat afnemen, hoef je niet te stoppen met het slikken van ijzer; het ijzergehalte wordt uit je bloed opgemeten juist om te kijken hoe het ijzer wordt opgenomen door je lichaam.

Dus de waarden zullen betrouwbaar zijn. Er wordt aangeraden om een half uur voor de maaltijd een tablet te nemen, het liefst in combinatie met vitamine c.



Groetjes Bettyyy

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven