Mode & Beauty alle pijlers

Van lompe boer naar elegante dame

11-06-2014 23:02 83 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik ben best lomp. Ik kleed me slonzig. Ik doe mijn haar in een knot, draag weinig make up en zit al drie maanden een gat in mijn handtas. Ik moet al maanden naar de kapper, maar vind het niet belangrijk genoeg om ook echt te gaan.



Ik kan, als ik mn best doe, best knap zijn (al zeg ik het zelf), maar daar loopt het dus mis.



Ik zou zo graag er wat verzorgder, vrouwelijker uit willen zien, maar daar ben ik niet zo goed in. Mijn kleren blijven nooit lang netjes, ik loop buiten kantoor niet op hakken.



Maar ik ga proberen aandacht te besteden aan mijn uiterlijk, kleding, make up en haar. Willen jullie me helpen? En herkennen mensen dit?



Ik ben benieuwd maar tips in het algemeen. Hoe doen mensen dat? Er zijn mensen die er mooier, meer classy uitzien dan ik terwijl ze een spijkerbroek aan hebben, en ik mijn best heb gedaan op mijn outfit.



Ik heb bedacht dat het makkelijkste om te beginnen is een nieuwe tas te kopen. Ik vind die van fred de la bretonniere erg mooi, maar dat is net niet elegant, en dat wil ik wel. Ik zoek een tas waar aardig wat in kan, en die kwaliteit heeft, geen goedkope troep. Hij moet dicht kunnen, of in elk geval een beetje. Er moet a4 in kunnen. Tips? Ik kom er niet uit, of op die tas van Michael Kors, maar die heeft iedereen al....
Waarom wel een nieuwe tas, maar geen afspraak met de kapper?

Wat draag je op kantoor?

Gebruik je make-up?
Alle reacties Link kopieren
Ja, en wat is je lichaamsbouw? Je gelaatstrekken etc. Dat helpt met kleding en make-up adviezen.
Alle reacties Link kopieren
En je hoeft niet perse een dure tas of kleren te hebben om elegant te zijn. Elegantie is slechts deels te koop. Het zit hem echt niet in een dure tas.
Alle reacties Link kopieren
quote:pimpelmeesje67 schreef op 11 juni 2014 @ 23:17:

Waarom wel een nieuwe tas, maar geen afspraak met de kapper?

Wat draag je op kantoor?

Gebruik je make-up?



Idd,



Ik zou eerst wat doen aan haar, make-up, dan kleding/sieraden, schoenen en dan pas de tas. Nu denk ik dat niet iedereen het ermee eens is maar een tas zien veel mensen niet op het werk, etentjes, avondjes met vriendinnen enz.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
M.i. zijn haar en kleding het belangrijkste. Opgestoken haar kan best chic staan dus ik zou beginnen met de kleding.
Alle reacties Link kopieren
Lastig te zeggen vanuit hier. Waarom niet een keer een metamorfose via een kapper? Krijg je gelijk tips over haar, kleding en make-up.
Ik zou als eerste een afspraak bij de kapper maken voor een nieuw kapsel, misschien een nieuw kleurtje erin of highlights?



Bij de Bijenkorf verkopen ze trouwens mooie tassen en bij de Bijenkorf in Amsterdam kun je je laten opmaken en krijg je meteen tips over de make-up producten.
Alle reacties Link kopieren
En vergeet je lingerie niet. Als je mooie lingerie aan hebt voel je je sexy en vrouwelijker ;)
Die tas eerst snap ik wel: daar zit immers al drie maanden een gat in volgens de OP. Dus een nieuwe tas is niet alleen voor de leuk maar vooral nodig.



Voor de rest heb ik geen tips TO, maar ik lees wel mee in de hoop er voor mezelf ook wat van op te steken. In mijn hoofd ben ik een ontzettend elegante en verzorgde dame, in de spiegel valt dat meestal vies tegen.
Je moet eerst je lichaamsbouw weten. Welk deel van je lijf is doorslaggevend voor je maat kleding?
Alle reacties Link kopieren
Elegant zit 'm ook in je houding (naar anderen toe, maar ook je lijf; hoe je beweegt) en je gedrag. En voor kleding en make up; less is more.

Google eens op etiquette, youtube naar filmpjes over hoe je een betere uitstraling hebt bij lopen (geen grote stappen, sloffen met je schoenen etc) als je zit je benen niet wijd uit elkaar etc.

Denk ook aan niet te hard praten, grof taalgebruik mijden, geen te grote overdadige sieraden en goede manieren.

Ook al draagt een vrouw een elegante outfit; met hangende schouders, een schelle stem met het woordgebruik van een viswijf en een tred van een worstelaar, dan klopt het plaatje niet.
Even geen inspiratie.
What is my body shape? What to wear for my body shape
Body Type Calculator
Ik ben een peer trouwens; een dunne peer, een Conference (en ik ga nu maar op bed aan; succes!).
Alle reacties Link kopieren
Ik herken het niet, ben denk ik het tegenovergestelde van je. Ik maak me zelfs of als ik een dagje het huis niet uit ga :P.



Qua kleding is het belangrijk dat je de juiste pasvorm kiest en dat je je kleedt naar wat past bij je figuur. Ik zou zeggen: kijk eens op internet welk figuurtype je hebt en welke kleding hierbij past. Bij vrouwelijke kleding denk ik aan rokken, jurken, hakken en decolleté.



Met make-up kan je veel kanten op. Ik vind persoonlijk een kleurtje op je lippen en mascara al heel vrouwelijk staan. Voor volle lange wimpers; gebruik meerdere lagen en begin goed bij de roots. Zelf draag ik naast mascara en lipstick nog bb-cream en eyeliner. Bij sommige vrouwen doet wenkbrauwpotlood wonderen.



Ik weet niet hoe lang je haar is, maar laat het in ieder geval eens bijpunten. Dan zal het vanzelf al een stuk beter vallen. Los haar is super vrouwelijk. Je kunt met simpele trucjes je haar heel mooi laten vallen. Als je bijvoorbeeld je haar 's avonds vochtig maakt en het in een knot twist, heb je de volgende ochtend mooi golvend haar (zie youtube 'overnight waves'). Je haar vast kan ook heel vrouwelijk (en zakelijk) staan, maar knoop het niet 'even' in een knotje. Gebruik hier bijvoorbeeld een haardonut voor. Op youtube kan je hier ook veel tips voor vinden, zoek maar eens op 'simple updo'.



Accessoires zijn natuurlijk ook belangrijk. Ik zou een leren tas zoeken als ik jou was, met een wat vierkantere vorm. Verder staan sieraden ook heel vrouwelijk, zoals oorbellen. Een klein neutraal diamanten knopje in je oren staat heel elegant (vind ik).
Alle reacties Link kopieren
Jemig, op het verkeerde been gezet door de titel. Ik dacht aan iets over travestie of misschien transseksualiteit. Dus 'Boer wordt vrouw', i.p.v. 'Boer zoekt vrouw'.



Lomp associeer ik meer met gedrag en manier van bewegen (niet speciaal met agrariërs).



Je hèbt al een bepaalde stijl, nl nonchalant en comfortabel; daarvan uitgaande kun je misschien zo'n stijladvies inwinnen? Ik heb het nog nooit gedaan maar het lijkt me eigenlijk best een keer leuk en inspirerend. Zag er eentje die heet Colors of your heart....maar er zijn er meerdere. Ik heb geen idee wat zoiets kost.



Haar, kapsel, is wel een heel belangrijk element. Dus een goede kapper...
Alle reacties Link kopieren
quote:blommit schreef op 11 juni 2014 @ 23:48:

Body Type CalculatorOeh die is handig!
Ik snap precies wat je bedoelt en zoveel aanpassingen hoef je niet te doen. Koop inderdaad een tas bij de bijenkorf en neem een donker bruine of een zwarte maar dan wel met krokedilstructuur of slangen en die een mooie glans heeft.



Die stijl zet je door in je schoenen. Als je een ander kapsel neemt doe dan een mooie bob. Spreek voor je zelf af dat je een keer per week je nagels laat doen(ook je voeten). Koop alleen getailleerde blousen en shirts en bij voorkeur met weinig frutsels.



Zo kun je gewoon lekker je spijkerbroeken dragen, hoef je niet aan je haar te frunniken en zie je er vooral goed verzorgd en stijlvol uit. Hoe ingewikkelder je het maakt des te meer gaat er mis. Je houdt van gemak en koop die dan af, laat je niet verleiden door sieraden en sjaaltjes want dat moet allemaal matchen, koop goede kwaliteit en effen kleuren.



Met alleen lipstick geef je het geheel kleur. (koop nooit jackjes, ruien met een col en al helemaal geen oversized kleding want dan zie je er al snel slordig uit.
Alle reacties Link kopieren
Ten eerste moet je niet zo onzeker zijn: je bent een leuke en slimme meid! Heel veel mensen vinden praktische mensen leuker en hebben niets met mensen die altijd met hun uiterlijk bezig zijn.



Maar goed, ik snap best dat je er wat leuker uit wilt zijn.



Ik vind het goed dat je al wilt beginnen met een nieuwe tas kopen: een erg goede en slimme stap! Ik vind dat je gewoon die tas moet kopen die je hebt gezien. Een tas zegt (vind ik) niet heel veel over je uiterlijk en moet praktisch en stevig zijn.



Over je haar: kijk eens rond. Typ eens wat dingen in in Google. Kort haar vind ik altijd leuk en daar vindt je van alles voor. Misschien een mooi donker rood tintje in (à la Karin van K3, ik weet niet of ze nog steeds zo'n kleur heeft, 6 jaar geleden in ieder geval nog wel). Ik vind Kris Jenner ook altijd een mooi kapsel hebben. En wat dacht je van fel blond en dan kort, maar toch weer wat langer in de vorm van een platte kuif? Kan het niet goed uitleggen. je ziet het vaak. Als iemand een foto zou kunnen plaatsen, zou dat fijn zijn.



Qua make up: kijk gewoon veel YouTube filmpjes. Veel make up vind ik altijd mooi, dus draag gewoon veel make up!



Qua kleding: kijk ook weer eens naar de mensen om je heen en gewoon in het dagelijks leven/op tv/op internet. Je vindt echt van alles! Typ maar in: "mode op het werk" ofzo iets. Hierbij vind ik de Kardashians en Kris Jenner echt goede voorbeelden.

Je kunt dus gewoon nette kleding dragen: strakke zwarte soort suede broek met wijde pijpen (mag een hoog model zijn), een zwarte, strakke, wat langere rok, strakke jurken, blazers, jumpsuits (!!!), hoge hakken, etc., allemaal erg goed. Denk ook aan grote halskettingen, horloges, mooie ringen, etc.



Ik vind de Kardashians en Kris Jenner hierin erg goede voorbeelden, maar eigenlijk wel elk bekend persoon van 30+ die je intypt in Google.



Het belangrijkste is: wees zelfverzekerd en straal iets uit! Je hoeft niet per se "netjes" uit te zien. Jij noemt jezelf slordig terwijl heel veel mensen zullen zeggen: mooi haar, lekker naturel gezicht, leuke casual kleding.

En je moet misschien gewoon wat vaker in de spiegel kijken als je denkt dat je kleding enzo niet meer goed zit: gewoon wat spullen meenemen zodat je alles kunt bijwerken op je werk en je broek enzo goed optrekken. En loop recht! En koop kleding in een goede maat, beter te klein dan te groot.



En nagellak (ook op tenen) is altijd mooi.





En je huid verzorgen!! Een kleurtje is ook altijd mooi.
Alle reacties Link kopieren
En volume in je haar is goed!!



Even nog een mooi iets:



https://www.google.com/se ... AQ&biw=1366&bih=677#facrc=_&imgdii=_&imgrc=gDQA9UZCGTjeuM%253A%3BwvX6gX_TJR9juM%3Bhttp%253A%252F%252Fmedia-cache-ec0.pinimg.com%252F236x%252Fe1%252F79%252F9a%252Fe1799a5cbe402117593fbded65274057.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.pinterest.com%252Fiamheadsparks%252Fmodern-chic-office-wear%252F%3B236%3B314
Ik heb ook zo'n periode gehad.



1 nieuwe spijkerbroek, 2 rokjes, 4 panty's en 5 leuke shirtjes.. It was all i needed .



Het moet weer een beetje routine worden!
Alle reacties Link kopieren
Ik ben ook niet zo van de make-up en uitgebreid haar gedoe etc.

Wat ik wel doe is eens per maand naar de kapper, schoonheidsspecialiste, nageldinges etc. zoek een goede in de buurt en trek er een dag voor uit. Mijn kapper heeft een schoonheidsspecialiste, nagelspecialiste, pedicure, zonnebank alles. Ik maak een afspraak voor alles. Wel ben ik van de basic. Knippen, kleuren, tussendoor voor het epileren en gemiep, laat mijn wenkbrauwen en wimpers verven maar make-up doe ik nooit, gewoon niet mijn ding.

Ben een dag onderweg maar zie het als een relaxdagje en die vier weken heb ik een kapsel en gezicht waar ik met weinig veel bereik.
Alle reacties Link kopieren
https://www.google.com/se ... _AUoAQ&biw=1366&bih=677#q=workingirls+saison+4&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=Ro0yup583bo28M%253A%3BadWTMHLNIX6oVM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.season1.fr%252Fimages%252Fworkingirls-3-photo-700x325.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.season1.fr%252Fworkingirls-saison-3-le-travail-cest-pas-toujours-la-sante%252F%3B700%3B325
Alle reacties Link kopieren
Mooie tassen in mooie kleuren.

http://sticksandstones.nl ... bags/smooth-leather-bags/

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven