Mode & Beauty alle pijlers

Waarom vind ik geen goede BH?

26-07-2014 16:14 33 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag dames,



Ik heb dus een probleem met BH's.

Tot nu toe heb ik nog nooit een perfect passende BH gevonden. Ik ben al naar de hunkemoller geweest, het meetlint zegt 90B, in de praktijk is de beste pasvorm 85D/80E. 90B is namelijk veel te klein in de cups en veel te groot in de omvang.

85D zit redelijk oké in de omvang maar nog aan de losse kant

80E zit perfect maar laat aan het eind van de dag wat strepen achter, dat wil je ook niet hebben.



Ik kan ook geen voorgevormde hebben want mijn borsten passen in geen enkele vorm. Ik heb iedere pasvorm in iedere maat bij de hunkemoller en de livera gepast, alleen drie keer niets. Alleen het probleem is dat niet voorgevormde altijd een fullcup is waardoor de beugel plekken achterlaat in het midden van mijn borsten omdat ze best dicht op elkaar zitten.



Ook wil ik het liefst bandjes die ik op de rug kan kruisen maar dat is echt onmogelijk te vinden, ik ben al blij met gewoon iets wat prettig zit.



Heeft iemand tips? Ik leef op een studentenbudget dus ik heb geen geld om naar een peperdure lingeriezaak te gaan en ik heb meerdere malen medewerkers bij de hunkemoller/livera om hulp gevraagd.
Ik heb nog nooit een prettig zittende bh kunnen vinden, gebruik meestal een triangelbikini-bovenstukje want die kun je precies zo vastknopen dat het wel prettig zit. Ben allergisch voor knellende kleding.
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Ik ken je probleem, ook een moeilijke maat.... Ook met studentenbudget altijd naar betere lingeriezaken gegaan, als is het alleen maar om je op te laten meten (wat ze toch beter doen dan bij bijvoorbeeld Hunkemöller). In de uitverkoop ben ik altijd geslaagd voor max. 40 euro, met zo'n beha doe ik ook jaren. Als je er twee hebt kom je al een heel eind. 't Is echt de moeite waard om er wat geld voor neer te tellen! Succes!
Hier ook lastig met bh's kopen. Ben ook nog eens allergisch voor synthetische stoffen, dus tel uit je winst.



Ga een keer naar een goede lingeriezaak, daar staan mensen die echt weten wat goed bij verschillende vrouwen past. De bh is dan wel duurder, maar je kunt er altijd een kopen en dan verder kijken op internet. Sommige webshops (soms uit het buitenland) zijn goedkoper van gewone winkels.



Mocht je ooit naar Engeland gaan, ik heb goede ervaringen bij Marks and Spencer, en die zijn niet zo duur.
Alle reacties Link kopieren
Ik zweer bij marlies dekkers ik zoek de modellen er uit die de bandjes op de rug bij elkaar hebben. Het is nu uitverkoop dus kun je voor 40/50 euro zeker slagen. Het is echt een investering vind ik. Ga naar 1 van haar eigen winkels en laat je goed adviseren. Daar zijn ze daar echt goed in! Er komt ook regelmatig een marlies sale voorbij op vente exclusive, als je eenmaal je maat weet kun je gemakkelijk bij bestellen.
Alle reacties Link kopieren
quote:noeloe schreef op 26 juli 2014 @ 16:19:

Hoi,



Ik ken je probleem, ook een moeilijke maat.... Ook met studentenbudget altijd naar betere lingeriezaken gegaan, als is het alleen maar om je op te laten meten (wat ze toch beter doen dan bij bijvoorbeeld Hunkemöller). In de uitverkoop ben ik altijd geslaagd voor max. 40 euro, met zo'n beha doe ik ook jaren. Als je er twee hebt kom je al een heel eind. 't Is echt de moeite waard om er wat geld voor neer te tellen! Succes!Dankjewel voor de tip, wat voor lingeriezaken raad je aan?
Alle reacties Link kopieren
Oeh en marks en spencer zit tegenwoordigook in den haag ?
Ik slaag ook alleen maar bij de betere merken (70D). Mijn maat hebben ze ook wel bij Esprit, maar dan zijn de bandjes hard en zit de bh gewoon echt helemaal niet lekker. Jammer, want ze zijn wel leuker dan bij de dure merken. Ik betaal meestal rond de 40-60 euro voor een bh, en heb er dus geen 10 in de kast liggen. Liever 3 goede dan 10 goedkope waarvan ik schuurplekken of eczeem krijg.
Alle reacties Link kopieren
Beha's van Prima Donna weleens gepast? Speciaal voor grote cup maten. Wel prijzig maar wil je nu een goed zittende beha of niet, en je doet er jaren mee.

Je zegt zelf dat 80E perfect zit, alleen wat strepen aan het einde van de dag. Maakt dat zoveel uit dan?
Je moet ook niet naar de hunkemoller of livera gaan. Je moet een écht goede zaak hebben waar je goede bh's kunt kopen. Kosten wat meer, maar je hebt er ook veel langer plezier van.
Ja, primadonna bijvoorbeeld. Google eens op lingeriewinkel bij jou in de buurt. Ik slaag altijd goed bij vd Linde, maar geen idee of die ook bij jou zit....
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het niet zo raar dat je bij hunkemoller of livera niet slaagt eigenlijk. Dat zijn niet echt goede winkels. Ga eens naar een (ja meestal duurdere) gespecialiseerde winkel. En dan eentje met verschillende merken.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben bij Hunkemoller juist heel goed geholpen.



De ene verkoopster zal de andere niet zijn. Maar heb je je echt laten adviseren daar?



Ik had eerst 80E en had wel door dat die te klein was geworden. Bij opmeten bleek dat ik zelfs 80G moest hebben. Ook niet de meest gangbare maat maar ze nam heel goed de tijd om uit te leggen welke modellen je hebt in die maat en welke kleuren. (hoe minder gangbaar je maat, hoe minder kleuren je kunt kiezen).

Ik baalde zelf wel een beetje dat ik zo'n grote maat nodig bleek te hebben maar ook daarin voelde ik me heel begrepen (hoe suf dat misschien klinkt).



Ik kreeg ook een kaartje mee waarop stond welke modellen/kleuren er zijn in mijn maat en dat kan ik volgende keer meenemen.



Maargoed ik had wel de mazzel dat van de twee modellen die er dan wel waren in mijn maat, eentje gewoon helemaal goed zat. Je kunt ook hebben dat t gewoon je model niet is.
Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning how to dance in the rain
Alle reacties Link kopieren
Ik slaag juist niet bij de Hunkemoller!

Die BH's zitten bij mij voor geen meter.

Mijn fijnste BH heb ik toch echt van de H&M, een bustier. Met vier haakjes i.p.v. twee, dat zit zo veel prettiger.

Hij is erg stevig en blijft goed op zijn plek én ook nog eens erg mooi!
Silence is golden. Duct tape is silver.
Prima-Donna zitten bij mij meestal prima



Ik heb 85D en ik ga voor mijn bh's altijd naar een goede lingerie winkel. De bh's kosten wel tussen de 60 a 90 euro maar daar ga ik echt niet op bezuinigen. Ik heb een stuk of 3 goede bh's, ti's wel wat saai, het zijn geen spannende modelletjes ofzo.

Bikini's koop ik er ook altijd.

Als ik ergens niet goed tegen kan is het wel een slecht zittende bh. Meid ga gewoon is kijken eb passen en voel het verschil, het is het geld echt waard! En zo'n bh gaat jaren mee.
Alle reacties Link kopieren
90B is toch, wbt inhoud, hetzelfde als een 85C? Ik kan me voorstellen dan 85D dan los zit. 80E met een gemeten 90 ondermaat lijkt me erg krap.
"I'm just an animal looking for a home and.... share the same space for a minute or two...”
Alle reacties Link kopieren
Met deze maten is de keuze bij hunkemoller of livera te beperkt, dan komt het neer op kopen wat past, maar niet kopen wat echt goed zit..



Ik heb er een aantal van Simone Perele (ik heb 85E /90D..wisselend per merk /model) zoek op internet naar een winkel bij jou in de buurt waar ze dat merk verkopen, dan weet je ook dat ze andere merken hebben die jouw maten voeren
veroordeel wat je ziet, maar wat jij ziet .... ben ik niet
Iemands trouwens ook tips voor het volgende? Ik draag 75-80 F. Ik heb goede bh's dus dat is geen probleem. 's Avonds echter trek ik die het liefste uit want draag thuis het liefst dingen die niet strak zitten. Wat is nu een charmant alternatief voor geen bh? Een sportbh? Zo'n top waar ik ooit mee ben begonnen?!
Kwaliteit boven kwantiteit. Dus liever twee of drie duurdere bh's uit een goede zaak met goed personeel dan acht goedkopere die eigenlijk net niet zitten maar net passen. Ga tijdens de uitverkoop en geef aan dat je een bepaald budget hebt, je bent heus niet de enige.



Goed passend ondergoed is het halve werk voor je outfit.
Alle reacties Link kopieren
Zelfde probleem gehad..nu zweer ik bij Natori. Ik weet alleen dus niet of die in Nederland verkrijgbaar is. Ben het met mvcactus eens, ik betaal lieve een geode dan 3 goedkopere.
Ik kan ook nooit slagen bij livera of hunkemuller (85F). Ga naar een gespecialiseerde ondermode winkel. Ik hem momenteel een BH van Freya en dat is de eerste die ook echt helemaal goed zit en bij de vorm van mijn borsten past. Elke borst is namelijk anders en bij elke borst zal een bepaald merk het beste zitten.
Alle reacties Link kopieren
quote:madredefamilia schreef op 26 juli 2014 @ 17:17:

Iemands trouwens ook tips voor het volgende? Ik draag 75-80 F. Ik heb goede bh's dus dat is geen probleem. 's Avonds echter trek ik die het liefste uit want draag thuis het liefst dingen die niet strak zitten. Wat is nu een charmant alternatief voor geen bh? Een sportbh? Zo'n top waar ik ooit mee ben begonnen?!Misschien een bh zonder voorgevormde cups en/of beugels?
Silence is golden. Duct tape is silver.
Alle reacties Link kopieren
Hier ook iemand die altijd ongelukkig was bij de goedkopere winkels. Heb 65D, en vaak moeten ze dan een 70C innemen. Is dat geen optie voor jou, de 85D iets te laten innemen? Ook toen ik student was, gaf ik daar geld aan uit.
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad even sparen voor een goede. Ik ben ooit op aanraden van medeforummers naar SandraBra gegaan in Utrecht. De verkoopster daar schatte zelfs zonder te meten al precies goed in welke maat en model bij mij zouden passen. Ideaal. Ze nam ook echt de tijd en heeft me op mijn gemak van alles laten passen. Misschien kun je eens in zo'n soort winkel gaan kijken tijdens de uitverkoop?
quote:MirandaGoesViva schreef op 26 juli 2014 @ 18:03:

Inderdaad even sparen voor een goede. Ik ben ooit op aanraden van medeforummers naar SandraBra gegaan in Utrecht. De verkoopster daar schatte zelfs zonder te meten al precies goed in welke maat en model bij mij zouden passen. Ideaal. Ze nam ook echt de tijd en heeft me op mijn gemak van alles laten passen. Misschien kun je eens in zo'n soort winkel gaan kijken tijdens de uitverkoop?Hier ook goede ervaringen met Sandrabra in Utrecht. Personeel dat weet waar ze het over hebben, en een ruime keuze aan BH's in grote maten (70GG hier)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven