Mode & Beauty alle pijlers

schoenen met hallux valgus

24-04-2014 22:29 25 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb aan één voet last van een hallux valgus. Hierdoor komt mijn kleine teen vaak in de knel, waardoor ik steeds een likdoorn aan de binnenkant van mijn kleine teen krijg. Dit is dus zeer pijnlijk. Ik heb al heel wat schoenen/laarzen in huis die net ter hoogte van mijn kleine teen aan één voet te strak zitten, aan mijn andere voet past het vaak prima en heb ik geen probleem. (nog niet, hier dreigt zich ook een hallux valgus te ontwikkelen). Ik draag steunzolen, die ook zijn aangepast aan de hallux valgus. Maar wie heeft er nu een tip voor mooie enkellaarsjes/veterboots met mijn vreselijke voeten?
Ik heb het aan beide voeten, gelukkig geen extreme pijnklachten dus kan ik nog in de ontkenningsfase doorleven



Maar als je er zo'n last van hebt, moet je eigenlijk even langs een orthopedische schoenwinkel. Die hebben overigens best leuke modellen tegenwoordig. Van een kennis van mijn moeder weet ik dat ze in extreme gevallen ook wel eens opereren, om de 'knobbel' wat minder groot te maken.
Ik heb alleen een echte tip voor wandelschoenen. Ik heb zelf die van Hanwag speciaal voor hallux valgus. Wat een verademing zeg, ze lopen echt helemaal perfect, alsof ik helemaal geen bobbels heb! Maar goed, daar wil je buiten een bos oid niet mee gezien worden.



Zelf let ik er altijd op dat er in ieder geval geen stiksels ofzo bij de bobbels zitten, de schoenen moeten relatief breed zijn en van soepel leer.



De zool moet ook soepel zijn en niet al te voorgevormd op bobbelhoogte, van die Birckenstock slippers draag ik dus niet.



Verder laat ik me graag adviseren door iemand met ervaring in de wat betere schoenenwinkel. Dus niet door een meisje van net 17 die stage loopt bij Ziengs ofzo.
Alle reacties Link kopieren
Geen tips qua schoenen. Maarre, wellicht een keer een operatie? Mijn moeder heeft het gehad en is blij dat ze de operatie heeft laten doen, want het werd alleen maar erger en wilde wel leuke schoenen kunnen blijven dragen. Haar viel de operatie mee....
Alle reacties Link kopieren
Jep, mijn wandelschoenen zijn een verademing! Wat een voltreffer was dat! Verder draag ik vaak sportschoenen, gelukkig ben ik daar ook wel het type voor. In de zomer teenslippers. Ik heb het aan beide voeten. Nooit een operatie overwogen vanwege de risico van terugkomen.



Vl43nder stelt precies dezelfde regels als ik toepas:

Nooit stiksels, geen voorgevormde voetbedden.

En bij het passen nooit meteen kopen, maar terugkomen op een andere dag en dan met je eigen goed passende schoenen vergelijken.



Ik heb zelf een schuim dat leer oprekt, het heet 'leerstretch' geloof ik. Die kun je er een paar kaar opdoen in het begin. Voor mijn voeten zijn laarzen en andere 'nette schoenen' gewoon niet goed. Het blijft schipperen en er is altijd wel wat pijn.

Een dergelijk cowboy model wil wel eens werken, maar ook dan is het oppassen:



http://www.welikeshoes.nl/enkellaarsje- ... t-hak.html#
Ik ben zo veranderd door mijn pijnlijke voeten, ik kies alleen voor goede gemakkelijke schoenen.

Moet ik op sjiek, zelfs daar heb ik schoenen voor gevonden waar ik in kan lopen.

Operen kan altijd nog .zolang ik nog op mijn logge wandelschoenen de 5 km kan lopen...................



Ik heb alleen mijn ijdelheid aan de kant moetn schuiven, dat was het ergste.
Alle reacties Link kopieren
Zo iets zo'n laarsje heb ik inderdaad ook, daar kan ik af en toe een dagje mee doen als ik weet dat ik niet veel hoef te lopen, mijn steunzolen kunnen er namelijk niet in, de hak is te hoog. Ik draag juist wel graag laarzen, ik heb een paar van JJ Footwear waarin ik zonder klachten kan lopen, maar die zijn nu zo versleten dat ik ze echt niet meer aan kan. Maar helaas waren ze wel al die tijd iets te groot, dit merk gaat vanaf maat 37 en ik heb maat 36.

Een operatie is nog geen optie, hiervoor is de uitsteeksel bij mijn voet nog niet groot genoeg.

Ik ga in ieder geval op zoek naar dat leerstretch. Mijn schoenen hoeven maar aan een kant te worden opgerekt. Wellicht helpt dat al, als ik mijn ene schoen of laars laat wat oprekken.
quote:daisymadelief schreef op 24 april 2014 @ 23:12:

Zo iets zo'n laarsje heb ik inderdaad ook, daar kan ik af en toe een dagje mee doen als ik weet dat ik niet veel hoef te lopen, mijn steunzolen kunnen er namelijk niet in, de hak is te hoog. Ik draag juist wel graag laarzen, ik heb een paar van JJ Footwear waarin ik zonder klachten kan lopen, maar die zijn nu zo versleten dat ik ze echt niet meer aan kan. Maar helaas waren ze wel al die tijd iets te groot, dit merk gaat vanaf maat 37 en ik heb maat 36.

Een operatie is nog geen optie, hiervoor is de uitsteeksel bij mijn voet nog niet groot genoeg.

Ik ga in ieder geval op zoek naar dat leerstretch. Mijn schoenen hoeven maar aan een kant te worden opgerekt. Wellicht helpt dat al, als ik mijn ene schoen of laars laat wat oprekken.



Weet je wat een knobbeltang is? Daarmee kun je leren schoenen op specifieke punten iets oprekken. Veel vrouwen hebben dit probleem nl in meer of mindere mate.



Knobbeltang heeft de schoenmaker wel, maar de meeste schoenwinkels ook wel.
Alle reacties Link kopieren
Ja die is er ook nog ja. Doet hetzelfde, gaat sneller. Wel wat kan op scheur als het leer heel dun is! :D.
Alle reacties Link kopieren
Ja, ik denk dat dat de oplossing is! Ik ga morgen eens informeren bij de schoenmaker! Ik heb nog nooit van een knobbeltang gehoord. Ik ga meteen even googlen!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het aan beide voeten, terwijl ik van mezelf al hele brede voeten heb.

Draag oorspronkelijk maat 37 maar hoe kleiner de schoen hoe smaller ze worden lijkt het wel.

Laatste jaren koop ik echt alleen schoenen die bij het passen direct lekker zitten.

Ook koop ik een maat groter dan heb ik net wat meer ruimte. Slippen voorkom ik door er een zooltje in te leggen.

Ik probeer een operatie voor mij uit te schuiven.

Ik ken iemand bij wie het tegen viel en de knobbels binnen 5 jaar weer terug groeiden.
Ik heb er ook een, zit in de familie, en aan de andere komt lijkt het erop dat het ook nog gaat komen. Ik heb me ook niet laten opereren. Ik was rond de 20 toen ik hem ontdekte en wist toen ook dat hij terug kon komen, dus wilde ik niet elke paar jaar opnieuw geopereerd worden. Ik heb hier en daar ook gehoord dat het zeer pijnlijk is en het herstel wel even duurt. De arts gaf toen aan dat het geen medische noodzaak is te opereren, dus voorlopig hobbel ik er gewoon mee verder. Ik heb geen tips voor merken, heb al redelijk brede voeten van mezelf en koop mijn schoenen altijd breed genoeg, naar mijn idee het allerbelangrijkst. Verder geen stiksels e.d. daar waar hij zit, soepel leer, sandalen waar hij goed tussen de bandjes past. En ik merk echt dat hoge hakken meer pijn oplevert door de druk die erop komt te staan. Dus vooral goed opletten als je schoenen koopt dat ze soepel genoeg zijn. De knobbeltang heb ik ook al eens gezien. Heb het nooit geprobeerd, ben ook bang dat het leer dan beschadigt/kapot gaat.
Alle reacties Link kopieren
Wat fijn dat ik dit topic tegenkom! Sorry voor het lange verhaal, hoop dat jullie ook wat aan mijn ervaringen hebben.



Ik heb dit ook, beide voeten. Ene kant zit de bobbel aan de zijkant en hoewel dat mijn voet breder maakt heb ik daar verder niet veel last van, geen pijn. Aan de andere kant zit die bobbel bovenop mijn teen en die voelt altijd aan alsof ie gebroken is. Bij elke stap dus, en juist bij platte schoenen, omdat je dan je dan je voet afrolt en het buigen pijn doet.



Van oorsprong had ik smalle voeten, nu koop ik noodgedwongen vaak een maat groter en slof je achter in de hielen eruit. Dus best lastig schoenen en laarzen kopen. Als een paar relatief lekker zit, koop ik soms meteen een 2e paar. Ik wissel veel af tussen wat hoger en lager, echt hoge hak kan ik niet meer verdragen.



Ik draag nog steeds laarsjes, koop vrijwel alleen nog suede of heel zacht leer. Van Manfield bijv enkellaarsjes met niet heel hoge hak en rits achterin, dan hoef je die (lastige) zij-instap niet te maken, schuif je er zo in. Weet niet of ze nog te koop zijn.



Van de winter nog (lage) enkellaarsjes gekocht met vacht van binnen bij V&D eoa Duits merk, die zaten ook lekker, soepele zool, suede. Helemaal plat is voor mij niet fijn dus.



Daarnaast heb ik een paar jaar in een lunchroom gewerkt (hele dag staan en lopen) en toen heb ik fitflop gympen gekocht (best duur, iets van 129 euro) en daar loop ik goed op. Ontlast gewrichten en versterkt je beenspieren (maar hele dagen weet ik niet of dat verantwoord is, ik heb er zelf iig baat bij en wissel daarna af met "normale" schoenen met bescheiden hakje).



Ooit een hielspoor gehad en toen kwam ik via een tip aan dit merk, die slippers heeft met een speciale (en dikke) zool. Ik had die hielspoor opgelopen door veel lopen (niet rennen, maar stevig doorlopen) op platte sportschoenen. Hele zomer op die slippers gelopen (afgewisseld met andere schoenen) en zo ben ik ervan af geraakt.



Er zijn allerlei nieuwe modellen bijgekomen, waaronder suede, maar die zijn smaller, zelf heb ik de bredere van leer. Ik had zwarte voor het werk en witte voor thuis. Als ik een eind ga lopen kan ik dat alleen op die schoenen. Doordat ze vrij hoog op de wreef sluiten, slip ik er achter niet uit. Toch zou ik aanraden dat eerst ergens te passen in een winkel, niet zomaar van internet bestellen (tenzij je terug kan sturen en geld terug krijgt).



Vorige week heb ik (ter afwisseling) gympen gekocht van Ecco, met leren binnenzool. Die sluiten goed aan bij mijn (verder) smalle voet en hielen, zitten lekker. Ik heb geen steunzolen, maar misschien wordt het wel eens tijd om een podoloog te bezoeken? (ben altijd bang dat zooltjes je voet hoger maken, waardoor je pijn aan de bovenkant van je tenen krijgt, mijn bestaande schoenen juist gaan knellen).



In de zomer draag ik die slippers (heb zilverkleur, dat past overal bij) en ook van die suede espadrilles met (bescheiden) hakje en peep toe. Dat touw als zool loopt vrij zacht (soort sleehakje) en staat nog best elegant. Dat zijn wel vrij dure (79 euro of zo), maar de rand voor valt net mooi over die bobbels heen (itt bijv pumps, die altijd ergens midden op die bobbel "snijden", die kan ik sowieso niet meer aan, maat groter ook niet, omdat ik er dan achter uit slof).



Van de week heb ik denk ik te lang op laarsjes met hak gestaan/ gelopen, nu erge pijn onder bal van mijn voet aan de kant waar ik nooit pijn van die bobbel zelf heb (opzij zit). Baal ik van, want ik was ook net weer begonnen met elke dag een uur willen lopen (conditie + bewegen om verbranding te verhogen). Ik denk dat ik het overbelast heb.. als iemand tips heeft? Met dit mooie weer gympen onder een rokje is ook niet alles?!



Heb even gegoogled op deze termen (ik kende het medische woord niet voor die bobbels), denk nu dat ik weleens ongelijke beenlengte kan hebben. Heb 2x last van een hernia gehad (1x met uitval in been) en ook toen hebben die fitflop gympen mij erdoorheen geholpen.



Maar nu pas bedenk ik dat er een verband kan zijn tussen die rugklachten (momenteel zit het meer in heup, knakje bij elke stap, aan dezelfde kant als die pijnlijke bobbel), iig door die voet te ontzien ga je misschien anders lopen (compenseren) en daardoor die rugklachten? (nu en dan, paar weken.. ben namelijk zo eigenwijs dat ik regelmatig toch dus laarsjes met (slee)hak draag, zij het niet hele dagen).



Operatie heb ik nog niet overwogen, omdat ik ook hoor/lees dat het terugkeert en vrij zinloos is. Fijn om ervaringen hier te lezen van anderen, het blijft een heel getob, he?! (vooral omdat ik van lopen houd, pak nooit de fiets eigenlijk)..
Een open hart toont de weg naar een bezield leven..
Alle reacties Link kopieren
Ik heb net de operatie achter de rug. Ben benieuwd hoe het herstel zal gaan. Ik had veel pijn aan voet met lang lopen . Ben wel benieuwd hoe schoenen gaan passen na de operatie!
Alle reacties Link kopieren
Het ontstaat door slechte schoenen dus waarom dan nu nog steeds schoenen willen dragen die blijkbaar niet geschikt zijn voor jouw voeten? daar maak je het alleen maar erger mee. Ga gewoon eens naar een gespecialiseerde winkel en laat wat aanmeten en doe je voeten een lol, voordat het nog erger word.
Alle reacties Link kopieren
Nina, bij mij is het erfelijke aanleg en niet zozeer door ongeschikte schoenen. Van kinds af aan al van die renataschoenen met breedtematen (voor juist heel smalle voet), veterschoenen en is me altijd bijgebracht dat schoenen goed moeten passen/ aansluiten. Ik heb bijv nooit heel hoge hakken gedragen omdat dat mode was of niet goed passende modellen vanwege het mooie..



Ook door zwangerschappen, gewichtstoename, bepaald werk (staand werk bijv), ziekte, leeftijd en dergelijke veranderen voeten (meer platvoet bijv). Ik lees net (gegoogled) dat het oa te maken heeft (bij bobbel bovenop) door minder kraakbeen en verstijving van (gewricht van) die teen, waardoor je extra bot aanmaakt daar..



Ontstaat niet van de ene op de andere dag en misschien blijf je dan schoenen dragen die toen goed pasten en later niet meer. Vaak heb ik zelf juist baat bij iets hoger (slee)hakje (vanwege afwikkelen van de voet) voor de ene voet en is dat minder goed voor de andere voet..



Nog een tip misschien zijn van die leren zweedse "gezondheidsklompen", van die instappers die verpleging vaak draagt, met rubberen zool. Die waren altijd te koop bij die schoenenreus-achtige zaken, niet duur, knellen niet. Ik draag die bij wijze van sloffen ook dagelijks (voor ik aangekleed ben).
Een open hart toont de weg naar een bezield leven..
Alle reacties Link kopieren
Morgan: is het meegevallen?? Heel pijnlijk? Onder narcose of hoe gaat dat in zijn werk? Hoe lang gaat het duren voor je er weer op kan staan en lopen, is de verwachting? Had je die bobbel bovenop of opzij? Halen ze dan alleen bot weg of corrigeren ze ook de scheve stand van je grote teen?
Een open hart toont de weg naar een bezield leven..
Alle reacties Link kopieren
quote:nina1966 schreef op 25 april 2014 @ 11:40:

Het ontstaat door slechte schoenen dus waarom dan nu nog steeds schoenen willen dragen die blijkbaar niet geschikt zijn voor jouw voeten? daar maak je het alleen maar erger mee. Ga gewoon eens naar een gespecialiseerde winkel en laat wat aanmeten en doe je voeten een lol, voordat het nog erger word.Dat is dus een misverstand dat het alleen door slechte schoenen komt. Verder heb ik steunzolen die speciaal zijn aangepast aan mijn voeten en dus ook hallux valgus. Ik draag over het algemeen alleen maar stevige schoenen of laarzen, toch ontwikkelt er zich aan de andere voet nu ook een hallux valgus, terwijl daar al jaren niets aan de hand was. Het enige wat ik er nu aan kan doen is mijn zooltjes weer aan laten passen.
Ik dacht ook dat ik het misschien zelf veroorzaakt had, maar de arts waar ik geweest ben vertelde dat dat niet het geval is maar dat het een erfenis is. En inderdaad, ik heb meerdere (allemaal vrouwelijke) familieleden die het ook hebben.
Overigens gaf de arts aan dat een operatie weliswaar geen must was, maar van belang was wel in de gaten te houden dat er geen teen onder een andere teen verdwijnt, omdat de grote teen krom is. Tot nu toe is de situatie stabiel gelukkig.
Alle reacties Link kopieren
@suzy operatie was onder volledige narcose. Ik had bobbel aan zijkant en ze hebben bot uit teen gehaald en teen recht gezet met schroef. Pijn valt me nog mee tot nu toe. Ik heb vanmorgen de ingreep gehad. Mag 6wk niet lopen... Dus best een lange tijd! Ik ben benieuwd hoe het de komende dagen zal gaan!
Zijn uggs niet gewoon een optie? Lekker zacht van binnen, breed, soepel qua suède en in allerlei kleuren/modellen.
Alle reacties Link kopieren
quote:JannaQueen schreef op 24 april 2014 @ 22:48:

Geen tips qua schoenen. Maarre, wellicht een keer een operatie? Mijn moeder heeft het gehad en is blij dat ze de operatie heeft laten doen, want het werd alleen maar erger en wilde wel leuke schoenen kunnen blijven dragen. Haar viel de operatie mee....



Hoi janna,



Ik probeer je een pb te sturen. Zou je me een bericht willen sturen?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het ook aan beide voeten (aangeboren). Bij mij staat één teen over de andere. Daardoor zie je, als je mijn voeten van onder bekijkt een rij met vier tenen i.p.v. vijf.

Een voet heb ik laten opereren. De stand is nu nog niet ideaal, dat komt doordat een pees nog te kort is.

Met schoenen heb ik eigenlijk niet veel moeite. De neus moet wel breed genoeg zijn zodat ik genoeg ruimte heb.
Alle reacties Link kopieren
Morgan: beterschap! Ik hoop dat de pijn blijft meevallen. Heb je de komende 6 weken ziekteverlof oid? Ik vind het nogal wat (qua tijd die je ermee zoet bent/ niet kan lopen).. wordt er voor je gezorgd? Ook qua boodschappen enzo?
Een open hart toont de weg naar een bezield leven..

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven