Telefoons in huis

28-07-2014 08:17 83 berichten
Alle reacties Link kopieren
Wanneer wij thuis zijn met onze dochter leggen we onze telefoons weg en gebruiken deze niet als zij er bij is. Of nouja we gebruiken ze wel maar niet onnodig op Facebook, whatsapp enz, omdat ik dat zo ongezellig en ongeïnteresseerd vind. Ook als er mensen op visite komen zitten we niet met onze telefoon.

Maar nu heb ik steeds vaker dat anderen dat dus wél doen bij ons thuis. Als voorbeeld:

Oma komt oppassen, zit met kind op de grond te spelen maar zit ipv op te letten op haar telefoon. Kind vraagt wat en krijgt geen antwoord.

Of er komen vrienden eten en tijdens het eten wordt er gewoon gesmst/ whatsappt



Ligt het aan mij of ís dit gewoon heel erg onbeleefd? En hebben meer mensen dit? En kan ik vragen om die telefoon weg te leggen of is dat juist onbeleefd?
Alle reacties Link kopieren
Omdat het gezellig en onbeleefd is naar je kind? Ik kan veel goeie redenen bedenken om die telefoon weg te leggen, maar dat is er niet eentje van. Moet je dochter continu aandacht hebben en draait de wereld om haar?
.....
Alle reacties Link kopieren
Als iemand continu op zijn telefoon kijkt terwijl hij bij jullie op visite is of aan het eten is, dan kan ik me voorstellen dat je er iets van zegt. Maar even een snelle blik op je mobiel of oma die even iets op haar mobiel doet? Heeft je dochter er last van ofzo?
Alle reacties Link kopieren
Ik snap die hele facebookhype niet zo en hier thuis doen we daar niet aan.

Ik check wel vaak mijn zakelijke email en beantwoord deze indien dit nodig is.

Kan een ander jammer vinden, jammer dan.
Alle reacties Link kopieren
Nee, daarom zeg ik ook dat we hem wel gebruiken, maar niet 'onnodig' (wat weer een discussie op zich is)

Natuurlijk zit ik wel eens met mijn telefoon op de bank, en doe ik andere dingen terwijl zij er is. Maar ik vind het belachelijk om obsessief de hele dag mijn telefoon bij me te hebben en elk berichtje gelijk te openen en daar op te reageren. Of elke 10 minuten Facebook vernieuwen om te kijken of er nieuwe updates zijn. En dat is wel wat er bij mij thuis gebeurd, merk ik.
Alle reacties Link kopieren
Mijn kind zegt overigens gewoon "mama, niet met de telefoooooon".

En ik vind een oma die zo met de tijd mee gaat wel gewoon stoer geloof ik. Of is ze pas in de 40
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij wordt oma slechts genoemd als voorbeeld. Ik vind het ook onbeleefd als iemand die bij je op bezoek is alleen maar met een telefoon bezig is, dat ding loopt echt niet weg.
verba volant, scripta manent.
Alle reacties Link kopieren
ik ken inderdaad ook iemand die dit doet, die negeert haar 2 kinderen gewoon en zit te whatsappen. 10 minuten later is het dan heh wat? Nee even wachten schat, mama heeft t druk.

zelfs voor het op bed gaan is ze bezig, dan gaat het kind gewoon gerust te laat op bed omdat ze druk is metb facebook,instagram, whatsapp verschrikkelijk..
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Alle reacties Link kopieren
Het is geen probleem als iemand even een berichtje stuurt of iets bekijkt, dat doen wij ook. Maar het gaat er om dat dat de hele tijd gebeurt en dat vind ik wel ongezellig voor mijn dochter ja, die het leuk vindt als oma (inderdaad maar een voorbeeld, hoewel ze heel hip is op haar leeftijd, geen 40 haha) komt oppassen maar vervolgens geen aandacht van haar krijgt.

Dan denk ik: kan je berichtje niet heel even wachten.

Maar mijn vraag was ook een beetje: zeggen jullie daar dan wat van?
Bezoek is met mij bezig. Willen ze met iemand anders bezig zijn dan gaan ze daar maar op bezoek. Mobiele telefoons blijven in de tas zitten als je bij mij over de vloer bent. Tot nu toe is er niemand die daar moeilijk over doet.
Alle reacties Link kopieren
Ja, als het zo extreem is zoals hier aangegeven wordt dan zeg ik daar wel wat van ja.

Iemand gaat toch ook geen boek lezen als hij of zij bij jou op visite is?

Zelfde principe vind ik.
Alle reacties Link kopieren
@Annelaure, hoe heb je dat duidelijk gemaakt?
Alle reacties Link kopieren
quote:Annelaure schreef op 28 juli 2014 @ 08:35:

Bezoek is met mij bezig. Willen ze met iemand anders bezig zijn dan gaan ze daar maar op bezoek. Mobiele telefoons blijven in de tas zitten als je bij mij over de vloer bent. Tot nu toe is er niemand die daar moeilijk over doet.



Nou sorry hoor, als jij mij zegt dat mijn telefoon in mijn tas moet blijven als ik bij jou ben dan kijk ik je heel vreemd aan en dan bedank ik voor je bezoekje en ben ik weg.

Ik ben geen klein kind die door jou opgevoed moet worden.

Dan was jij exit vriendin/kennis.



Mijn telefoon hou ik in mijn zak bij zakelijke besprekingen alleen en alléén wanneer ik geen belangrijk telefoontje verwacht.
Ik heb aangegeven dat het ronduit asociaal is als mensen langskomen, zogenaamd voor mij, en mij dan in mijn eigen huis buitensluiten door met mensen die er niet zijn gesprekken aan te knopen. En of die telefoons dus weg konden blijven.



@3wieler: ik zou jou ook niet over de vloer hoeven als je je aandacht niet eens bij mij kunt houden.
quote:Frizz schreef op 28 juli 2014 @ 08:20:

Omdat het gezellig en onbeleefd is naar je kind? Ik kan veel goeie redenen bedenken om die telefoon weg te leggen, maar dat is er niet eentje van. Moet je dochter continu aandacht hebben en draait de wereld om haar?Dit dus. Oma hoeft toch niet de hele tijd in opperste verbazing naar je spelende kind te staren? Als je kind gevaarlijke dingen, soit, maar gewoon een spelend kind hoef je niet steeds naar te kijken.
quote:Annelaure schreef op 28 juli 2014 @ 08:48:





@3wieler: ik zou jou ook niet over de vloer hoeven als je je aandacht niet eens bij mij kunt houden.Dus een vriendin mag niet even snel een belangrijke zakelijke mail beantwoorden want jij wenst de volledige aandacht? Wow.
Alle reacties Link kopieren
Ik had hier laatst een discussie over met m'n broer. Beide zijn we ' vrij verslaafd ' aan onze telefoon. Hij net wat meer dan ik en ik ben aan het proberen om telefoon vaker links te laten liggen...



Broer was een middag bij me met z'n gezin en hij heeft de hele middag op dat ding zitten klooien. Toen we gingen eten kregen we het ergens over over en toen pakte ik m'n telefoon om het op te zoeken. Kreeg ik meteen pars boem te horen, tijdens het eten geen telefoons hè zus? Mijn reactie was, jij komt om gezellig te kletsen maar je zit continue met dat ding in je handen en ik mag niet even 2 minuten wat opzoeken ook al is dat tijdens het eten? Hij vond dat anders want onder het eten doe je zoiets niet. Ik vind het continue pielen op je telefoon met bezoek ook niet echt oke..
Het viel mij toevallig dit weekend op: ik was op visite en er waren een aantal mensen in het gezelschap die constant op hun eigen eilandje zaten, verdiept in hun telefoon. De gesprekken leken totaal langs hen heen te gaan. Tijd voor nieuwe etiquette misschien?
Alle reacties Link kopieren
Tijden zijn veranderd, niet alleen privé zoals driewieler al aangeeft.



Pubers zijn bang om iets op social media te missen. Dat was ik vroeger ook, in het MSN tijdperk. Dat was niet ook niet reëel, maar zo voelde het wel.



Met de komst van mobieltjes met internet wordt er helaas soms verwacht dat je altijd maar beschikbaar bent. En hoewel je dat natuurlijk niet van iedereen altijd maar kunt verwachten, is het wel zo dat je er (zakelijk bijvoorbeeld) dingen op mis kunt lopen als je niet bereikbaar bent.



Ik moet op mijn vrije dagen ook bereikbaar zijn voor mijn werk. Soms is er iets dringends. Mijn telefoon moet ik dan soms gewoon opnemen of een email moet beantwoord worden. Niet altijd á la minute, absoluut. Maar soms wel.



Daar kun je je tegen verzetten maar het is helaas wel de toekomst.
Zakelijke mails kunnen in zakelijke tijd beantwoord worden.
Alle reacties Link kopieren
quote:Annelaure schreef op 28 juli 2014 @ 08:48:



@3wieler: ik zou jou ook niet over de vloer hoeven als je je aandacht niet eens bij mij kunt houden.Ik geloof er echt helemaal geen jota van dat jij je vrienden opdraagt hun telefoon in hun tas te laten wanneer ze bij jou zijn. Is gewoon stoere bullshit als je het mij vraagt. Of het zijn, zoals ik al zei, kleine grut die graag door jou opgevoed willen worden. Maar een volwassen persoon gaat jouw gedrag echt niet pikken.
Dames, dit is de nieuwe maatschappij. Altijd en overal bereikbaar voor alles en iedereen. Je bepaald zelf hoe ver je daar in mee gaat.

Van mij mag het ook allemaal wat minder met die bereikbaarheid. Echter ik weet ook dat het er gewoon bij is gaan horen.



En ik kan voor mezelf bepalen hoe ik daar mee omga, ik kan en mag dit voor een ander echter niet bepalen.



@Annelaure: lees mijn laatste zin eens goed. Wanneer je er anders mee omgaat vermoed ik dat binnenkort niemand op bezoek wil komen bij je. Alleen de manier waarop je hieromtrent communiceert ervaar ik als arrogant en dominant. We leven niet in een dictatuur.
Alle reacties Link kopieren
quote:Annelaure schreef op 28 juli 2014 @ 08:58:

Zakelijke mails kunnen in zakelijke tijd beantwoord worden.Mijn privé en zakelijke tijd lopen door elkaar. En dan?
Als oma komt oppassen en ze heeft geen volwassen gezelschap, is het logisch dat ze zich met haar eigen dingen (dus ook telefoon) bezig houdt terwijl ze op het kind past. Je kunt je toch niet 24/7 bezig houden met getut met 'n kind (of huisdier)?



Als je met vrienden aan tafel zit en iemand zit alleen maar te appen is het idd wel heel storend. Iemand die sporadisch even 'n berichtje beantwoord heb ik geen moeite mee.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven