Help word door behandelaar niet begrepen!!!!!

27-07-2014 22:36 19 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



Ik ben 27 jaar en heb last van schizofrenie heb regelmatig last van psychotische verschijnselen. Waardoor ik slecht slaap tot niet

, veel onrust, stemmen in mijn hoofd, wanen, achterdocht, voel me bespied, en ik heb last van mensen die ik constant zie en tegen praten en mij aanraken.

Nu loop ik al jaren bij de psychiater en heb ik een psychiatrisch verpleegkundige. Maa afgelopen 2 jaar loop ik al tegen deze dingen aan elke keer als ik alleen naar het gesprek ga. Krijgen we discussies en kijken ze me niet aan schrijven ze steeds nieuwe medicijnen voor die ik niet wil hebben. En dit zit zeg ik dan ook en kom dan met een voorstel wat ze dan meteen afschuiven.

Maar voel me nu de laatste weken slechter en slechter ik zit trouwens ook in een rolstoel. Omdat ik tijdens m'n laatste opname Werd ik van de trap geduwd om een sigaret die ik niet wou geven. Opkomen voor jezelf heet dat!!!!!

Heb ik mijn rug gebroken en ben ik coma terechtgekomen en kreeg ik 3 dagen lang epileptische aanvallen. Sindsdien heb ik niet meer gelopen en gaat praten soms moeilijk.



Maar goed ik voel me nu slechter maar wordt niet gehoord en weet niet meer wat ik moet doen. Een vriendin zei wel ik zou je huisarts bellen en een onafhankelijke psychiater nemen die er echt voor je is. Maar ja hoe pak je dat aan? Waar in omgeving Rotterdam is er goede? Zijn er nog meer mensen met ervaring?



Dank je voor het lezen!!!



Liefs Leonie
Hoeveel behandelaars heb je nu gehad in de afgelopen tijd?
Alle reacties Link kopieren
Nou eerlijk gezegd weet ik het niet meer zit nu in Spijkenisse bij havo Europoort maar daar werkt alleen hij.
Alle reacties Link kopieren
ik denk dat je via de zorgverzekeraar een second opinion kunt aanvragen. Volgens mij heb je daar altijd recht op. Wat voor voorstellen doe je waar ze niet op ingaan? en waarom gaan ze er niet op in, zeggen ze daar iets over?
Hier sta ik, ik kan niet anders (zonder legpuzzels)
Alle reacties Link kopieren
Ik ga morgen eens bellen met de zorgverzekering. Maar weet eigenlijk niet waar ik dan en bij wie ik dan terecht kan? Omdat het ik graag een kleine praktijk wil.

Ik had voorstellen gedaan om te minderen met medicatie tot afbouwen en hij was druk bezig met tikken en zei ik ga het verdubbelen. En hij zei je krijgt alleen last van spasmes duurt maar een maand en ik ga op vakantie dus je belt maar de huisarts. En hij wordt al donderdag deze week gezet is namelijk een prik.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou zeker iemand anders zoeken. Je moet immers wel begrepen worden en met respect behandeld worden. Suc6
Alle reacties Link kopieren
Hm, weer zo'n psychiater die een keer wat opschrijft en denkt: doei, ik ga lekker golfen en zoek jij het lekker uit met je bijwerkingen? De huisarts zal zich met dergelijke specialistische zaken niet bemoeien ben ik bang. Ben je nu in een instelling opgenomen? Zo ja, kan je daar niet vragen naar een consult met een waarnemer? En in hoeverre weet je zeker dat het niet beter is de medicatie nu te verhogen nu het juist slecht gaat?



Som nemen ze beslissingen die je niet leuk vindt, omdat je je toch al K* voelt. Is dat het niet ook een deel?
Hier sta ik, ik kan niet anders (zonder legpuzzels)
Alle reacties Link kopieren
En qua alternatieven: misschien moet je deze man eens proberen. http://www.tielensbemoeizorg.nl/content/3/CV.html

Heb er volgens mij ooit een reportage over gezien, heel indrukwekkend. Doet volgens mij succesvol iets met daklozen waaronder ook veel schizofrenie voorkomt (niet dat ik denk dat je dakloos bent) maar deze man had volgens mij een andere benadering van de ziekte, wat erg goed werkte. Weet niet zeker of hij het was!



Voorts denk ik dat er vervanging MOET zijn als de chef de kliniek op vakantie gaat, er moet er daar toch een de medische leiding hebben, en dat zal niet een huisarts zijn.



Succes!
Hier sta ik, ik kan niet anders (zonder legpuzzels)
Alle reacties Link kopieren
De psychiater moet jouw bezwaren serieus nemen.



http://www.pvp.nl/waar-vind-ik-een-pvp.html



Op deze site vind je gegevens voor het vinden van een patiënten vertrouwenspersoon .



Zij kunnen je helpen in het gesprek je behandelaar. Ze zijn onafhankelijk en staan aan jouw kant.
Vroeger toen de zee nog schoon was en seks vies....
Alle reacties Link kopieren
Hej hallo, nee ik ben niet opgenomen. Maar loop wel tegen een opname aan. Ik heb inmiddels de huisarts gebeld die zeggen dat ze niks kunnen doen en dat het daar moet worden uitgezocht worden.

Toen heb ik bavo europoort gebeld maar moet nu een maand wachten tot iedereen terug is van golfen en feesten. Tot ik kan aangeven dat ik een andere psychiater wil.

Maar een goede tip om de pvp te bellen!

Ga ik zo is doen.

Dit was het tot nu ik hou jullie op de hoogte
hoi



ik heb ook schizofrenie en zit nu bij een fact team

daar heb je meerdere behandelaren die van jouw situatie op de hoogte zijn. Dan kun je denk ik ook makkelijker switchen naar een andere

zit jij ook bij een fact team?
Alle reacties Link kopieren
Ok, duidelijk TO, vandaar dat er ook geen waarnemer is bij de Europoort.... Lastig hoor, ik vind een maand moeten wachten best nogal lang, als de huisarts intussen niet nog iets anders kan doen. En intussen heb je dan dus al die medicatie per prik die je misschien niet bevalt... Als bellen naar de verzekering niet op korte termijn helpt, kun je dan niet een doorverwijzing naar de crisisdienst vragen via de huisarts of naar een andere instelling of particulier gevestigde psychiater waar je op korte termijn terecht kan? Wil hij/zij daar niet aan meewerken als je aangeeft dat je dit echt niet trekt zo lang?



Het vervelende is dat de prik al donderdag is, en dat er dus enige haast is bij het vinden van een alternatief. Als de prik geen dwangmedicatie is, zou je die natuurlijk ook kunnen weigeren. Maar of dat een goed idee is? Wij mogen je hier op dit forum geen advies over geven.



Was de medicatie van de prik van aankomende donderdag nieuw voor je en zou je b.v. terug willen naar een ander middel dat je vroeger had? Of heb je teveel last van bijwerkingen? Als zoiets het geval is, kun je dit dan niet als reden voor de spoedeisendheid voor een andere doorverwijzing door de huisarts aanvoeren? Op een of andere manier moet je zorgen dat je goede en dringende argumenten aanvoert, anders kom je er zo te zien niet doorheen......



Geef aan dat je het raar blijft vinden dat je anders een maand moet wachten, er moet altijd een consult mogelijk zijn, ook als het vakantietijd is! Vertel ze dat er maar wat op moeten verzinnen, want stel dat je straks echt een crisisopname krijgt, is iedereen helemaal ver van huis. Probeer ze te overtuigen en bel de huisarts anders elke dag gek, dan wordt ie het wel zat op een gegeven moment. Er moet iets mogelijk zijn, alleen nemen ze je (nog) niet serieus genoeg. Een beetje aanhoudendheid kan dan soms helpen! Succes!
Hier sta ik, ik kan niet anders (zonder legpuzzels)
Alle reacties Link kopieren
Hai leonie, mijn vriendin heb er ook last van en zij word heel goed geholpen bij delta kan je ook is proberen en zeggen dat het spoed is.groetjes elvira
Alle reacties Link kopieren
Hallo iedereen,

Hier een update het gaat steeds slechter slaap slechter.

En heb meer last van stemmen en achterdocht vertrouw de medicatie niet meer dus heb bijna een halve week niks ingenomen.

Viel me niet goed neem bijna dagelijks contact op met bavo Europoort maar wordt hier snel afgewikkeld ik krijg een sms'je terug dat ze niks voor me kunnen betekenen. Me ouders vinden het wel dat het allemaal meevalt het is zelfs zo erg dat ik me van de week naar beneden heb laten vallen van trap waarom. Geen idee? Hersen schudding als gevolg omdat ik nog in een rolstoel zit voel ik me irritante omdat ik afhankelijk ben dus heb ik besloten om maar niet meer te douche. En niet meer te drinken.



Tja waar is het einde

Voel me depri



Gr.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Leonie, heb je nog contact gehad met de pvp?



Zijn er mensen in je omgeving met wie je kunt praten of even er op uit kunt?



Als je het even niet meer ziet zitten kun je ook bellen of chatten met Sensoor. De tijd maakt niet uit.



Probeer ondanks alles goed voor jezelf te blijven zorgen.

Je bent het waard.
Vroeger toen de zee nog schoon was en seks vies....
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Met de pvp heb ik ook contact gezocht, ze doen niet aan bemiddelen maar wel aan klachten. Maar ze vonden me verhaal ingewilkeld en verward!



Sensoor is zeker nog een idee



Dank voor jullie steun!
Alle reacties Link kopieren
Leonie, ik lees een aantal zaken in je OP, dus een paar vragen/ opmerkingen:

- geeft de psychiater een reden waarom hij jou die medicatie wil voorschrijven?

- geeft de psychiater ook aan waarom hij niet wil in gaan op jouw voorstellen?



Het kan niet zo zijn dat je een maand moet wachten tot je weer naar een psychiater kunt, terwijl je vragen hebt óver je medicatie, die je moet gaan opstarten. Er is niet maar 1 psychiater in dienst bij een instelling. Bavo is een hele grote instelling, er is wel ergens een psychiater die níet op vakantie is.

Dus ik zou opbellen en dan aangeven dat je er vragen over hebt en dat je nu ook zo wantrouwend bent geworden dat je de medicatie niet hebt genomen. Misschien dat een extra gesprek het kan verduidelijken. Dus dat je zo snel mogelijk contact wil met een psychiater (niet jouw behandelend psychiater dus) - een vervanger.

En, als je zelf wat warrig bent of moeilijk informatie opneemt - neem óf iemand mee of schrijf het op tijdens het gesprek.



Een ander idee zou zijn dat je een vervangend psychiater bij de instelling mailt, dan heb je de antwoorden zwart op wit en kun je ze nog zo vaak nalezen als je wilt.
Alle reacties Link kopieren
Leonie, ik vind je ook warrig klinken en medicijnen niet vertrouwen en jezelf van de trap laten vallen klinkt allebei niet goed. Ik denk dat je je medicatie nu heel hard nodig hebt. Ik snap dat de huisarts hier niet tussen wil zitten, lijkt me ook een wijs besluit. Wel jammer dat Bavo Europoort je niet verder wil helpen en je aanhoren en serieus nemen. Ik denk wel dat iedere psychiater nu je medicijnen heel belangrijk vindt, want je klinkt echt wel warrig en paranoide. Maar dat betekent niet dat ze niet de moeite kunnen nemen om het je (nogmaals?) zo goed mogelijk uit te leggen. Echter, wij horen hier alleen jouw verhaal, misschien hebben ze jou al tig keer alles uitgelegd en komt het bij jou niet binnen of ben je zo paranoide dat je niets wil aannemen van een ander.
Hoi Leonie,



Ik ben het met de mensen eens die zeggen dat je in de loop van dit topic steeds warriger overkomt. Daarom wil ik een paar dingen vragen:

- Waarom vertrouw je je medicatie niet meer?

- Vertellen de stemmen jou dat je jezelf of een ander iets aan moet doen? Zoals jezelf van de trap laten vallen?

- Heb je Bavo Europoort verteld dat je je medicijnen niet meer neemt?

- Heb je een RM?

- Zo niet, begrijp je dat, als jij je medicatie niet neemt, straks alleen maar dichter tegen een RM mét dwangmedicatie aanzit? Dan krijg je dus alle medicatie via een spuit, of in je eten of drinken.

- Drink zsm wat water, anders ben je straks uitgedroogd als je je medicatie moet gaan halen en dat vergroot het risico op opname alleen maar.



Om jou te helpen, heb ik eigenlijk maar 1 advies: trek aan de bel, bel desnoods de crisisdienst.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven