Psycholoog kiezen+verzkering?

18-09-2014 11:14 6 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,

De laatste tijd zit ik niet zo lekker in m'n vel. Daarom wil ik graag contact met een psycholoog al moet ik zeggen dat het toch een beetje een drempel is. Ik kan natuurlijk naar de huisarts en op die manier doorverwezen worden. Maar omdat ik zelf in de zorg werk weet ik hoe erg de kwaliteit kan verschillen per hulpverlener ook al hebben ze hetzelfde papiertje. Hoe is jullie ervaring met psychologen via de huisarts?



Mijn tweede vraag: volgens mij begreep ik dat een gz- psycholoog niet wordt vergoedt via de zorgverzekering. Naar wat voor psycholoog kan ik dan wel?



Achtergrond info: Ik weet niet goed waarom ik me precies minder vrolijk voel. Ik wil graag ander werk, maar weet niet wat ik leuk vind. Ik ben bang om ouder te worden, ongelukkig te worden/ zijn. Bang dat ik later spijt krijg en niet tevreden terug kan kijken op mijn leven. Daarnaast heb ik moeite om relaties aan te gaan omdat ik bang ben dat iemand me pijn doet. De scheiding van mijn ouders twee jaar geleden zal hier zeker iets mee te maken hebben. Ook durf ik geen keuzes te maken: voor vaste uren, nieuwe opleiding, Omdat ik het zelf niet zo duidelijk heb weet ik ook niet of de psychloog hier iets in kan betekenen, maar ik wil het toch proberen omdat ik er zelf niet helemaal uitkom en ik minder vrolijk ben dan normaal. Het is niet dat ik depressief ben maar ik wil graag iets veranderen nu het nog kan
Huisartsen schrijven verwijzingen voor een bepaald type zorg of arts, niet voor behandelingen uitsluitend door Piet of Truus. Ik begrijp je vraag over psychologen via de huisarts dan ook niet.



Wat voor psycholoog wel of niet vergoed wordt zal ook afhangen van je verzekering. Voor die vraag zou je je verzekeraar het beste kunnen bellen.



Sterkte!
Alle reacties Link kopieren
Heb net de verzekering gebeld en eerst moet het eigen risico op wat bij mij bijna 600 euro is. Hoeveel sessies heb je normaal nodig? De zorgverzekering zei dat ik ook kon wachten tot het nieuwe jaar en dan mijn eigen risico verlaag naar 375 euro. Alleen is dat wel nog 3 maanden..
Ik heb aan mijn huisarts gevraagd of ik doorverwezen kon worden naar een specifieke psycholoog, en dat was geen enkel probleem. Ik was echter al eerder in behandeling geweest bij die psycholoog (na verwijzing van een andere huisarts), dat kan er natuurlijk mee te maken hebben.
En hoeveel sessies je nodig hebt, hangt heel erg af van het soort en de ernst van je klachten. Daar kun je vooraf niks over zeggen, de psycholoog zal die inschatting moeten maken.
Alle reacties Link kopieren
Kortdurende hulp in de basis ggz is tussen de 8 en 10 gesprekken max. Bij de gespecialiseerde ggz is er geen maximum. Vind je dit echt iets dat je met een psycholoog moet bespreken? Heb je geen vriendinnen waarmee je het over dit soort zaken kunt hebben? Je kunt ook naar de poh van de huisarts, dan betaal je ook geen eigen risico, misschien heb je daar al wel genoeg aan en hoef je niet doorverwezen te worden.
water en zand

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven