gokken

23-08-2014 19:00 12 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een vraag aan jullie.



Ik heb een goeie vriend, en helaas is deze vriend gokverslaafd.

Hij gokt heel zijn salaris erdoor heen en dat elke maand.

Hij heeft dan geen geld voor eten, kleding,vervoer etc.



Maandag start hij met therapie.

Ik wil hem zo goed mogelijk bijstaan, en weet al wel hoe ik hem kan steunen.

Maar omdat ik zelf totaal niet van het gokken ben, ben ik wel eens benieuwd of er hier iemand is die mij kan vertellen wat er nou in zijn koppie omgaat.

Alle standaard verhalen heb ik al gelenzen, maar misschien iemand die zelf gokverslaafd is geweest, die mij kan vertellen hoe dit precies voelt?
dat zal vast per persoon verschillen, ga ik maar van uit?



je hebt de standaardverhalen gelezen, maar hoopt hier te horen wat er in het hoofd van je vriend omgaat? ik denk dat je beter met je vriend kan praten, of zeg ik nu iets heel geks?
Gaat hij ook in beschermingsbewind wegens verkwisting? Dan worden in elk geval zijn vaste lasten betaald en geld uitbetaald voor boodschappen. Anders heeft therapie weinig zin lijkt mij zo.
Tja, de kick van het winnen? Ga zelf ook wel eens naar een Holland Casino, speel niet eens altijd, maar als je eenmaal in zo'n spel zit en je krijgt een x aantal punten (en dus geld) dan wil je verder verder verder. Denk ik dan.
Alle reacties Link kopieren
Een vriend, niet mijn vriend.



Ik vind het interessant, en ben gewoon benieuwd.

Ik snap dat dat bij iedereen anders werkt.



@Doreia, nee voor zover ik weet niet..
Dus deze gokverslaafde blijft de 24e geld op zijn rekening houden? Dat is zoiets als elke maand een alcoholist een krat bier brengen en zeggen: en dit is alleen voor de visite!
Alle reacties Link kopieren
Misschien de hoop er ooit stinkend rijk van te worden.
verba volant, scripta manent.
De personen die ik beroepsmatig begeleid, die dachten met gokken veel geld te winnen om hun achterstanden te betalen. In plaats daarvan ging het extra geld in rook op. En namen ze daarna de gok om met het geld wat bestemd was voor de huur te gaan gokken, want 'het geluk zou nu hun kant op vallen'. En ja, dan wonnen ze 3000 euro. Maar dan stopten ze niet want 'nu kunnen we ook nog geld winnen voor de andere achterstanden'. En dan was de 3k weer verdwenen, dus inclusief het geld voor de huur...
Alle reacties Link kopieren
@ Doreia, nee daar heb je wel een punt inderdaad, misschien dat ze dit nog aanbieden, geen idee eigenlijk.



@Ladyveraa Heb je dan een bepaald bedrag vooraf in je hoofd, of ga je door in een roes?
Ja, ik heb altijd een X bedrag mee (contant) en geen pinpas zodat ik echt niet meer dan dat bedrag kan uitgeven. Ik doe het dan alleen voor de gezelligheid, heb maximaal ¤50,- bij me en vaak gaat niet eens alles daarvan op - hoeft ook niet, het gaat mij erom dat je een gezellige avond hebt

Maar je hebt er mensen tussen die makkelijk een briefje van ¤500 op de roulette leggen, onder tussen even een rondje lopen en dan later terug komen om te kijken of ze iets gewonnen hebben. Soms wel, soms niet. Dág 500 euro!
Alle verslaafden werken hetzelfde. Het gaat om die hit, die kick, de rush.
Het gaat om de kick, de spanning: zal ik deze keer de pot winnen? En als ze dan verliezen dan denken ze dat ze dus de volgende keer een statistisch hogere kans hebben en dat kunnen ze niet weerstaan.



Door die spanning hebben ze het gevoel echt te leven. Zonder die spanning voelen ze zich halfdood.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven