Hotel irritaties

20-11-2008 11:36 52 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal, iedereen verblijft wel eens in een hotel waarbij er kleine dingen misgaan. Met stip op 1 staat bij mij: je slaapt ergens 1 nachtje en toch staat er een kamermeisje in je kamer om half 9. Ik denk dan: ze hebben toch een lijst van wie er vandaag weg gaat, dan wacht je toch toch ze uitgecheckt zijn?



En eentje van de week: in een hotel in Brugge kon ik moeilijk slapen wegsn straatlawaai. Ik lag te draaien en draaien en ineens zag ik een soort flits, de hele tijd. Eerder dacht ik: zwaailicht op de de straat? Maar nee hoor: pal boven ons bed zat een brandmelder met aan weerzijden een lampje. Dat knipperde permanent, dag en nacht. Bovendien was er een kamerhoge spiegel aan het voeteneinde waarin dat lampje nog eens reflecteerde. Op zich geen zwaailicht natuurlijk maar als je ogen aan het donker zijn gewend best een irritant gegeven. Goed hoor, dat men denkt aan de veiligheid, maar je komt naar een hotel om te slapen....dan zijn er toch ook wel brandmelders zonder flitslampjes vlak boven je hoofd?



De glazen deur van een Amsterdams hotel was ook geesrig: zag je zo voetjes van je kamergenoot als die op de wc zat....onder het matglazen middendeel door...





Jullie irritaties?
Alle reacties Link kopieren
Dat de beloofde nachtportier niet op zijn plaats zit waardoor je 2 uur (!) staat te wachten om in te checken terwijl je maar 5 uur kunt slapen!
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
Alle reacties Link kopieren
Als stewardess slaap ik zo'n 4 tot 14 nachten per maand in hotels, dus ik kan ze uit m'n mouw schudden:



- Losliggende putdeksels en natuurlijk een kamer hebben aan de voorzijde van het hotel

- Dermate dunne wanden dat je zelfs kan horen dat ligschakelaars worden omgehaald

- Douchekop die vast zit (dus niet in de hand genomen kan worden)

- Miezerig waterstraaltje en weinig waterdruk

- Deken ipv dekbed

- Kamers waar het raam helemaal niet open kan

- Droge kamers

- Viezige afstandsbedieningen

- Slechte ontvangst van zenders

- Geen kluisje

- Roomservice doet er zo lang over, dat je al in slaap bent gevallen

- Housekeeping die iets vergeet (bv. kleine handdoekjes van 20x20)

- Kamerligging: heb 1x een kamer gehad om de hoek van de lift en dan hoor de je hele nacht: ..th floor, going down

- Keycard die niet werkt en dan mag je weer met bagage naar beneden (is na 24 uur wakker zijn heel irritant )

- Op sommige bestemmingen kan je verwachten dat er wel 's tijdelijk geen stroom of water is. Met de hoge luchtvochtigheid op bijvoorbeeld Bonaire, is dat heel vervelend (geen airo, geen douche)



Oja, niet onbelangrijk - dan zijn het nog 4 en 5***** hotels
Alle reacties Link kopieren
Bij het boeken van 1 overnachting van zaterdag op zondag een lofzang krijgen over de "Endless Sunday": tot 12 uur ontbijt, uitchecken op z'n laatst om 17.00 uur. Klinkt goed allemaal, dus doe maar!

Bij het inchecken weer dezelfde lofzang krijgen, klinkt nog steeds goed dus wederom gezegd: doe maar!



Op zondag om half 12 aan het ontbijtbuffet, om 10 over half 12 weggekeken worden. Terug naar de kamer, nog even een dutje ( 't was erg laat geworden) en om half 2 èn om half 4 wakker gebeld worden hoe laat je van plan bent uit te gaan checken. Endless Sunday? Wisten we niet dat u daar gebruik van wilde maken! Nee, dat hadden we pas 2 keer gezegd...

Er werd in ieder geval hard aan gewerkt om onze Endless Sunday te "enden"....
Iets anders
Alle reacties Link kopieren
Dat idee van Endless Sunday vind ik wel een goeie, trouwens. Die had ik nog niet gehoord. Moeten ze je niet elk uur gaan bellen natuurlijk.



Mijn hotel-irritaties:

- Alleen laken op het bed en een sprei. Die spreien worden nooit gewassen, alleen als er zichtbare vlekken zijn, dus die gooi ik meteen van het bed. Blijft het laken over? (Niet zo'n probleem in combinatie met volgende klacht, maar toch).



- Thermostaat op bejaardentemperatuur en ramen kunnen niet open. Airco kan wel aan, maar maakt doordringend zoemend geluid.



- Pornozenders op 1, 2 en 3 vooringeprogrammeerd. Dus als je even het weer wilt checken of journaal wilt kijken: hup, meteen rampestampende knakworsten in beeld.



Kamers die niet goed zijn schoongemaakt vind ik ook bloedirritant, vooral als je moe bent. Schuif ik die gebruikte wattenstaafjes, mysterieuze krulharen en lege shampooverpakkingen zelf in het prullenbakje of bel ik de receptie? Want dan duurt het weer even voordat je je kamer in kunt, maar tegelijk: als de badkamer niet is schoongemaakt, is de rest dan wel gedaan?
Alle reacties Link kopieren
Endless? Volgens mij is het Lazy Sunday ;)
Alle reacties Link kopieren
Vlekken in je beddengoed overduidelijk van vorige "bewoners".



Herrie op de gang midden in de nacht als jij WEL slaapt.



Ontbijtbuffet was toch niet zo luxe is als ze deden geloven. Droge croissantjes en viezig beleg.



De tram die recht voor je raam non stop langs komt!! Die was wel het ergst.
Alle reacties Link kopieren
Ook een keer voorgekomen: geen handdoeken in de badkamer. Was het kamermeisje vergeten. Dan kom je druipnat onder de douche uit en tja... heb me dus met zo'n gastendoekje - 20 bij 20 - afgedroogd, best een uitdaging. Maar goed, dat is een incident.
Alle reacties Link kopieren
Droge croissants en vies beleg: dat moét in Frankrijk zijn.
Alle reacties Link kopieren
Nee dat was in Nederland . De croissants die ik in Frankrijk heb gehad waren allemaal heerlijk. Het beleg soms wat apart maar altijd lekker gegeten daar.
Geluidsoverlast is mijn grootste irritatie. Ooit in Zeeland in een hotel geen oog dichtgedaan vanwege de nachtbrakende stappers, toen die bijna verdwenen waren begon het verkeer weer volop in beweging te komen. Normaal gesproken heb ik dan oordopjes in, maar die was ik vergeten.

In Belgie heb ik ooit op de grond geslapen omdat het matras zo ontieglijk slecht was, dat ik al bij de ademhaling van mijn man het bed bijna uitstuiterde.

Wel grappig, was hij me kwijt 's nachts.

En het ergste was dat het beide niet eens zulke goedkope hotels waren.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb soms het idee dat in Zuid-Frankrijk, en ook in Spanje, het ontbijt gewoon niet zo'n big deal is, dus dat zij een droge croissant van gisteren met jam uit een kuipje al een enorm luxe en uitgebreid ontbijt vinden. Nog een kop vieze zwarte thee erbij en de dag kan weer beginnen. Vandaar mijn gok.



En het ontbijt in een hotel kan juist zo lekker zijn: verse jus, gekookt eitje, verse broodjes en allemaal lekker beleg, dan nog fruit en yoghurtjes en lekkere cruesli, gebak en koffiebroodjes. Dan denk ik altijd: waarom doe ik dit thuis eigenlijk nooit?



Omdat ik dan volkomen dichtgroei, maar je snapt de gedachte.
Alle reacties Link kopieren
Klopt. In veel landen is ontbijt helemaal niet zo belangrijk. Jammer is dat :\ Vind ontbijt beslist de lekkerste 'maaltijd' van de dag en kan prima met een karige lunch en diner. Als het ontbijt maar uitgebreid is!
Alle reacties Link kopieren
Aangekomen in Praag een kamer met 2 bedden die beide aan de andere kant van de kamer stonden, ook nog eens zo`n zacht matras dat mijn vriend het kinderbed erbij nam. Ontbijt dat bestond uit taai brood en gore koffie, ach voor die prijs (¤100 euro pp, inclusief reis en 3 overnachtingen) viel het wel mee. Het half pension gebeuren voor 30 euro was echt varkensvoer, was in praag, verder was het top en met de gedachte voor dat geld mag je niet zeuren was het uitstekend.



Een duur hotel met een gigantische schimmelvlek boven je bed, ook nog eens een "luxe" ontbijt waar je eerst 20 minuten moest wachten op mes en vork en bordjes, toen de bekers en de broodjes opwaren.. enfin je snapt het wel, en dit was nog een duur 4 sterren hotel ook (belgie)



Een kinderbedje in een hotel die toen die open ging meteen doormidden brak waardoor ik als kind op de grond kon slapen (was maar voor 1 nachtje, wederom in belgie)



Ik ga eigenlijk altijd naar 4 sterren hotels en vaak valt het wel mee. Laatst in utrecht nog, ontbijt voor 18 euro pp en dan nog was het ei enz heel erg vies, dat soort dingen zijn jammer maarja. Wat doe je eraan.
Alle reacties Link kopieren
Heb ik wel een keer in België gehad met een vriendin. Gingen we een weekendje weg en moesten samen in een 2 persoonsbed slapen. Op zich geen ramp maar het matras was zo zacht? dat als zij bewoog ik het bed uit rolde en andersom. Heb die nacht amper geslapen.
Alle reacties Link kopieren
Hotels vallen mij eigenlijk altijd tegen, behalve de HELE dure. Vind de aankleding niks, oudbollig vaak (dat ik denk: met spul van de Ikea en gordijnen van de Hema heb ik het binnen no time leuker ingericht), maar echt ergenissen zijn idd dekens met lakens (doet me zoo aan wintersport denken, als je zo'n huisje huurt van de dorpsoudste), hartstikke vies! Daarnaast: vieze badkamers, lage douches waardoor je er niet onder kan staan, constant mensen aan je deur die willen schoonmaken (dat zijn dan wel de hotels waar het schoon is) etc. Ik denk vaak: thuis heb ik mee luxe (en ik ben student!), terwijl je toch flink betaald..
Alle reacties Link kopieren
Egypte:

Geheel tegen verwachting (want de bus was vol), moesten we ergens ovenachten.Dus de Trotter en Lonely Planet er weer bij en het beste hotel in de budgetcategorie uitgezocht. 4,50 per persoon per nacht, inclusief ontbijt. Ervaringen met dit type hotels waren tot dan doe erg goed geweest.

Kamer: lekkende koelkast met snoeren van tv en stopcontact eronder. Airco die meer leek op een Boeing 747 van heel dichtbij. En als klap op de vuurpijl komen we 's ochtends rond half 8 beneden: licht de nachtportier nog te slapen! Hem wakkergeschud met de vraag of er nog breakfast was, hij kijkt op z'n klokje:"over een halfuurtje, insjallah". Half uur later, we hadden al zo'n vermoeden: geen onbtijt en nog steeds de slapende portier. We hebben 2 euro per persoon neergelegd en zijn maar weggegaan...



In het luxe Marriot in Keulen moesten we een half uur (!!!!) wachten op een plekje in de ontbijtzaal, terwijl er al een tijd was afgesproken waarop we konden aanschuiven. Ben je eenmaal binnen, is het bestek op, vervolgens de borden, en zo nog een tijdje door. Beetje jammer...
Alle reacties Link kopieren
4 a 5 sterren kamers die geen extra´s hebben, dus wel betalen maar geen luxe zoals koelkastje-fohn-waterkoker
Alle reacties Link kopieren
boxpsprings die uit elkaar glijden als je even fijn tegen elkaar aan wilt kruipen. Valt je partner zomaar spontaan in zo'n ravijn. Laat staan wat er met dat bed gebeurd als je wat anders wilt doen....



Gordijnen die niet goed sluiten.



plastic bekertjes in de badkamer (in een 4* hotel)



ontbijt wat niet wordt bijgevuld



en waarom is het idd altijd minstens 40 graden op een hotelkamer???
Alle reacties Link kopieren
Geen goede raambekleding zodat het niet goed donker wordt.

Net als slechte isolatie; veel geluid van buiten.

Slechte verlichting in badkamer.

Slechte spiegels/te weinig spiegels.

Geen gezellige verlichting.

TV storingen.

Geen nieuwe zeepjes als het op is.
Alle reacties Link kopieren
quote:queenfan25 schreef op 20 november 2008 @ 13:10:

4 a 5 sterren kamers die geen extra´s hebben, dus wel betalen maar geen luxe zoals koelkastje-fohn-waterkokerDie waterkoker zou ik sowieso links laten liggen. Die worden ook wel 's gebruikt voor andere zaken en dat is geen Broodje Aap.
Alle reacties Link kopieren
lizzl ehmm ben ik heel dom als ik echt niet weet wat je bedoelt??
Alle reacties Link kopieren
quote:Lizzl schreef op 20 november 2008 @ 13:19:

Die waterkoker zou ik sowieso links laten liggen. Die worden ook wel 's gebruikt voor andere zaken en dat is geen Broodje Aap.Ik zal wel heel naiëf zijn, maar waarvoor dan? (typte zij terwijl ze terugdacht aan het kopje thee dat ze laatst nog zette in haar hotelkamer!!)
Alle reacties Link kopieren
Ja, ik sluit me aan bij Floortje. Ik weet alleen dat mensen ook wel eieren koken in hun waterkoker, maar dat vind ik nog niet zo erg..
Alle reacties Link kopieren
Lampen die het niet doen.

Badkamers met onvoldoende ventilatie.

Kamers die je slecht kunt ventileren.

Slechte bedden (en inderdaad van die ravijn-bedden).

Een karig ontbijtbuffet.

Ventilatie die lawaai blijft maken 's nachts.

Een kamer naast de liftkoker.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven