Bang dat ik geen kinderen kan krijgen

23-07-2014 21:25 163 berichten
Alle reacties Link kopieren
Het is voor mij best een stap om dit neer te zetten of überhaupt te openbaren, want dat heb ik nog nooit gedaan. Toch is mijn verhaal een grote angst in mijn leven.



Het is misschien heel erg stom, maar ik ben bang dat ik nooit kinderen ga krijgen. Ik ben nu 20 jaar (eind december word ik al 21!) en ik heb pas op mijn 27e mijn studie afgerond inclusief een specialisatie erbij. De garantie op een baan is ontzettend hoog, maar dat ik pas op mijn 27e mijn studie heb afgerond, vind ik sinds kort toch heel erg beangstigend.



Twee feiten staan voor mij vast:

1. Ik ga mijn studie afronden

2. Ik ga een reis maken van ongeveer een halfjaar/jaar ná mijn studie



Maar ik ben pas op 27-jarige leeftijd klaar met mijn studie, tel daar een reis van een halfjaar bij op en dan ben ik pas rond mijn 28e in Nederland aan het werk. Maar dan wil ik ook nog carriere maken, een leuk huis kopen (dus: niet blijven wonen in een studentenkamer) en het belangrijkste: een stabiele relatie met iemand waar ik gek op ben.



Rampscenario 1: Stel dat ik pas op mijn 28e iemand leer kennen waar ik smoorverliefd op word. Ik ben dan iemand die eerst zekerheid wil, dus dan wil ik eerst uitgebreid weten met wie ik te maken heb, of het gaat werken en of de relatie sterk genoeg is om samen te wonen en aan kinderen te beginnen. Mijn kennende duurt dat nog wel jaren, want als ik iets wil in mijn leven dan is dat wel zekerheid.



Rampscenario 2: Ik vind nooit een leuke man omdat ik altijd druk bezig ben. Conclusie: ik krijg nooit kinderen.



Er zijn meerdere rampscenario's, maar bij alle scenario's krijg ik pas na mijn dertigste kinderen. Of ik moet binnen nu en drie/vier jaar mijn droomman leren kennen en dus al zekerheid hebben, dan kan het zijn dat ik net voor mijn 30e sowieso (en na mijn 27e) 1 kind zou kunnen hebben.



Eigenlijk weet ik dus bijna zeker dat áls ik al kinderen krijg, dat na mijn 30e pas gaat gebeuren. En het vervelende is dat ik kinderen zo leuk vind en het eigenlijk wel wat eerder wil. Het liefst rond mijn 28e (ik snap dat zo'n voorkeur raar is!), maar ik heb nu al het idiote voorgevoel dát ik nooit kinderen ga krijgen.



Omdat ik dus op mijn 27e mijn studie pas heb afgerond en al heb ik dan zekerheid op een baan, het is toch nogal laat allemaal.



PS: Misschien komen mijn zorgen nu ook extra vanwege een programma over tienermoeders en de uitspraak van een 19-jarige tienermoeder dat ze besloot om het kind te houden omdat 19 ook niet meer zo heel jong is. En toen ik op het Facebookaccount keek van dat programma, zag ik tientallen (of zelfs honderden) vrouwen reageren met dat jong moeder zijn (dus 18/19/20/21) veel beter is en dat je dan ook alles voor elkaar kunt hebben.



Maar dan meet ik mij daaraan en dan heb ik helemaal niets voor elkaar op dit moment, dat komt allemaal later pas.



Mijn gepieker slaat zeker helemaal nergens op? Dat is ook de reden dat niemand het weet. Maar toch houdt het mij al een hele poos bezig. Is het herkenbaar voor sommige vrouwen?
Alle reacties Link kopieren
Goh, wat een geluk heb ik gehad: aanstaande op mijn 28e ontmoet, 3 studies afgerond. Goed betaalde baan, na een jaar huizen te koop gezet. En nu 4 jaar later gaan we trouwen, op mijn 33ste(!!!), en hopelijk op korte termijn zwanger.



TO tijd zat! Maak je niet zo druk. Ik ken vrouwen die op hun 39e nog moeder werden.
Alle reacties Link kopieren
Jong moeder zijn is beter, want dat zeiden al die jonge moeders op Facebook. En ik weet zelf ook niet waarom, maar dat zeiden ze allemaal een beetje. Als je op het Facebookaccount kijkt, zie je allemaal succesverhalen. Het slaat netgens op, maar het zette mij aan het denken.



Ik denk dat het leven wel te plannen is. Mijn studie gaat makkelijk, sta met een heel hoog gemiddelde, dus de kans is groot dat ik op mijn 27e helemaal klaar ben. Ik kon een andere studie kiezen, maar dit is wat ik wil. Daarna wil ik gaan reizen met een vriendin of mijn zusje, het liefst voor langere tijd in Bali. Heeft niemand zulke plannen gehad in het leven? Wat kan er tussen komen?



Nee, ik ben nu niet geschikt voor een relatie met een jongen. Als ik naar mezelf in de spiegel kijk, vind ik dat ik stabieler moet worden. Ik wil ook pas een relatie aangaan als ik 100% blij ben met mezelf, anders denk ik dat de relaties niet gelijkwaardig gaan worden. Of is dat weer een domme gedachtengang?
Alle reacties Link kopieren
quote:loquase schreef op 23 juli 2014 @ 22:05:

TO, wat jij hebt is geen leven, maar een grote to do list.Mooi gezegd
Alle reacties Link kopieren
Relax meid. Je doet me denken aan een vriendin van mij die op haar 29e weer single werd: nu vind ik nooit meer iemand en indien wel dan duurt het jaren voordat we aan kinderen beginnen en dan ben ik te oud. Dikke tranen, paniek etc. Een jaar later ontmoet ze een geweldige vent en binnen 6 maanden wonen ze samen, enkele maanden later is ze zwanger van de eerste en inmiddels heeft ze 4 kinderen, met die leuke man. Super leuke familie!

En mijn eigen verhaal. Ik had geen kinderwens. Wel relaties, maar wilde geen kinderen. Totdat ik op mijn 34e een relatie kreeg met mijn man. Op mijn 36e zijn we getrouwd en toen ook gestopt met anticonceptie. Helaas toen wel 2 miskramen gehad, maar uiteindelijk op mijn 39e bevallen van onze zoon. Als je me dat 10 jaar daarvoor had verteld had ik je voor gek verklaard. Maar zo loopt mijn leven en ik geniet er intens van. De leuke mannen zijn niet op boven je 30e, sterker nog van mijn vriendinnen zijn de meeste hun partner na hun 30e tegengekomen.
Alle reacties Link kopieren
quote:zz_ schreef op 23 juli 2014 @ 22:14:

Jong moeder zijn is beter, want dat zeiden al die jonge moeders op Facebook. En ik weet zelf ook niet waarom, maar dat zeiden ze allemaal een beetje. Als je op het Facebookaccount kijkt, zie je allemaal succesverhalen. Oh meisje.. Je haalt je levenswijsheden toch niet van Facebook?
Alle reacties Link kopieren
Eigenlijk moet ik wel m je lachen, TO, vanaf mijn zitplaats met mijn hoge leeftijd van 50 jaren.

Ik was (ook) van plan om eerst een beetje carrière te maken en daarna kinderen te krijgen. helaas kwam ik op mijn 28e in de WAO, dus die carrière ging helaas niet door.

Die kinderen zijn er (gelukkig) wel gekomen, op mijn 32e de eerste, op mijn 36e de laatste.

Die man is er nooit gekomen en zal er ook nooit komen, omdat ik dat niet wil, dus ik heb de kinderen in mijn eentje gekregen.



En nu lach ik vertederd om jouw zorgen, omdat ik weet dat ze nergens voor nodig zijn.
De zachte krachten zullen zeker winnen.
H. Roland Holst
Alle reacties Link kopieren
Ik ben nu 34 en ben altijd bang geweest dat ik geen kinderen kon krijgen. Geen idee waarom, had het gevoel dat er iets mis was met mij. Ik loop degene tegen het lijf die later m'n man werd, we proberen kinderen te krijgen en hee, dat gaat al tweeëneenhalf jaar niet. Wat blijkt... het ligt aan hem.

M'n voorgevoel klopte dus wel en niet, zeg maar. Je kan het leven niet plannen.
Wat er tussen kan komen? Vanalles! Want je kunt niet in de toekomst kijken.
Op Facebook zeggen ze wel meer dingen....
quote:elein schreef op 23 juli 2014 @ 22:07:

[...]



Helemaal waar. Ik bedoel sinds ze er is. Want ik heb nog niks fout of niet goed genoeg gedaan volgens mij. Ze ontwikkelt zich en is ook nog heel leuk, dus ik ben fantastisch



Off topic, maar is #2 er al? Ik word erg nieuwsgierig naar je dochter! Misschien wil ze wel spelen met die van ons, maandag 9 weken!! Ze is om op te vreten (en nóg makkelijker dan haar broer, blijkbaar doe ik ook iets heel goed, of ik heb drugs in mijn borsten zitten, dat kan ook)
Natuurlijk zeggen de jonge moeder dat het beter is.

En de oudere moeders zeggen dat dát beter is.



Je zegt zelf: ik wil mijn studie afmaken, reizen en dán pas een partner vinden om mee te settelen. Want nu ben je er nog niet stabiel genoeg voor. Klaar toch?

Alleen zijn je plannen niet in beton gegoten wel? Je kan op school een onwijze leuke vent treffen, die samen met jou een wereldreis wil maken en op Bali jou zwanger maakt.

Je kan ook onder een bus komen en een dwarslaesie oplopen. Weg al je geplande plannen! En dan?



Plan je leven globaal. Dus nu dat je de studie doet en ernaast bijvoorbeeld werkt, vrijwilligerswerk doet en een leuk sociaal leven hebt. En bekijk per studiejaar hoe je ervoor staat.



Ik plan echt niet verder vooruit dan een jaar. En ik ben een heuse controlfreak hoor.
Wat er tussen kan komen...nou alles en dan nog iets.



Bali, enorm leuk. Misschien is Bali wel een nieuw kalifaat als jij 27 bent. Of hey, misschien is je smaak veranderd, je hersenen groeien nog...toen ik 20 was had ik heel andere ideeën, plannen, voorliefdes...



Je kan zwaar depressief worden, een nare ziekte krijgen. Dat zijn dan de rottige dingen, maar je kan ook een heel andere kijk op je leven krijgen, je studie niet meer interessant vinden en iets anders kiezen, je kan een man ontmoeten waar mee het klikt maar die gaat vreemd en er vandoor met je buurvrouw, en dan loop je te snikken en in eens tegen een man aan in de supermarkt, je leven bloeit weer op en dan blijkt hij geen kinderen te willen, na twee jaar maak je het uit en vind je een lange tijd niemand meer, dan ontmoet je een man die niet erg vruchtbaar is...nou ja, alles kan dus gebeuren, en wat zou het saai zijn als je op je 20ste alles al wist tot je dood gaat.
Alle reacties Link kopieren
quote:zz_ schreef op 23 juli 2014 @ 22:14:

Jong moeder zijn is beter, want dat zeiden al die jonge moeders op Facebook. En ik weet zelf ook niet waarom, maar dat zeiden ze allemaal een beetje. Als je op het Facebookaccount kijkt, zie je allemaal succesverhalen. Het slaat netgens op, maar het zette mij aan het denken.

Je moet ook op het 30+ moeder facebookaccount kijken (is er vast wel) slimpie



Ik kan echt niks maar dan ook niks verzinnen wat jong moeder worden voor mij voor voordelen gehad had. Ik was in 3 maand zwanger.
quote:zz_ schreef op 23 juli 2014 @ 22:14:

Jong moeder zijn is beter, want dat zeiden al die jonge moeders op Facebook. En ik weet zelf ook niet waarom, maar dat zeiden ze allemaal een beetje. Als je op het Facebookaccount kijkt, zie je allemaal succesverhalen. Het slaat netgens op, maar het zette mij aan het denken.



Op basis van je studieplannen schatte ik je intelligenter in dan dit...



quote:Ik denk dat het leven wel te plannen is. Mijn studie gaat makkelijk, sta met een heel hoog gemiddelde, dus de kans is groot dat ik op mijn 27e helemaal klaar ben. Ik kon een andere studie kiezen, maar dit is wat ik wil. Daarna wil ik gaan reizen met een vriendin of mijn zusje, het liefst voor langere tijd in Bali. Heeft niemand zulke plannen gehad in het leven? Wat kan er tussen komen?



Zie mijn vorige opmerking. Meen je dit echt serieus??



Na een lange relatie maakte ik plannen om een tijdje in mijn eentje naar Zuid Amerika te gaan. Voor het zo ver was, kwam ik een geweldige man tegen waar ik geen nee tegen wou zeggen, maar hij wou ook heel graag een tijdje wel. Alleen liever naar een ander werelddeel.

Na een jaar samen daar, kwam ik erachter dat deze man toch niet zo heel geweldig was dus ik kwam man- en dakloos terug in Nederland. Op mijn 31e ging ik weer bij mijn ouders wonen...



Kocht mijn eigen flat, richtte mijn leven in als single. Besloot mijn kinderwens weg te doen en mijn capaciteiten als suikertante uit te gaan breiden.

Weer een jaar later kwam ik mijn echte droomman tegen.



Nu wonen we in ons droomhuis en zit ik in onze droomtuin dit te typen. Droomkind 1 ligt boven te slapen, droomkind 2 ligt in haar wagen naast me en wil zo gevoed.

Wat er nog tussen kwam: een megarestschuld van de verkoop van mijn eigen flat.



Ik had nooooooit kunnen denken dat mijn leven zo zou lopen, maar wat is het mooi gelopen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Kastanjez schreef op 23 juli 2014 @ 22:18:

Ik word erg nieuwsgierig naar je dochter! Misschien wil ze wel spelen met die van ons, maandag 9 weken!! Ze is om op te vreten (en nóg makkelijker dan haar broer, blijkbaar doe ik ook iets heel goed, of ik heb drugs in mijn borsten zitten, dat kan ook)

AAAHH echt? GEFELICITEERD!!! Had ik helemaal gemist!



En dopetieten hoeft het niet te zijn, want ik heb max. 30 seconden borstvoeding gekregen. Ik heb waarschijnlijk gewoon een fantastisch aura.
Dopetieten......



Hahahahahahaha, ik ga hier veels te veel off topic, maar dit is het woord van de maand voor mij!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb dus echt het idee dat ik mijn leven wel gedeeltelijk kan plannen. Dus dat ik mijn studie ga voltooien, dat is zeker, en daarna wil ik gewoon echt naar Bali toe. Ondertussen kan er van alles gebeuren, maar dit staat voor mij echt 100% vast.



Natuurlijk zal jong moeder zijn niet alles zijn, maar het zette mij wel echt aan het denken dat het blijkbaar wel werkt. En dat ik dan misschien wel nooit kinderen krijg. Vooral vanwege mijn plannen, mijn afstudeer-leeftijd en het feit dat ik misschien wel helemaal geen vriend vind. Want dat is juist weer niet te voorspellen. En ik wil geen man omdat ik kinderen wil, maar echt iemand waarmee ik het super leuk heb.



Ziektes en ongelukken denk ik niet aan. Ik ben nooit ziek, nog nooit ziek geweest, en ik heb ook nog nooit een ongeluk gehad. De kans is vrij klein dat ik dat ga krijgen, want ik leef gezond, ben gezond en let altijd goed op. Natuurlijk kan het wel, maar daar denk ik echt niet aan.



Misschien moet ik inderdaad niet zoveel zeiken en piekeren en plannen per jaar, behalve Bali, dat staat vast, want het leven wordt er inderdaad niet leuker op met dit gezever in mijn hoofd.
Kan je niet voor je studie naar bali? (Waarom bali? Er zijn echt veel meer mooie plekken.



En als ik je studie goed in schat dan is de banenmarkt daarvoor momenteel heel slecht. Dus reken jeniet rijk.
en daarna wil ik gewoon echt naar Bali toe. Ondertussen kan er van alles gebeuren, maar dit staat voor mij echt 100% vast.

Zet je plan gewoon in de ijskast en regel dit in je laatste jaar van je studie. Denk er eerder niet aan, pas als het ter sprake komt.



Ziektes en ongelukken denk ik niet aan. De kans is vrij klein dat ik dat ga krijgen, want ik leef gezond, ben gezond en let altijd goed op. Natuurlijk kan het wel, maar daar denk ik echt niet aan.

Wat fijn dat je denkt dat jou niets kan overkomen. Zal ik je even met je voeten op de grond zetten: er zijn vandaag 40 slachtoffers van de vliegtuigramp thuis gekomen. Die waren op vakantie, huwelijksreis, op crematie, zakenreis of vlogen terug naar huis. Zij hadden vast hun leven ook volledig uitgestippeld, dromen, plannen, ambities en hadden niet in de planning dat 17 juli 2014 hun laatste dag zou zijn...
"De kans is vrij klein dat ik dat ga krijgen, want ik leef gezond, ben gezond en let altijd goed op."



Tja... Ik bleek een aangeboren chromosoomafwijking te hebben, waar ik op mijn 30ste achterkwam.



Lighten up zeg! Je hebt die plannen zélf gemaakt...... Je kunt ze dus ook gewoon veranderen......
En ja inderdaad Bali...... Hoezo? (Ben er geweest en vond het niet bijzonder)
Alle reacties Link kopieren
Ik dacht dat deze topic ging over dat je geen kinderen kon krijgen!



Kom op relax, doe normaal je bent nog maar 21 nog tijd zat om je geliefde te vinden. Ik was 25 toen ik mijn huidige man tegenkwam.

Inmiddels bijna 31. Het leven is niet maakbaar. Twee keer zwanger geweest maar nog kindje in mijn armen. Nu weer 5 weken onderweg, het kan nog alle kanten op.



Dus kom tot jezelf. Je klinkt als een slimme meid, je bent nog lang geen 30!
Zz, je klinkt een beetje als iemand met een kras op zijn plaat. Volgens mij herhaal je namelijk alleen maar wat je in je OP al hebt gezegd. Prima hoor, dat je alles in je hoofd hebt en het niet anders wilt/voor je kunt zien, maar wat wil je dan eigenlijk met dit topic? Komt wel bij je binnen wat mensen verder nog zeggen, welke vragen ze je stellen?
ik ging gewoon naar Bali toen ik studeerde...en meer plekken die ik veel leuker en mooier vond.



Bali, ik vind het een beetje kinderachtig als dat nou je ultieme droom is eerlijk gezegd. Half de wereld is er geweest, heb het idee dat je wat wereldvreemd bent. Nou ja, dat weet ik wel zeker.



Als alleen ongezond levende mensen ziek werden had je niet zo veel ziekenhuizen. En ik denk dat je het hebt gemist, om dat je van weinig op de hoogte bent, maar er is een vliegtuig neer geschoten boven Oekraïne (die route volg je ook naar Bali trouwens...maar dat terzijde) en er zaten gezonde mensen op die goed uit keken, maar helaas heb je ándere mensen toch niet echt in de hand.
Alle reacties Link kopieren
Als je dan kinderen krijgt, hoop ik dat je dit overdreven plannen hebt losgelaten.

Want die kinderen gaan vast niet precies zo zijn en doen als jij gepland hebt. Dat vind ik overigens juist het leuke aan kinderen, ze blijven je verrassen. Maar kan me voorstellen dat het met jouw instelling nog een zware dobber gaat worden. (En ook niet bepaald fijn voor je kinderen)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven