Hoe laat ik dit kinderachtige gevoel verdwijnen?

01-10-2014 23:13 28 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik zit ergens mee en eigenlijk schaam ik me ervoor ...



Even ter introductie: ik heb de afgelopen jaren een paar goede vrienden om me heen verzameld. Hier ben ik erg blij mee want heb in het verleden eigenlijk nooit (echte) vrienden gehad.

Ik ben dan ook erg blij met en zuinig op de vrienden die ik heb.



2 vriendinnen van mij kenden elkaar niet. Totdat ik zo'n 2 maanden geleden jarig was. Ze hebben even met elkaar zitten kletsen en de één heeft de ander op Facebook toegevoegd. Nu zie ik ze via Facebook weleens kletsen. Vriendin 1 gaf aan mij aan dat ze het goed met elkaar konden vinden en "wie weet dat ze weleens af gingen spreken".



En dat steekt me. Ik weet het, het is ontzettend kinderachtig maar juist daarom dat ik hier even mijn hart wil luchten en hen niet lastig wil vallen met jaloerse gevoelens. Ik gun ze beiden een vriendin als het klikt maar ik ben jaloers. Waarom? Ik heb er over nagedacht en ik denk dat het komt omdat ik bang ben hen te verliezen en omdat ik dus voorheen geen vrienden had.



Maar goed, ik heb wel geprobeerd dit te relativeren maar dat lukt me tot op heden nog niet zo goed. Wie kan me helpen om dat kinderachtige gevoel aan de kant te zetten?
Alle reacties Link kopieren
Jaa.. lastig.

Laat het los, meer kan ik er ook niet van maken.
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Alle reacties Link kopieren
Wees juist blij dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden. Is alleen maar leuk juist!
Alle reacties Link kopieren
oh my... hoe oud ben je?



Hoe leuk is het als jullie het straks met zn drieën super goed kunnen vinden? Je moet iets gaan doen aan je eigen onzekerheid.
Ik snap je helemaal TO. Dat mag je best even lastig vinden. Even. Maar je moet je wel realiseren dat 'wie weet' een heel abstract begrip is. Heel losjes nog maar. Het kan zomaar zo zijn dat het één op één niet goed werkt tussen hen. Of dat ze het na een keer afspreken voor gezien houden omdat ze het allebei druk hebben. Maar het kan ook mega gezellig worden voor jullie allemaal. Je weet niet wat er gaat gebeuren. En als jij je er druk over gaat maken dan verandert dat helemaal niks aan de uitkomst. Niet zo bang zijn, je raakt ze niet zomaar allebei kwijt. Komt goed!
quote:topdropje schreef op 01 oktober 2014 @ 23:23:

Ik snap je helemaal TO. Dat mag je best even lastig vinden. Even. Maar je moet je wel realiseren dat 'wie weet' een heel abstract begrip is. Heel losjes nog maar. Het kan zomaar zo zijn dat het één op één niet goed werkt tussen hen. Of dat ze het na een keer afspreken voor gezien houden omdat ze het allebei druk hebben. Maar het kan ook mega gezellig worden voor jullie allemaal. Je weet niet wat er gaat gebeuren. En als jij je er druk over gaat maken dan verandert dat helemaal niks aan de uitkomst. Niet zo bang zijn, je raakt ze niet zomaar allebei kwijt. Komt goed!Eens!
Blijf gewoon de goede vriendin die je altijd al voor ze bent geweest. Je kunt vriendinnen nu eenmaal niet voor jezelf houden en dat besef je zelf ook natuurlijk. Wat je voelt, kun je niks aan doen, maar

Hoe je ermee omgaat zegt alles.

ze zijn niet voor niks beiden vriendinnen met jou. Niet zo gek dat ze elkaar dan ook aardig vinden toch?
Ik ben nu al jaren goed bevriend met de vriendin van een van mijn vriendinnen. Vanaf dag 1 dat ik haar leerde kennen was er meteen een fijne klik.

De vriendin die ons aan elkaar voorgesteld heeft, had er in het begin ook moeite mee. Al heeft ze dat nooit gezegd. Ik vond lastig om er zelf over te beginnen, want ergens begreep ik haar jaloezie. Aan de andere kant vond ik het weer kinderachtig.



Tot een paar maanden geleden dit toch ter sprake kwam. Ik heb haar toen uitgelegd dat beide vriendschappen mij evenveel waard zijn. Ik denk dat ze nu er veel beter mee om kan gaan.



Gun de meiden een mooi vriendschap. Je kan het ze toch niet verbieden. Het staat ze vrij om elkaar op te zoeken. Juist als je ze claimt, raak je ze kwijt.



Netjes van vriendin 1 dat ze jou verteld dat ze het leuk zouden vinden om af te spreken. Ze hoeft zich namelijk niet te verantwoorden.



Het kan zijn dat ze meer met elkaar om zullen gaan en jou buitensluiten. Ik snap je angst daarin, maar dat hou je toch niet tegen. Ik zou het wel erg flauw van ze vinden. Doen ze dat wel, weet je gelijk wat je aan hun vriendschap hebt.



Maar wie weet zijn jullie gezellig met z'n drieen vriendinnen of ze gewoon in staat om met elkaar bevriend te zijn en ook met jou.



Laat het los en maak je hier niet druk over. Er zijn "blijvertjes" qua vriendschappen, maar over het algemeen komen en gaan vrienden.
Alle reacties Link kopieren
Zie het als een compliment!
Hun eventuele vriendschap doet helemaal niets af aan de vriendschap die ze voor jou voelen. Als zij het gezellig hebben samen, betekent gaat dat niet ten koste van de gezelligheid die ze met jou willen ervaren. Organiseer zelf eens wat avonden met z'n drieën en geniet ervan dat jullie het allemaal zo goed met elkaar kunnen vinden. Zie het als een verrijking ipv een eventueel verlies. Misschien groeit jullie groepje nog verder met.leuke vriendinnen die je via hen leert kennen. Hoe leuk zo dat zijn!
Ik zou er ook bang voor zijn dat ze ipv mij te betrekken meer met elkaar gaan afspreken. Zou dus ook niet zo blij zijn met dit soort ontwikkelingen.

Hangt overigens wel van 't soort vriendschap af. Als je vaak een op een met die eerste vriendin omgaat/ging, dan zou ik het niet fijn vinden dat ze opeens met 'n andere vriendin van mij aan de haal gaat.

In 'n vriendschap die begonnen is als groepje heb ik er totaal geen problemen mee als er mensen ook zonder mij met elkaar afspreken.
Ik had dat vroeger ook wel eens. Voelde mij dan buitengesloten. Ontzettend kinderachtig. Maar ja voelde het toch. Het is al jaren niet meer gebeurd. Dus ik weet niet of ik het nog zou voelen nu. Ik had het ook wel eens als mijn zussen samen af spraken. Hahaha Stom he. Niet aan toegeven. Het is een angst. Geen feit dat je ze kwijtraakt.
Alle reacties Link kopieren
Ik snap je heel goed TO. Ik zou het iig bespreken en aankaarten dat het aan je knaagt. Eerlijk duurt het langst.



Ik had ook twee vriendinnen die opeens alleen met elkaar afspraken. Ook nadat ik had twee keer had besproken met beiden en aangekaart dat ik me buitengesloten voelde. Toen werd ik 2 keer meegevraagd en toen viel het weer stil. Ook had ik voorgesteld om samen met zijn 3en iets te doen, maar nee druk druk en de afstand tussen de twee was minder etc. Terwijl ik maar 15 min verder woon. Ik heb het toen bijgelaten, het is goed zo. Ik wil geen moeite doen voor mensen die het niet waard zijn.
Waarom zijn zij het niet waard, als ze het leuk(er) samen kunnen vinden? Snap de jaloezie wel. Maar heb gelukkig wel altijd beseft dat dat het is. En met zijn 3 en afspreken werkt niet voor iedereen. Sommige mensen zijn beter in 1 op 1 contact.
Alle reacties Link kopieren
Het was het niet meer waard omdat ik afspraken altijd met een van hun moest maken. Nooit initiatief vanuit hun kant, wat voorheen wel zo was. Als ze wel wildeb afspreken, Dan kwamen ze vaak last min ook niet eens meer opdagen.
Alle reacties Link kopieren
Ik hoorde van mijn vriendin dat een van de 2 meiden wel vaker mensen express buitensloot. Was haar beste vriendin sinds kinds af aan. Zij mocht nooit mee als ze met vriendinnen afsprak.
O ok. Dat is wat anders. Misschien waren ze afgeknapt op dat meermaals aangeven dat je het niet leuk vond? Ik zelf probeer dat niet meer te laten merken. Je vrienden zijn je bezit niet. Heb ook wel eens wel gedaan. Maar het is kinderachtig gedrag. Eerlijkheid duurt het langst zeg jij. Maar ik zie dat anders. Dit is geen liegen. Dit is je kinderachtige gevoelens beteugelen. Ik ben voor eerlijkheid. Maar je hoeft niet alles te zeggen wat je voelt en denkt.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het ook 1 jaar lang zo gelaten hoor, was blij voor hun.

Maar hoe langer het duurde, hoe minder ik ze zag. Na 2 jaar zei ik pas van goh, zullen we iets samen doen. Nee, dat kan niet.



Ze wilden ook wel met anderen erbij afspreken, maar weer zonder mij. Ook wanneer ik de hele groep kende. Ik had een tijd geleden hele nare familiesituaties. Dit heb ik hen beiden verteld, maar meer dan een oh ok kwam er niet uit. Verder ook nooit naar me gevraagd hoe het met me ging. Ze spraken me ook alleen maar aan als ze iets van me nodig hadden. Tja, dan houdt het wel op. Maar goed zoals ik al zei eerlijk duurt idd het langst! Het helpt ook totaal niet om te claimen idd. Daar pas ik wel voor op, maakt alleen erger.
Alle reacties Link kopieren
Ik herken het gevoel volledig. Ik heb sinds een tijdje een goede vriendengroep en heb de jaloerse gevoelens als, ze onderling afspreken, zonder mij. Wat natuurlijk hun goed recht is.



Wat bij mij hielp is de gevoelens uitspreken. Het bleek zelfs dat mijn vriendin hetzelfde had, als ik zonder haar afsprak. De gevoelens zijn niet weg, maar ik kan er nu wel makkelijker mee omgaan, omdat ik weet dat het niet bewust buitensluiten is, wat ik eerst dacht.
Alle reacties Link kopieren
Hier dan maar even een succesverhaal.



Ik heb 2 hartsvriendinnen die heel dicht bij me staan. Toen die op een verjaardag aan de praat raakten en bleek dat ze het heel goed met elkaar konden vinden, vond ik dat best even lastig (met het besef dat dat onwijs kinderachtig was!)



Ze spraken met elkaar af en dat doen ze nog steeds, maar ik spreek ook met hun af. Sterker nog, een van de twee woont nu ver weg en als ze deze kant op komt, maken we er een uitje van met z'n drieën. Het hoeft niet altijd negatief uit te pakken ;).



En wat hierboven wordt gezegd, relativeren en gewoon een goede vriendin blijven.
Het zijn dus heel normale, menselijke gevoelens, TO. Dus schaam je er niet voor, maar zorg ook dat er niet in blijft hangen. Sommige dingen heb je niet in de hand en dit is er eentje van.
Alle reacties Link kopieren
quote:appelflapje* schreef op woensdag 01 oktober 2014 23:21 Wees juist blij dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden. Is alleen maar leuk juist!Wat een ontzettend nutteloos antwoord. Puur rationeel. Je verloochend het gevoel van TO. Jeetje! Jij bepaald toch niet dat TO het leuk moet vinden
Dat maakt het al wel anders pioenroos. Het zijn lastige dingen van relaties. Hoop dat nu weer goed gaat met je familie!
Alle reacties Link kopieren
Dank je Sophie. Het gaat nu al stukken beter gelukkig. Ik ben er niet rouwig om, zo leer ik mensen echt kennen. Het is goed zo
Ook waar!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven