Mijn vriend scheldt mijn dochter uit

12-08-2014 20:08 736 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo, graag wil ik jullie mening over de volgende situatie. In december 2011 heb ik mijn vriend leren kennen. We hebben beiden kinderen uit eerdere relaties. Die van mij al ouder, die van hem basisschoolleeftijd. Het voelde goed, we waren steeds vaker bij elkaar, de kinderen mochten elkaar, zijn kinderen mochten mij en mijn kinderen vonden hem aardig. We hadden beiden een koophuis en woonden 25-30 km van elkaar af. Daarom hebben we september 2013 mijn huis te koop gezet, wel met het idee dat het nog wel een jaar kon duren voor het was verkocht. Het huis was echter snel verkocht en vanaf januari dit jaar wonen we samen. Omdat hij uiteraard al alles had, heb ik bijna mijn hele inboedel verkocht of weggegeven. Mijn jongste dochter (17) ging mee (ze zou drie dagen per week bij mij zijn, rest bij haar vader), die erboven bleef bij zijn vader wonen.



Onze relatie was bijna altijd zeer harmonieus. Maar de enkele keer dat we ruzie hadden, dreigde hij altijd met het verbreken van de relatie en bleef hij dagen boos, waarbij hij me vooral negeerde. Daarna ging hij weer normaal doen, maar echt uitgepraat werd er meestal niet. Als ik aangaf dat ik zijn manier van ruziemaken erg destructief vond, antwoordde hij dat hij nu eenmaal zo was. We maakten plannen om zijn huis te verkopen en dan samen iets anders te kopen.



Afgelopen vrijdag kwamen we terug van vakantie. We gingen met zijn zoontje van 5 en mijn dochter van 17. Het was een heerlijke vakantie. Tot donderdagavond. We waren op de laatste camping aangekomen en mijn dochter had haar tentje opgezet. Ze wilde uit de camper haar slaapzak en kussen pakken, maar zijn zoontje zat in de deuropening. Ze vroeg drie keer of hij aan de kant wilde gaan en hij zei drie keer nee. Ik zat ertegenover en zag wat er gebeurde. Mijn vriend was in de camper en zag het niet. Ze pakte hem onder de oksels en zette hem naast de camper, zodat ze naar binnen kon. Zijn zoontje sloeg zijn handen tegen zijn neus en riep naar zijn vader: 'Papa, A doet mijn neus pijn.' Mijn dochter en ik zeiden tegen hem dat hij niet moest gaan liegen. Mijn vriend geloofde hem echter, al had hij niks gezien, en zei tegen mijn dochter dat ze van hem af moest blijven. Wij zeiden verontwaardigd dat ze niks had gedaan. Ik vroeg aan zijn zoontje: 'S, zeg eens eerlijk, heeft A je pijn gedaan?' Ja, zei hij. Ik vroeg op wat bozere toon: 'S, zeg eens eerlijk, heeft A je pijn gedaan? Kijk me eens aan?' 'Ja, A heeft me pijn gedaan', zei hij, terwijl hij de andere kant opkeek. 'Kijk me eens aan, S, en geef dan eerlijk antwoord.'



En toen werd mijn vriend boos op ons, want hoe durfden wij tegen zo'n jongetje van 5. En hij schold ons uit voor stomme trutten. Hij zei tegen mijn dochter dat ze morgen, als we thuis waren, maar snel moest oprotten naar haar vader en dat ze niet meer welkom was in zijn huis (waar ik dus met hem samenwoon en de helft van alle vaste kosten betaal, en daarbovenop alle boodschappen en extraatjes). Hij zei meerdere keren dat ze een stomme saaie trut was en dat ze een schijnheilige kop had. Ik riep tegen hem dat het tijd werd dat hij zijn zoontje eens ging opvoeden: hij corrigeert hem ontzettend weinig, terwijl zijn ex hem al helemaal tot het bot verwent. En dat merk je: toen ik hem leerde kennen, was het een leuk jongetje, nu moet je alles meerdere keren zeggen voor hij iets doet. Hij luister echt heel erg slecht. Dat riep ik dus ook, dat zijn zoontje nooit luistert en nu dus nog liegt ook. Hij bleef maar schelden tegen mijn dochter en haar de grond inboren en zei daarna tegen zijn zoontje: 'Kom maar hoor, S, dan gaan we het dorp bekijken, even weg van deze stomme trutten. Je hoeft je niks van hen aan te trekken, hoor, kom maar, gaan wij gezellig weg.'



Ik ging later ook een stuk wandelen met mijn dochter en had dus te maken met een heel verdrietig meisje dat telkens stilletjes liep te huilen. Ze vroeg hoe ik met zo'n klootzak kon samenwonen en ik moest inderdaad toegeven dat hij dat op dat moment was. Maar 90 % van de tijd is alles wel oké. Toen we 's avonds allemaal terug waren en de kinderen op bed lagen, heb ik hem verteld dat ik niet wilde hebben dat hij ooit nog zo tegen mijn dochter praatte en dat hij echt niet mijn dochter kon verbieden bij me te komen. Ook zei ik dat hij nu bij zijn zoontje etteren en liegen had beloond in plaats van hem erop aan te spreken. Hij zei niks terug en hanteerde zijn gebruikelijke negeerstrategie weer. Bij het ontbijt de volgende morgen maakte hij mijn dochter weer meerdere keren uit voor stomme, saaie trut.



Nou, de terugweg vrijdag was erg gezellig, zoals je zult begrijpen. Ik bracht mijn dochter die avond naar haar vader en had weer een erg verdrietig meisje naast me. Toen ik terugkwam, zat hij vrolijk met zijn ex te praten en te lachen, terwijl hij gezien had hoe van streek mijn dochter was. Ik heb zaterdag of zondag nog een keer gezegd dat zijn gedrag tegen mijn dochter onacceptabel was. Hij werd boos en zei dat ik mijn mond moest houden, anders werd hij agressief. De dagen erna was het weer negeren, weggaan zonder te zeggen waarheen enzovoort. O ja, hij zei nog wel een keer dat het mijn schuld was dat hij zo tegen haar tekeer was gegaan, want ik was veel te ver gegaan tegen zijn zoontje.



Ik heb vandaag gezegd dat ik wilde praten. Dat gesprek is geweest, maar er is nog steeds niet redelijk met hem te praten. Hij houdt vol dat het onmogelijk is dat zijn zoontje gelogen heeft en hij vindt dat ik veel te ver gegaan ben. Ik zei dat ik vind dat hij veel verder is gegaan bij mijn dochter dan ik bij zijn zoon, maar dat vindt hij niet. Ik vroeg of hij het goed vindt als ik anderen vraag wat zij ervan vinden. Dat mocht, als het maar niet aan bekenden is. Dus wat vinden jullie? Wat is schadelijker, boos tegen een jongetje van 5 zeggen dat hij de waarheid moet vertellen en dat je weet dat hij liegt, omdat je dat zelf gezien hebt, of een meisje van 17 meerdere keren uitschelden voor saaie stomme trut met een schijnheilige kop, die maar gauw moet oprotten naar haar vader en niet meer welkom is in zijn huis. Maar ik ga er geen polletje van maken, zoals jullie zullen begrijpen, want ik ben heel erg verdrietig.



Aan het eind van het gesprek vroeg hij of ik nog energie in onze relatie wilde steken. Ik zei dat ik dat wilde onder de voorwaarde dat hij met mij in relatietherapie ging en, nog belangrijker, dat hij zijn oprechte excuses aanbiedt aan mijn dochter. Nou, zei hij, dan zijn we eruit, want dat wil ik niet. Hij kon niet leven met iemand die zo met zijn zoon omging, en dat terwijl ik in al die jaren nooit eerder boos ben geweest op hem. En daarna ging hij weg. En nu zit ik hier, verdrietig en ook verbijsterd. Want het was bijna altijd super harmonieus, hoe kun je dan zo makkelijk dit weggooien.

En ik ga hem ook niet vragen zich te bedenken. Ik twijfelde sinds de ruzie al of ik zijn gedrag tegen mijn dochter zou kunnen vergeven, maar dacht dat dat bij oprechte excuses misschien zou kunnen. Maar die komen er dus sowieso niet. En mijn dochter is belangrijker dan mijn vriend. Dus ik moet weer een huisje kopen en een hele nieuwe inboedel, omdat ik vol vertrouwen bij hem introk. Ik weet niet echt wat ik met dit topic wil, vooral mijn hart luchten, denk ik. En jullie mening. Is het echt zo erg dat ik boos werd op een jongetje dat liegt dat mijn dochter hem pijn heeft gedaan? Sorry dat het zo'n lang verhaal geworden is, het zit me allemaal erg hoog.
Knowledge speaks, but wisdom listens (Jimi Hendrix)
Ik heb je topic niet gelezen nog maar mijn antwoord is optiefen met de vent die mijn kinderen gaat uitschelden..
Wat een mongool, mooi zo dat je daarvan af bent. En neem even geen vriend die in je dochters leven binnen komt, ik zou daar nog een paar jaar mee wachten.
Alle reacties Link kopieren
Jij hoeft toch geen antwoord op je vraag?



Je weet toch zelf dondersgoed dat je de juiste beslissing hebt genomen?
Trouwe onderdaan van Zijne Majesteiten Kater I en II
Alle reacties Link kopieren
Heel snel weg wezen. Wat een eikel. Goed dat je voor je dochter kiest!
Och, wat een ellende... Geen tips, wel een



En die vriend ben je beter kwijt dan rijk. Wat een lamlul! Maar daar heb je nu niet zoveel aan... Sterkte!
Alle reacties Link kopieren
quote:Annapalona schreef op dinsdag 12 augustus 2014 20:10 Ik heb je topic niet gelezen nog maar mijn antwoord is optiefen met de vent die mijn kinderen gaat uitschelden..

Wel gelezen, en ik ben het zowaar maar eens met je eens!



Mijn stiefvader schold mij ook wel eens uit voor slet en del.. Dat deed echt zeer, maar vooral omdat mijn moeder zei of deed alsof ik het wel verdiend zou hebben.. Nu zeg ik niet dat jij dat doet, maar in deze moet je echt voor je kind kiezen en op je strepen gaan staan!!
Alle reacties Link kopieren
Ik ga de lap tekst niet lezen, maar je bent al weg hoop ik?
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Alle reacties Link kopieren
Je vraagt om meningen. Mijn mening: Ga weg bij deze man. Ik heb er geen woorden voor hoe hij jou en je dochter behandelt.



Staat het huis op zijn naam of op jullie beider naam?
Alle reacties Link kopieren
quote:BellatrixVanDetta schreef op 12 augustus 2014 @ 20:13:

Jij hoeft toch geen antwoord op je vraag?



Je weet toch zelf dondersgoed dat je de juiste beslissing hebt genomen?Ik heb alles wel gelezen, maar ze heeft toch nog helemaal geen beslissing genomen?
Alle reacties Link kopieren
Wegwezen, heel snel. Die man spoort niet. Hij communiceert niet normaal, negeert je dagen??? Echt?? Daar blijf je toch überhaupt niet bij? En dan de rest..



Zo te zien wordt het nu alleen al erger. Hij dreigt met agressie?

Ik heb zo het gevoel dat je beter af bent alleen. Jammer dat je je huis al kwijt bent.



En.. eerlijk, ik zeg dit neit snel, dat je bij iemand weg moet, maar ik zie hier helemaal neits leuks in. Zeker niet 90%. Normaliter zou ik met een dochter van 17 zelfs nog aangeven dat ze toch binnen een (paar?) jaar het huis uit is, maar hij blijft ook onaanvaardbaar gedrag tegen jou vertonen. Bovendien komt je dochter zo, eenmaal uit huis, nevernooitniet bij je thuis.
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Ik ben tot halverwege gekomen en kan alleen maar zeggen: wegwezen. Jammer dat je alles (qua huis, spullen, etc.) hebt opgegeven om met die zak hooi te gaan wonen. Maar goed, da's achteraf.
Smell the flowers while you can....
Alle reacties Link kopieren
quote:Onze relatie was bijna altijd zeer harmonieus. Maar de enkele keer dat we ruzie hadden, dreigde hij altijd met het verbreken van de relatie en bleef hij dagen boos, waarbij hij me vooral negeerde. Daarna ging hij weer normaal doen, maar echt uitgepraat werd er meestal niet. Als ik aangaf dat ik zijn manier van ruziemaken erg destructief vond, antwoordde hij dat hij nu eenmaal zo was. We maakten plannen om zijn huis te verkopen en dan samen iets anders te kopen.



Blijkbaar vond je zijn 'dagen boos' en 'negeren' 'agressief worden' en 'dreigen met het verbreken van de relatie' niet erg genoeg om met zijn allen in 1 huis te gaan wonen?



En iemand uitschelden, of het je partner, het kind van je partner of je eigen kind is, is meer dan sneu. In combinatie met zijn andere eigenschappen zou ik het voor gezien houden.



Jmer van de spullen die je verkocht of weggegeven hebt. Uithuilen en opnieuw beginnen.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Je dochter kent hem beter dan ik. Als zij het onbegrijpelijk vindt dat je met hem samen woont, dan denk ik zomaar dat dat terecht is.
Alle reacties Link kopieren
Hoezo ben je boos op het kind van vijf.... het lijkt me duidelijk dat de vader het probleem is
Lorem Ipsum
Ik heb de topictitel en de laatste alinea gelezen, maar als ik het wel heb heeft je vriend je dochter van 17 uitgescholden omdat zijn zoon van 5 al dan niet ten onrechte had beweerd dat zij hem pijn had gedaan, en toen werd jij boos op dat jochie?



Nou, dat zal me een gezellig samengesteld gezinnetje worden zo.
Alle reacties Link kopieren
Mijn stiefvader kon er ook wat van al was ik 27 en het huis al uit. Maar mijn moeder zei hier ook helemaal niks van. En dat doet pijn.



Goedzo! Sta achter je kind. Je weet wat je gezien hebt.
Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft
Jammer dat je je huis verkocht hebt, want volgens mij weet je het antwoord al: zo snel mogelijk wegwezen bij die vent. Afgezien van het feit dat het voor je dochter heel belangrijk is om te zien dat je achter haar staat (en daarmee dus dat zij belangrijker is voor jou dan dat je vriend is), is dit ook geen normale manier van met jou omgaan. Straks je spullen inpakken en zorgen dat je niet als een geslagen hondje thuis zit te wachtten als hij thuiskomt. Dan heeft hij ook geen effect meer met die emotionele chantage.



Succes
Alle reacties Link kopieren
Moet je dit verdorie nog vragen? Hier kan ik echt boos om worden.

Jij was bij hem gebleven als hij niet vertrokken was?



Laat je nooit meer door iemand zo behandelen. En bescherm je dochter ipv nog in relatietherapie te willen gaan!
Life is short. Eat dessert first.
Alle reacties Link kopieren
Hij is zeker verkeerd bezig al vind ik eerlijk gezegd niet dat jou geen enkele blaam treft. Je bent hier zeker ook verkeerd geweest door zo door te gaan bij een jongetje van 5...

Je had het een stuk netter kunnen aanpakken imho.
Mijn Wikipedia-pagina is langer, dus ik ben belangrijker!
quote:Mies85 schreef op 12 augustus 2014 @ 20:19:

Mijn stiefvader kon er ook wat van al was ik 27 en het huis al uit. Maar mijn moeder zei hier ook helemaal niks van. En dat doet pijn.



Goedzo! Sta achter je kind. Je weet wat je gezien hebt.Precies wat de vader ook doet, hij staat achter zijn kind.
Alle reacties Link kopieren
Lekker respectloos die vriend van jou.

Dat is Exit bij mij...houdoe en bedankt
Alle reacties Link kopieren
Weggaan is de enige juiste keuze. Op alle openingen die je probeert te maken, reageert hij afwijzend, dus dan kun je weinig anders toch?

Sterkte! Dat kun je wel gebruiken, maar ik denk dat je over enige tijd als je eenmaal weer je eigen ruimte hebt, met je dochter gewoon bij je, dat je dan beseft dat deze relatie niet zo harmonieus was als jij denkt. Want zijn manier om ruzie te maken deugt niet en die deugde al langer niet.
Alle reacties Link kopieren
Hij begon wel te schelden. En dat in de optelsom meegenomen...
Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft
Alle reacties Link kopieren
Gedanst



Ze schrijft dat haar dochter belangrijker is dan haar relatie en dat ze een nieuw huis en inboedel moet kopen.



Daarom dacht ik dat de beslissing al gevallen was.
Trouwe onderdaan van Zijne Majesteiten Kater I en II

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven