Tips voor een vrijgezellenfeest.

08-03-2013 10:20 27 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn beste vriendin is laatst ten huwelijk gevraagd en gaat volgend jaar zomer trouwen!



Nu vraagt haar zus aan mij of ik met haar een vrijgezellenfeest wil organiseren.

En natuurlijk wil ik dat graag doen, maar ik heb echt geen idee wat we nou kunnen gaan doen en wat echt leuk is, het is de eerste keer dat ik zoiets meemaak haha.



Hebben jullie toevallig tips wat echt leuk is?
Alle reacties Link kopieren
nee, ik ken je niet en weet dus niet wat jij cq de bruid leuk vindt.

Ik zou zelf GEEN vrijgezellenfeest willen, maar een borrel. (met vrienden, niet alleen op de bank een hele fles).
Alle reacties Link kopieren
Iets wat je vriendin ook leuk vind.



Ik heb, toen ik ging trouwen, mijn zusje een lijstje gegeven met meiden die ik erbij wilde hebben en ook gezegd dat ik NIET ging mozaieken, handtassen maken of muffins versieren!



Ze heeft voor mij een Wie is de Mol (ben groot fan) georganiseerd door de stad, compleet verkleed. Daarna ergens lekker eten en in de avond hebben we bij mij thuis nog allerlei gekke spelletjes gedaan met cadeautjes. Was zeer geslaagd.



Hou het dus bij je vriendin, vraag haar wat ze graag zou willen, zonder dat je toezegt dta je dat gaat doen
Alle reacties Link kopieren
Voor mijn feest zijn we met een groep gaan mountainbiken in de bergen (en daarna uit eten en stappen), was een 3-uur lange cursus zeg maar. Moet je wel van houden natuurlijk.

Enige waar we geen rekening mee hadden gehouden is dat het best gevaarlijk is en dat je er heel veel blauwe plekken en schrammen aan overhoudt. En de bruiloft was 10 dagen later. En mijn jurk was kort.

Bij nader inzien: doe maar niet
Alle reacties Link kopieren
Hoi Snowlove,



Afgelopen jaar heb ik een vrijgezellenfeest georganiseerd dus ik heb wel een paar tips.



Vraag je allereerst af wat de vrijgezel leuk vindt om te doen. Wij gingen bijv. varen met hapjes en drankjes wat een enorm succes was! En wat ook iedereen wel leuk vindt, maar uiteindelijk gaat het om de vrijgezel. Nou moet ik wel zeggen dat we prachtig weer hadden!

Daarvoor zijn we met zijn allen bij elkaar gaan zitten met gebak, lekkers en kleine cadeautjes. Na het varen gingen we uit eten en voor wie wilde nog stappen.



Tip: plan de dag niet te vol zodat je niet van hot naar her hoeft te vliegen en zodat je wat speling hebt mochten dingen uitlopen. Ook is het handig om alles dichtbij elkaar te plannen anders ben je de halve dag aan het reizen.



Andere tip is om goed te informeren wie de vrijgezel erbij wil hebben zodat je geen mensen vergeet of juist iemand uitnodigt die de vrijgezel niet op haar bruiloft heeft uitgenodigd.



Misschien ook een idee om echt dingen te gaan doen waarbij je ook met elkaar kan praten zodat de vrijgezel de tijd heeft om al haar vriendinnen te kunnen spreken die dag. En dit afwisselen met een leuke activiteit.



Tip voor wat betreft het geld: reken een ruimer bedrag per persoon zodat je niet achteraf meer geld hoeft te gaan vragen. Als je over hebt kun je het altijd nog terugstorten.



Het moet vooral een dag worden waarop dingen gebeuren die bij de vrijgezel passen. Succes, ik vond het echt leuk om te doen!
Alle reacties Link kopieren
Die bbq-donut lijkt me nou echt geniaal als vrijgezellenfeest!
Alle reacties Link kopieren
tip, maak het niet te duur.



Even een vrijgezellenfeest a 75 euro p/p , nieuwe outfit en ook nog een cadeau is voor de meeste mensen echt teveel en ik denk dat de toekomstige geen vrijgezel die 75,- liever ziet gaan in duurzame zaken, niet in een stripper bijv.



Maar dat is mijn mening, jij kent toekomstige bruid beter natuurlijk,
Alle reacties Link kopieren
Oh ja en mensen houden er vaak ook wel van als je duidelijk van tevoren communiceert (kan gewoon per mail) wat het programma is en wat globaal de kosten waarvan zijn.



Mocht het een programma zijn met activiteit waarbij je afhankelijk bent van het weer zorg dan dat je ook iets bedacht hebt als alternatief mocht het weer echt slecht zijn. Een paar bowlingbanen kun je bijv. op het laatst vaak wel ergens reserveren.



Houden ze bijv. allebei van stappen? Misschien kun je regelen dat ze elkaar aan het einde van de avond ontmoeten.



Wat je je ook kunt afvragen: wat trek je de vrijgezel aan? Ik had het zelf heel sober gehouden maar tóch op een manier dat de vrijgezel opvalt in de groep. Geen lastige warme pakken maar gewoon simpel, makkelijk en toch opvallend. (tenzij je weet dat de vrijgezel gek is op konijnenpakken:))
Alle reacties Link kopieren
In de middag leuke spelletjes doen en in de avond erotisch dineren. http://www.erotischdineren.nl/
Alle reacties Link kopieren
Met het vrijgezellenfeest van mijn zus zijn we lekker een dagje naar het strand gegaan, hebben daar geblokart (schrijf je dat zo?) en zijn we 's avonds uit eten geweest en daarna de stad in gegaan. Was een fantastische dag, echt een aanrader! Maar mijn zus is dan ook wel een redelijk actief persoon en je zou haar geen plezier doen met een workhop cupcakes bakken ofzo. Het hangt dus wel echt van de persoon af...
Alle reacties Link kopieren
Nee, te duur moet je ook niet hebben. Toch heb ik wel de ervaring dat het al snel prijzig wordt als je er ook bij uit eten gaat. Met alle drankjes erbij zit je dan wel aan de 40-45 euro. Wij hadden dan 2 uur varen met hapjes/drankjes erbij en koffie/thee vooraf met lekkernij en dan zit je al wel aan die 75 euro.
Alle reacties Link kopieren
Oh ja, wat bij ons ook zo was: omdat alles bij elkaar in de buurt was en "aparte onderdelen" konden mensen die er niet de hele dag bij konden zijn ook een gedeelte meegaan (en dus ook minder betalen) Dit was ideaal want zo kon bijv. een nichtje van verder weg toch bij het eerste gedeelte aanwezig zijn en een zwangere vriendin kon tussendoor naar huis en er met het eten wel weer bij zijn.
Alle reacties Link kopieren
Een paar tips:



- maak verschillende programma onderdelen, zodat mensen kunnen aanhaken of afhaken bij het ochtend/middag of avond programma. Geef aan wat de kosten zijn van bijv. alleen deelname aan het dagprogramma of alleen het avondprogramma.

- hou je berekening inderdaad wat ruimer aan. Op de dag nog geld bij gaan vragen staat garant voor drama's. (geen geld bij zich, niet extra willen betalen, alleen maar twee kopjes thee gedronken etc.) (ik heb zelfs al een keer iemand gehad die geld terug kwam vragen, omdat ze van de 10 euro voor het drinken toch echt maar 5 had verbruikt)

- probeer niet met iedereen rekening te houden. Dat lukt toch nooit. De een drinkt geen alcohol, de andere houdt niet van mozaïeken en zo is er altijd wat. Durf nee te zeggen als mensen vragen of er een uitzondering gemaakt kan worden.



Ik heb meerdere vrijgezellenfeesten georganiseerd en heb echt geleerd om niet iedereen te willen pleasen, dat lukt toch nooit. Hou vooral rekening met de bruid, het is haar dag. En maak de kosten niet te hoog, niet iedereen heeft hetzelfde budget.
Alle reacties Link kopieren
En als je wat actiefs gaat doen, informeer even of alle genodigden daaraan mee kunnen doen. Geen abseilen als 3 van de gasten zwanger zijn etc.
Hier ook meerdere malen een vrijgezellenfeest georganiseerd. Even wat tips:



- Vraag aan de vrijgezel een lijstje met daarop de namen, telefoonnummers en emailadressen van de personen die ze er graag bij wil hebben.

- Laat haar hierop ook vermelden wat ze graag wil doen, en wat ze absoluut niet wil.

- Hou rekening met beperkingen van mensen bij het kiezen van een activiteit. (zwangerschap/blessures)

- Hoe ga je de dag/ochtend/middag/avond vullen? Een hele dag plus uitgaan kan erg vermoeiend zijn. Wij zijn meestal rond een uur of 2 begonnen, dan heeft iedereen de lunch al gehad. Of je begint met een lunch/high tea.

- Zorg dat alles wat je wil gaan doen, niet te ver uit elkaar ligt..



Een voorbeeld van een vrijgezellendag in onze groep :



's middags rond een uur of 2 de vrijgezel "overvallen". Haar een tas in laten pakken met allemaal dingen, zoals een tandenborstel, schoon ondergoed, badkleding en slaapkleding en noem maar op. Terwijl we deze niet nodig hadden, maar wist zij veel..



Daarna samengekomen met de mannen om nog even elkaar een fijne dag te wensen. (D man en vrouw hadden op dezelfde dag hun feest , en 's avonds met uitgaan zijn we samengekomen met z'n allen)



Daarna zijn we naar onze activiteit gegaan, een creatieve workshop inclusief high tea.



Na deze workshop op ons gemak naar het restaurant waar we een all-inclusive tapas menu hadden gereserveerd.



Hier hadden we ook nog wat ruimte om ons om te kleden, op te frissen voor de avond.



Daarna naar een danscafé, waar we de mannen troffen. Bij dit café hadden we de drank voor onze hele groep afgekocht.



Daarna met een grote taxibus (die we vaker huren als we naar een evenement gaan) terug naar de startplek en daar nog wat snacks gebakken en wat nagedronken.



Al met al kostte deze dag voor zowel de mannen als de vrouwen ¤ 100 per persoon. Waarbij natuurlijk het aankomende bruidspaar vrijgehouden is.



Succes met regelen!!



Edit : We waren uiteindelijk met een behoorlijk grote groep, zo'n 40 personen.. (inclusief de mannen) En er is bij ons ook een wisseling van aantallen geweest. De een ging wel mee eten maar niet mee uit, niet iedereen ging mee naborrelen en noem maar op.
Alle reacties Link kopieren
Laatst een leuk [spam] gehad in de binnenstad van Utrecht bij het GrachtenAtelier. Super leuke locatie aan de Oudegracht.

Ik heb gebruik gemaakt van de tips en ideeën op [spam]
Alle reacties Link kopieren
Denk aan wat de bruid wil. Ik heb ook een keer een vrijgezellenfeest georganiseerd. Ik had een lijst van de bruid gekregen met namen en ik heb eerst gemaild met iedereen over de kosten en of er ideeen waren. De bruid wilde dolgraag een keer naar het casino. Daar was ze nooit geweest. Dus we hebben daar een introductiecursus gedaan met champagne en hapjes. Daarvoor hightea op het strand (we waren in Scheveningen) en na het casino zijn we wezen steengrillen op de boulevard. Bruid heeft een fantastische dag gehad en heeft het er nog vaak over dat ze zo blij was hoe wij het hadden geregeld.



Maar vooral: het moet bij de bruid passen!
Alle reacties Link kopieren
Even een tip: stem met iedereen het budget van te voren af. Voorkomt wat narigheid . Ik heb dit jaar een vrijgezellenfeest gehad met overnachting waar we 190 euro voor moesten neertellen exclusief de reiskosten. Gelukkig kan ik het missen maar niet iedereen.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben het met iedereen eens dat de activiteit bij de toekomstige bruid moet passen. Dat geldt natuurlijk ook voor mijn tip:



Bij de vrijgezellenfeestjes waar ik ben geweest vond ik het erg leuk dat de gasten op het eind 'iets persoonlijks' hadden voor de bruid. Bv. een klein kadootje of foto met een persoonlijk verhaaltje erbij, evt. gezamenlijk verpakt door alle gasten (als boekje, als spel -> ganzenbord, memory)



Kost weinig, doet veel.
Niet te lang en niet te duur. Een hele dag van 10 uur 's morgens tot diep in de nacht is echt te veel, zeker als alle vrouwen elkaar niet goed kennen. En hou de kosten binnen de perken en luister naar mensen die kritiek hebben op de hoogte van het bedrag. Iedere bruid zou zich ongemakkelijk voelen als ze wist dat mensen afhaken óm de kosten of dat er onenigheid is geweest óver de kosten.



Ik kreeg op de bruiloft een boekje over mijn vrijgezellenfeestje en dat vond ik erg leuk. Het ligt nu nog steeds op een plek waar ik er makkelijk even in kijk.



Ga niet met iedereen in overleg over wat je wil gaan doen. Hou de bruid in gedachten, inventariseer wat iedereen wil betalen (en ga daar niet over in discussie!) en maak het programma bekend. Hoe zekerder jij bent van je zaakjes, hoe midner discussie er zal zijn.



Veel plezier!
Alle reacties Link kopieren
Ten eerste sterkte haha, vrijgezellenfeesten zijn in mijn omgeving een drama om te organiseren en ik doe het zelf dan ook noooooit meer.



Maargoed.. er zijn verschillende opties.

High tea, speurtocht, stappen, etentje met thema (moorddiner enzo), bonbons maken, mozaieken, cocktails maken, naaktmodel schilderen etc. etc.
You only live once, if you do it right: once is enough..
quote:Katherina schreef op 28 mei 2014 @ 09:50:

Niet te lang en niet te duur. Een hele dag van 10 uur 's morgens tot diep in de nacht is echt te veel, zeker als alle vrouwen elkaar niet goed kennen. En hou de kosten binnen de perken en luister naar mensen die kritiek hebben op de hoogte van het bedrag. Iedere bruid zou zich ongemakkelijk voelen als ze wist dat mensen afhaken óm de kosten of dat er onenigheid is geweest óver de kosten.



Ik kreeg op de bruiloft een boekje over mijn vrijgezellenfeestje en dat vond ik erg leuk. Het ligt nu nog steeds op een plek waar ik er makkelijk even in kijk.



Ga niet met iedereen in overleg over wat je wil gaan doen. Hou de bruid in gedachten, inventariseer wat iedereen wil betalen (en ga daar niet over in discussie!) en maak het programma bekend. Hoe zekerder jij bent van je zaakjes, hoe midner discussie er zal zijn.



Veel plezier!Ik heb al veel vrijgezellenfeest-topics gelezen op dit forum, en deze bovenstaand post met tips vat het heel, heel goed samen.
Alle reacties Link kopieren
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 17-05-2016 16:58
Reden: spam
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Poe. Het is afhankelijk van veel factoren:

Hoeveel mensen;

Hoe goed kent men elkaar;

Gaan (schoon)moeder en (schoon)zussen mee;

Wat wil de bruid;

Max budget;

Welke tijden;

Mogelijkheden van ieder die meegaat.



Hier een fotoshoot met de bruid gehad, allemaal apart met de bruid, allemaal een individuele foto en als groep. Erg leuk als aandenken voor jezelf en bruid. Penis kleien, hilariteit alom, maar afhankelijk van groepssamenstelling. Uiteten. High-tea bij iemand thuis waarbij ieder zelf iets maakt, ook vanwege budget. Soort wipe-out gedaan.



Leukste vond ik een dansles. Een danslerares leerde ons in uurtje wat basisbeginselen van hawaiaans dansen. Iedereen in het zwart met hoelahoeprokjes en bloemenkransen. Beweeglijk en je hoeft ook niet met iemand gelijk verplicht te praten, maar als groep heb je snel de gezelligheid te pakken.
Het leven is te kort om te lang op de verkeerde plek te blijven.
Alle reacties Link kopieren
quote:796anoniem schreef op 08 maart 2013 @ 10:29:

Iets wat je vriendin ook leuk vind.



Ik heb, toen ik ging trouwen, mijn zusje een lijstje gegeven met meiden die ik erbij wilde hebben en ook gezegd dat ik NIET ging mozaieken, handtassen maken of muffins versieren!



Ze heeft voor mij een Wie is de Mol (ben groot fan) georganiseerd door de stad, compleet verkleed. Daarna ergens lekker eten en in de avond hebben we bij mij thuis nog allerlei gekke spelletjes gedaan met cadeautjes. Was zeer geslaagd.



Hou het dus bij je vriendin, vraag haar wat ze graag zou willen, zonder dat je toezegt dta je dat gaat doen Zelf een namenlijstje doorgeven en al zeggen wat je allemaal NIET wilt???? Hoezo de controle willen behouden. Het leuke van een vrijgezellenfeest organiseren is nl dat het nog enigszins een verrassing is!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven