Trouwen in 2013/2014 deel IX

14-11-2013 11:36 1989 berichten
Alle reacties Link kopieren




Voor alle romantische, stijlvolle, stoere, moderne, traditionele, net-een-beetje-anderse, ontzettend lieve bruiden en bruiden-to-be: een geheel nieuw, fris en vers topic!







Iedereen is welkom om zich hierbij aan te sluiten, kom lekker binnenvallen en vertel ons je aanzoek verhaal!



wil je in de tabel erbij, eruit of klopt er iets niet laat het even weten via pb of shout out, sorry als ik je nog niet toegevoegd heb, tis niets persoonlijks





naam datum budget Miriammm15 november 2013 Moniekkdecember 2013 Slappekletspraat 14 februari 2014 Elko half april 2014 Prulletje 2 mei 2014 filesofeetje 9 mei 2014 Marloes85 24 mei 2014 Doedel juni 2014 Raggedydoll juni 2014 Mssfiddler juni 2014 Bambam38 22 juni 2014 Lotte_joy 7 juli 2014 missmystique 11juli 2014 Missrabbit juli 2014 Spicy1958 begin juli 2014 Celine* juli 2014 Kippelingetje 1 augustus 2014 ¤4000,-/5000,- Lena91 augustus 2014 Musha augustus 2014 ¤15.000 Wished- 4 september 2014 AnnBritt 5 september 2014 ovb ¤10.000 Rosekapje 5 september 2014 ¤10.000,- EssientialBliss 12 september 2014 < ¤7000,- Zobella 12 september 2014 ± ¤10.000,- LaVerie Oktober 2014 ¤15.000 Groenogig_monster oktober 2014 HelgaC najaar 2014¤5.000,-Lisboa2015¤7.000,- missm83 mei 2015 voetjesinhetzand mei 2015 ¤6000,-/ ¤7000,- Pirel 13 mei 2015 Abigail8315 mei 2015¤10.000,- Sonietsjka 5 juni 2015 ¤20.000,-
Alle reacties Link kopieren
Ik ben geslaagd voor mijn schoenen! Helemaal blij mee. 7cm hak ivoorkleurig van Doriani.
Alle reacties Link kopieren
Oh de felicitatierij. Daar zie ik zo tegenop. Ideeen hoe we dat charmant kunnen vermijden?
I choose happy!
Alle reacties Link kopieren
@Magnolia dat klinkt mooi en loopbaar.
I choose happy!
Alle reacties Link kopieren
Essential, weet niet of jullie veel mensen verwachten op de receptie anders zou ik in de brief van de cm laten zetten dat jullie graag zelf naar de mensen toe gaan aan bv een tafeltje. Heb ook weleens lezen dat mensen bv een ballon aan de pols doen als herkenning dat zij het bruidspaar nog niet hebben gefeliciteerd. Dan kan je er zelf heen lopen en na de felicitatie knipt de gast de ballon los.



Ja prima hakhoogte. Ze zijn leer met kant erover. Zo heb ik toch iets van kant.
Alle reacties Link kopieren
Wij doen geen receptie. Daar heb ik ook al een hekel aan haha. We hebben 35-40 gasten en geen aparte avondgasten en die willen ons vast na de ceremonie feliciteren. Vriend vind dat ik mij over mijn felicitatierij onwil moet heenzetten.
I choose happy!
Alle reacties Link kopieren
Haha, lastig dan! Anders toch maar in een brief. Wij willen wel een moment met ouders etc direct nadat ceremonie voorbij is. Andere gasten is na de toost en taart en dan willen wij zelf naar mensen gaan. Dus geen rij, vind ik ook verschrikkelijk
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben na de ceremonie de taart en Prosecco. En dan ook wat foto's maken met iedereen. Ik hoop dat iedereen dan gewoon tussendoor feliciteert, ipv dat ze in een rij gaan staan...
'Dat was mijn spreekbeurt, zijn er nog vragen?'
Alle reacties Link kopieren
Ohja die rij. Hou ik ook niet van! Maar net als bij essential vindt mijn vriend ook dat ik me erover heen moet zetten. We hebben geen receptie, dus toch maar ergens tijd ingeruimd voor de felicitaties. Ach, het hoort er maar gewoon bij denk ik.
Waar wij het feest doen gaven ze aan dat het handig is om de ontvangst en stukje de zaal in te doen. We hebben de ceremoniemeester gevraagd om er bij te blijven en zodra er een rij ontstaat de gasten te verzoeken eerst een biertje te halen en daarna terug te komen. Dan heb je dus geen rij, iedereen heeft vrij snel wat te drinken, maar wel de gelegenheid om te feliciteren...



Misschien is dit ook een idee voor jullie?
Alle reacties Link kopieren
Wat doen jullie zelf nog mbt aankleding van feestlocatie, bij onze locatie worden er al bloemen op tafel gezet, mooie tafelkleden, maar verder best weinig. Ik wil eigenlijk wel mooie balonnen neerhangen of nog andere dingen versieren.

Sowieso wil ik buiten bij de ingang iets van ons neerzetten/hangen, dat ze weten waar ze na binnen moeten (locatie heeft meerdere ingangen)

Ideeen? wat versieren jullie allemaal?
Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet
Die felicitaties horen er nu eenmaal (helaas) bij, mensen willen je toch graag even een handje geven en als je maar 35 tot 40 gasten hebt is het toch ook zo voorbij?



Vind het idee van mssfiddler wel slim, dat de cm gewoon aangeven aan de gasten dat ze eerst een drankje kunnen gaan halen.

Ik vind het met zo'n ballon altijd zo sneu voor de laatste die nog met zo'n ding omlopen...



@Musha, groot gelijk dat je gewoon thuis gaat slapen! En ook gezellig toch juist met je moeder en zus? Ga je je morgens ook samen met hun klaar maken?



@Wished, wij hangen een aantal lampjes op zodat het er vooral avonds gezellig uitziet, verder hebben we een heleboel potjes met bloemtjes erin op verschillende plekken staan, wat foto's van ons van vroeger en neemt de dj en de platenbus ook nog van alles mee.



@hier, weinig bijzonders te melden, vandaag het draaiboek definitief maken, boodschappenlijst opstellen, chutneys maken en zo nog even hardlopen en onder de zonnebank.



Fijne Pasen allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Happy pasen dames!



ik heb niet zo'n moeite met die 'rij' maar we hebben ook maar 35 daggasten dus ik denk dat we daar zo doorheen zijn, toegegeven het is misschien wat nutteloos als je die mensen ook vlak voor de ceremonie hebt verwelkomd maar t hoort er wel bij en ik vind het ook wel leuk. s'avonds heb ik er minder zin in, begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk dat al die mensen komen, maar hoop niet dat het feestgedruis onderbroken wordt door steeds een nieuwe gast te verwelkomen, daarom geven wij aan dat mensen proberen voor de eerste dans en taart binnen te zijn, hopelijk komen ze dan met een bups te gelijk...



@marloes,

we gaan inderdaad lekker met zn 3en ons klaarmaken, mijn vader, zwager en nichtje voegen zich dan iets later bij ons, zodat we nog niet heel erg op die kleine meid te letten en, vooral mijn zus, eerst zichzelf kan aankleden.. daarna kunnen we haar lekker optuigen



je hebt een lekker weekend uitgekozen voor die klusjes je klinkt heerlijk relaxed...

blijkt dus dat mijn schoonouders een zonnehemel hebben! kan ik daar mooi aan mn bruinings kuurtje!
Ik heb eerlijk gezegd ook geen hekel aan zo'n felicitatierij. Juist fijn om even iedereen te zien en vast te kunnen houden.



Vandaag zijn we wezen taartproeven en we hebben een keuze gemaakt!
Alle reacties Link kopieren
Oeh missmystique, wat is het geworden?



Onder de zonnebank, pff, dat bleek opeens iets te zijn dat m'n moeder echt verwacht. Terwijl ik daar niet zoveel zin in heb omdat ik weet hoe ongezond het kan zijn. En nog zoiets: een bril. Ik draag een bril, maar die hoor je blijkbaar niet te dragen op je bruiloft. Terwijl het voelt als 'hoe ik ben' (net als dat 'wat bleek' is hoe ik ben...). Worstelen jullie daar ook mee? In hoeverre je op je bruiloft je er 'anders dan anders' moet/zal uitzien?
Alle reacties Link kopieren
@missmystique ik ben ook benieuwd wat het geworden is!



@minnim, ik ga wel voor de iets verbeterde van mijzelf, ik draag ook een bril maar heel af en toe ook wel lenzen, dus ik wil het begin van de dag wel lenzen dragen, ik vind dat mooier combineren met sluier. Maar die gaat voor het eten nog af en dan de bril ook weer op. En de zonnebank wil ik alleen doen om 'bleek af' te zijn, niet om poepie bruin te worden. Maar als jij dat niet ziet zitten moet je dat echt niet doen hoor! Je moet wel jezelf blijven!
Vind ik ook! Ik pak ook een paar zonnenbankjes maar verder lekker jezelf zijn hoor. Iemand uit mijn omgeving heeft me ten zeerste aangeraden om hairextensions te nemen voor die dag. Ja doei, dalijk herkent niemand me meer op mijn eigen bruiloft haha!



Het is wellicht niet zo'n chique keuze qua bruidstaart, maar wij vinden het heerlijk. Het is cake met witte chocolademousse en bananencreme geworden . Het is redelijk neutraal qua smaak. Iedereen lust het wel. Ik was bang dat het erg machtig zou worden, maar dat valt erg mee gelukkig.
Alle reacties Link kopieren
Paar keer naar de zonnebank wil ik ook doen. Tenzij ik hier in nl paar keer naar het strand kan. We wonen aan de kust



Qua decoratie heeft onze locatie best al veel. Heb wel vaasjes gekocht voor op receptietafel, daar doen we dan bloemen in. Op dinertafels staan soort van melkflessen met bloemen met daaraan vastgemaakt het tafelnummer. Verder nog 2 krijtborden in de vorm van een hart. Moeten we nog wat voor verzinnen. Misschien bij het gastenboek.

Zit nog wel na te denken over decoratie thuis. Sowieso bloemen maar twijfel over slingers etc.
Alle reacties Link kopieren
Haha, bedankt voor de support! Het scheelt voor mij ook wel dat ik in november trouw natuurlijk, dat is lekker na de zomer dus dan ben ik in elk geval niet midden-in-de-winter-bleek.



Die taart klinkt echt zo heerlijk missmystique!



Qua decoratie hebben onze locaties ook best veel, zij zorgen voor een paar bloemstukken enzo. Ik zou graag iets doen met foto's van ons en van de mensen die er zijn met ons, maar ik weet niet of ik daar de energie en creativiteit voor ga hebben.
Alle reacties Link kopieren
Voor decoratie ideeën moet je een keertje op pinterest kijken Staat veel op! We willen zelf potjes maken voor bloemen, lampjes en ballonnen ophangen. Verder wat krijtbordjes met leuke spreuken



Felicitatierij vind ik ook verschrikkelijk, maar ik denk dat dat vanzelf gaat ontstaan.. iedereen wilt je toch feliciteren. Ik wil alleen niet dat onze ouders erbij staan. Dan wordt het helemaal zo formeel.



Ik neem wel een zonnebankje, want ik vind het altijd wat mooier als ik een klein kleurtje heb. .Extensions en nepnagels etc. gaat mij veel te ver. Wel lenzen.. vind ik mooier.
@minnim, vervelend dat je moeder dat soort dingen van je verwacht. Je moet toch juist zelf weten wat je wel/niet wilt doen? Het gaat erom dat jij je relaxt voelt en of dat nu met of zonder bril is mag voor de rest niet uitmaken (vind ik)



Ik ben echt nog winterbruin en vind het wel mooi om iets van een kleurtje te hebben maar zeker niet te. Verder wil ik er ook niet ineens totaal anders uit zien al heb je dat toch wel heel snel door zo'n grote mooie jurk :-D



@misstique, klinkt lekker!



@magnolia, je moet wel oppassen dat wanneer je op het strand gaat bijkleuren je niet straks een raar stel bandjes in je huid boven je jurk hebt staan... Dat ziet er ook een beetje gek uit.



@fleur, ik ben ook verslaafd aan pinterest geworden, ideaal voor leuke ideeën inderdaad!
Alle reacties Link kopieren
Hier ook geen zonnebank hoor minnim en ik ben ook heel wit. Ik had vorig jaar toen mijn broertje trouwde een keer zo'n spray-tan uitgeprobeerd, dat je bruin gespoten wordt in zo'n cabine zeg maar. Om alvast te proberen voor mijn eigen bruiloft eventueel. Ze had de lichtste kleur gebruikt bij mij, maar ik vond het nog steeds niet zo heel mooi. Mijn benen op zich wel, maar de rest niet. Te donker, te nep voor mijn gevoel. En mijn vriend vond het ook niet zo. Die heeft mij liever wit zegt ie. Dus dan is het simpel, dan ook met de bruiloft gewoon wit! En ik heb een ivoorkleurige jurk die goed bij mijn huidskleur past dus prima zo vind ik.



Hairextensions mocht ik niet van mijn kapster. Ze zei dat je dat altijd zult zien met een opgestoken kapsel. Dus ook die heb ik niet.



Ik laat wel mijn make-up en nagels doen op de dag zelf door een schoonheidsspecialiste. Nagels worden gelakt met striplak zei ze? (itt gellak) Dat kun je er in ieder geval zelf afhalen schijnt. We zien het wel.



Ik ga samen met mijn vriend nog wel mijn tanden bleken, lekker samen op de bank haha. Maar ja, mijn vriend is tandarts, dan krijg je dat, anders weet ik ook niet of ik dat zou doen. Ze zijn op zich al vrij wit, maar gewoon net even wat opfrissen.



decoratie: onze trouwlocatie wordt versierd door de eigenaresse en de feestlocatie is een themazaal (1001 nacht) dus die is ook al redelijk aangekleed. Wij zetten daar alleen nog een snoepbuffet bij.
Alle reacties Link kopieren
Ja inderdaad heel lelijk marloes! Bandjes doe ik los, zodat je dat idd niet ziet. En op de rug doe ik dan bovenstukje los. Desnoods topless



Klinkt heel mooi die themazaal!
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Welkom voetjesinhetzand, leuk om je dubbele verlovingsverhaal te lezen, haha. Natuurlijk mag je meeschrijven! Jullie hebben al heel wat bedacht, lekker :D



Edit: Wij hebben trouwens ook over Japan gedacht voor onze huwelijksreis! Zijn jullie daar al eens geweest? Wij allebei niet. Maar uiteindelijk is het voor ons Marokko geworden, zijn we ook allebei nog niet geweest. En wij hebben ook zo'n huwelijksreis lijst (dankje Fleur1234!) zodat mensen daar aan kunnen bijdragen.
Alle reacties Link kopieren
.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven