Trouwen in 2013/2014 deel IX

14-11-2013 11:36 1989 berichten
Alle reacties Link kopieren




Voor alle romantische, stijlvolle, stoere, moderne, traditionele, net-een-beetje-anderse, ontzettend lieve bruiden en bruiden-to-be: een geheel nieuw, fris en vers topic!







Iedereen is welkom om zich hierbij aan te sluiten, kom lekker binnenvallen en vertel ons je aanzoek verhaal!



wil je in de tabel erbij, eruit of klopt er iets niet laat het even weten via pb of shout out, sorry als ik je nog niet toegevoegd heb, tis niets persoonlijks





naam datum budget Miriammm15 november 2013 Moniekkdecember 2013 Slappekletspraat 14 februari 2014 Elko half april 2014 Prulletje 2 mei 2014 filesofeetje 9 mei 2014 Marloes85 24 mei 2014 Doedel juni 2014 Raggedydoll juni 2014 Mssfiddler juni 2014 Bambam38 22 juni 2014 Lotte_joy 7 juli 2014 missmystique 11juli 2014 Missrabbit juli 2014 Spicy1958 begin juli 2014 Celine* juli 2014 Kippelingetje 1 augustus 2014 ¤4000,-/5000,- Lena91 augustus 2014 Musha augustus 2014 ¤15.000 Wished- 4 september 2014 AnnBritt 5 september 2014 ovb ¤10.000 Rosekapje 5 september 2014 ¤10.000,- EssientialBliss 12 september 2014 < ¤7000,- Zobella 12 september 2014 ± ¤10.000,- LaVerie Oktober 2014 ¤15.000 Groenogig_monster oktober 2014 HelgaC najaar 2014¤5.000,-Lisboa2015¤7.000,- missm83 mei 2015 voetjesinhetzand mei 2015 ¤6000,-/ ¤7000,- Pirel 13 mei 2015 Abigail8315 mei 2015¤10.000,- Sonietsjka 5 juni 2015 ¤20.000,-
Alle reacties Link kopieren
Welkom Voetjesinhetzand, gezellig dat je mee komt kletsen..
Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet
Alle reacties Link kopieren
Sorry dames, ging iets mis.
Alle reacties Link kopieren
Thanks wished!
Alle reacties Link kopieren
Even een verandering voor het tabel, we hebben de datum verzet van 5 naar 4 september. Doordeweeks trouwen scheelt toch nog wel veel geld ivm gemeentehuis, en wij hebben toch vakantie die weken dus voor ons maakt het eigenlijk niets uit (naaste familie ook niet)
Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet
@wished, als je het nog zo makkelijk kan verzetten heb je groot gelijk!



@voetjesinhetzand, klinkt als een superlief, recht uit het hart aanzoek. Welkom hier! Jullie hebben al een redelijk beeld voor ogen, succes en plezier met het uitwerken daarvan!



Wij waren zaterdag bij een vriend die doedelzak speelt en het idee is spontaan geboren dat hij iedereen verwelkomt met zijn doedelzak. As zondag gaan we even luisteren en afspraken maken maar vind het wel een heel grappig idee en het past ook wel bij onze feestlocatie (oud landhuis).
Alle reacties Link kopieren
@ zonnebank,

Ik ga van te voren een paar keer onder de zonnebank om de bleekheid wat te verminderen.



@ nagels,

Een paar dagen voor de bruiloft laat ik gelnagels zetten, ik heb een styliste gevonden die dit heel mooi en natuurlijk ogend kan doen.



@ make-up,

Die doe ik zelf. Ik twijfel alleen over de lippenstift... wat doen jullie? Ik kan lipfinity gebruiken (staat goed en blijft goed zitten) maar ik ben toch een beetje onzeker over kus. Gewone lippenstift of gloss is geen optie, dan zit het na de kus ook op mijn man zijn lippen en pas op doen na de ceremonie vind ik niet 'af'.
Alle reacties Link kopieren
.
Hallo dames,



bedankt voor jullie lieve berichtjes vol steun en tips, ik heb echt genoten van de links met prachtige plaatjes... daar doen we het voor! Vriendlief had ook nagedacht en keek eens uit het raampje van de logeerkamer en dacht toen: daar wil ik trouwen... resultaat: een klein knus stukje grasland met allerlei boompjes waar je via een dijkje kan komen, vlakbij een voetbalveld met grote parkeerplaats (200 mtr lopen is toch wel te doen voor de gasten?) aan het water, met standje en steiger en vuurkorf/ton. Zaterdag was de eigenaar aan het maaien, en binnen een uur zaten we daar met zijn familie en een kratje bier, en zag hij het helemaal zitten! en echt zo dichtbij ons huis en de kerk, ideaal! We moeten nu wel drinkwatervoorziening, aggregaat voor stroom en een toiletwagen regelen... maar t land kost ons niets dus die kosten kunnen we daar wel in stoppen! Verder hebben we totale vrijheid, we kunnen doen wat we willen dus de ideeen komen weer naar boven, en de zin ook :-) gelukkig maar!

de kerk blijft lastig, wij voelen ons zeker wel verbonden met deze kerk en willen bij deze gemeente horen, helaas is de kerkenraad vergrijsd, deze 70-jarigen moeten dus toestemming geven. De kerk is heel belangrijk voor ons, het hoogtepunt van de dag, en als de kerkenraad ons zal vragen om apart te wonen tot de trouwdag hebben we besloten dit te gaan proberen (doet wel pijn...) ik denk dat veel dames hier dit niet zullen begrijpen, maar hoop op jullie respect!

andere dingetjes:

@ Mucha, die link naar je taarten... die kleurtjes is precies wat wij willen! pastel, Ons huisje is al helemaal in die tintjes, nu wordt het schijnbaar helemaal in dus ik kan steeds meer leuke decoratie dingetjes vinden...

@ prulletje, hoe is het met de fimoklei? ik wil zelf ook taarttoppers maken voor onze 10 appeltaarten en dacht ook aan kleien!
Alle reacties Link kopieren
Welkom voetjesinhetzand! je staat erbij in de tabel! we hebben hier geen regels wie wel of niet mag meeschrijven behalve dan dat je verloofd bent! (of voormalige viva bruid)

wat een lief verhaal! en het klinkt alsof jullie al een aardig plan voor ogen hebben..



@ Wished jouw datum is ook veranderd.. als het kan en een hoop geld scheelt waarom niet!



@marloes, wat leuk van die doedelzak! dat geeft mij ook ideeen, een vriend van ons schijnt bezig te zijn met een bewerking van de weddingmarch op gitaar, nu ben ik zelf helemaal geen fan van de weddingmarch, en wil dat dan ook niet spelen bij binnenkomst, maar misschien kan hij dan verschillende dingen spelen als we aankomen bij onze locatie, waaronder de weddingmarch... hmmm idee...



@noopes, waarom probeer je de lipfinity van te voren niet gewoon een dagje uit? ik draag verder nooit lippenstift dus ik denk dat ik voor een neutrale gloss ga, maar laat me erover adviseren door mijn visagiste..



@rosekapje, wat goed van je locatie! het klinkt heel mooi!

ik begrijp het hoor van je kerkgemeenschap, je stapt ook niet 123 over, maar wel erg jammer dat ze er toch zo'n stempel op drukken, hopelijk komt het goed!



hier eigenlijk het hele weekend geïnvesteerd in de huwelijksreis, en we zijn er nog steeds niet uit haha, maar we zijn wel heel dichtbij.. we willen graag een prive huis huren in italie, en daar zijn er zoooo veel van dat je tot in de eeuwigheid kunt zoeken naar het perfecte huis. we hebben nu een soort top 10 en we willen deze week de knoop doorhakken!



verder ga ik nog even op onderzoek uit bij de gemeente, want vroeg me af hoe het zit met kiezen van de ambtenaar, hoe is dat bij jullie gegaan? werd je door de gemeente benaderd na het insturen van de basis papieren?
@marloes, vet gaaf een doedelzak! Zou ik ook wel willen, maar ik wil zo veel ;)



@make-up, ik heb een veel te dure hair en make-up stylist ingehuurd, maar dan weet ik wel zeker dat het echt leuk zit en niet uitzakt (ik kom zelf niet verder dan een beetje mascara en een staart). Binnenkort proefkapsel, ben benieuwd



@rosekapje, wat fijn om te horen dat het allemaal goed is gekomen. Het wordt vast heel mooi. En maak je niet druk over wat andere mensen vinden over jullie kerkgemeenschap. Het is jullie leven en het gaat erom dat jullie gelukkig zijn.



@gemeente, wij kregen een brief thuis dat we via internet de trouwambtenaren konden bekijken (hebben allemaal een eigen stukje op de website) en of we dan even onze top 3 willen mailen. Vlak voor de bruiloft neemt de trouwambtenaar dan contact met ons op.
Alle reacties Link kopieren
@minnim

Tompoucen! Heerlijk! Maakt inderdaad niet uit dat het tikje lastig eten is, de smaaks makes up for that :)Komt meteen op het lijstje dingen die ik ga eten wanneer ik weer in NL ben.

Ik heb de I do Foundation even gegoogled maar ik kom er niet goed uit wat dat nou is.



Mbt bril: gewoon ophouden! Ga ik ook doen. Zonder bril zou ik mijn gasten niet herkennen, en ik draag nooit lenzen dus waarom zou ik dat nu wel eens gaan doen? Ik vind mijn bril (ik heb vier verschillende monturen) echt een accessoire.



Mbt zonnebank: ook niets voor mij, veel te ongezond. Mbt spray tan: dat heeft AS geveto’ed; hij was bang dat het teveel Jersey Shore zou worden



@Roan

Zuid-Soedan inderdaad. Bevalt redelijk goed, elke dag heerlijk weer, en in Juba is gelukkig weer redelijk rustig. Hopen dat het zo blijft



Mbt versieringen

Wij willen string lights doen (ik weet het nederlandse woord niet) of kerstboomverlichting maar wat precies (of het nodig is etc.) hangt van de locatie af. En verder van die rijstpapierenbollampen. Die komen in allerlei leuke kleurtjes en ook in oranje. Voor de rest geen prutsels, gasten zien het toch niet, dus ik vind het een beetje geldverspilling.



@Prulletje

Tandenbleken zou ik graag willen.Wil je laten weten hoe het bevallen is?



@Marloes

Die doedelzak klinkt echt geweldig!



Hier weinig verandering, afgezien van dat we nu toch echt besloten hebben om een locatie af te schieten. We hadden een offerte gevraagd en alles wat we kregen was een berg met onduidelijke info waarbij ikzelf het totaalbedrag mocht gaan uitrekenen. Mijn rekenvaardigheden zijn prima, dus dat was het probleem niet, maar dat horen zij te doen. Je wil je locatie en je service toch verkopen?

En een boel geldklopperij! Ceremonie van 30 minuten: 1000 euro (geen grapje) en als je 15 minuten langer wil dan kost het 6 usd per gast. Waarom in godesnaam? Omdat de stoelen waar ze op zitten sneller slijten?



Tikje off-topic: is er iemand naar Zuid-Afrika geweest voor vakantie of heeft een van jullie het overwogen voor huwelijksreis? Wij denken erover om in augustus twee of drie weken voor vakantie te gaan. Uiteraard kunnen we naar Kruger en andere highlights gaan, maar vind het altijd leuk om aanbevelingen te krijgen van mensen die er zijn geweest.
Accept what you can't change, change what you can't accept
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
@rosekapje, hoewel jouw kerk situatie niet op mij van toepassing is begrijp ik het wel zoals jij het uitlegt hoor! Als jullie apart moeten wonen voor hen (wat ik vanuit de kerk belachelijk zou vinden maar niet vanuit jullie) dan is dat het waard. Ik hoop dat ze dat niet vragen. Wel superfijn dat jullie opeens zo'n goede locatie hebben! En nog dankzij je vriend ook - is hij nu meer betrokken bij de beslissingen?



@I Do Foundation, dat is een soort brug tussen bruidsparen en charities. Je kunt een registry bij hen hebben, dus dat mensen in plaats cadeaus aan jou, geld aan een charity geven. Of je kunt favors via ze 'kopen', i.e. dat je een gift geeft aan een charity namens je gasten. We zouden natuurlijk ook direct aan een charity kunnen geven, maar de I Do Foundation kost geen geld en hun missie is om de combinatie bruiloft + charity giving aan te moedigen en daar ben ik voor!



@sonietsjka, die locaties klinken als echt typische Amerikaanse wedding industrial complex locaties... Misschien kan je planner kijken naar wat alternatieve soort locaties? Misschien staat hier wat bij: http://apracticalwedding.com/venues/ Wij trouwen in het gebouw van een non-profit, zij vinden het vooral leuk dat er mensen daar komen trouwen en doen dus niet aan zulk geldklopperij. Je kunt (online) zoeken naar locaties die van een non-profit of van de overheid zijn.
Alle reacties Link kopieren
@Sonietsjka



Zo, 1000 euro is idd duur. In kasteeltjes hier in Nederland vragen ze 3000,- voor 30 personen, elke persoon extra kost 30,- en je moet dan na je ceremonie én een glaasje prosecco opdonderen. No way dus he.

We hebben nu iets veel leukers, uitzicht op een kasteel vanaf een heuvel
Geniet van elke dag!
Alle reacties Link kopieren
Zo we zijn weer terug van onze huwelijksreis! Was echt heerlijk: lekker gerelaxt op het strand, paar mooie excursies nog gedaan en zelfs nog een beetje bruin geworden ondanks factor 50 in de schaduw (was panisch voor een zwangerschapsmasker haha). Beetje gek om nu weer thuis te zijn, nu is 't echt bijna voorbij! Komende dagen nog lekker rustig aan thuis, nagenieten en cadeautjes bekijken.



Wat is er veel geschreven de afgelopen dikke week! Ik ga m'n best doen om te reageren op alles/iedereen, maar zal wrs. niet lukken! Alle dingen die ik langs zie komen reageer ik op, dan mag iedereen zelf uitvogelen welk antwoord bij haar vraag paste Ik vertel wel gewoon hoe onze trouwdag was, dan zal daar vast het e.e.a. van alle besproken onderwerpen in terugkomen Dus waarschuwing: monsterpost ahead!



We hebben allebei lekker thuis geslapen. Was ook heel fijn, omdat ik dan toch het beste slaap en ondanks de zenuwen hebben we allebei ook heel goed geslapen. Toen ben ik naar de kapper/schoonheidsspecialiste gegaan (zij deed haar en make-up). Ik vond het wel lekker dat het gewoon daar was, ik kon rustig zitten zonder anderen om me heen die met vragen kunnen komen ofzo. Daarna terug naar huis, waar (toen nog) aanstaande inmiddels niet meer was. Hij is gaan omkleden in het hotel waar we sliepen tijdens de huwelijksnacht. Thuis waren inmiddels de fotograaf en mijn moeder en zusjes aanwezig, die meehielpen met aankleden. En toen was het wachten tot ik werd opgehaald. Ging de bel, loopt mijn vader heel enthousiast naar de voordeur om open te doen "eeehhh pap IK moet open doen". Vraag me nog steeds af hoe m'n lief had gekeken in dat geval haha. Hij had zo'n mooi pak aan! En vond mij ook heel mooi gelukkig. Vervolgens zijn we foto's gaan maken. Dat was wel ff een ongemakkelijk momentje haha, met zijn broer en mijn zusje er ook bij en dan dus poseren. Eigenlijk hebben we heel vaak gewoon samen zitten praten, lachen en kussen en liep de fotograaf gewoon om ons heen. Daarna thuis geluncht met beide gezinnen en toen was 't echt zo ver.



We waren zo zenuwachtig toen we op de hoek vd straat stonden te wachten tot we groen licht kregen om te komen vd ceremoniemeesters! Zijn buiten opgewacht door alle gasten (bij slecht weer hadden we iedereen wel al binnen laten zitten). De ceremonie was echt zo fijn en leuk! De trouwambtenaar had een hele leuke en persoonlijke speech en ik heb volgens mij bijna alleen maar zitten lachen en stralen. Het was ook heel mooi weer, zodat het zonlicht mooi naar binnen scheen. Direct na de ceremonie zijn alle gasten naar buiten gegaan en ouders+broer/zussen (incl aanhang) in de kapel gebleven zodat die meteen kunnen feliciteren. Daarna zijn er buiten nog een paar groepsfoto's gemaakt en zijn de daggasten (naaste familie+vrienden) naar de volgende locatie vertrokken. De ceremoniegasten (ooms/tantes, alleen hierbij aanwezig) hadden toen korte tijd gelegenheid om te feliciteren en toen zijn wij ook naar de volgende locatie gegaan.



Bij de volgende locatie stonden dus alle gasten al klaar met (alcoholvrije) prosecco toen wij kwamen en hebben we getoast met z'n allen. Daarna hebben we lekker geborreld. Hadden geen taart, maar alle zoetigheden van een high tea. Die hadden ze leuk gepresenteerd op etageres en op alle tafels/statafels gezet. Tijdens dat borrelen was er dus voor alle andere gasten de gelegenheid om te feliciteren. Geen rij, ging eigenlijk heel natuurlijk. Kwam gewoon een groepje naar ons toe om te feliciteren en even te kletsen en als die weg waren kwam er weer een volgende. Hadden zo meteen ook de gelegenheid om iedereen net even wat uitgebreider te spreken dan alleen puur de felicitatie. Tijdens de borrel zijn ook alle andere groepsfoto's gemaakt, met kleine subgroepen (mijn familie, mans familie, vrienden, etc.). Omdat het zo'n lekker weer was kon de borrel deels buiten, dus dat was erg lekker.



En vervolgens zijn we lekker gaan eten. We hadden een Italiaans diner in 't (zoals die locatie het noemde) sharing dinner concept. Ofwel: we hadden 4 grote tafels (41 gasten) en daar werden grote schalen eten op gezet, zodat je zelf kon opscheppen. We hadden gevraagd om extra ruimte aan tafel te houden zodat we nog bij andere tafels konden aanschuiven. En de ceremoniemeesters gevraagd om tussen de koude en warme gerechten iedereen te vragen van plek te wisselen. Het was echt zo gezellig! Gewoon precies zoals we het graag wilden: iedereen zat lekker met elkaar te kletsen en te eten de hele avond en wij zijn (samen en los van elkaar) gewoon overal lekker bij aangeschoven om mee te kletsen. We hadden halverwege ook ff zo'n momentje dat we samen stonden rond te kijken van wow iedereen hier is er gewoon voor ons! En kijk nou hoe gezellig het is! Zo tussen 22 en 23u is iedereen langzaamaan naar huis gegaan. Toen was het voor mij ook wel echt mooi geweest: heel moe en m'n buik inmiddels knoephard.



Toen naar het hotel gegaan en daar lekker geslapen en dag erna lekker ontbeten. Toen terug naar de locatie om alle spullen op te halen (geld hadden we meegenomen, alle andere cadeaus en decoratie hebben we daar laten staan) en naar huis. Die dag lekker rustig aan gedaan: cadeaus uitgepakt, alle kaartjes gelezen en onze koffers ingepakt omdat we de dag erna dus op huwelijksreis zijn gegaan.



Oh ja (praktische) tips die ik nog heb n.a.v. onze dag:

- doe bij kapper en make-up kleding aan die NIET over je hoofd uit hoeft, bv. een vestje.

- zorg dat je op de dag zelf ook momenten hebt dat je met z'n 2en bent. Hadden wij in de auto van en naar de trouwkapel en dat was echt heel fijn.

- tube handcreme in de auto zodat je nog snel ff je handen kan insmeren, scheelt gehannes met de ringen haha



Alle nieuwe bruiden: gefeliciteerd!



@kousenband: had ik niet, ook niet gemist. En volgens mij vond m'n lief de lingerie zonder kousenband ook al meer dan prima haha



@ tijdsplanning. Onze dag zag er grofweg zo uit:

8.30-10.00: haar/make-up

11-12u: foto's maken

13.30-14.30: ceremonie

15.00-18.00: borrel

18.00- 22.30: diner

Tussendoor dus reistijd. We hebben niet het idee gehad dat we moesten haasten, in tegendeel zelfs. Ceremoniemeesters wel iets meer, die moesten nl. tijdens de lunch ook allebei nog omkleden naar hun feestkleding (waren mee tijdens foto's maken en hadden toen nog hun gewone kleding aan)



@ openingsdans: hadden wij dus niet!

Muziek: we hadden 3 nummers tijdens de ceremonie

binnenkomst: weddingmarch van mendelssohn

tekenen: ronan keating - when you say nothing at all

naar buiten gaan: empire of the sun - walking on a dream



@ uitnodigingen: wij hadden 2 versies laten maken. Eentje voor de daggasten, eentje voor de ceremoniegasten.



@ toiletgang in je trouwjurk: ik had een strakke jurk zonder hoepels en petticoats in een stof die ook nog eens niet kreukte. Ik kon dus lekker alleen naar het toilet gaan! De tip die ik vaker heb zien langskomen: navragen of er een gehandicaptentoilet is op je locatie, dan heb je wat meer ruimte.



@ cadeaus: wij hadden op de uitnodiging geen cadeautip gezet. De ceremoniemeesters hebben nog een mail gestuurd met praktische informatie (bv. waar je makkelijk kan parkeren) en daar onze cadeauwensen bij genoemd. Wij hebben geld gevraagd omdat we een nieuw servies en koffiezetapparaat willen kopen (en nog niet hadden uitgezocht). Andere cadeauwens was een cadeaubon van een specifieke babyzaak. Ik vind het zelf (als gast op een bruiloft) geen probleem om geld te geven, maar dan vind ik het wel leuk om te horen wat de bestemming van het geld is. Heb ik niet 't gevoel dat ik m'n eigen drankjes en hapjes sta af te rekenen haha.



@ foto's maken: wij hebben er bewust voor gekozen om de foto's van ons samen vooraf te laten maken. We zijn op een bruiloft geweest waar het bruidspaar ruim 2 uur weg is geweest voor de foto's terwijl de rest van de gasten aan het borrelen was. Het was toen juist heel gezellig (heel ongedwongen sfeer) en ik heb het altijd zo jammer gevonden (voor het stel) dat ze dat gemist hebben. Dat wilde ik dus absoluut niet. Wij hebben alleen een aantal groepsfoto's gemaakt tijdens de borrel.



@ Uiterlijk: ik heb de laatste weken voor de bruiloft die bodylotion-met-zelfbruiner van dove gebruikt. Daarmee net het winterwitte weggehaald. Zonnebank mag ik nu niet en spraytan durfde ik toch niet aan. En een echte zelfbruiner ook niet. Kende dit spul nog van een paar jaar geleden en je bouwt heel geleidelijk je kleurtje op, dus de kans op oranje strepen of andere Oempa Loempa Effecten is heel klein.

Ik draag altijd een bril en dus ook tijdens onze trouwdag. Had wel stiekem een nieuw montuur uitgezocht samen met ons mam.

Lippenstift: had ik wel op, maar geen hele dikke laag en in een kleur die net iets donkerder was dan de kleur van m'n lippen.



@ Decoratie: hebben we (nou ja, ik) allemaal zelf gemaakt. En heel veel reacties op gehad trouwens! De vriendin die het trouwkaartje heeft ontworpen vond het ook superleuk dat we de stijl en kleuren van het kaartje bij alle andere decoratie hadden laten terugkomen.



Prulletje:

Voor jou is het bijna zover!! Spannend he! Laat je niet gek maken door al die kleine dingetjes die nog moeten, hebben wij ook allemaal ruimschoots gered de laatste week. En zet vooral je aanstaande ook aan het werk haha (ik heb zelf altijd moeite met delegeren). Grappig wat je zei over dat fimokleien, wij hebben zo ook samen zitten knutselen de laatste week voor de bruiloft! Opruimen hebben wij alleen gedaan in ruimtes waar anderen kwamen, dus we hadden 2 kamers met dichte deuren vol met rotzooi haha.

En zet anderen aan het werk! Bijvoorbeeld:

- tafel dekken en broodjes smeren voor de lunch hebben onze moeders gedaan toen wij weg waren voor foto's maken

- alle decoratie en bedankjes hebben we bij de locatie afgeleverd in dozen/kratten en ik had er een beschrijving bij gedaan hoe ze het moesten/konden neerzetten (ik een controlfreak? Nee joh hoe kom je erbij!)
Alle reacties Link kopieren
En nog voor Sonietsjka: Zuid-Afrika zijn wij geweest! Wat een geweldig mooi land is dat! We hebben een rondreis gemaakt van een kleine 4 weken, van Johannesburg naar Kaapstad. Als je tips wil, dan zet ik die wel even in een apart bericht (PB of via facebook) want ik kan daar zeker net zo'n lang bericht over voltypen als m'n vorige monsterpost

Hou je er rekening mee dat het daar winter is in augustus, dus ik weet niet wat voor weer het er dan is.
Alle reacties Link kopieren
Jeej welkom thuis mrs elko! wat een lekker uitgebreide post! kunnen wij een hoop van leren, en het klinkt als een fantastische dag! ik hoop dat wij zo'n prachtige dag als jullie mogen meemaken...



ik heb ook nog een kleine tip die we meekregen van de juwelier! smeer de ringen van te voren in met een heel klein beetje vaseline, zie je niet gaat super makkelijk om!
Alle reacties Link kopieren
Super leuk om te lezen elko, fijn dat het zo'n succes was! Het klinkt echt als een mooie dag en een fijne vakantie!



Wat doen jullie trouwens qua naam? Bij mij is er nooit twijfel geweest, ik houd mijn eigen naam en hij de zijne, maar ik ben benieuwd wat jullie doen!
Alle reacties Link kopieren
Zijn naam-mijn naam heb ik

Hoewel ik op mn werk en bij sport voorlopig eigen naam blijf gebruiken (net 6 wkn nieuwe baan dus is heel onhandig om nu v nieuwe achternaam te gaan gebruiken als ze me net een beetje begonnen te vinden)

Ook niet lang over getwijfeld omdat t feit dat ik een andere naam zou hebben dan man+kind zorgde voor een flinke hormonale huilbui vlak voor het aanzoek haha
Alle reacties Link kopieren
Wauw klinkt als een geweldige dag Elko! Fijn dat jullie het zo héérlijk hebben gehad..
Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet
Alle reacties Link kopieren
@ Minnim



Ik ben er nog niet uit wat ik doe met achternaam.

Mijn vriend vind het wel leuk als ik zijn naam draag, die zou het niet leuk vinden als ik mijn eigen achternaam zou houden dus het word denk ik - zijn naam - mijn naam.
Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet
Alle reacties Link kopieren
Klinkt super Elko!



Achternaam; hadden wij het gisteren ook over. Ik twijfel mijn naam- zijn naam of anders om. Bij de eerste zal zijn naam snel wegvallen bv aan de telefoon. Heb nog even tijd voordat we in ondertrouw gaan.
Alle reacties Link kopieren
@Elko

Welkom thuis!!! (Zowel in NL als op het forum ;))

Jullie huwelijksdag klinkt echt geweldig, en zo relaxed! Vooral het moment dat je met je man even staat rond te kijken en realiseerd hoe iedereen het naar zijn zin heeft. (En ik moest stiekem heel hard lachen over dat je vader de deur open wilde doen )

Mbt Zuid-Afrika, ik krijg graag tips! Ik heb je mijn emailadres gestuurd in een PB. Leek me handiger. Thanks alvast!



@Rosekapje,

Het apart wonen en waarom perse die kerk begrijp ik inderdaad niet, maar dat maakt ook niet uit. Het is jullie huwelijk, en jullie huwelijksdag, en je moet doen wat jullie gelukkig maakt. En als dat even een paar weken? maanden? apart wonen is... Wat is dat nou op een mensenleven?



@minnim

Huwelijk en charities koppelen is inderdaad een goed plan. Zeker als je ziet hoeveel er in de US aan huwelijk wordt uitgegeven.

Thanks voor de locatietip! Ik ga stiekem vandaag onder werktijd even kijken!

Een van de locaties die we op het oog hebben is een Country Club (zeer standaard huwelijkslocatie maar prachtig!) maar een andere is een monumentaal huis annex galerie. Ook zeer mooi, en veel beter betaalbaar



@Mrsnem

Uitzicht op een kasteel is inderdaad veel beter dan erin feest vieren! Briljant!



Mbt achternaam

Hoef ik gelukkig nog niet te beslissen, maar wel een dilemma. Mijn naam zit enorm veel geschiedenis aan en die van hem is niet heel bijzonder. Maar ik vermoed dat het handiger is om dezelfde achternaam te hebben. (Niet voor kinderen, want die zitten niet in de planning, maar voor immigratie en greencards enzo.)
Accept what you can't change, change what you can't accept
@Elko, inderdaad een monsterpost maar wel een hele leuke! Goed om te horen dat je zo'n fijne dag hebt gehad, het klinkt allemaal ook heel erg relaxt. Vooral het moment dat je even samen stil staat dat iedereen er speciaal voor jullie is en dat de ambtenaar het zo leuk had gedaan, heel erg fijn!



@naam, ik vind een dubbele naam heel lastig dus neem ik zijn naam over. Op mijn werk etc. blijf ik echter nog gewoon mijn eigen naam houden omdat ik het teveel gedoe vind met wisselen maar als ik iets anders vind zal ik mij met mijn nieuwe naam gaan voorstellen. (vind ik nog wel heel erg gek). De reden is puur dat we straks als gezin één naam willen als ons een kind is gegund.



@Rosekapje, heel fijn dat je vriend nu ook wat meer initiatief heeft getoond en jullie een locatie naar wens op het oog hebben. Heb je inmiddels al bericht van de kerk gekregen? Of hoe lang moet je daar op wachten? Als jullie zoveel met deze kerk hebben snap ik dat je daar ook wel wat voor over hebt, al vind ik het wel erg hypocriet van dat bestuur om je de laatste weken te vragen apart te gaan wonen.



Wat leuk dat iedereen zo enthousiast op ons doedelzak idee reageert :-D
Alle reacties Link kopieren
.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven