single parents, deel 22

13-01-2014 19:34 3108 berichten
Hey, we moesten een nieuw deel openen.

Bij deze
Mijn knul heeft idd gewonnen. Had veel meer kunnen zijn als ze de kansen hadden afgemaakt. Maar goed, dat mag niet deren. Positieve start van het nieuwe seizoen.

Kantinedienst ook weer overleefd. Ik moet nog een keer 4 uur, dan zit het er weer op.

Bij ons draaien de oudere jongens ook zelf hoor, maar ze mogen pas vanaf 18 jaar achter de bar, dus dat duurt nog wel een paar jaar. Ik vind her eigenlijk niet zo erg om te doen.

Gisteren avond werd ik opeens beroerd. Hoofdpijn, snotteren, ik lag om 22 uur al op bed.

Vanmorgen was het gelukkig weer over.

Vanmiddag zijn we naar Nijmegen gegaan, daar is een indoor skatebaan waar je ook met je bmx op mag. Daar zeurde mijn knul al de hele week over. Hij heeft de smaak te pakken wat bmx-en betreft. Pleegzoon vond het gelukkig ook leuk, ze hebben zich prima vermaakt de hele middag.
Hier was het weer een rustige eerste dag van de werkweek. C is vanmorgen vroeg vertrokken en moet overnachten in een hotel in amsterdam, omdat hij daar vanavond en vannacht moet testen.

Zoonlief is erg relaxed vandaag, al moest hij wel na blijven samen met zijn vriendje.... grrr de heren waren nog even de voetbal aan het zoeken die in de struiken lag toen de bel al gegaan was. Niet slim dus.

Op het werk ook een redelijk relaxed dagje. en een succes. dat meisje wat al vanaf november thuis zit met een angst stoornis is vrijdag begonnen op school. en ze vond het leuk! Dat voelt toch wel als een overwinning zeg. Terwijl ze het natuurlijk helemaal zelf gedaan heeft, maar toch, trots ben ik op haar.

Morgen drukke dag en morgen is C ook weer thuis.

Mijn moeder moet woensdag naar de oncoloog, Ze heeft afgelopen vrijdag een extra scan gehad omdat bij het laatste onderzoek de bloedwaardes verhoogd waren. Ze heeft ook meer pijn, dus dat is wel weer even spannend.

Donderdagochtend ook weer een bijeenkomst van het werk over de toekomst van ambulant, Ook wel weer spannend.
Dat is zeker spannend Dolphine, hopelijk geen nare berichten voor je moeder. Ik ben op. Vandaag gewerkt van 7 tot 5, toen gelijk boodschappen doen, eten koken, pff, ik geloof dat ik net toen Under the Dome begon voor het eerst zat ( nou ja, na het eten dan..), Op het werk is het nog steeds zo vreselijk druk, niet tegenaan te werken. Bah. Het eind hiervan is ook voorlopig nog niet in zicht. Oplossing ook niet echt voorhanden, dus modderen we maar door..Nu snel naar bed, want morgen wordt het weer zo'n dag!
Vandaag werden we bijeen geroepen door de managers en kregen we het bericht van de verhuizing aan het eind vd maand NIET doorgaat! Nou moe zeg...Natuurlijk voorzichtigjes blij, al betekent dit niet dat alles bij het oude blijft. Voorlopig blijven we in elk geval wel zitten zoals we zitten (dat is al fijn), maar het werk zal in de toekomst wel anders ingedeeld worden, hoogstwaarschijnlijk gaan we in clusters werken (of een soort clusters, whatever). Daar moet iedereen dan eerst weer zijn gedachten over laten gaan (ook de rest van de collega's, artsen etc), dus het blijven roerige tijden, maar toch. Tsss, dit had eigenlijk niemand meer verwacht.

Morgen voor jullie een spannende dag, ik hoop dat het allemaal in orde is.
Goh Scarlet, dat is goed nieuw dus. Toch gewoon op je oude plek blijven. Maar wel anders werken dus.

Nou ja, het is in ieder geval iets toch.

Mijn moeder zit nu bij de oncoloog, ik hoop dus straks meer te weten.

Morgenochtend bijeenkomst van de werkgever over de toekomst van ambulant. Ik ben benieuwd wat er gezegd gaat worden.

C is ook zo mega druk. Die komen een monteur te kort. Hij is nu dus dat werk ook aan het doen, terwijl hij projectleider is. 1 november start er een nieuwe monteur, nog een maandje bikkelen dus.

Ik ga nu zoonlief een hapje eten geven, die moet zo trainen.
Uitslag van de scan was helaas niet goed. Er is een uitzaaiing in haar lever ontdekt. Volgende week krijgt ze een mri om alles precies in kaart te brengen en dan gaan ze behandelplan opstellen.
He bah Dolphine, naar bericht.

Sterkt meid, dikke knuffel.
Vandaag een dag met dubbele gevoelens. Natuurlijk de omstandigheden van mijn moeder die niet fijn zijn.Vandaag een bijeenkomst gehad over de toekomst van mijn werkgever. Ze hebben een heel plan opgesteld en willen gaan werken met een basisteam, met daarin ambulant hulpverleners, die gaan 24 uurs bereikbaarheidsdienst draaien en in geval van crisis moet je dan inspringen.

Daarom heen komt een flexibele schil met gespecialiseerde mensen, als psychiaters, verslavingsdeskundigen enz, die je kan invliegen als het nodig is.

Ik heb daar wel interesse in. Solliciteren kan tot 28 september. Maar ze starten met een pilot van 3 maanden en de pilot waar ik nu inzit is ook een pilot. Nog steeds weinig zekerheid dus.

Ik heb 22 september een gesprek met mijn leidinggevende, eigenlijk mijn functioneringsgesprek, maar we gaan mijn wens om terug te keren daarin ook mee nemen.

Ook clienten onrustig vandaag. 1 paniek telefoontje van de woningbouw, helemaal in paniek. client zat daar huilend en dreigde zichzelf iets aan te doen, achteraf viel dat gelukkig mee. Ze nam gewoon de telefoon op toen ik belde.
Ja, dat lijkt me erg moeilijk voor je, die onzekerheid over je moeder. Het is natuurlijk iets wat je enorm bezig houdt, maar ondertussen moet je dan toch ook weer verder en dingen proberen te regelen, zoals het "werkgedoe" voor je eigen toekomst.

Klinkt goed, de plannen van je werkgever en het lijkt mij echt bij je passen, iets waarin je veel van jezelf kwijt kunt. Wel jammer dat het eerst weer een pilot is..maar, bij ons is het zo dat bijna elke pilot wel haast MOET slagen (hoe dan ook), ik kan me eigenlijk niet heugen dat een pilot geen vervolg heeft gekregen.

Volgende week beginnen de gesprekken al over het in clusters werken. Dit doen ze dan in lunchbijeenkomsten (ipv pauze). Elke dag is er zo'n bijeenkomst, duurt ongeveer een uur. Ik heb me opgegeven voor donderdag, laat eerst maar anderen alvast "voorproeven", weet ik tenminste een beetje wat ik ervan kan verwachten. De pest bij ons is is dat er zo'n verschil in capaciteit van de collega's is. En dan bedoel ik qua kennis, interesse etc.

Hoe kun je dan ooit gelijkwaardige teams maken? Nu is het ook zo dat er een paar zijn (waaronder ik) die altijd de zwaarste last en de meeste verantwoorlijkheid dragen, omdat er een aantal zijn die het gewoon niet kunnen. En blijkbaar kan dat dus ook gewoon bij ons, zonder dat dat consequenties heeft voor degenen die het werk eigenlijk niet beheersen. maf toch. Manager zegt ook vaak genoeg dat de rest niet aan ons (collega en mij) kan tippen. Is toch eigenlijk te gek voor woorden? Allemaal dezelfde functie en allemaal hetzelfde salaris. (hoewel ik nu nog die bonus heb). In het bedrijfssleven komen dit soort dingen volgens mij echt een stuk minder voor. Nou ja, we zullen wel weer zien. soms vraag je je af waaróm je nog meedenkt over iets, omdat maar al te vaak onze ideeen gewoon opzij geschoven worden...
Dat herken ik wel ja. Ook bij ons zitten er van die mensen tussen die hun zaakjes nooit op orde hebben, of niet op tijd. En die doorlopen gewoon hetzelfde traject als wij, gaan dus ook mee in het sociale plan qua leeftijd en dienstjaren. Als laatste kijken ze pas naar competenties. Zo jammer he. Zo zijn er al een aantal goede mensen vertrokken.
Zuur he, dat soort dingen..

Ik snap niet dat het getolereerd word, daar kan ik me soms boos over maken. Net alsof ze de mensen niet willen aanpakken.

Ik ben zo blij dat het weekend is! Vandaag had ik maar 6 uur, maar ik zat vrijwel alleen en was met 100 dingen tegelijk bezig, leek het wel. Gisteren zijn onze computers overgegaan naar Windows 7 en wonder boven wonder deed alles het ook nog vanmorgen. Moest nog wel een paar mailboxen installeren, maar het viel me niet tegen. Wel even wennen aan een totaal andere layout en vooral tekengrootte, waardoor de applicaties er ineens ook anders uitzien. Nou ja, kwestie van tijd. Moeten jullie nog voetballen morgen?

Hier geen honkbal dit weekend, maar mijn knul heeft zondag kantinedienst. Hij heeft weer "pech", er zijn 2 wedstrijden (had ie de vorige x ook, haha). En het wordt mooi weer, dan is het meestal ook behoorlijk druk. Goed voor m!
Ja zekers wordt er gevoetbald morgen. We mogen weer lekker uitslapen 8:15 verzamelen. 9:00 voetballen. Zoonlief is nog geen eens thuis, die is na school met zijn vriendje meegegaan. Mocht daar eten en is nu zwemmen. Zwembad gaat om 21:30 dicht. C fietst er zo naar toe, want ik wil niet dat hij alleen naar huis fietst in het donker.

Ik ga maandagochtend met mijn ouders mee naar een gesprek met de neuroloog. Mijn vader wordt zo doof, dus een paar extra oren is welkom.

Vandaag op het werk boodschappen gedaan voor een client. Geen geld meer voor deze maand. 2 kindjes in huis. Ik heb brood, melk, zak aardappelen enzo gekocht. Ze had nog wel potten groente staan. Komen ze in ieder geval het weekend door. Maandag maar eens de nodige telefoontjes naar instanties doen.

Ik kan dat niet over mijn hart verkrijgen om ze zo het weekend in te laten gaan.
Gisteren niet voor niks vroeg het bedje uit gegaan. 12-2 gewonnen maar liefst. Mijn knul had al wel de nodige voorzetten gegeven, maar nog niet zelf gescoord, tot de laatste seconde van de wedstrijd. Het was weer een onmogelijk schot vanaf de achterlijn, maar met een beetje hulp van de keeper, had ook hij zijn doelpunt.

"s middags ben ik naar Amsterdam gegaan naar Ajax. Was ff fijn om mijn zinnen te verzetten. 's avonds met een vriendin even gaan borrelen. waarschijnlijk kan zij een huis kopen, maandag tekent ze het voorlopig koopcontract, dus daar hebben we even een borrel opgenomen. En nu is het weekend al weer bijna voorbij. De tijd vliegt.
Wow, wat een uitslag! Hartstikke goed zeg. En je knul ook nog gescoord, lekker.

Ik kan me voorstellen dat je die cliënt niet zo wilde laten zitten. Wat vreselijk, als je zo in geldnood zit. Ik denk dat er veel mensen zo zitten, veel meer dan de regering denkt/weet. Dan is het fijn dat er iemand is die zo om je geeft zoals jij nu hebt gedaan. Maar dat kan natuurlijk niet altijd. Ja,Zo nog wel de strijk. En dan zien wat de werkweek weer gaat brengen, met het overleg over de nieuwe werkwijze etc. En de drukte natuurlijk. Dit weekend ook echt behalve dan de gewone huishoudelijke dingen bijna niets gedaan. echt geen zin om iets te ondernemen. Veel gelezen, wel lekker natuurlijk, maar toch niet de bedoeling altijd..Hopelijk gaat er (misschien ook omdat er straks anders gewerkt gaat worden) iets veranderen, want dit kan zo geen weken meer doorgaan.
De kop is er weer af, gelukkig.

Languit op de bank en niks meer doen. Poeh...

Ik heb vanmiddag alles in huis gehaald om hachee te maken, dat gaat morgen worden denk ik..hahaha, qua temperatuur bijna zomer en ik heb zin in hachee. Kan me er nu al op verheugen

Straks weer genieten van Under the dome, heerlijk maandagavondje. Hoe was het met je vader, bij de neuroloog?
Ook hier is de kop er weer af ja.

Hectisch dagje vandaag. Zoonlief stond gisteravond opeens met het plaatje van zijn beugel in de hand. Die moest dus vanmorgen naar de Ortho. C had een beurs vandaag, die kon dus wat later beginnen. Hij is met zoonlief naar de Ortho gegaan en heeft hem daarna naar school gebracht. Mijn knul heeft mazzel, het plaatje kon eruit blijven. Nu alleen nog terug voor een ring om zijn kies en een week later dan slotjes.

Ik ben met mijn moeder naar de neuroloog geweest. Ze was doorverwezen omdat ze weer meer pijn in de rug heeft. Neurologisch onderzoek was goed. Morgen krijgt ze 2 mri scans. 1 van de lever en 1 van de onderrug. Ze willen bekijken of de tumor in haar rug gegroeid of uitgezaaid is.

Daarna zal ze wel opgeroepen worden door de oncoloog voor de uitslag.

Spannende tijden weer.

Vanmiddag ook nog gewoon gewerkt natuurlijk.

Morgen met mijn knul naar het ziekenhuis voor medicatie controle.

Ik ben wel een beetje klaar met al die afspraken.
Hahaha, nu begrijp ik hoe je het bedoelde, met de neuroloog!

Jij ging mee, omdat je vader zo dovig wordt en het dan handig is wanneer er nog iemand is die het verhaal van de neuroloog hoort. Ik vond het al een beetje vreemd (hoewel niet onmogelijk natuurlijk), dat je vader naar de neuroloog moest omdat ie steeds slechter hoort...Zo kunnen misverstanden ontstaan

Maar dit zijn zéker weer spannende tijden, brr. Naar.

Ik kan me voorstellen dat je er genoeg van hebt, dat heen en weer geklep van ziekenhuis naar ortho etc. Wel een geluk bij een ongeluk dat het plaatje eruit kon blijven bij je knul.

De hachee staat op, mmm, heb er echt zin in. Een flinke pan natuurlijk, zodat we er meerdere dagen van kunnen eten.

Nog een half uur ofzo, dan is het klaar. Eigenlijk niet zo slim om dit te eten wanneer ik al zo lang gewerkt heb, maar ik had er zo'n zin in, ik wilde niet wachten tot morgen..haha.
Dolphine, is er al iets meer bekend wat betreft de MRI's?
Nee scarlet, helaas. Ze krijgt pas 29 sept de uitslag.

Ik kan dan gelukkig weer mee met haar.



Ik me weer wat op mijn hals gehaald. Ik was op zoek naar een winter/herfst jas voor een meisje, maar nu heb ik zakken vol kleding thuis staan. Zowel jongens als meisjes....... Dus volgende week kan ik hoop gezinnen blij maken.

na het weekend komt er nog meer, ook voor de kleinere jongens.

Het is even wat werk en je huis staat meteen vol, maar het is voor een goed doel.

Ik had nog gereageerd om jouw vorige post, over de hachee, maar volgens mij is die helemaal niet geplaatst. Nu is het net of ik al heel lang niet gepost heb.

Het is ook wel druk op het werk hoor, waardoor ik aan weinig toe kom.

Woensdag natuurlijk met mijn knul naar ajax-PSG geweest. Dat was spannend. Hij was tot de laatste minuut gespannen.
ja, ik begon me al wat zorgen te maken

bah, wat naar dat het zolang duurt eer ze de uitslag krijgt.

Wat goed zeg, dat je zoveel kleding bij elkaar hebt verzameld.

Wat zullen daat weer veel mensen blij mee zijn zeg. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Ik dacht al dat je bij Ajax zat ja..bwaah, dat was ook superspannend tot de laatste minuut.. Waar voor je geld!

Mijn knul had vandaag de laatste thuiswedstrijd, helaas (erg onnodig) verloren. Een paar jongens hadden gewoon echt hun dag niet en waren nog te beroerd om naar een bal te lopen, bij wijze van..Ook een paar jongens die net beginnen met honkballen, eigenlijk jammer dat ze dan pas op deze leeftijd instromen. Die achterstand in de basis loop je dan eigenlijk niet meer in. Volgende week nog 1x uit en dan ist weer klaar dit seizoen. Gevoetbald vandaag? Bij ons op het werk is het ook vreselijk, eigenlijk kun je haast wel spreken van crisis. Zoveel werk en nog steeds te weinig mensen, gelukkig is dit de laaste vakantieweek van 1, hopelijk daarna wat beter. Tenzij er dan al iemand uitgevallen is, want er zijn er een paar die echt op het randje zitten. bah. Maar nu gelukkig weekend. Even afstand.

Sinds kort fb contact met een oude scharrel van me, van zo'n 20 jaar geleden. Dat is tot nu reuze gezellig.
Mijn knul heeft vandaag weer gewonnen met 1-8. En 2x gescoord ook nog. Zijn dag kon dus niet meer stuk. Zo zie je maar wat een goede sfeer in een team doet. Het is zo'n leuke groep samen. En dat is toch de basis. Ze gaan stuk voor stuk beter voetballen en gunnen elkaar wat. Erg leuk zo.

Jammer dat het bij jouw knul niet zo lekker ging dan.



Ik had een oproepje geplaatst in een snuffelhoek hier in de omgeving, op Facebook dat ik op zoek was naar een meisjes jas. Voor een pupil van me en daar kreeg ik heel veel reacties op van mensen, of ik ook nog andere kleding kon gebruiken. En zo is de bal gaan rollen.

Zo ook in contact gekomen met THE gift foundation. Dus beetje netwerk opbouwen om zo veel mogelijk mensen te helpen. Vandaag met de voorzitter van de voetbal gesproken en ik mag de flyer ophangen in de kantine als ik die klaar heb. Wil dit ook gaan vragen bij andere sportverenigingen, de bieb, zwembad, Bso, scholen, etc
Ik zag je bericht op fb, geweldig! Wat een superinitiatief.

Het gaat echt erg goed he, met dit team? En met je knul, hartstikke goed bezig. Nog even genieten van de laatste uurtjes van dit weekend. Morgen waarschijnlijk weer een erg lange dag, tot 17.00 uur. Pff, afgelopen donderdag ook al. Ik heb ondertussen 20 overuren staan en geen kans ze op te nemen. Nou ja, gewoon maar doorgaan he..
Ja Scarlet, het gaat echt goed met dit team. En het allerbelangrijkste, ze hebben er zo veel plezier in met elkaar, dat vind ik zo fijn om te zien. Dat mijn knul weer met plezier naar zijn sport gaat, na al dat negatieve gedoe vorig seizoen. Maar het seizoen is nog maar net begonnen, maar de start is in ieder geval goed.



Ajax ook 3 mazzelpunten meegenomen uit Rotterdam. Maar je weet wat ze zeggen, om kampioen te worden moet je ook slechte wedstrijden winnen.



Kijk jij naar die nieuwe serie nieuwe buren? Ik zit nu te kijken. Heb het boek gelezen, dat vond ok erg spannend. Ik hoop dat de serie ook zo spannend wordt.



Kun je je overuren niet opsparen voor rond de feestdagen ofzo?
Hmm, wordt lastig denk ik, om rond de feestdagen vrij te nemen. Ik was afgelopen jaar ook al aan de beurt en nu zijn er weer anderen die de 1e keus hebben. Aan de andere kant is het eigenlijk belachelijk dat wij nu amper vrij nemen, onderbezetting, management weet ervan en doet er gewoon niets aan, zolang wij ons zo uit blijven sloven wrijven zij zich in de handjes..de pest is alleen dat het hoe dan ook op ons neer blijft komen. Pfff, stom gedoe. Nieuwe buren heb ik nog niet gezien, ik heb boek idd ook wel gelezen. Net wel weer Under the dome gekeken, wat is en blijft dat toch superspannend. Nu wel bijna afgelopen, denk ik, want 6 oktober begint een nieuwe serie op de maandag om die tijd. Jammer, ik heb er nog lang geen genoeg van!

Mijn knul heeft vandaag rekenen afgesloten, als enige van zijn klas. toppertje! Hij was al vooruit aan het werken omdat hij een voorsprong had en heeft nu de laatste afsluitende toets gehaald. Nu hoeft hij alleen nog eindexamen te doen aan het eind van de studie en tot die tijd hoeft hij ook niet meer naar de les. Dat vindt hij helemaal niet erg, hahaha.
Wouw, dat heeft je knul goed geregeld zeg.

Ik hoop alleen voor hem dat hij op zijn examen niet alles kwijt is. Maar dat zal wel niet, pffff dat zou wat zijn zeg.

Ik had gisteren mijn functionerings gesprek, daar de wens uitgesproken dat ik in de toekomst ( januari) graag weer terug wil in de nieuwe teams die gevormd gaan worden. Ik zie het echt niet zitten om als generalist in zo'n Dorpsteam te gaan zitten. Wil toch echt mijn specialisme als jeugdhulpverlener behouden.



Eigenlijk zouden jullie allemaal om en om vrij moeten nemen, om de overuren weg te werken. Dan wordt het probleem van zelf duidelijk toch? Het is toch van de zotte dat je overuren maakt die je vervolgens niet vrij kan nemen.



C is net met 2 collega's richting België, aan de grens met Frankrijk vertrokken. Ze moeten daar morgen een training geven. Morgen is hij pas om 20:00 uur weer thuis.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven