Laag libido partner, hoe ga ik daarmee om?

17-03-2013 19:15 2437 berichten
Hallo allemaal,



Hier is iedereen welkom om te praten over het (langdurig) lage of afwezige libido van je partner.

Dit probleem kan een groot issue zijn binnen de relatie.

Waar loop je tegenaan? Hoe ga je ermee om? Wil je ervaringen delen, van je af huilen of even lekker "zeuren"?

Schrijf het hier van je af!



Dit topic is een vervolg op Depressief door laag libido vriend



Dat topic heeft inmiddels de 3000 postings bereikt.

Er valt blijkbaar zoveel over te schrijven dat dit deel niet specifiek over één persoon gaat, maar over iedereen die hier tegenaan loopt.



Voor iedereen die het eerste topic nog niet heeft gelezen:

Ik heb zelf niet meer met het probleem te maken, maar schrijf hier wel mee om mijn ervaringen te delen. Er is behoefte aan een deel twee, dus bij deze heb ik deze geopend.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook al eens m'n verhaal gedaan op dit topic. Ook ik vind de herkenning erg prettig. Niet te geloven dat we met zovelen zijn!!

Echt onbegrijpelijk!!

Ik lees wel mee, maar ben niet altijd in de gelegenheid om te reageren. Ik haal zoveel herkenning uit al jullie verhalen.

Ik wou dat ik zo dapper was om een andere weg in te slaan, zoals sommigen van jullie al gedaan hebben. Voorlopig lees ik maar mee met jullie. Ooit zal er voor mij misschien ook een andere tijd komen.
Alle reacties Link kopieren
Zo, ben er weer. Ik zou mijn verhaal nog doen. Mijn man en ik zijn nu 16 jaar samen en hebben 2 kinderen in de basisschoolleeftijd en een baby. Al sinds het begin van onze relatie stelt onze seksuele relatie weinig voor. Ik heb ook nooit echt de verwachting gehad dat dit zou verbeteren. Wat dat betreft heb ik een bewuste keuze gemaakt om een onbevredigend seksleven tegemoet te zien door met mijn man te trouwen. Ik vind seks namelijk wel heel lekker en zeker een toegevoegde waarde hebben, maar niet het belangrijkste in een relatie. Tenminste, als de rest wel heel goed is. Blijft natuurlijk wel het feit dat ik het erg jammer, soms pijnlijk en verdrietig vind dat wij onze liefde niet seksueel kunnen delen. Ik weet eigenlijk niet precies waarom onze situatie zo is zoals hij is. Ik vermoed dat wij seksueel gewoon niet matchen. Dit is altijd al geweest. Met mijn eerste liefde had ik een geweldig seksleven. We waren lekker actief, ik kon 100% mezelf zijn, volledig genieten en geil zijn. En andersom ook. En dan te bedenken dat we nog niet eens rare dingen deden. Maar geil was het wel. En die relatie heb ik dus beeindigd, omdat ik mijn man leerde kennen. In mijn ogen een lekker stuk, dus ik zag het al helemaal zitten! Ik was dan ook wel verbaasd dat hij nog maagd was toen. De passie was er zeker wel, maar zodra we aan het seksen gingen, merkte ik dat hij er nog niks van kon. Maar hij had wel zgn "ervaring" uit pornofilms...

Op de een of andere manier was hij helemaal niet verkennend bezig met seks, dus opbouwend, strelend, mijn lichaam ontdekken, elkaars reacties peilen en van daaruit een seksuele relatie opbouwen. Hij was achteraf heel doelgericht bezig met "zo moet je seksen". Op dat moment heb ik denk ik de fout gemaakt om niet 100% mezelf te zijn door niet te zeggen wat ik lekker vond, wat hij anders kon doen enz. Ik was te bang om hem te verliezen. Maar ja... op een gegeven moment kom je in zo`n cyclus waar je niet meer uitkomt en blijft de seks middelmatig. Daar kwam bij dat mijn man aangaf dat hij beffen heel vies vond, dat hij vingeren eigenlijk ook vies vond en dat hij het geurtje vies vond. Daar heb ik destijds heel veel pijn van gehad! Mijn ex was namelijk precies het tegenovergestelde; hij vond alles lekker om met mij te doen en prees me de hemel in. Hoewel ik dus best vol zelfvertrouwen was in die eerste relatie, kelderde dat heel erg in de relatie met mijn man. Met als gevolg dat ik al helemaal niet meer wilde bespreken hoe ik graag wilde seksen, helemaal geen fantasieën kon delen, me ging schamen voor mijn geilheid. Natuurlijk hebben we er in de loop der jaren wel over gepraat, want ik heb echt wel dips gehad natuurlijk. Ook hebben we na de geboorte van de eerste ongeveer een jaar een seksuoloog bezocht, zonder resultaat. Ik kan mezelf niet zijn op seksueel gebied bij mijn man. En als we het doen, is het alleen maar even om weer even het gevoel te hebben dat het er toch is. Maar dat is vaak zonder lang voorspel, want mijn man kan daar echt niks mee. En dat terwijl we een heel goed huwelijk hebben, dat toch wel. Raar he? We zijn zielsgelukkig met elkaar, knuffelen wel veel, hebben een mooi gezin. Het niet hebben van seks vind ik vreselijk jammer, af en toe deprimerend en al met al geen goed teken. We zijn dan op andere gebieden wel heel goed op elkaar afgestemd, op seks duidelijk niet. Toch voor mij geen reden om deze relatie op te zeggen als er zoveel is dat goed is.

Toch wel grappig om te lezen, ook bij anderen, dat je seksuele relatie per partner zo kan verschillen! Dat ondersteunt mijn gedachte dat je ook wel gewoon moet machten met iemand. Pff, heel verhaal. Volgende keer misschien weer meer.
quote:julius schreef op 16 april 2013 @ 10:03:

[...]





Is je man een adhd tiepje dat ieder moment van de dag druk bezig is met van alles en nog wat, of besteed ie zn tijd liever aan gamen, internetten, bankhangen en gapen?





@Julius, als hij bezig is met iets bijvoorbeeld z'n opleiding, een klusje in huis of muziek downloaden dan is hij daar zo op gefocust dat hij alles om zich heen vergeet. De ene keer is dat een 'nuttige' activiteit, maar dat kan ook filmpje kijken en chips eten zijn. Ik ben meer van het echte lichamelijke zoals sporten, uitgebreid koken en je raadt het al 'lichamelijke intimiteiten'.



Mannelijke dominantie is niet zo erg aanwezig bij hem. Dat vind ik aan de ene kant leuk aan hem. Hij is zachtaardig en ook een beetje preuts. Ik wil dat hij af en toe laat zien dat hij naar me verlangt en daarvoor 'z'n speeltjes laat staan'. Hij zegt dat hij wel verlangt naar seks met mij, maar minder vaak dan

Ik en dat ik hem altijd voor ben. Ik vind dat ook een beetje gemakzuchtig. Ik heb m'n punt al meer dan duidelijk gemaakt bij hem, maar hij doet er vooralsnog niets mee.
Alle reacties Link kopieren
quote:groterodesmurf schreef op 16 april 2013 @ 15:35:

Maar daar kwam ik niet voor. Ondertussen ben ik er achter gekomen dat mijn man mogelijk toch vreemd gaat. Of in ieder geval druk bezig is met de voorbereiding hiertoe.....Ik weet het niet zeker, ga hem vanavond met mijn vermoedens confronteren.



Ik begrijp er geen f*ck van. Mijn toont zich zo blij en gelukkig met de thuissituatie en nu lijkt het er op dat hij bezig is dit allemaal op het spel te zetten. Ik weet het (nog) niet zeker, maar ik weet wel dat mijn intuitie wel te vertrouwen is!



Update volgt zo snel mogelijk.



Tjee meid, dit is wel echt heel klote.

Sta je al een hele lange tijd seksueel aan de zij lijn en hij gaat mogelijk vreemd.



Sterkte.



Vind het wat hoor.

Ik lees weer van alles.

Mannen die hun tijd liever aan iets anders besteden, mannen die vloekend roepen dat 1x pw toch wel genoeg is.

Mannen die het lichaam van hun vrouw afkraken waardoor die vrouwen onzeker worden (gemaakt) door die verder zo lieve man hmmm)

Praten willen die mannen niet meer, therapie ook niet , neuken al helemaal niet.

Moe/druk/ziek/zwak/misselijk.



Maar oh wat zijn we verder gelukkig met elkaar.



Naast dat deze mannen hun vrouwen geen seks passie en intimiteit geven , zadelen ze haar ook op met een vat vol twijfels/schuldgevoelens/onzekerheden..



Hoe respectloos is dat?



Gelukkig is seks/passie en intimiteit niet het belangrijkste he?
Alle reacties Link kopieren
[quote]Lilith75 schreef op 17 april 2013 @ 07:12:

[...]



Maar oh wat zijn we verder gelukkig met elkaar. Tja, toch is het zo.



Naast dat deze mannen hun vrouwen geen seks passie en intimiteit geven , zadelen ze haar ook op met een vat vol twijfels/schuldgevoelens/onzekerheden. In mijn geval is dat alleen in het begin geweest hoor. Ik weet nu dat het aan hem ligt en niet aan mij.



Gelukkig is seks/passie en intimiteit niet het belangrijkste he? Klopt, ik ken geen enkele relatie die 100% is. Je hebt nu eenmaal geen recht op seks. Hiermee zeg ik niet dat ik het zo leuk vind! Maar het is wel een feit.



Zoals ik al zei hebben we wel moeite gedaan om het te verbeteren en wie weet wat de toekomst brengt. Geen haar op mijn hoofd die er nu aan denkt om bij hem weg te gaan. Hij doet, buiten seks dan, zo`n beetje alles voor mij. Gunt me heel veel, zorgt op een liefdevolle manier voor me zoals broer-zus echt niet doen. En liggen iedere avond verstrengeld in ons bed. Is dat geen intimiteit dan?
Alle reacties Link kopieren
Mensen veel succes verder ik ben klaar met het onderwerp.



Been there done that....



Pedroso Ik hoop voor je dat je binnenkort kan gaan genieten als alles een beetje in een rustiger vaarwater terecht is gekomen....

De zon geeft energie

Ik zie scharrel dit weekend weer en ook dat gaat helemaal goed komen.



Heel erg veel sterkte en wijsheid voor de rest....
Alle reacties Link kopieren
Thanks, jij ook veel geluk!
Alle reacties Link kopieren
quote:Lilith75 schreef op 17 april 2013 @ 20:17:

Mensen veel succes verder ik ben klaar met het onderwerp.



Heerlijk als je dat kunt zeggen!



Heel erg veel sterkte en wijsheid voor de rest....En jij veel geluk!
Alle reacties Link kopieren
Dank je Lilith.



Het is soms ontzettend moeilijk het te aanvaarden maar dat zal wel komen.



Veel succes jij!
Don't cry because it's over, smile because it happened.
quote:vieroog schreef op 16 april 2013 @ 12:19:

Ik lees met belangstelling alle reacties en goede tips om het libido van je man weer op te krikken.

Behalve praten en begrip hebben voor elkaar kun je ook eens kijken wat er voor middeltjes in de handel zijn om het libido weer omhoog te krijgen. Libidopower, Erectakraft of Libido Extreme verschijnen gelijk bovenaan in Google als je zoekt op libido verhogen.

Je hebt toch ook middeltjes als spaansevlieg en nog wat meer.

Het probleem van een laag libido is niet uniek hoor. Iedereen loopt hier wel eens tegen aan.





Probeer gewoon eens wat. Er is echt wel meer onder de zon dan alleen een goed gesprek. Mannen gaan toch ook met zijn allen naar de hoeren als ze een avondje zijn wezen stappen. Dat zal wel door de drank komen. Dus drank is ook libido verhogend tot een zekere mate natuurlijk. Als hij te dronken is wil hij misschien wel maar lukt het weer niet. Haha.Dat van die hoeren vind ik niet echt passen bij dit topic. Dat zijn buitenstaanders en 'they are in it just for the money'. Als een man eerst aangeschoten moet zijn voordat hij me wil, laat het dan maar. Anyway, Ginseng en Maca schijnen een positieve invloed te hebben op het libido vd man. Nog meer suggesties uit Geertruida's kruidentuin zijn van harte welkom.
Love seks can't do whitout that's for sure. Knuffels en gedichtjes kunne dit gebrek aan lekkere seks niet compenseren.
Alle reacties Link kopieren
quote:groterodesmurf schreef op 16 april 2013 @ 15:35:

Maar daar kwam ik niet voor. Ondertussen ben ik er achter gekomen dat mijn man mogelijk toch vreemd gaat. Of in ieder geval druk bezig is met de voorbereiding hiertoe.....Ik weet het niet zeker, ga hem vanavond met mijn vermoedens confronteren.



Ik begrijp er geen f*ck van. Mijn toont zich zo blij en gelukkig met de thuissituatie en nu lijkt het er op dat hij bezig is dit allemaal op het spel te zetten. Ik weet het (nog) niet zeker, maar ik weet wel dat mijn intuitie wel te vertrouwen is!



Update volgt zo snel mogelijk.GRS, hoe rottig dit idee (meer weten we nog niet) ook voor je is, toch is het ook hoopgevend. Ik vind een man die vreemd gaat beter te begrijpen en gezonder dan een man die domweg geen seksuele gevoelens heeft. Hier kan je over praten, hier kan je uit komen. Sterkte en zet 'm op!
Alle reacties Link kopieren
quote:merle78 schreef op 16 april 2013 @ 22:17:

<knip>



Mannelijke dominantie is niet zo erg aanwezig bij hem. Dat vind ik aan de ene kant leuk aan hem. Hij is zachtaardig en ook een beetje preuts. Ik wil dat hij af en toe laat zien dat hij naar me verlangt en daarvoor 'z'n speeltjes laat staan'. Hij zegt dat hij wel verlangt naar seks met mij, maar minder vaak dan

Ik en dat ik hem altijd voor ben. Ik vind dat ook een beetje gemakzuchtig. Ik heb m'n punt al meer dan duidelijk gemaakt bij hem, maar hij doet er vooralsnog niets mee.



Klinkt wel bekend dit. Mijn man is ook geen 'macho'. Dat hoeft van mij ook helemaal niet, maar iets meer mannelijkheid had wel gemogen Zou dit iets hormonaals zijn?



Wat het nemen van initiatief betreft, ik vind het ook als een smoes klinken dat jij hem altijd voor zou zijn. Maar ik geloof dat je dat ook wilde gaan uitproberen? Hou ons op de hoogte!
Alle reacties Link kopieren
quote:catootje68 schreef op 16 april 2013 @ 17:34:

Ik heb ook al eens m'n verhaal gedaan op dit topic. Ook ik vind de herkenning erg prettig. Niet te geloven dat we met zovelen zijn!!

Echt onbegrijpelijk!!

Ik lees wel mee, maar ben niet altijd in de gelegenheid om te reageren. Ik haal zoveel herkenning uit al jullie verhalen.

Ik wou dat ik zo dapper was om een andere weg in te slaan, zoals sommigen van jullie al gedaan hebben. Voorlopig lees ik maar mee met jullie. Ooit zal er voor mij misschien ook een andere tijd komen.Catootje, wacht niet te lang, want die tijd krijg je nooit meer terug! Ik verbaas me er ook steeds weer over hoe vaak dit voorkomt. Toch nog zo'n taboe: de man die niet wil. En wat maken we het onszelf moeilijk door de schaamte en het zwijgen. Toen ik erover begon te praten (met anderen dan mijn man), veranderde alles.
Alle reacties Link kopieren
Over drie keer is scheepsrecht: in mijn ervaring is de relatie die je kiest afhankelijk is van heel veel factoren (je jeugd en andere ervaringen, voorkeuren etc). Een daarvan is wat je hebt meegemaakt in de relatie(s) ervoor. Dus had je eerst een overheersende partner waarbij je je niet veilig voelde, dan kies je daarna misschien juist voor een zachter type in de hoop die veiligheid te vinden. Met het risico op een 'te veilige', te passieve partner.



Dat lijkt hopeloos, je zou dan altijd van het ene in het andere uiterste vallen, maar dat werkt voor mij toch niet zo. Terugkijkend heb ik toch heel veel geleerd en zit er een stijgende lijn in mijn partnerkeuze.



Nou ja, wat ik maar wil zeggen: er is hoop
ikbeneruit wijzigde dit bericht op 18-04-2013 12:29
Reden: leesbaarheid
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal!



Ik ben een mama van 2 kindjes, bijna 34, getrouwd en al 8 jaar samen. Helaas is het topic ook op mij/ons van toepassing...



Mijn man is onwijs lief, doet heel veel voor me, is een fantastische papa en ik wil hem nooit meer kwijt maar qua sex is het echt dramatisch,... hij heeft gewoon niet zo'n behoefte als ik wat mij weer onzeker maakt maar nu ik 20 kilo ben afgevallen en erg goed uitzie (zelfs ik vind dat hihi) ben ik minder onzeker over mezelf en zie dat het meer zijn issue is... maar wat nu??? Ik wil absoluut niet bij hem weg maar merk wel dat ik steeds meer moeite heb met het redelijk sexloze bestaan.... Ik sta steeds meer op het punt om een minnaar te zoeken.... help!
That voice in your head that says 'buy the shoes', That's the one to listen to!
Alle reacties Link kopieren
quote:aphrodite34 schreef op 18 april 2013 @ 12:28:

Hallo allemaal!



Ik ben een mama van 2 kindjes, bijna 34, getrouwd en al 8 jaar samen. Helaas is het topic ook op mij/ons van toepassing...



Mijn man is onwijs lief, doet heel veel voor me, is een fantastische papa en ik wil hem nooit meer kwijt maar qua sex is het echt dramatisch,... hij heeft gewoon niet zo'n behoefte als ik wat mij weer onzeker maakt maar nu ik 20 kilo ben afgevallen en erg goed uitzie (zelfs ik vind dat hihi) ben ik minder onzeker over mezelf en zie dat het meer zijn issue is... maar wat nu??? Ik wil absoluut niet bij hem weg maar merk wel dat ik steeds meer moeite heb met het redelijk sexloze bestaan.... Ik sta steeds meer op het punt om een minnaar te zoeken.... help!



Hoi Aphrodite (mooie toepasselijke nick ), welkom. Ik herken wat je vertelt, toen ik weer begon met sporten en mijn lichaam er beter uit ging zien, reageerde mijn man daar ook niet op. Hoe frustrerend was dat!



En pas op: de onzekerheid kan dan later terugkomen. Een seksloos bestaan is gewoon niet voor iedereen haalbaar.



Kunnen jullie hier over praten, is het onderwerp bespreekbaar? Er samen uitkomen is beter dan stiekem (volgens mij hoor) en scheiden kan altijd nog.
Alle reacties Link kopieren
Hier wil ik toch nog graag even op reageren.quote:vivace schreef op 15 april 2013 @ 22:14:

<knip>

En ja dan denk ik dus ook vaak dat ik rupsje nooitgenoeg ben; kennelijk vind ik overal wel een probleem...terwijl ik juist zo zoek naar verbondenheid .



De oorzaak bij jezelf zoeken, bekend patroon, maar hoe realistisch is het en wat lost het op? Je voelt je er niks beter door, integendeel!



Mijn man zegt hetzelfde als de jouwe Ikbeneruit. Hij voelt de behoefte maar zelden, en bovendien lijkt het alsof die behoefte bij hem los staat van de relatie met mij. Hij beleeft intimiteit meer zelf, zeg maar. Moeilijk uit te leggen, maar ik denk dat ik hem na 12 jaar wel zo ongeveer snap, hoewel ik het niet echt begrijp.



Dat begrijp ik ook niet. Mijn man heeft de behoefte gewoon niet, en ook dat begrijp ik niet. Maar of wij het nu wel of niet begrijpen, dat verandert er niks aan.



Dat tegengif dat jij noemt: dat heb ik ook. Ik wil en kan me verliezen in seks, knuffels, zoenen.

Bevestigt voor mij iets wezenlijks dat ik wil delen. En dat werkt bij hem zo dus niet.

Voor hem is gewoon de dagelijkse dingen delen minstens zo intiem, terwijl ik dan weleens roep dattie net zo goed met de eerste de beste willekeurige voorbijgangster kan gaan leven.



Dat heb ik zo nooit geroepen, maar ik heb wel eens gezegd dat mijn man in een studentenhuis misschien net zo goed of beter gelukkig kan zijn. Komt op hetzelfde neer: het is geen huwelijk.



En dan realiseer ik me dat ik dus ook bevestiging zoek, voor dat ik speciaal ben.

Daar zit een koe van een waarheid hoor, die bevestiging daarin zoeken. Daar is iets mee.



Ja, dat is denk ik zo, dat je speciaal wil zijn voor je partner. En dat seks daar een uitdrukkingsvorm van is. Dat is een van de dingen die je elkaar geeft in een relatie. Maar is dat fout denk je?



Dat van dat verliezen dat ik wil, maakt ook dat ik een minnaar niet 123 van straat kan/wil plukken. Ik had er ooit 1, die vond ik ook echt heel speciaal, dat werkte. Maar zo iemand tref ik tot nu toe maar zelden.



Nee, van de straat plukken, nee, nee, nee! Jammer dat je hem kwijt bent en geen andere hebt kunnen vinden. Maar wat niet is...
Alle reacties Link kopieren
quote:ikbeneruit schreef op 18 april 2013 @ 12:33:

[...]





Hoi Aphrodite (mooie toepasselijke nick ), welkom. Ik herken wat je vertelt, toen ik weer begon met sporten en mijn lichaam er beter uit ging zien, reageerde mijn man daar ook niet op. Hoe frustrerend was dat!



En pas op: de onzekerheid kan dan later terugkomen. Een seksloos bestaan is gewoon niet voor iedereen haalbaar.



Kunnen jullie hier over praten, is het onderwerp bespreekbaar? Er samen uitkomen is beter dan stiekem (volgens mij hoor) en scheiden kan altijd nog.





Thanx voor het welkom! De nick is inderdaad bewust zo gekozen



Ja balen is dat he... ik kan zo in een kort rokje waar mijn billen eronder vandaan komen rondparaderen en het lijkt wel alsof het hem niks doet..



Ik kan inderdaad niet sexloos door het leven gaan, daarvoor is het me te belangrijk. Maar scheiden wil ik absoluut niet!! We hebben denk ik 1x per 2 maanden sex en meestal op mijn initiatief en als het dan gebeurt is hij met 2 minuten klaar... Hij zorgt dan echt wel voor mij hoor, door mij op een andere manier te bevredigen maar dit maakt dan toch dat ik teleurgesteld ben. Ik heb al vaker gezegd dat hij maar eens aan zelfbevrediging moet gaan doen (want ook daar heeft hij geen behoefte aan) zodat hij het wat langer vol kan houden... een cockring hebben we geprobeerd maar ook dan komt hij al met een paar minuten.



We hebben er al vaker over gesproken en hij geeft dan gewoon aan dat hij er niet zo'n behoefte aan heeft, dat hij moe is na een dag werken/sporten/voor de kindjes zorgen. Maar dat ben ik ook. Met kleine kinderen in huis is het gewoon druk en ben je veel moe, maar er moet ook ruimte voor intimiteit en sexualiteit zijn, anders hou je het toch allemaal niet vol.... ik niet althans. We hebben afgelopen dinsdag nog een gesprekje erover gehad maar ik heb niet de indruk dat het tot hem doordringt hoe erg ik het vind.. Ik wil gewoon wat vaker dat een vent me alle hoeken van de kamer laat zien hahahahaha



Nou dank voor het lezen... fijn om hier mijn verhaal kwijt te kunnen.



Liefs!
That voice in your head that says 'buy the shoes', That's the one to listen to!
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Ik lees al een hele tijd mee.

Ik heb zelf jaren lang in een zelfde situatie gezeten.

Veel van jullie verhalen zijn herkenbaar.



Ik ben na veel verdriet weggegaan , ik kon het gemis niet meer naar mezelf toe verantwoorden.

Hij is lief en zorgzaam doet veel houdt van me , maar de seks de intimiteit ik miste het teveel.



Ik wilde helemaal niet scheiden, heel lang heb ik mezelf weggecijfert.

Seks is niet het belangrijkste er is nog zoveel meer , maar niet voldoende althans voor mij.



Het smachten om begeerd te worden, alle hoeken van de kamer te willen zien.

Mijn ex had vrijwel geen behoefte , stond ik dan weer , mezelf mooi gemaakt ,sexy setje hij keek niet eens.

Veel tranen van vernedering gemis en verdriet gelaten.

Hoe kon dit?

Ben een slanke sportieve vrouw aan aandacht nooit gebrek alleen mijn eigen man zag het niet, deed er niks mee.



Heb jaren geprobeert "om te gaan met zijn lage libido" ik kon het niet meer.



Hier heb ik eerlijk gezegd ook nooit het antwoord gevonden.



Ben inmiddels gelukkig met een lieve zorgzame betrouwbare man die me wél alle hoeken laat zien, me wel begeerd.



Hoe zien jullie de toekomst met je huidige partner?

Denken jullie dat het misschien anders wordt?

Of is dat denken vooral op "hopen"gebaseerd?



Ik lees hier veel tegenstijdigheden, houden van versus gemis en verdriet , het missen van fijne ongecomliceerde seks versus dat ga ik met mijn partner niet krijgen.

Niet willen scheiden versus een minnaar overwegen.



Het is een hele lastige situatie waarin vooral onbevrediging zowel letterlijk als figuurlijk de boventoon voeren.



Sorry voor mijn lange post en het inbreken in jullie topic.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb nog maar een week de knoop doorgehakt na een relatie van 15 jaar en een kind. Ik kan in ieder geval ook niet meer zonder.



De beslissing viel me enorm maar het moest.

"Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij", dat hoorde ik veel.



Ik vraag me alleen af hoe ik me ga voelen als ze met een nieuwe partner wel die moeite gaan nemen om intiem te zijn. Nu ja, ik zit sowieso nog met honderd vragen. En ben nu vooral bezig op andere dingen te focussen.
Don't cry because it's over, smile because it happened.
Alle reacties Link kopieren
quote:pedroso schreef op 19 april 2013 @ 11:18:

Ik heb nog maar een week de knoop doorgehakt na een relatie van 15 jaar en een kind. Ik kan in ieder geval ook niet meer zonder.



De beslissing viel me enorm maar het moest.

"Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij", dat hoorde ik veel.



Herkenbaar , mijn ex was erg gelaten toen ik de beslissing eenmaal had genomen , net zo passief al hij in feite altijd was.





Ik vraag me alleen af hoe ik me ga voelen als ze met een nieuwe partner wel die moeite gaan nemen om intiem te zijn. Nu ja, ik zit sowieso nog met honderd vragen. En ben nu vooral bezig op andere dingen te focussen.



Ook daar heb ik veel aan gedacht , en heel soms nog weleens.

Maar wat doet het er toe je te kwellen met dit soort gedachten?

Mijn ex had voor mij ook geen (geweldig) seksleven dus ik verwacht nu ook niet dat hij in de lampen hangt.



Sterkte het is een verwarrende tijd zo vlak na een breuk.
Alle reacties Link kopieren
Dag dames,

Wat ontzettend herkenbaar! Ik hoop dat jullie er uitkomen Ik weet wat voor kwelling het is.wanneer je partner een laag libido heeft. Ik lees van velen dat ze eerst zichzelf de schuld gaven. Niet doen hoor Jullie zijn stuk voor stuk schitterend Maar het is wel makkelijk.. Ik heb het ook gedaan. En nu ben ik het zo zat. Mijn zelfvertrouwen is er behoorlijk kapot van.



Ik lees ook al een tijd zo nu en dan mee op het forum.

Mijn vriend is een lieverd maar erg passief. Wel de héle dag focussen op z'n hobby's en studie tot in de late uurtjes maar weinig tijd voor mij. Ook nooit een verassing uit zichzelf. Ik moet er altijd om vragen of zelf mee komen. Het wordt zo frustrerend. Zomaar een kus zit er niet eens meer in. Zelfs als hij me toevallig op straat tegenkomt (we wonen nog niet samen) vergeet hij me te zoenen. Alsof ie me al tijden zat is. En dat denk ik ook, want heeft een paar maanden geleden wel met een ander meisje gezoend. Maar we willen niet uit elkaar. Ik ben zo boos hoe het nu gaat! Al sinds het begin vreeën we nauwelijks samen. Als ik aangaf wat ik graag wilde of lekker vond vond hij dat vervelend, want hij kreeg er het gevoel van dat hij dan niets goed kon doen. En als ik aan hem vroeg wat hij lekker vond kreeg ik geen antwoord. Ik wil me losmaken van hem maar het lukt niet. We doen elkaar alleen maar pijn. En ik heb zoooo'n zin in een keer fijne seks. In een keer weer heerlijk geil zijn. Dit wordt niet meer beter :(



Sorry voor de grote post.. Het zit me geloof ik echt heel hoog!
Alle reacties Link kopieren
quote:pedroso schreef op 19 april 2013 @ 11:18:

Ik heb nog maar een week de knoop doorgehakt na een relatie van 15 jaar en een kind. Ik kan in ieder geval ook niet meer zonder.



De beslissing viel me enorm maar het moest.

"Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij", dat hoorde ik veel.



Ik vraag me alleen af hoe ik me ga voelen als ze met een nieuwe partner wel die moeite gaan nemen om intiem te zijn. Nu ja, ik zit sowieso nog met honderd vragen. En ben nu vooral bezig op andere dingen te focussen.Knap van je Pedroso. Heel veel sterkte met alle vragen
Alle reacties Link kopieren
Hoi kleinevos, als ik dit zo lees is jouw situatie enerzijds hetzelfde, partner met laag libido, passief en ik herken veel van wat je over hem schrijft, maar aan de andere kant lijkt het erop dat bij jou de relatie een aflopende zaak is. Niet een huwelijk dat al tien jaar of meer hetzelfde is, en zo te horen hebben jullie ook geen kinderen (count your blessings! ). Maar zeg het vooral als ik het mis heb!quote:kleinevos schreef op 19 april 2013 @ 13:06:

Dag dames,

Wat ontzettend herkenbaar! Ik hoop dat jullie er uitkomen Ik weet wat voor kwelling het is.wanneer je partner een laag libido heeft. Ik lees van velen dat ze eerst zichzelf de schuld gaven. Niet doen hoor Jullie zijn stuk voor stuk schitterend Maar het is wel makkelijk.. Ik heb het ook gedaan. En nu ben ik het zo zat. Mijn zelfvertrouwen is er behoorlijk kapot van.



Precies, daar blijft niets van over. Niet goed!!



Ik lees ook al een tijd zo nu en dan mee op het forum.

Mijn vriend is een lieverd maar erg passief. Wel de héle dag focussen op z'n hobby's en studie tot in de late uurtjes maar weinig tijd voor mij. Ook nooit een verassing uit zichzelf. Ik moet er altijd om vragen of zelf mee komen. Het wordt zo frustrerend.



Bekend! Allerlei hobby's, boeiende boeken lezen, maar er komt niets uit voor de relatie/het gezin. Ik neem alle initiatieven en ben dus ook verantwoordelijk als het mis gaat of tegenvalt.



Zomaar een kus zit er niet eens meer in. Zelfs als hij me toevallig op straat tegenkomt (we wonen nog niet samen)



Dan ben je nog mooi op tijd! In elk geval niet gaan samen wonen voordat het beter gaat!!



vergeet hij me te zoenen. Alsof ie me al tijden zat is. En dat denk ik ook, want heeft een paar maanden geleden wel met een ander meisje gezoend. Maar we willen niet uit elkaar.



Lieve meid, denk er nog eens over. Word je hier gelukkig van? Maakt deze relatie je leven mooier en rijker? Heb je het zo beroerd alleen? En denk je niet dat er massa's leukere partners rondlopen? En hij dan, wordt hij er blij van of zou hij gelukkiger kunnen zijn met een ander?



Ik ben zo boos hoe het nu gaat! Al sinds het begin vreeën we nauwelijks samen. Als ik aangaf wat ik graag wilde of lekker vond vond hij dat vervelend, want hij kreeg er het gevoel van dat hij dan niets goed kon doen. En als ik aan hem vroeg wat hij lekker vond kreeg ik geen antwoord.



Dit klinkt eerlijk gezegd behoorlijk hopeloos, het zit er blijkbaar niet in bij deze man. Seks niet en praten niet.



Ik wil me losmaken van hem maar het lukt niet. We doen elkaar alleen maar pijn. En ik heb zoooo'n zin in een keer fijne seks. In een keer weer heerlijk geil zijn. Dit wordt niet meer beter :(



Je weet het...



Sorry voor de grote post.. Het zit me geloof ik echt heel hoog!



Zo klinkt het inderdaad. Misschien tijd om een knoop door te hakken... Niet makkelijk. Heb je steun in je omgeving? En wij zijn er ook nog als klankbordgroep

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven