seks en maatschappijkritiek

28-07-2014 09:36 3062 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi ladies,



Ik merk dat er van mijn generatie nog maar weinig vrouwen zijn die zich drukmaken om vrouwenongelijkheid en onderdrukking. Veel meisjes vinden het prima als ze leuke kleren in de kast hebben hangen en 's zomers een roseetje of een witbiertje kunnen drinken in het park.



Er is onthutsend weinig solidariteit met meisjes en vrouwen in India, Pakistan en Afghanistan die worden onderdrukt, verkracht en kort gehouden. Er is geen enkele woede over de loonkloof die nog steeds bestaat tussen mannen en vrouwen in Nederland (!). We vinden het allemaal normaal dat Nederland nog nooit een vrouw als premier heeft gehad en dat emancipatie al 30 jaar van de politieke agenda is.



Als je kijkt naar de misstanden die al duizenden jaren, tot op de dag van vandaag, door mannen worden gepleegd, als je kijkt naar de vrouwenhaat en de onderdrukking, is het dan niet de taak van elke zichzelf respecterende vrouw om een activistische levenshouding te cultiveren en zeker niet te heulen met de 'vijand'?



Er is een anekdote in de Griekse mythologie, waarbij vrouwen hun mannen seks onthielden en zo een einde maakten aan de oorlog. Moeten we niet ophouden seks te hebben en relaties aan te knopen met mannen totdat we eindelijk het patriarchaat op de knieeen hebben gedwongen? Moeten we niet terug naar de hoogtijdagen van het feministisch activisme, toen heteroseks werd gezien als per definitie ongelijkwaardig?



Ik ben trots om te zeggen dat ik nog nooit seks met een jongen/man heb gehad en dat ook nooit zal doen zolang vrouwen geen gelijkwaardige positie hebben in in ieder geval Nederland. Wie doet er mee?
"De relaties tussen vrouwen worden het meest gevreesd, zijn het meest problematisch en hebben de meeste potentie om de planeet te transformeren" (Adrienne Rich)
quote:Annelaure schreef op 28 juli 2014 @ 17:48:

[...]



En met vingers en tongen.Dat wordt wel erge vanilleseks dan zeg. Ik bekeer me maar niet. Of ben ik nu gebrainwashed als ik zeg dat ik een schurfhekel aan vanilleseks heb?
Op een dag ga je zo ontzettend hard om jezelf lachen. Je doet me denken aan mij. Op mijn 13de, 16de en 19de dacht ik dat ik alles wist wat er te weten was. Ik kon me gewoon niet voorstellen dat er iets was dat ik nog niet wist of snapte. Oudere mensen liepen gewoon dom te doen. Op mijn 16de lachte ik om die gedachte van toen ik 13 was. Nu was ik 16, ik wist nu zoveel meer dan toen, nu wist en snapte ik het echt. En op mijn 19de kon ik weer zo hartelijk lachen om wat ik op mijn 16de dacht te weten. Want nu, meerderjarig en al, nu wist ik het echt.



Op mijn 21ste waren mijn hersenen eindelijk zover dat ik tot het besef kwam dat ik altijd zou blijven bijleren en dat ik nooit alles zou weten en snappen. Dat kan niet, moet je ook niet willen. Zolang je denkt en twijfelt ben je goed bezig. Zodra je iets 100% zeker weet betekent dat niks anders dan dat er feiten en nuances zijn die je over het hoofd ziet.
quote:feministe1995 schreef op 28 juli 2014 @ 15:42:

Over totalitarisme: ik zou heteroseksuele relaties uiteraard nooit willen verbieden. Ik wil wel mijn vrijheid van meningsuiting gebruiken om jonge vrouwen te prikkelen om lesbische relaties eens een kans te geven. Dat kun je toch niet totalitair of eng noemen, lijkt me.Wow, lekkere rollercoaster hier zeg. Zonet nam ik je nog serieus, maar nu krijg ik opeens weer enorme visioenen van Fjorden...
Alle reacties Link kopieren
quote:feministe1995 schreef op 28 juli 2014 @ 15:37:

[...]





Huh? Ik wil vrouwen er juist bewust van maken dat ze meer moeten zijn dan alleen hun vagina. Bijvoorbeeld door eens in opstand te komen tegen die pornocultuur.Door schijnbaar het 'enige verweermiddel' in de strijd te gooien: pikstraf. Alsof er serieus niets beters te bedenken is, alsof de gemiddelde Afghaanse vrouw hier wat aan heeft. Tokenism op zijn hoogst, egostrelend martelaarschap op zijn laagst.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
quote:dymo9 schreef op 28 juli 2014 @ 17:11:

[...]



Precies. Dus TO is nog niet oud genoeg, volgens haar eigen uitspraak Als je goed/wijs genoeg bent, ben je oud genoeg.





Ik had t nog niet eerder zo gezien dubiootje, je avatar, ik vond m gewoon stoer maar ik besef nu dat het een feministische avatar is. Wat is jouw feministische standpunt?



Het is Rosie the Riveter, het symbool van vrouwen die in WWII in de VS het werk van de mannen overnamen in de fabrieken, dat later is uitgegroeid tot een feministisch icoon



Ik geloof in gelijke rechten voor vrouwen en mannen. Ik ben het wel met TO eens dat er nog een hoop winst te behalen is en dat gelijkheid nog verre van bereikt is, maar dat we ons er vaak niet van bewust zijn op welke manier vrouwen een andere positie dan mannen hebben in de maatschappij.



Veel van die gedachten en handelingen hebben we geïnternaliseerd doordat we er van jongsaf aan mee opgegroeid zijn, en mijn proces op dit moment is me daarvan bewust te worden. Best choquerend als je van jezelf beseft welke dingen je als geëmancipeerd mens altijd normaal hebt gevonden (en zelf ook hebt gedaan, of je kinderen hebt bijgebracht) waarmee je in feite seksistische of patriarchale ideeën in stand houdt.



Interessant genoeg wordt, op het moment dat je je daarover uitspreekt op bv. sociale media maar ook in persoonlijke gesprekken, ook duidelijk hoe sterk deze ideeën nog steeds leven. Het idee van "sexual entitlement" bijvoorbeeld (het vrouwelijk lichaam is er om de behoeften van mannen te bevredigen, vrouwen dienen dus beschikbaar te zijn en een man niet af te wijzen) is wijdverbreid, ook onder hoogopgeleide, beschaafde en aardige mannen en vrouwen.



Ik maak me hier flink kwaad om, dat zeg ik heel eerlijk. Als je bedenkt hoe vrouwen ettelijke manieren kunnen opnoemen hoe ze zich in het dagelijks leven beschermen tegen ongewenste seksuele handelingen of verkrachting... dat is voor vrouwen gewoon een tweede natuur, we staan er niet bij stil. Mannen zijn hier helemaal niet mee bezig, die doen gewoon hun ding, denken niet na over waar ze hoe laat lopen en of dat niet gevaarlijk is, sturen elkaar geen berichtjes dat ze veilig thuis zijn, die zitten gewoon met hun benen wijd in de metro waar vrouwen proberen zo weinig mogelijk ruimte in te nemen (ook om niet met hun dijen tegen die van hun wijdbeense buurman aan te komen), die gaan op een date zonder zich druk te maken of die date hen eventueel kan verkrachten, en ga zo maar door. Bij ons leeft die angst altijd op de achtergrond. Zo onbewust zelfs dat we denken dat het normaal is.



Ga eens een weekje als man leven en je zal denk ik pas het verschil ondervinden.
Ga in therapie!
quote:dymo9 schreef op 28 juli 2014 @ 17:25:

[...]



vind je? ik heb me prima vermaakt vandaag hoor



Dat wel. Ik denk trouwens dat dit het meest grappige topic van de eeuw gaat worden , hahaha.



Onbetaalbaar grappig gewoon. Hoe kom je er op? Hoe kom je er in hemelsnaam op.



Ik ben benieuwd of dit plan gaat slagen... hahahahahhaha!!!!



Dit gaat hem niet worden denk ik.
quote:feministe1995 schreef op 28 juli 2014 @ 16:32:

[...]





Ik heb al gezegd dat ik veel zie in scholing en bewustwording vanaf heel jonge leeftijd.



Maar eerlijk gezegd heb ik sowieso nog maar heel weinig zin om te discussieren met iemand die het over het afslachten van jongetjes heeft. Ik heb je geen enkele reden gegeven om aan te nemen dat ik dat soort maatregelen voorsta, dus interpreteer ik het als bewuste karaktermoord.



Kennelijk zijn mijn standpunten een bedreiging voor de status quo, en ontlenen veel vrouwen een soort secundaire winst aan hun pact met de onderdrukker.GEYL, DUDESPEAK.
Alle reacties Link kopieren
Helaas heb ik niet de hele discussie kunnen volgen, want ik doe ook nog wel eens andere dingen dan viva forum lezen. Hoewel ik het grotendeels met je eens ben wat betreft de rechten van vrouwen in de wereld en de vreselijke mate waarin mannen al eeuwenlang vrouwen onderdrukken, zie ik je oplossing "geen seks" alleen maar averechtse resultaten hebben.

Ik denk dat als er wat meer geneukt zou worden, mannen minder gefrustreerd zouden zijn.



Een vriend van mij zei jaren geleden al eens dat werkelijk alles uiteindelijk om seks draait. Oorlogen, macht grijpen, carrières, alles om maar meer macht te krijgen en het beste, mooiste, meest begeerlijke wijfje te kunnen paaien en naaien. Hoewel kort door de bocht, vind ik die conclusie nog steeds steekhoudend.
Dubio dat zijn dingen die mij ook bezighouden, maar ik heb de indruk dat TO zich niet in dat soort dingen verdiept. Ze rept er in ieder geval met geen woord over. Ik ben me heel bewust van mijn kwetsbare positie als vrouw, als donkere vrouw ook nog. Ik het gigantisch geluk gehad dat ik in Nederland ben geboren, ergens anders had ik nog minder betekend. Maar zoals TO het brengt, alsof alles op te lossen is met pikstraf... Alsof mannen die pikstraf zonder onze toestemming niet kunnen doorbreken... Overigens ken ik wel veel mannen die laten weten dat ze veilig thuis zijn gekomen 's nachts en die voorzichtig zijn met wat ze zeggen en doen en hoeveel ruimte ze in beslag nemen. Ook mannen zijn tegenwoordig bang voor mannen. Maar ik denk alsnog dat ze niet beseffen hoe ingebouwd die angst bij vrouwen is.



TO, dit is niet de manier.
Alle reacties Link kopieren
Alleen OP gelezen. Die laatste alinea:
quote:dubiootje schreef op 28 juli 2014 @ 18:02:

[...]



Ik maak me hier flink kwaad om, dat zeg ik heel eerlijk. Als je bedenkt hoe vrouwen ettelijke manieren kunnen opnoemen hoe ze zich in het dagelijks leven beschermen tegen ongewenste seksuele handelingen of verkrachting... dat is voor vrouwen gewoon een tweede natuur, we staan er niet bij stil. Mannen zijn hier helemaal niet mee bezig, die doen gewoon hun ding, denken niet na over waar ze hoe laat lopen en of dat niet gevaarlijk is, sturen elkaar geen berichtjes dat ze veilig thuis zijn, die zitten gewoon met hun benen wijd in de metro waar vrouwen proberen zo weinig mogelijk ruimte in te nemen (ook om niet met hun dijen tegen die van hun wijdbeense buurman aan te komen), die gaan op een date zonder zich druk te maken of die date hen eventueel kan verkrachten, en ga zo maar door. Bij ons leeft die angst altijd op de achtergrond. Zo onbewust zelfs dat we denken dat het normaal is.



En toch wordt seks door vrouwen net zo goed misbruikt.
quote:dubiootje schreef op maandag 28 juli 2014 18:02 <blockquote><div>quote:</div><div class="message-quote-div"><b><a href="dymo9 in "seks en maatschappijkritiek"" class="messagelink">dymo9 schreef op 28 juli 2014 @ 17:11</a>:</b>

[...]



Precies. Dus TO is nog niet oud genoeg, volgens haar eigen uitspraak <i>Als je goed/wijs genoeg bent, ben je oud genoeg.</i>





Ik had t nog niet eerder zo gezien dubiootje, je avatar, ik vond m gewoon stoer maar ik besef nu dat het een feministische avatar is. Wat is jouw feministische standpunt?</div></blockquote>



Het is Rosie the Riveter, het symbool van vrouwen die in WWII in de VS het werk van de mannen overnamen in de fabrieken, dat later is uitgegroeid tot een feministisch icoon



Ik geloof in gelijke rechten voor vrouwen en mannen. Ik ben het wel met TO eens dat er nog een hoop winst te behalen is en dat gelijkheid nog verre van bereikt is, maar dat we ons er vaak niet van bewust zijn op welke manier vrouwen een andere positie dan mannen hebben in de maatschappij.



Veel van die gedachten en handelingen hebben we geïnternaliseerd doordat we er van jongsaf aan mee opgegroeid zijn, en mijn proces op dit moment is me daarvan bewust te worden. Best choquerend als je van jezelf beseft welke dingen je als geëmancipeerd mens altijd normaal hebt gevonden (en zelf ook hebt gedaan, of je kinderen hebt bijgebracht) waarmee je in feite seksistische of patriarchale ideeën in stand houdt.



Interessant genoeg wordt, op het moment dat je je daarover uitspreekt op bv. sociale media maar ook in persoonlijke gesprekken, ook duidelijk hoe sterk deze ideeën nog steeds leven. Het idee van "sexual entitlement" bijvoorbeeld (het vrouwelijk lichaam is er om de behoeften van mannen te bevredigen, vrouwen dienen dus beschikbaar te zijn en een man niet af te wijzen) is wijdverbreid, ook onder hoogopgeleide, beschaafde en aardige mannen en vrouwen.



Ik maak me hier flink kwaad om, dat zeg ik heel eerlijk. Als je bedenkt hoe vrouwen ettelijke manieren kunnen opnoemen hoe ze zich in het dagelijks leven beschermen tegen ongewenste seksuele handelingen of verkrachting... dat is voor vrouwen gewoon een tweede natuur, we staan er niet bij stil. Mannen zijn hier helemaal niet mee bezig, die doen gewoon hun ding, denken niet na over waar ze hoe laat lopen en of dat niet gevaarlijk is, sturen elkaar geen berichtjes dat ze veilig thuis zijn, die zitten gewoon met hun benen wijd in de metro waar vrouwen proberen zo weinig mogelijk ruimte in te nemen (ook om niet met hun dijen tegen die van hun wijdbeense buurman aan te komen), die gaan op een date zonder zich druk te maken of die date hen eventueel kan verkrachten, en ga zo maar door. Bij ons leeft die angst altijd op de achtergrond. Zo onbewust zelfs dat we denken dat het normaal is.



Ga eens een weekje als man leven en je zal denk ik pas het verschil ondervinden. Helemaal mee eens, Duub! Wijze woorden van een vrouw die wel begrijpt hoe het leven in elkaar steekt!
Dankjewel voor je uitgebreide antwoord Dubio, en je hebt zo gelijk. Dat soort misstanden lossen we alleen niet op door de benen bij elkaar te houden, daarmee doe je mee aan de seksuele macht.



Maar zoals Annelaure zegt, daar spreekt TO totaal niet over. En ik denk dat TO de vergelijking met zwarte Amerikanen nog steeds niet begrijpt. Kwalijke zaak dat een feministe zich zo aan genderdiscriminatie bezondigd, dat doet geen goed aan het opheffen van de ongelijkheden tussen mannen en vrouwen.
Alle reacties Link kopieren
quote:dubiootje schreef op 28 juli 2014 @ 18:02:

[...]





Het is Rosie the Riveter, het symbool van vrouwen die in WWII in de VS het werk van de mannen overnamen in de fabrieken, dat later is uitgegroeid tot een feministisch icoon



Ik geloof in gelijke rechten voor vrouwen en mannen. Ik ben het wel met TO eens dat er nog een hoop winst te behalen is en dat gelijkheid nog verre van bereikt is, maar dat we ons er vaak niet van bewust zijn op welke manier vrouwen een andere positie dan mannen hebben in de maatschappij.



Veel van die gedachten en handelingen hebben we geïnternaliseerd doordat we er van jongsaf aan mee opgegroeid zijn, en mijn proces op dit moment is me daarvan bewust te worden. Best choquerend als je van jezelf beseft welke dingen je als geëmancipeerd mens altijd normaal hebt gevonden (en zelf ook hebt gedaan, of je kinderen hebt bijgebracht) waarmee je in feite seksistische of patriarchale ideeën in stand houdt.



Interessant genoeg wordt, op het moment dat je je daarover uitspreekt op bv. sociale media maar ook in persoonlijke gesprekken, ook duidelijk hoe sterk deze ideeën nog steeds leven. Het idee van "sexual entitlement" bijvoorbeeld (het vrouwelijk lichaam is er om de behoeften van mannen te bevredigen, vrouwen dienen dus beschikbaar te zijn en een man niet af te wijzen) is wijdverbreid, ook onder hoogopgeleide, beschaafde en aardige mannen en vrouwen.



Ik maak me hier flink kwaad om, dat zeg ik heel eerlijk. Als je bedenkt hoe vrouwen ettelijke manieren kunnen opnoemen hoe ze zich in het dagelijks leven beschermen tegen ongewenste seksuele handelingen of verkrachting... dat is voor vrouwen gewoon een tweede natuur, we staan er niet bij stil. Mannen zijn hier helemaal niet mee bezig, die doen gewoon hun ding, denken niet na over waar ze hoe laat lopen en of dat niet gevaarlijk is, sturen elkaar geen berichtjes dat ze veilig thuis zijn, die zitten gewoon met hun benen wijd in de metro waar vrouwen proberen zo weinig mogelijk ruimte in te nemen (ook om niet met hun dijen tegen die van hun wijdbeense buurman aan te komen), die gaan op een date zonder zich druk te maken of die date hen eventueel kan verkrachten, en ga zo maar door. Bij ons leeft die angst altijd op de achtergrond. Zo onbewust zelfs dat we denken dat het normaal is.



Ga eens een weekje als man leven en je zal denk ik pas het verschil ondervinden.Even om de andere kant te belichten, las laatst een uitgebreid artikel in een blad over mannen die bang zijn om alleen in een park of parkeergarage te lopen, mannen die expres omlopen als ze van een afstand een vrouw alleen zien lopen om haar maar een veilig gevoel te geven. Een man die op straat werd uitgescholden door een vrouw omdat hij in zijn auto zat te wachten, die stom toevallig geparkeerd stond naast een basisschool. Ik denk niet dat je dat je zomaar kan claimen dat het voor mannen allemaal rozengeur en manenschijn is.
Alle reacties Link kopieren
Ik hou niet van feministes die me willen vertellen wat ik, als vrouw, moet doen.
Alle reacties Link kopieren
quote:dymo9 schreef op 28 juli 2014 @ 18:35:

Dankjewel voor je uitgebreide antwoord Dubio, en je hebt zo gelijk. Dat soort misstanden lossen we alleen niet op door de benen bij elkaar te houden, daarmee doe je mee aan de seksuele macht.



Maar zoals Annelaure zegt, daar spreekt TO totaal niet over. En ik denk dat TO de vergelijking met zwarte Amerikanen nog steeds niet begrijpt. Kwalijke zaak dat een feministe zich zo aan genderdiscriminatie bezondigd, dat doet geen goed aan het opheffen van de ongelijkheden tussen mannen en vrouwen.



Als ze inderdaad uit 1995 is zoals haar nickname doet vermoeden, vind ik dat niet zo heel raar.



Interessant topic trouwens. Extreme standpunten lokken vaak leuke discussies uit.
Morrigan Crow, net zo leuk als Harry Potter.
Ik was nog op zoek naar een lekkere vent die me even alle hoeken van de kamer door mept en me daarna in mijn gezicht spuit. Mag ik dat wel als feministe?
quote:jo_anna86 schreef op 28 juli 2014 @ 18:37:

[...]





Even om de andere kant te belichten, las laatst een uitgebreid artikel in een blad over mannen die bang zijn om alleen in een park of parkeergarage te lopen, mannen die expres omlopen als ze van een afstand een vrouw alleen zien lopen om haar maar een veilig gevoel te geven. Een man die op straat werd uitgescholden door een vrouw omdat hij in zijn auto zat te wachten, die stom toevallig geparkeerd stond naast een basisschool. Ik denk niet dat je dat je zomaar kan claimen dat het voor mannen allemaal rozengeur en manenschijn is.Ook waar. Hoorde gister op het nieuws dat een man in België zowat belaagd is door een groep van 20 ouders omdat hij een groepje kinderen op ijs trakteerde. PEDO! Was het algemene oordeel, dus werd hij zowat gelyncht.
Alle reacties Link kopieren
quote:dubiootje schreef op 28 juli 2014 @ 18:02:

[...]





Het is Rosie the Riveter, het symbool van vrouwen die in WWII in de VS het werk van de mannen overnamen in de fabrieken, dat later is uitgegroeid tot een feministisch icoon



Ik geloof in gelijke rechten voor vrouwen en mannen. Ik ben het wel met TO eens dat er nog een hoop winst te behalen is en dat gelijkheid nog verre van bereikt is, maar dat we ons er vaak niet van bewust zijn op welke manier vrouwen een andere positie dan mannen hebben in de maatschappij.



Veel van die gedachten en handelingen hebben we geïnternaliseerd doordat we er van jongsaf aan mee opgegroeid zijn, en mijn proces op dit moment is me daarvan bewust te worden. Best choquerend als je van jezelf beseft welke dingen je als geëmancipeerd mens altijd normaal hebt gevonden (en zelf ook hebt gedaan, of je kinderen hebt bijgebracht) waarmee je in feite seksistische of patriarchale ideeën in stand houdt.



Interessant genoeg wordt, op het moment dat je je daarover uitspreekt op bv. sociale media maar ook in persoonlijke gesprekken, ook duidelijk hoe sterk deze ideeën nog steeds leven. Het idee van "sexual entitlement" bijvoorbeeld (het vrouwelijk lichaam is er om de behoeften van mannen te bevredigen, vrouwen dienen dus beschikbaar te zijn en een man niet af te wijzen) is wijdverbreid, ook onder hoogopgeleide, beschaafde en aardige mannen en vrouwen.



Ik maak me hier flink kwaad om, dat zeg ik heel eerlijk. Als je bedenkt hoe vrouwen ettelijke manieren kunnen opnoemen hoe ze zich in het dagelijks leven beschermen tegen ongewenste seksuele handelingen of verkrachting... dat is voor vrouwen gewoon een tweede natuur, we staan er niet bij stil. Mannen zijn hier helemaal niet mee bezig, die doen gewoon hun ding, denken niet na over waar ze hoe laat lopen en of dat niet gevaarlijk is, sturen elkaar geen berichtjes dat ze veilig thuis zijn, die zitten gewoon met hun benen wijd in de metro waar vrouwen proberen zo weinig mogelijk ruimte in te nemen (ook om niet met hun dijen tegen die van hun wijdbeense buurman aan te komen), die gaan op een date zonder zich druk te maken of die date hen eventueel kan verkrachten, en ga zo maar door. Bij ons leeft die angst altijd op de achtergrond. Zo onbewust zelfs dat we denken dat het normaal is.



Ga eens een weekje als man leven en je zal denk ik pas het verschil ondervinden.







Dit is een post die me inspireert en waarmee Dubio bereikt dat ik na ga denken en me bewuster word van bep. zaken.

Terwijl ik bij TO het gevoel krijg dat ze vrouwen juist veroordeelt, of op zijn minst een heel verwrongen en denigrerend vrouwbeeld heeft.



Waar ik mij bijv. "kwaad" om kan maken, is de constante veroordeling van mannen (en vrouwen onderling) op het uiterlijk en gedrag van vrouwen. Er wordt ons constant ingeprent en opgelegd hoe we er als vrouw uit moeten zien en hoe we ons als vrouw dienen te gedragen. TO zelf doet daar als hardste aan mee.
Die pedo-kaart is inderdaad een erge. Ik werkte ooit op een psz en de mannelijke leiders durven de kinderen niet op schoot te nemen als ze huilen of een knuffel of een kus te geven om ze te troosten. Vanwege die pedo-kaart. Terwijl de leidsters dat zonder nadenken deden en er door niemand raar op werd gereageerd als ze dat deden.
quote:feministe1995 schreef op 28 juli 2014 @ 16:17:

[...]





Dat zegt misschien meer over jouw (vrienden)kringen dan over leeftijd an sich. Als je goed/wijs genoeg bent, ben je oud genoeg.

Je weet het verschil tussen kennis en wijsheid?



Kennis: weten dat tomaten onder fruit vallen.

Wijsheid: geen tomaten in je fruitsalade doen.



Zo te lezen ben jij net aanbeland bij kennis. Die wijsheid heb je nog lang niet verworven. En dus ben je nog niet oud genoeg, daar hoef ik niet voor op de kalender te kijken.
Alle reacties Link kopieren
quote:Thordis schreef op 28 juli 2014 @ 19:01:

[...]



Ook waar. Hoorde gister op het nieuws dat een man in België zowat belaagd is door een groep van 20 ouders omdat hij een groepje kinderen op ijs trakteerde. PEDO! Was het algemene oordeel, dus werd hij zowat gelyncht.



De pedojacht (autocorrectiecode maakt er predikant van...) neemt enge vormen aan.



Lost memory of skin van Russel banks vond ik een erg goed boek (fictie) dat hierover gaat. Over een groep uit de maatschappij geschopte pedoseksuelen die enkel nog ergens onder een viaduct kunnen wonen/kamperen. Want alleen daar zijn ze ver verwijderd genoeg van alles wat met kinderen te maken heeft. En zelfs daar worden ze weggejaagd.
Morrigan Crow, net zo leuk als Harry Potter.
quote:Thordis schreef op 28 juli 2014 @ 19:00:

Ik was nog op zoek naar een lekkere vent die me even alle hoeken van de kamer door mept en me daarna in mijn gezicht spuit. Mag ik dat wel als feministe?

Ik vrees van niet.



Geloof dat ik mijn hele sexuele orientatie nog eens onder de loep moet gaan nemen als ik TO zo lees. Ben je snotverdulleme 40 geworden, al zo'n 20 jaar aan het ontdekken en nèt als je denkt dat je er uit bent komt TO voorbij fietsen. Kan m'n hele leer, rubber en metaal collectie de prullenbak in, sublijst in de shredder, collar terug naar de juwelier. Damn.
Alle reacties Link kopieren
quote:pixiemorgan schreef op 28 juli 2014 @ 18:08:

Helaas heb ik niet de hele discussie kunnen volgen, want ik doe ook nog wel eens andere dingen dan viva forum lezen. Hoewel ik het grotendeels met je eens ben wat betreft de rechten van vrouwen in de wereld en de vreselijke mate waarin mannen al eeuwenlang vrouwen onderdrukken, zie ik je oplossing "geen seks" alleen maar averechtse resultaten hebben.

Ik denk dat als er wat meer geneukt zou worden, mannen minder gefrustreerd zouden zijn.



Een vriend van mij zei jaren geleden al eens dat werkelijk alles uiteindelijk om seks draait. Oorlogen, macht grijpen, carrières, alles om maar meer macht te krijgen en het beste, mooiste, meest begeerlijke wijfje te kunnen paaien en naaien. Hoewel kort door de bocht, vind ik die conclusie nog steeds steekhoudend.Dit is een van de denkbeelden waaruit blijkt dat seksisme ook mannen schaadt. De idee dat mannen hun driften niet kunnen beheersen (en in het verlengde daarvan dat mannen die geen seks hebben gefrustreerd raken en "dus" vrouwen gaan verkrachten) is heel beledigend voor mannen.
Ga in therapie!
quote:feministe1995 schreef op 28 juli 2014 @ 09:36:

Hoi ladies,

Als je kijkt naar de misstanden die al duizenden jaren, tot op de dag van vandaag, door mannen worden gepleegd, als je kijkt naar de vrouwenhaat en de onderdrukking, is het dan niet de taak van elke zichzelf respecterende vrouw om een activistische levenshouding te cultiveren en zeker niet te heulen met de 'vijand'?



Welke misstanden? Welke vrouwenhaat? Welke onderdrukking?



Probeer je te zeggen dat je vader een onderdrukker is? En zijn vader? En zijn vader? En zijn vader weer. Om over al hun broers nog maar te zwijgen.



Jij zult lekker door het leven gaan zeg, door die andere 50% als de vijand te zien. Heel veel sterkte. Je zult het nodig hebben.

quote:Er is een anekdote in de Griekse mythologie, waarbij vrouwen hun mannen seks onthielden en zo een einde maakten aan de oorlog. Moeten we niet ophouden seks te hebben en relaties aan te knopen met mannen totdat we eindelijk het patriarchaat op de knieeen hebben gedwongen?En welk theoretisch model wilde jij de hele wereld (jou uitgezonderd dan) gaan opleggen?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven