8100 euro voor plaatsen badkamer. Normaal???

01-04-2008 19:37 36 berichten
Alle reacties Link kopieren
Wij krijgen in juli de sleutel van ons nieuwe mooie huisje. In het huis komen een nieuwe keuken en badkamer. Met de keuken gaat het prima maar de badkamer en toilet beneden niet helemaal...



De badkamer is een ruimte van 2m x 2.17m. Daarin komen een bad(je), douche, toilet en een wastafel met meubel. Niets raars, gewoon alles in de hoeken enzo. Toilet beneden, ook niets raars. Nu kost het materiaal ons 9.750 euro. Maar nu komt er voor het plaatsen nog eens 7500 euro bij!!!!



Is dit normaal??? We hebben geen idee. Het lijkt ons gewoon heel erg veel geld voor zo'n kleine badkamer. Wie weet hier wat meer van?



Dank je voor je tijd!!
Is het nu 8100 of 7500?

Maakt op zich niet uit.

Het is belachelijk veel geld.

Ik neem aan dat je een nieuwbouwhuis hebt gekocht?

Neem je ander sanitair dan het standaard?

Ik zou het huis zonder sanitair laten doen en door iemand anders de boel erin laten zetten. Helaas is dat soms duurder.

Ik ken iemand die heeft de badkamer die er standaard in zou komen na de oplevering eruit laten slopen en toen de badkamer die ze zelf wilden erin laten zetten door een ander. En toen waren ze nog goedkoper uit!

Heb je de aannemer al gevraagd of hij daar een enigzins te aanvaarden antwoord op kon geven?

Hoe dan ook, ik deed het echt niet.
Moeten de leidingen nog gelegd worden of liggen die er al? Als ze namelijk nog gelegd moeten worden, is het best een flinke klus en lijkt me 7500 niet heel overdreven. Als ze er al wel liggen en het vooral een kwestie van aansluiten is, lijkt het me wel wat veel.
Alle reacties Link kopieren
Dank jullie voor je snelle reactie. De 8100 is inclusief het aansluiten van de wasmachine op zolder. Foutje van mij :D



Het gaat om een bestaande woning en in de offerte staat dat er wat leidingwerk moet worden aangepast.
Alle reacties Link kopieren
Ehm, wat leidingwerk? Even een paar vragen aan TO;



Staat er toevallig ook iets over stelposten in je offerte?

Want als je daar mee akkoord gaat kunnen ze met het factureren nog duurder worden door zgn meerwerk wat ze van tevoren niet in konden schatten.

Is het verder een bekend bedrijf?

Heb je ze via bekenden die ervaring met ze hebben?

Of is het de badkamerleverancier die de boel komt plaatsen? Moet je een voorschot betalen? Zo ja, hoeveel procent?



Sorry, maar voordat je belazerd wordt maar even checken. Goed dat je het even op het forum zet...
anoniem_34274 wijzigde dit bericht op 01-04-2008 20:08
Reden: stof in mijn toetsenbord...
% gewijzigd
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
Alle reacties Link kopieren
Misschien off topic:



Maarruhh 2 x 2.17 met een douche, bad, toilet en meubel?

Moet je dan via de wc in het bad stappen?

Dat past toch nooit of wel?
Alle reacties Link kopieren
Ja, het is vol maar het past... hahah Bad is ook niet zo heel groot en loopt schuin af. Het is een bedrijf via een badkamer leverancier. Niet inbegrepen in de offerte zijn verborgen gebreken en stelposten. Dit is allemaal helemaal nieuw voor mij maar komen die er dan nog bij :S



Hij vraagt 30% bij de opdracht, 30% bij aanvang en 40% bij oplevering. Dit vonden we ook raar want als ie het slim doet komt hij een dag en heeft ie 60% zonder verdere verplichtingen.



Er staat ook geen datum in dat hij klaar zou moeten zijn. Tegen die tijd ben ik hoog zwanger en kunnen dus geen vertraging gebruiken. Is het erg raar dat we er een datum in willen hebben?



Dank jullie voor de hulp, het is onze eerste keer en ik wil indd niet bedonderd worden.
Alle reacties Link kopieren
kan heel normaal zijn. Wij zijn ook aan het kijken voor een badkamer ons is aangegeven dat het werk ongeveer evenveel kost als alles wat je voor de badkamer aanschaft. Nu gaan we alles zelf doen dus sparen we dat uit maar ik vindt het ook veel geld. Aan de andere kant, arbeid is duur en het risico van een hoop zaken ligt bij de plaatser. Ik zou inderdaad wel een datum afspreken als jij dat belangrijk vindt maar ik kan me voosrtellen dat de plaatser daar wel weer bepaalde voorwaerden aan wil verbinden aangaande omstandigheden, mogelijkheid tot werken en wat als er zaken buiten zijn invloed langer gaan duren?



Ons is in een orienterend gesprek wel aangegevn dat 15-20% te onderhandelen is. Let echter wel op met het vel over de oren trekken want dat werkt vaak uiteindelijk tegen je,
Alle reacties Link kopieren
Ik zou bij andere bedrijven offertes gaan aanvragen en die met elkaar gaan vergelijken.



Of tegen elkaar op laten bieden: ik heb nu iemand die vraagt er dit voor, voor hoeveel zou jij het doen.



Als ik heel eerlijk ben vind ik het vreselijk veel geld. Er van uitgaande dat hij een uurloon heeft van 60 euro zou hij er 125 uur over doen om het te plaatsen. Das meer als twee week wanneer hij voledige dagen werkt.

En zo'n kleine badkamer moet zat sneller af kunnen.



Succes!
Alle reacties Link kopieren
IK heb 5 jaar geleden een badkamer laten maken in een rommelkamer boven( douche was eerst beneden). Ruimte is ongeveer net zo groot als die van jou.

Alles moest nog gebeuren: betonnen vloer storten, waterleidingen naar boven, riolering naar beneden, plafond stuccen, alles betegelen, douchecabine, hangend toilet, wastafel, leidingen aanleggen. Ik was ongeveer 6500 euro kwijt. Dus alle materiaal, sanitair en arbeidsloon.

Het bedrag wat jij noemt vind ik echt heel veel. Gewoon rondvragen, meerdere offertes laten maken en iemand uitkiezen waar je je goed bij voelt en die niet teveel vraagt.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb geen verstand van leidingwerk verplaatsen, maar bij ons ligt het kostenplaatje iets anders. I

k heb 4 offertes opgevraagd en alle 4 kwamen ze rond dezelfde prijs uit voor een badkamer ongeveer even groot als die van jullie. Ik heb het bedrijf dat ik het beste vond overkomen gekozen. In mijn badkamer een bad, meubel en radiator en dergelijke. Geen wc, geen douche, want geen plaats. In totaal 4000 euro inclusief eventuele tegenvallers, maar dan heb je dus ook voor eventuele meevallers betaald. Ik vind die 4000 euro al fors veel geld, maar goed. Aanbetaling van 30 %.

Spreek wél een datum af waarop het af moet zijn! Hebben wij ook gedaan en ze zeiden dat het zéker eerder af zou zijn, maar nu is alles gewoon af op de afgesproken datum...

Overigens zijn wij nog geen 2000 euro kwijt aan materialen, maar goed, dat moet je zelf maar zien. Voor het geld dat jullie er nu aan zouden besteden, dus zo'n 16000 euro verwacht ik toch wel een mega-badkamer. Ik zou er nog eens over nadenken dus of je zoveel geld wil besteden aan zo'n kleine ruimte...

Succes!
Alle reacties Link kopieren
En reken er wel op dat ze zeker 2 weken bezig zijn. Vooral als dingen niet goed drogen of andere onvoorziene zaken...
Alle reacties Link kopieren
Wij hadden voor in totaal 7300 euro een geheel nieuwe badkamer



Geheel laten installeren/verbouwen etc.



Vloer met natuursteen en de wanden (tot aan plafond) getegeld

Nieuw sanitair (alles van Villeroy en Boch) zwevend toilet, nieuw badkamer meubel met wastafel en spiegel en verlichting en onderkast, smalle hoge kast

Grote 2-persoons jacuzzi met onderwaterverlichting en hoofdsteunen

Alle accessoires van Tiger

Glazen douchewand en regendouche

Verleggen leidingen, stuccen en schilderen plafond, verleggen electriciteit en aanleg stopcontact



Lang leve de Poolsche medemensch!!
Alle reacties Link kopieren
Oh ja ze waren 2 weken lang elke dag (ook zaterdag en zondag) met 2 man 14 uur per dag bezig
Datum afspreken moet je doen. Maar ik vraag me serieus af of je met deze persoon in zee moet gaan.

Als ik jou was zou ik idd wat offertes gaan aanvragen bij anderen, en niet meteeh zeggen wat je bij deze kwijt bent!! Dat doe je later pas (het genoemde opbieden)

Ik zei het tegen mijn man, die is o.a. installatiemonteur.

Hij wil graag een badkamer aanleggen voor ¤ 7500......

Maar serieus, ik krjg een beetje een akelig gevoel bij dit verhaal en dat vind ik niet leuk voor jullie. Zeker omdat je zwanger bent, niet dat je dadelijk in de rotzooi zit voor zoveel geld. Daarbij weet ik natuurlijk niet welke materialen er worden gebruikt maar ik vind bijna 10.000,- erg veel voor zo'n kleine badkamer. Jullie hebben nog niks getekend toch?
Alle reacties Link kopieren
Maar als ik het goed begrijp is het materiaal 9750 euro. En komt daar dan nog 7500 euro arbeidsloon bij.

Totaal 17.250 euro.

Dan moet je toch minstens een jaccuzi van marmer hebben!
Alle reacties Link kopieren
Ik zou ook meer offertes aanvragen.

Wij hebben een badkamer van 2.50x3.00

Hier zit in : een wastafel met ombouw en een kast ernaast,een tweepersoons bad,een apart douchegedeelte en toilet en een aparte hoek voor de wasmachine en wasdroger.En we waren goedkoper klaar dan jullie.Maar er zaten grote prijsverschillen tussen,dus meerdere offertes aanvragen loont zich echt!
Alle reacties Link kopieren
[quote]pinky_1980 schreef op 01 april 2008 @ 20:01:

Dank jullie voor je snelle reactie. De 8100 is inclusief het aansluiten van de wasmachine op zolder. Foutje van mij :D



Wat valt onder aansluiten bij hem?

Alleen de wasmachine aansluiten op bestaande leiding kan geen 600 euro kosten.Neem toch aan dat er een leiding aangelegd moet worden naar zolder?Zo nee dan is dit ook veel te duur.
Alle reacties Link kopieren
ik vind het veel geld. Wij hadden voor 3000 euro een badkamer en wc volledig ingericht en geplaatst. We hebben best dure dingen uitgezocht. Als ik jouw was zou ik even verder kijken en andere offertes opvragen ik denk dat het echt goedkoper kan
Je moet soms vallen om weer leren op te staan
Alle reacties Link kopieren
Wij doen het zelf, o.a. omdat het zo belachelijk duur is. Dus bij de badkamer alles eruit gesloopt, muur verplaatst, verlaagd plafond met verplaatste waterleidingen, electra, douchebak creeren, vloer storten, tegelen, installeren. Tis vreselijk veel werk (nu bijna klaar gelukkig), of t klein of groot is maakt weinig uit (behalve hoeveelheid spullen en tegels misschien). Klein is juist bewerkelijker, zegt men.

Ook de wc hebben we zelf gedaan, de bestaande pot vervangen door een hangtoilet en opnieuw tegelen enzo. Is echt mooi geworden!
Hallo,



Wij hebben ook net een nieuwe badkamer uitgezocht. De materiaalkosten kwamen op 9000 euro en de offerte van de aannemer kwam op 10000 euro. Voor dit laatste gaan we dus nog even verder kijken naar wat goedkopers.



Veel vrienden van ons hebben de laatste jaren ook hun badkamer laten doen en hebben vaak hun spullen via internet en aanbiedingen van bouwmarkten gekocht, dit scheelde dan wel weer in prijs met de speciaalzaak waar wij nu zijn geweest.



Ook hebben een paar vrienden hun badkamer `zwart` laten plaatsen, dit scheelt aanzienlijk veel geld maar ook aanzienlijk veel tijd. Dit gebeurde dan allemaal in de avonduren en af en toe een zaterdagochtend.



Wij willen ivm de tijd (we willen in 4 weken in ons nieuwe huis en het liefst natuurlijk met badkamer!) dus een `witte` aannemer zoeken, maar wel een die wat gunstiger geprijsd is dan de offerte die we nu hebben.



Onze badkamer is trouwens iets groter dan die van jullie, maar niet veel. Wij hebben ook douche, bad, badkamermeubel en toilet en het gaat ook om het toilet beneden.

Het infrezen van alle leidingen was wel iets wat de prijs wat opdreef. (we hebben een lage douchebak gekozen en een zwevend wastafelmeubel en in het toilet wordt de afvoer van het fonteintje ook netjes weggewerkt.)



Conclusie, het kost een boel geld! Maar bij ons is het ook wel een beetje de keuze voor het gemak en de service van de badkamerspecialist wat de prijs opdrijft!



Oja, de aannemer die de offerte heeft opgesteld rekent op 10 werkdagen voor het renoveren van badkamer plus toilet. Maar dit bedrijf heeft meerdere werknemers.



De `volgende` aannemer heeft een eenmansbedrijf en rekent op 4 werkweken.
Alle reacties Link kopieren
Mijn badkamer kostte dus maar 6500 euro. En daarvoor zijn ook alle leidingen nog aangelegd, riolering, vloer.

10.000 euro voor werkkosten alleen. Ik snap niet zo goed waarom dat zo duur moet zijn.

Ik had een eenmansbedrijf ( loodgieter) en een tegelzetter. Allebei gewoon wit. De loodgieter is ongeveer 8 dagen bezig geweest. Ik heb verschillende offertes laten maken en aannemers, bedrijven zijn ontzettend duur. Nu had ik dus gekozen voor een eenmansbedrijf.
Alle reacties Link kopieren
Pinky: Voor ons nieuwbouwhuis zouden we de standaard badkamer nemen, maar met andere vloertegels en een bad. Er moesten wat kleine aanpassingen gedaan worden zoals een leiding verleggen en een muurtje metselen. Totale kosten: 9000 euro!!

We hebben besloten de badkamer casco te laten opleveren en dan zelf met of zonder hulp van een vakman de badkamer te doen. Dan zijn we misschien wel even veel kwijt maar dan is de badkamer op zijn minst helemaal naar onze eigen wensen ingericht.
Alle reacties Link kopieren
Wij zijn ook bezig met badkamer en 2 toiletten te laten bouwen. Aan materialen zijn we 10 duizend kwijt en voor het installeren etc 8 duizend.

We hebben wel een gedeelte van de tegels voor 50% minder kunnen krijgen. Sanitair geen V&B maar wel goed spul en kranen etc. van Hans Grohe. Leidingen etc. moeten ook verlegd worden, electra, alles.
Alle reacties Link kopieren
Het klinkt als heel veel geld. Onze badkamer is ietsjes groter dan die van jullie, met hetzelfde erin, maar geen leidingen verleggen en dat kostte ons iets meer dan 5000 euro. Slopen hebben we zelf gedaan.



Enkele tips:

Google de aannemer(s) even op internet! Of kijk op bv. www.trosradar.nl Als wij dat voordat we tekenden hadden gedaan, dan hadden we niet in zee gegaan met onze aannemer.. Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen, maar je wilt niet weten wat voor gedoe we gehad hebben...



Het duurt altijd langer dan je denkt. Bij ons zijn ze meer dan 4 weken bezig geweest terwijl het in 10 werkdagen klaar had "moeten" zijn. Onze aannemer werkte nl. met onderaannemers en tja, als die ergens anders nog niet klaar zijn, dan komen ze niet bij jou, waardoor alles weer doorschuift...



Vraag idd meerdere offertes aan! Ben geen dief van je eigen portemmonnee!



Sukses!

Het is wel heeeerlijk hoor, zo'n nieuwe badkamer, nu het klaar is!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven