Een hond, heb ik alles goed overdacht!

29-07-2014 10:42 42 berichten
We hebben besloten dat we heel graag een hond willen, man twijfelde nog een tijd vanwege mogelijke logistieke problemen maar is nu ook om.

Ik heb nu vakantie, ben de komende maand thuis, echter we gaan we weg. Waar we naar toe gaan mag een hond komen. Het liefste ging ik deze week al een hond halen want nu heb ik de tijd. Of is wachten totdat we terug komen beter, alleen dan moet ik weer werken (part-time)

Ik werk nu 2 dagen 6 uur. Op de andere dagen is er iemand thuis. De hond zou dan alleen zijn (met onze nu nog kitten). Uitlaatservice zou een optie zijn, of eventueel een buurtpuber die om 12 uur een rondje wil lopen. Ik kan niet in mijn lunchtijd terugkomen omdat ik dat 's middags niet op tijd ben voor de school.

Hij heeft dus wel onze kitten, die is ook vrij nieuw, zij is gewend aan honden.

Mijn kinderen zijn 8 en 11, katten gewend maar geen hond. Ik vind een pup heel lief en schattig maar denk dat ik toch de voorkeur geef aan een wat oudere hond. Het wordt of een asielhond of een hond van een van de vele stichtingen die honden invoeren uit het buitenland. Moet ik daar nog ergens opletten? Qua type hond moet een niet al te grote zijn, man vind de labrador van de buren eigenlijk te groot. Lief, aanhankelijk en goed met kinderen.



Iemand nog goede suggesties?
Hoe realistisch is het dat er rond 12 uur een buurtpuber beschikbaar is? Moeten die pubers rond die tijd niet op school zitten?
Alle reacties Link kopieren
Een ducktolling retriever. Slagje kleiner dan een labrador maar wel heel lief en redelijk makkelijk.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben wel een pup gehaald, zodat ik hem zelf op kon voeden. Veel kinderen in huis en wilde wel weten wat ik in huis haalde.



Vergis je niet in het opvoeden, daar gaat als het goed is, de komende maanden een dagtaak aan vooraf. Als je het goed wil doen ga je zeker het eerste jaar ( ook met een oudere hond) op cursus.



Verder kan je oudste de hond later wel uitlaten tussen de middag, maar dat zou ik pas toelaten als de hond luistert naar alle commando's. Ook als je kinderen deze geven.



Veel succes met het uitzoeken van je hond!
En goed met/gewend aan katten lijkt me dus ook belangrijk. Een puppy went daar wel aan, maar bij een volwassen hond is dat wel belangrijk. Dus daar zou ik dan extra op letten.
De hond moet ook gewend zijn aan katten.

En eerst de opvang en uitlaat goed regelen voor als jij er niet bent.

En hij moet dus alleen kunnen zijn, want anders heb je kans dat hij je huis sloopt of zes uur aan één stuk jankt als jij er niet bent. Een kat in huis helpt daar niet voor.



En de nieuwe hond heeft tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe plek en familie, echt handig om hem direct mee te nemen op vakantie is het denk ik niet, maar dat je hem meteen twee dagen in de week alleen moet laten op een nieuwe plek ook niet.
Cursus wilde ik al doen. Omdat het mij leuk vind en omdat ik er zelf ook wel wat van leer.



Dat van school klopt. Ik ken echter wel mensen die zich opgegeven hebben voor uitlaatservice. Oudste kan niet uitlaten want ze zit niet in de buurt op school. Mijn jongste wel, die zou dat over een tijdje wel kunnen doen.
Alle reacties Link kopieren
Kijk eens op de website van Stichting Aai, dan bij 'baasje gezocht'.

Deze honden / hondjes zijn opgevangen door een vrijwillige instantie, er staat ook altijd een goede karakteromschrijving bij zodat je goed kunt kijken wat voor dier je in huis haalt.



Mijn ouders hebben daar een hond vandaan geadopteerd.

Lot uit de loterij, wat een fantastisch beest is dat!
Als je alles van tevoren weet, ga je liggen voordat je valt.
Ik heb op marktplaats gekeken bij diverse instanties en let danoo erop dat ze katten gewend zijn.



Nu in huis nemen was vooral de overweging omdat ik nu thuis ben. Ik kan in het najaar niet nog eens een maand vrij nemen. Ik zou wel eventueel als we terugkomen een paar dagen extra kunnen nemen maar meer eigenlijk ook niet.
Een pup heeft in de eerste maanden stabiliteit nodig. In huis nemen en direct mee op vakantie zou ik dus bij een pup niet doen. En alleen thuis laten moet ook langzaam opgebouwd worden. Een asielhond is dan idd een betere optie. Bijkomend voordeel is dat ze dan vaak ook al weten of de hond met kinderen en katten samen kan gaan en alleen thuis kan blijven). Bij een pup weet je dat soort dingen nooit, ook niet als het in het nest wel prima lijkt te gaan allemaal).
Alle reacties Link kopieren
als jullie besluiten om een wat oudere hond te nemen moeten jullie wel een beetje uitkijken daarmee. vaak hebben honden in een asiel of die uit het buitenland komen geen leuk verleden gehad. daardoor kunnen ze vals zijn naar kinderen, andere honden of katten.



Zelf heb ik ook twee honden die we hebben genomen toen ze nog net geen jaar waren, maar ze zijn gevaarlijk met kinderen en andere honden.

een pup zou het beste zijn omdat je die helemaal naar je eigen hand kan opvoeden en dan kan hij ook goed aan de kat wennen. alleen een pup heeft wel (vooral in het begin) veel aandacht nodig en je moet vaak thuis zijn i.v.m. zindelijk maken.



als jullie een hond gaan uitkiezen zou ik in ieder geval jullie kinderen meenemen zodat jullie er eentje kiezen die goed reageert op kinderen.



En aangezien de hond behoorlijk lange periodes alleen thuis is, is een pup totaal niet handig, die kun je onmogelijk goed zindelijk maken zo. niettemin hebben honden genoeg aandacht nodig, dus ook de wat oudere, maar die kunnen weer langere periodes alleen thuis zijn.



een pup heeft wat voor- en nadelen, maar dat heeft een wat oudere hond ook. ik zou er goed over nadenken voor welke keuze jullie gaan.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou met kinderen juist een pup willen, ten eerste veel leuker, en je weet wat je dan aan dat beest hebt.

Zelf wil ik ook graag een hond, het zou onze vierde hond worden, en ik vind het zo saai en rustig zonder dieren.

Maar manlief houdt het tegen, we gaan vaak weg, ineens een weekendje België of een weekje Toscane of zoiets en gaan vaak hele dagen fietsen.

Dat is allemaal waar, dus ik ben er nog niet uit.
If you say one more time that islam is NOT a believe of peace..I will kill you!
Wij hadden een logeerhond, een jaar oud. Leuk hoor, maar je hebt er een kind bij. Vergis je niet in het werk wat er bij komt kijken.
Alle reacties Link kopieren
quote:lisbeth schreef op 29 juli 2014 @ 10:53:

Ik heb op marktplaats gekeken bij diverse instanties en let danoo erop dat ze katten gewend zijn.



Nu in huis nemen was vooral de overweging omdat ik nu thuis ben. Ik kan in het najaar niet nog eens een maand vrij nemen. Ik zou wel eventueel als we terugkomen een paar dagen extra kunnen nemen maar meer eigenlijk ook niet.



Dan zou het voor mij eigenlijk al over zijn.

Als je een hond neemt, neem je minimaal twee weken vrij om het beest te laten wennen aan allerlei sociale situaties. Zeker niet mee op vakantie de eerste periode, alsof je met een newborn op vakantie gaat. Zo moet je het zien.

Alsof je kind krijgt, dus niet iets wat je er eventjes bij doet, dat werkt helaas voor hamster wel, maar een hond vergt veeeel meer werk.
Alle reacties Link kopieren
Hebben jullie jezelf al laten testen op allergische reacties?

Straks schaf je een hond aan en dan blijkt een van je kinderen allergisch te zijn en wat dan?
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben een hond via http://www.arcanoah.eu/ geadopteerd. Hij is een jaar oud, had een basisopvoeding gekregen... voor ons een lot uit de loterij wat een geweldig beest is dat. We hebben hem nu 3 maanden en het is genieten... maar inderdaad ook veel werk.



Zij hebben zowel pups als wat oudere honden en er staan goede karakteromschrijvingen bij.
Ik ben zelf opgevoed met een hond, een geweldige cocker spaniël. Ik weet dus wat een hond is en welke zorg. Dat diertje is in die 13 jaar dat hij bij ons was nooit een dag zonder ons geweest. Dat realiseer ik me dus heel goed. Losse weekendjes doen wij ook wel eens maar meestal is dat in de natuur, bij het strand. Een hond zou dan in principe heel goed mee kunnen.

Met een pup bedoel ik trouwens een hond van 3 maanden, zelf denk ik aan een hond van een jaar ongeveer. Iets meer iets minder. Maar 10 in ieder geval.
Niet 10 bedoel ik.
Alle reacties Link kopieren
Een pup kan je nu zeker niet kopen want er is geen een goede fokker die je binnen zo'n korte tijd een hond verkoopt, die je ook nog eens meteen mee op vakantie wil nemen.

Een volwassen hond uit het asiel zou wel kunnen al zou ik dat op een vakantieadres ook niet ideaal vinden. Als je naar het buitenland gaat, denk dan ook aan de verplichte rabiesenting 21 dagen voor je de grens over gaat en de chip die hij daarvoor ook moet hebben.

Maar daarnaast: een vakantieadres kan wel honden toestaan maar daarmee bedoelen ze honden-die-je-al-hebt. Een nieuwe opvanger kan in het begin best problemen geven: misschien niet zindelijk meer, misschien dingen slopen, kan misschien niet alleen blijven. Hoe hij bij de vorige eigenaar of in de opvang was zegt wel iets, maar niet alles want gedrag is altijd plaats- en persoonsgebonden. Ik zou zelf echt liever niet een hond direct mee op vakantie nemen, en ik ben hondentrainer en heb veel ervaring met honden.

Om een hond direct bij een kitten te zetten weet ik niet of dat slim is want ik heb niet veel ervaring met katten. Ik denk dat je beter kan wachten tot de kitten een volwassen kat is eigenlijk.



Je weet nog niet eens welk ras je wil en het liefst had je morgen al een hond. Waarom die haast?! Over de aanschaf van de gemiddelde auto of oven wordt al langer nagedacht verdorie. Die hond, die ga je wel het komende decennium hebben. En niet als meubelstuk, maar als huisdier en maatje!



Mijn advies (waarvan ik bang ben dat je het niet wil horen) zou zijn: ga deze vakantie geen hond mee nemen maar een stapel boeken over honden. Ga nadenken over rassen, en wat je wel en niet aanspreekt. Ga nadenken over de voor en nadelen van puppy vs. opvanger. Ga nadenken over uitlaatservices en de kosten ervan (en de meesten nemen bijvoorbeeld een jonge pup nog niet mee, want die mogen nog niet zo lang lopen).

Ga dan als je terug van vakantie bent eens kijken bij fokkers of eigenaars van het soort honden waarvan je hebt bedacht dat het je leuk lijkt. Die mensen zijn heel makkelijk te vinden via een hondenschool bij je in de buurt, of via een (ras)hondenforum. En ga daaaaaarna eens nadenken over wanneer je de hond in huis zal halen, wanneer dat goed uit zou komen.



En mocht je dan gaan voor een pup, wie weet is volgend voorjaar dan ideaal. Maar dat is toch niet erg, dat het nog even duurt? Dan heb je er goed over nagedacht, veel voorpret, en met zorg een hond uitgezocht die als het goed is de komende 10/13/15 jaar bij jou gaat horen.
Zeg maar Spijker.
Alle reacties Link kopieren
quote:topperrr schreef op 29 juli 2014 @ 10:54:



als jullie een hond gaan uitkiezen zou ik in ieder geval jullie kinderen meenemen zodat jullie er eentje kiezen die goed reageert op kinderen.



Superslecht advies. Kinderen vinden alle hondjes schattig, en dan krijg je halve drama's als je hem toch niet neemt. Of het ene kind wil puppy a en het andere kind wil puppy b.

Je kan zelf helemaal niet zien of een hond goed op kinderen reageert door je eigen kinderen mee te nemen als je er een gaat uitzoeken. Ik zou zelf als volwassene de hond uitkiezen, en kinderen mogen mee met ophalen.

Het is toch echt geen speelgoedje wat je gaan uitzoeken.
Zeg maar Spijker.
Alle reacties Link kopieren
Met kinderen zou ik een pup nemen, maar volgens mij moet je veel meer tijd hebben voor de opvoeding dan jullie hebben. 2 dagen 6 uur alleen is veel te lang voor een pup en een vakantiereis is veel te onrustig voor een pup.



Wij zouden ook graag een hond willen maar wij werken gewoon te veel buitenshuis. Daar zijn we heel realistisch in.



Ook voor een oudere herplaatser heb je veel tijd nodig. Die honden worden meestal niet ter herplaatsing aangeboden omdat het zulke lieve, goed opgevoede en probleemloze honden zijn.



Een puber een hond laten uitlaten vind ik trouwens ook 3 x niks. Een puber is nog een kind. Wat als er iets gebeurt met een andere hond? Of in het verkeer? Of als de puber de afspraak "vergeet"? Honden moeten ook lekker vrij kunnen rennen en spelen om hun energie kwijt te kunnen. Dat kan alleen in een geschikt gebied met een baas erbij naar wie de hond heel goed luistert. Dat zie ik een puber ook allemaal nog niet doen.



Denk dus heel goed na voor je een hond - pup of herplaatser - in huis neemt, anders is jullie hond straks de volgende verpeste herplaatser op Marktplaats of Dierenasiels.com.
Alle reacties Link kopieren
En een hond van een jaar oud is een hond middenin de puberteit. Daarvan gaan er niet voor niets massa's richting asiels; het is een lastig periodetje in een hondenleven. Denk niet dat je dan weet wat je aan je hond hebt. Juist dan 'vergeet' hij ineens de dingen die hij al kon, gaat rare nieuwe dingen uitproberen, wordt zeker van zichzelf en koppig en wil ineens niet meer zo luisteren als toen hij een braaf puppy was. Dat komt allemaal wel weer goed, maar soms is het even doorbijten. Net als bij mensenpubers eigenlijk.
Zeg maar Spijker.
Alle reacties Link kopieren
Een hond die gewend is aan katten is niet per definitie gewend aan jouw kat. Een puber moet je geen hond laten uitlaten, een uitlaatservice kost gemiddeld 10 Euro per keer. Dan gaan ze met meerdere honden (individueel kost bijna het dubbele). Als de hond niet is gesocialiseerd kan het weleens mis gaan. Dat weet je met een hond uit het asiel nooit helemaal zeker. Een hond die je net in huis hebt meenemen op vakantie is een slecht idee, hij moet nog aan jullie wennen en aan het nieuwe huis. Daarbij moet je er in de vakantie rekening mee houden dat een hond niet overal welkom is. Wij zijn het gewend, boeken alleen hotels waar honden welkom zijn tot in het restaurant, gaan gescheiden naar een museum (de ander wacht op een terras of in een kroeg), idem met boodschappen doen. Je moet er iets voor over hebben. Daarom hebben wij pas een hond genomen toen ik zeker wist dat ik niet meer wilde gaan werken.
verba volant, scripta manent.
Ik zal even toelichten. Ik ben verzot op honden, alles met 4 poten eigenlijk. Maar honden hebben toch een duidelijke voorkeur. Toen man en ik ongeveer 18 jaar geleden zijn gaan samen wonen was een hond niet mogelijk. Je werkt full time dan gaat het gewoon niet. We namen twee katten en daar was ik ook dol op. Onze oude kater combineren met een hond was later niet mogelijk. Dat dier zou dat absoluut niet getolereerd hebben. Een maand geleden hebben we hem helaas moeten laten inslapen. Man wilde meteen een nieuwe kat. Die is er ook gekomen. Een geweldig lief main coontje. Bij mij kriebelt het echter enorm voor een hond. Dit kittentje is gewend aan honden, ik heb nu tijd. Voor mijn gevoel is nu mijn kans. Iets wat ik dus echt al jaren wil. Het is dus zeker geen opwelling.

Ook rassen denk ik aan, maar ook een volras geen Geen garantie. Een mix die lief is is voor mij oké.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou ook voor een pup gaan, maar niet vandaag op morgen.

Heb zelf vorig jaar aan het begin van de zomervakantie onze Beaglepup gekregen. Oudste zoon had toen vakantie (15jr) en heeft alle dagen met 'zijn' hond door gebracht. Toen de pup 4 mnd was is hij mee op vakantie geweest, dit ging heel goed, maar toen was hij al goed gewend. Na de school vakantie was de hond gem. 5 uur per dag alleen, gelukkig ging dit ook goed. Dus het is wel te doen, maar denk goed na wat voor hond je wil. Dus niet vandaag1 halen, dan wordt het waarschijnlijk een broodfok pup en krijg je er alleen maar problemen mee.

Overigens ben ik niet veel later zonder werk komen te zitten en hebben we er voor mijn dochter een Boomerpup bijgenomen, deze is een stuk makkelijker op te voeden dan een Beagle, kijk dus ook bij de keuze van het ras Naar het karakter.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven