Een kattenvraag

15-08-2013 11:54 70 berichten
In de vakantie hebben we een zwerfkat geadopteerd, een kitten van ongeveer drie maanden. Hij is echt een schat, heel aanhankelijk. En ik zou zeggen dat hij verlatingsangst heeft, was hij geen kat. Hij loopt steeds achter ons en hij raakt in paniek als hij niet bij ons kan komen. Vandaar dat hij met ons naar huis meegenomen is. We hebben hem eten gegeven (hij was zwaar vermagerd).



Eigenlijk weet ik niets over katten. Nooit er een gehad. Ik zoek nu wat hij nodig heeft en hoe ik hem het beste kan verzorgen. Wat ik niet kan vinden is wat zijn gedrag betekent. Hij likt me suf. Ik dacht dat alleen honden likken. Hij slaapt heel veel en wil alleen op schoot. Hij is een zwerfkat geweest en dacht dat hij het beste naar buiten kan, maar hij durft niet verder dan de tuin. Is dit normaal bij een kat? Vooral het likken vind ik zo apart.
Alle reacties Link kopieren
quote:feeks schreef op 15 augustus 2013 @ 13:04:

[...]





De meeste dierenartsen weten erg weinig over voeding. Kittenvoer van een goed merk is wel degelijk nuttig, gezien het hoge gehalte aan eiwitten. Als ze volwassen zijn is dit juist weer schadelijk behalve tijdens dracht en vlak na bevalling.

ne heb ik toevallig een dierenarts die er wel verstand van heeft

Gewoon GOED voer kopen (dus geen supermarkt-voer) veel beter voor kitten en volwassen kat.
Alle reacties Link kopieren
Geef hem als ontworming milbemax van de dierenarts, in landen zoals spanje komt hartworm voor
Alle reacties Link kopieren
quote:lilalinda schreef op 15 augustus 2013 @ 13:11:

[...]



ne heb ik toevallig een dierenarts die er wel verstand van heeft

Gewoon GOED voer kopen (dus geen supermarkt-voer) veel beter voor kitten en volwassen kat.wat ik al zei, goed kittenvoer gezien de verhoudingen van eiwit.
quote:missmonroe schreef op 15 augustus 2013 @ 12:40:

Het feit dat hij naar jullie zo 'makkelijk in de omgang' is wil zeggen dat hij niet altijd een zwerfkat geweest is maar toch ergens in een gezin gewoont heeft.

Dat heeft te maken met socialisatie (een kat die altijd op straat geweest is heeft dat gemist, die zal dus nooit heel makkelijk met mensen om kunnen gaan)



Het kan zijn dat hij ergens eruit gegooid is, maar ook dat hij misschien nog van iemand is. Misschien even op Amivedi kijken of iemand hem kwijt is?Ja hier moest ik dus ook even aan denken. Bij mij is ooit 1 van mijn katten als 'zwerfkat' aangemerkt en, na een tip van de buren, opgehaald door de dierenambulance. Hij was ook erg mager omdat hij als kitten erg ziek geweest was en daar nog steeds niet helemaal overheen was (hij bleek ook een allergie te hebben). Dat beest zag er uit als een graatmager mormel, maar was verder gezond (was ook onder controle bij een dierenarts)...
Alle reacties Link kopieren
Zeker laten castreren, dat plassen in huis is echt vreselijk.. En mocht hij dan wat aankomen, er is speciaal voer (wat niet duurder is) voor gecastreerde katten met minder calorieën! Onze poes krijgt de droge brokjes van Royal Canin Sterilized, ook nog goed voor het gebit.



Likken is heel positief, voor een poes hetzelfde als dat jij hem aait!
Hij is een hartenbreker, een echte Don Juan, hahaha. Ik zou hem dood kunnen knuffelen. Mijn beessie
ik dacht ook dat hij geen zwerfkat kon zijn. Ik heb daar in de buurt aangebeld. De mevrouw zei dat hij uit een nestje van een naburige hotel komt, een andere zwerfkat die eigenlijk door de hotelgasten verzorgd wordt. Waarschijnlijk heeft hij geleerd dat met dat gedraag eten krijgt. Zo te zien is hij daarna door de andere kittens of de moeder zelf afgestoten.
quote:Splinter_ schreef op 15 augustus 2013 @ 13:19:

Mijn kat zit ook op de viva! prr prr
Ik zou zijn bloed ook even laten testen op katten aids. Zwervers kunnen dat virus bij zich dragen. Het is niet besmettelijk voor mensen, alleen voor andere katten.
zeker ga ik hem testen. Dat ik op deze dierenarts wacht is omdat ik aan hem gewend ben en hij ons kent. Ik wil zeker weten dat hij 100% gezond is. Hij is in Spanje even naar een DA geweest, maar alleen uitwendig onderzocht. En ik weet niet eens of die een goede DA is. Ik wil naar onze DA. Hij heeft echt mijn hart gestolen. Ik wil hem alles geven wat hij nodig heeft voor een gezond gelukkig leventje. Mijn schatje Ik ben verliefd op een kat
Alle reacties Link kopieren
Wat fijn voor het katje dat hij bij jullie mag wonen!



Ik heb, voordat onze kittens kwamen, me verdiept in voeding en opvoeding van de katten. Om mijn eigen mening te vormen over wat ik goed vind voor onze katten (vooral op 't gebied van voeding) heb ik veel gehad aan het forum van kattenplaza.nl...



Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat ze voldoende vocht binnen krijgen, dus krijgen ze iedere dag (goed, zonder graan en suiker) natvoer of KVV (kant en klaar versvoer, bijv. Carnibest). Ook krijgen ze brokken met een hoog vleespercentage (dus zeker géén supermarkt zooi). Ik bestel goed voer op internet.

Ook heb ik toen ze nog klein waren de 'pick your battles' strategie gekozen... Dingen die ik echt belangrijk vind heb ik veel tijd ingestoken (daardoor blijven ze van ons eten, ook als ik niet in de buurt ben) maar ik heb ook veel frutsels opgeruimd en andere dingen vastgeplakt zodat ze gewoon op de kast kunnen e.d. Als ik dat allemaal zou moeten doen zou ik me écht een politieagent voelen...



Een krabpaal is ook ideaal! Hadden wij in 't begin niet maar ze waren dolgelukkig toen we er een kochten. Wat betreft ontwormen/ontvlooien: gebruik spul van de dierenarts (milbemax! Ideaal...), voor veel 'algemeen verkrijgbaar spul' zijn de parasieten imuum geworden.



En vooral: heel veel plezier met 't boefje!
Hij kan ook mager zijn omdat ie een paar weken op straat rondgelopen heeft en uitgehongerd is.

(je kan zien of een kat ondervoed is als hij zn bakje heel erg snel leegeet. helaas blijft dit bij dit soort katten en hebben ze daardoor de neiging om dik te worden aangezien ze alles eten wat los en vast zit)



Nogmaals denk er aan om toch even te denken aan het feit dat iemand hem kwijt is. Heeft de DA gekeken of hij toevallig gechipt is? (zal wel niet maar je weet het nooit)



Meffeldepeffel, geniet lekker van je kat. ik heb er drie waar ik ook op ben...



(offtopic) hou ik ook nog wel een beetje van jou maar jij niet meer van mij geloof ik, dus moet ik maar in mn eentje gamba's met koffie eten ...
Gekkie gamba's met koffie.... Ik hou nog van jou. Ik heb alleen een zware tijd. Je hebt het al gelezen.



Het katje was van niemand. Lees mijn bericht eerder vandaag. Ik vertel zijn avonturen en hoe we hem gevonden hebben.
Alle reacties Link kopieren
Hier ook een stalkkat en (een andere) lebberkat.

De ene dame wil constant op schoot, 'zoekt' mij als ik weg ben, wacht me op bij de deur en krabt aan de slaapkamerdeur zogauw ik wakker ben. Liefst zit ze de hele dag bij/naast/op schoot. Ze is aan komen lopen (was toen een paar maanden oud) en bleek zwanger te zijn. Bevalling was een drama en ik was erbij om haar te helpen, en sindsdien doet ze zo. Denk dat ze zich veilig voelt bij mij

Denk dat dit bij jou ook het geval is; poessie is blij dat je haar meegenomen hebt:)



Andere kat likt hele dag aan mijn handen en bijt ook (niet hard, van die liefdesbeten). Is ook om genegenheid te tonen



Kortom, your cat loves you!
Oww gelukkig, je houdt nog van me / was me niet vergeten.



Ja ik weet het, en ik begrijp het ook maar heb je wel gemist.

Mocht ik wat voor je kunnen doen geef je een gil he! (juridisch kan ik wel het een en ander via via te weten komen...)



Oww oeps snorry, dat heb ik gemist. (heb ook niet het hele topic gelezen)

Mijn eigen kat komt zich er even mee bemoeien, ik moet van haar zeggen dat ze het fijn vindt dat je voor het katje wil zorgen ( en dat ie lekker bij jou moet blijven, als die hierheen komt wordt zij minder geknuffeld en dan gaat ze dood vindt ze...)
Alle reacties Link kopieren
Niet om paniek te zaaien, maar een kat uit het buitenland, zeker een zwerfkat, kan rabiës hebben (hondsdolheid). Dat is (onbehandeld) dodelijk voor mensen (kan overgedragen worden door bv bijten).

Wacht niet op een DA, bezoek een andere. Daarom mag een kat uit het buitenland niet zomaar mee: omdat er een verhoogde kans is op overdracht van ziektes. Snel naar de DA dus en je kat niet bij kleine kinderen laten. Verder veel plezier met het lieve beest!
Alle reacties Link kopieren
wat leuk MEFS een zwervertje, lief!

Mijn ex zwervertje van inmiddels bijna 4 likt ook als een dolle! Vooral bij mij, m'n handen, armen, oksels (!) en als ze de kans heeft gezicht en spinnen dat ze doet. Ik heb altijd gedacht dat ze mij nu een beetje als 'moederkat' ziet ofzo en dat ze het daarom doet. Lief is het wel in ieder geval.

Ik zou idd even bij je eigen DA langsgaan wanneer die weer terug is, en zeker wel laten castreren hoor, valt erg mee die operatie en vaak zijn ze er na een dag alweer overheen. Vraag ook even aan je da hoe oud hij denkt dat dit beestje is. Hoe heet hij eigenlijk?

veel plezier met t boefje!
Alle reacties Link kopieren
ik ben ook op onze poezel sinds we m hebben (dec).

Die van ons wel uit asiel.

hoe heet ie?
Hij heet Arthur. Hij is zwart met een witte vlek onder zijn kin. Onder de zon zie is zijn vacht niet helemaal zwart, maar een beetje roodachtig met streepjes. En hij heeft hele grote groene ogen.
Alle reacties Link kopieren
Cute! ;)
Alle reacties Link kopieren
Heb je verder nog katten? Ik denk dat het goed zou zijn als hij nog een beetje opgevoed kon worden door een wijze, sociale volwassen kat. Daar kon hij zich dan aan optrekken.
Alle reacties Link kopieren
Wat super dat hij nu een veilig en fijn thuis heeft! Ik zou hem zeker nog een paar weken binnen houden en de eerste keren dat hij naar buiten gaat bij hem in de buurt blijven. Jullie zijn zo lief geweest om hem mee te nemen en voor hem te zorgen, dan zou het heel vervelend zijn als hij wegloopt of verdwaald.



1 van onze katten had/heeft last van stress en sproeide daarom het hele huis onder. Het komt gelukkig nu bijna niet meer voor, maar hij zal het nooit helemaal afleren. Het is vies, geeft een rommel en stinkt verschrikkelijk. Dat is echt het laatste dat je wil. En als je een kater niet laat castreren, gaat dat gegarandeerd ook bij jou gebeuren.
Alle reacties Link kopieren
Je moet sowieso castreren.

Niet gecastreerde katten trekken verder weg van huis waardoor de kans dat je hem kwijtraakt groter wordt.

Het zou trouwens het beste zijn als je hem in je eigen tuin kon houden. Dan valt hij geen andere mensen lastig en gebeurt er ook niets met hem.



En verder is het gewoon amoreel om je kat jonge katjes te laten verwekken, aangezien het bij de asiels het water aan de lippen staat bij die te hoge aantallen van kittens en volwassen katten, waarvan velen kansloos zijn op een fijn tehuis.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven