Heel veel spijt puppy

13-07-2014 20:11 353 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



Al een jaar lang loop ik te dimdammen over een chihuaua pup. Echter voorheen gingen hondjes bij mijn hond niet omdat ik een keer een teefje erbij gehad heb. Dat werd vechten en mijn hond was zelf ook nog een pup. Mijn Jack Russel teefje is nu ruim twee en volwassen. Dus ik gister mijn ouders gevraagd achter mijn keuze te staan en te helpen met het vervoer een puppy te halen.Na een jaar gaven ze goedkeuring (wat voor mijn belangrijk is). En het beestje gehaald.



En nu??? Wat heb ik een spijt. Zodra ik wegloop piept en jankt ie alles bij elkaar. Iets wat mijn Jack Russel als pup nooit deed en ik dus ook niet gewend ben. Ik heb nu zo een spijt. Me dochter vind em leuk, me ouders en ik mis alleen maar de lange wandelingen met mijn Jack Russel en hoe goed ze is opgevoed. Ik durf het niet aan mijn ouders te vertellen hoe spijt ik heb maar de pup geeft zoveel spanning dat ik nog amper eet. Ook lijkt mijn andere hond niet echt blij te zijn met de komst van het nieuwe gezinslid. Ik weet niet wat ik moet
Alle reacties Link kopieren
quote:thaorchid schreef op 14 juli 2014 @ 12:57:

[...]





Jij hebt vast nooit een hond gehad. Juist mensen-mensen hebben honden, omdat affectie met mensen juist ruimte geeft ook affectie met dieren te hebben. Mensen die niet van honden houden zijn juist vaak niet bepaald de leukste mensen. Honden maken mensen juist veel socialer want hond=sociaal dus baas en hond hebben meer contact met meer mensen in hun omgeving, hondenbaasjes zijn vooral onderling altijd in voor een praatje over hun honden.

De leukste mensen die ik ken hebben een hond en zijn onwijs trots op hun maatje. (ik ook, maar ik heb dan ook wel de allerleukste hond )
quote:laliluna schreef op 14 juli 2014 @ 12:52:

TO, ik ben al enige tijd op zoek naar een pup, en als ik jouw verhaal zo lees kan het pupje het beste zsm bij je weg. Ik zou hem graag van je over nemen zodat hij wel een liefdevol en warm huis krijgtDat vind ik nou echt zo lief van je
Alle reacties Link kopieren
quote:Anthonius schreef op 14 juli 2014 @ 12:32:

[...]





Heb je enig idee hoe sneu dit over komt??







Het is bekend dat vele mensen zich niet goed zijn voorbereid wat het houden en opvoeden van een pup (of andere huisdieren) inhoudt.

Wat consequenties kunnen zijn, wat raskenmerken zijn, hoe je een hond moet opvoeden, hoe lang je eraan vast kan zitten, en dan nog de persoonlijke situatie zoals veel werken, kind aanwezig, andere dieren, vakantie, oppas, kosten DA en voer, enz.



En ik zal bij mijn lijstje nog wel veel meer zijn vergeten.



De dieren zijn altijd `het beestje van de rekening` en worden weggedaan, zie de overvolle asiels, het grote aanbod op o.a. MP.



Als je via het loepje had gekeken, dan had je gezien dat TO al 2x eerder problemen met in (in een opwelling?) genomen pup heeft gehad. Dan vind ik dat forummers hier best mogen zeggen dat het op zijn minst een goed overwogen beslissing is geweest.



Vandaag dat ik best benieuwd ben bij wat voor fokker de pup gekocht is. Die had op zijn minst de TO beter moeten voorbereiden.



Het vervelende van een pup is dat grotendeels van zijn karakter en hoe hij verder in het leven staat nu gevormd gaat worden. Niet goed opgevoede honden geven altijd in hun verdere leven problemen. Hoeft niet altijd maar vaak wel.



Je zou denken dat TO van de vorige keren geleerd zou hebben. Daarom sta ik erachter dat ze het hondje terug zou brengen naar de fokker * of overdoen aan iemand die wel tijd en geduld heeft om een pup op te voeden.



* normaal ben ik zeer tegen om dieren maar als een pakje boter weer weg te doen maar voor het hondje zelf denk ik dat het nu de beste oplossing is.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Geef het tijd TO en zorg dat je weet wat pups nodig hebben. Elk beestje is weer anders. Je had waarschijnlijk een jong kopietje van je 'oude' hond verwacht en enkel wat extra gezelligheid in huis. Helaas werkt het niet zo. Vraag hulp aan je ouders of andere hondenkenners. En geef jezelf tijd om aan de nieuwe situatie te wennen. Succes!
Alle reacties Link kopieren
Arm hondje. Als ik dat vergelijk met mijn hond die helemaal niet vreselijk streng is opgevoed maar goed luistert (tot voor kort want ze is behoorlijk doof geworden), sociaal is, lief, aanhankelijk, stinkend verwend, op de bank mag en op het bed, bijna veertien jaar is, een godsvermogen heeft gekost aan de dierenarts, daaronder ook een heel zware operatie, dan denk ik: kind waar ben je mee bezig, wat doe je het arme beestje aan. Wij hebben pas een hond genomen toen ik 100 % zeker wist dat ik niet meer wilde gaan werken, het niet erg zou vinden om niet meer in een vliegtuig te stappen (meenemen in het vrachtruim of achterlaten bij een ander of een kennel is voor ons geen optie). Nu ze wat ouder is gaan we ook niet meer naar een warme bestemming, in ieder geval niet midden in de zomer. Ze hoort bij ons tot het einde en ik hoop dat dat nog lang op zich laat wachten, het is een sterk ras, niet doorgefokt, 18 jaar is geen uitzondering.
verba volant, scripta manent.
Om de hoek was een stel dat tot 2 keer aan toe een pup na 3(!) dagen naar de fokker terugbracht want de pups "konden niet tegen het geluid van de metro", ehhhhhhh?

Een ander stel hadden echt een zo onwijs schattige pup maar de katten pruimden het beestje niet dus hóp. pup op MP gezet, ze hadden hem net 4 dagen, joh, denk eerst eens na als je 5 katten hebt en een onschuldig pupje neemt.

Onnodig te zeggen dat beide stellen nou bepaald niet erg populair zijn in de wijk, bij mij al helemaal niet.

Mijn schepseltje is al 2 keer gedumpt, als pup uit een auto gesmeten op de snelweg en 3 jaar later door een meut die haar te lastig vond bij mij geparkeerd . Na 2 weken was dat "lastige (en vermagerd en totaal niet gesocialiseerd) hondje al een hele hond, het heeft me tijd, liefde en aandacht gekost, heel veel van dat alles maar na een paar maanden en al helemaal nu 8 jaar later is het zo'n geliefd hondje bij iedereen, zelfverzekerd, prachtig en zo onwijs lief dat iedereen ongerust aan de deur stond toen het niet zo goed met haar ging. De zorgen die wij nu hebben om haar wordt gedeeld door alle andere hondenbaasjes in de buurt en omgekeerd.

Hondenmensen en honden zijn tof.
Alle reacties Link kopieren
Welke "fokker" heeft het beest aan jou meegegeven dan?? Alleen bij de broodfok worden die (arme) schepsels zomaar aan iedere mafketel meegegeven.
quote:ivattje schreef op 14 juli 2014 @ 13:14:

Welke "fokker" heeft het beest aan jou meegegeven dan?? Alleen bij de broodfok worden die (arme) schepsels zomaar aan iedere mafketel meegegeven.Ik dacht precies hetzelfde...
Alle reacties Link kopieren
quote:ivattje schreef op 14 juli 2014 @ 13:14:

Welke "fokker" heeft het beest aan jou meegegeven dan?? Alleen bij de broodfok worden die (arme) schepsels zomaar aan iedere mafketel meegegeven.

Ja, dat is wel 80% van alle fokkers hoor. Als zij de centen maar binnen hebben.



Maar ik geloof het allemaal niet zo. Volgens mij is dit een trollpost.
Alle reacties Link kopieren
quote:thaorchid schreef op 14 juli 2014 @ 12:57:

[...]





Jij hebt vast nooit een hond gehad. Juist mensen-mensen hebben honden, omdat affectie met mensen juist ruimte geeft ook affectie met dieren te hebben. Mensen die niet van honden houden zijn juist vaak niet bepaald de leukste mensen. Honden maken mensen juist veel socialer want hond=sociaal dus baas en hond hebben meer contact met meer mensen in hun omgeving, hondenbaasjes zijn vooral onderling altijd in voor een praatje over hun honden, zo gezellig altijd .

De leukste mensen die ik ken hebben een hond en zijn onwijs trots op hun maatje. (ik ook, maar ik heb dan ook wel de állerleukste hond uiteraard )



Wat een bullshit zeg.



Ik ben zelf ook een 'hondenmens' dus zou het natuurlijk graag me je eens zijn, maar ik ken heel veel leuke, gezellige en sociale mensen, die niet van honden houden of er in elk geval géén in huis willen. Ik ben ook wel eens hele asociale mensen tegengekomen, met 1 of meerdere honden in huis.



Of je wel of niet van honden houdt zegt over het algemeen niet één op één wat over je sociale vaardigheden en over hoe leuk je bent.
Later is nu
O, maar ik ben het ook met je eens hoor, de leukste mensen met hond zijn dus niet álle leuke mensen en toch zijn mensen met een hond net een tikje leuker voor elkaar, zo zijn er ook leuke mensen met kinderen en ontzettend niet-leuke mensen met kinderen. Wat ook puur kan komen omdat je dan bij elkaar over de vloer kunt komen zonder gedoe ten opzichte van iemand geen hond/kind over de vloer wil hebben (waar ze het volste recht toe hebben uiteraard) .

Ik ken zat mensen (en ik ben er ook zo één) die echt niet zonder hun hond een hele lange avond ergens gaan zitten, hond mee of vroeger naar huis, een kind laat je ook niet alleen thuis zonder oppas. Ik snap het geheel en volkomen als mensen geen visite met een hond in huis willen hoor, ik wil op mijn beurt ook zeker liever geen (kleine) kinderen in mijn huis, het mag allemaal maar het beperkt wel een soort van, beide kanten op. Maar als je elkaar graag mag is er nooit een probleem, met of zonder hond, dat dan weer wel .
Alle reacties Link kopieren
Hoe gaat het nu met pup?
quote:Tomatensoep schreef op 14 juli 2014 @ 10:03:

[...]



Nahh, opmerkingen over haar dochter etc lijkt me niet echt nodig.Dit dus. Een huisdier is niet hetzelfde als een kind.
quote:meivogel schreef op 14 juli 2014 @ 12:37:

[...]





Een hond is geen mens, maar het is wel een levend wezen met gevoel. Het minste wat je kunt doen, is je verdiepen in wat zo'n beestje nodig heeft.Tuurlijk! Maar dat wil nog niet zeggen dat TO ook zo met haar kind omgaat.
quote:iones schreef op 14 juli 2014 @ 14:07:

[...]



Ja, dat is wel 80% van alle fokkers hoor. Als zij de centen maar binnen hebben.



Maar ik geloof het allemaal niet zo. Volgens mij is dit een trollpost.Helaas niet Iones. TO is hier al langer lid en al meer posts over haar hond gedaan. En al eerder een puppy weer weggedaan.
Alle reacties Link kopieren
quote:Anthonius schreef op 14 juli 2014 @ 10:13:

[...]





Wat fijn om te horen TO.



Het is altijd even wennen hoor in het begin lijkt me!!



Let maar niet op al die azijnpissers hier hoor, mijn god waar ze je soms voor uitmaken...



Over het algemeen zijn het allemaal mensen die met andere mensen geen band aan kunnen gaan en daarom hun dieren personifiëren. Dieren zijn nog altijd gewoon dieren, niks meer en niks minder!!



Succes ermee TO!En dan anderen verwijten enkel in zwart-wit te denken en te veroordelen... Iets met een pot en ketel.
Nee heb je, ja kun je krijgen
quote:lemoos2 schreef op 14 juli 2014 @ 19:27:

[...]





En dan anderen verwijten enkel in zwart-wit te denken en te veroordelen... Iets met een pot en ketel.



Mee eens, het zijn vaak mensen die niks met dieren hebben die er zo in staan en juist die worden vaak zo eenzaam.

Weet je, het zal mij aan mijn achterste oxideren wat iemand vindt van de band tussen mij en mijn hond, hondenbezitters snappen onder elkaar die band en dat schept weer een band tussen hen en andere hondenbaasjes, wij en onze honden, dat idee .

Met kinderen heb ik totaal echt niks, vind ze in het algemeen vervelend en zwaar irritant en wil ze niet in mijn huis of tuin hebben. Maar uitzonderingen bevestigen de regel dus zijn er kinderen die ik enig vind en welkom zijn (mits mijn haarbal ze pruimt en dat gaat vaak super) en hondenhaters die mijn hond enig vinden idem dito en zo kom je en met elkaar in het midden altijd prima uit.

De mooiste combi is kinderen en honden, mits overdacht (en er tijd voor, een hond is geen accessoire ) is het prachtig een kind en hond samen te zien opgroeien, maatjes voor het leven. Maar het moet praktisch gezien wel kunnen.

Team hond

Ik hoop dat to inmiddels zelf doorheeft dat ze een ondoordacht tiepje is getuige al die loopable problemen had ze geheel en al niet eens aan een pup moeten durven denken. Het is geen goudvis (en zelfs die gun je een beter leven)
Alle reacties Link kopieren
Ach ik had toch zo gehoopt dat TO nog gereageerd had met de opmerking dat ze de pup toch naar een andere forumster had gebracht.



Zullen wel niets meer horen. En over een paar maanden weer een topic lezen over een onhandelbare Chi die in de meubels bijt, de boel bij elkaar krijst en naar dochterlief snapt.



Arme beestjes met zulke eigenaren.

Hiernaast ook, buren hebben geitjes en laten deze elk jaar bezwangeren door een eerder geboren bokje. Deze dekt dus de eigen moeder alsook zijn zusjes. Er worden dus dieren met afwijkingen geboren en als de moeders niet genoeg melk hebben omdat ze te jong zijn om al zelf te lammeren laten ze de kleintjes gewoon creperen. En dat moet je dan iedere dag aanzien

Waarom hebben deze mensen dieren???
quote:brenne schreef op 14 juli 2014 @ 20:41:

Ach ik had toch zo gehoopt dat TO nog gereageerd had met de opmerking dat ze de pup toch naar een andere forumster had gebracht.



Zullen wel niets meer horen. En over een paar maanden weer een topic lezen over een onhandelbare Chi die in de meubels bijt, de boel bij elkaar krijst en naar dochterlief snapt.



Arme beestjes met zulke eigenaren.

Hiernaast ook, buren hebben geitjes en laten deze elk jaar bezwangeren door een eerder geboren bokje. Deze dekt dus de eigen moeder alsook zijn zusjes. Er worden dus dieren met afwijkingen geboren en als de moeders niet genoeg melk hebben omdat ze te jong zijn om al zelf te lammeren laten ze de kleintjes gewoon creperen. En dat moet je dan iedere dag aanzien

Waarom hebben deze mensen dieren???



Omdat ze totaal geen mensen hebben die hun kunnen pruimen cq uitstaan?

Dieren zijn compleet weerloos, mensen in het algemeen niet.

Ik snap het dus ook niet.

Ik hoop ook dat die lieve forumster die aanbood het pupje aan/over te nemen nog contact heeft kunnen krijgen met to. Ik vrees echter van niet en het was zo'n lief aanbod en als to echt/oprecht is zou ze dat aanbod met handen en voeten aan moeten nemen.
Alle reacties Link kopieren
TO ben je er nog? Er zijn hier een hoop mensen die met advies zijn gekomen en willen weten hoe het met je pupje gaat. Als je een topic opent om advies te vragen, wees dan op zijn minst ook zo beleefd om te komen vertellen hoe het gaat. Ook al krijg je hier niet te horen wat je graag zou willen...
Van tegen de stroom in zwemmen word je sterker. -Loesje
quote:Star schreef op 14 juli 2014 @ 19:23:

[...]





Tuurlijk! Maar dat wil nog niet zeggen dat TO ook zo met haar kind omgaat.Dat heb ik toch nergens gezegd? Ik bedoelde alleen dat je een hond niet perse hoeft te "vermenselijken" om er bezorgd om te zijn. Het is een levend wezen met zijn eigen behoeften.
Alle reacties Link kopieren
quote:Anthonius schreef op 14 juli 2014 @ 12:32:

[...]





Heb je enig idee hoe sneu dit over komt??



Zijn dit allemaal mensen die niet in staat zijn tot een relatie met mensen?!?Ik moet de eerste persoon (geen directe familie) nog tegen komen die net zo onvoorwaardelijk van me houdt als mijn hond!
Alle reacties Link kopieren
TO is in mijn ogen weer typisch zo'n kutje (zacht uitgedrukt) die geen dier waard is!!!!! woest word ik van deze mensen die niet goed nadenken over dit soort dingen. Dan had je geen pup moeten halen maar een hondje uit het asiel waar er tig duizend zitten te wachten op een baasje. Nee, mevrouw moest zonodig een pup. Bah......
Alle reacties Link kopieren
quote:Star schreef op 14 juli 2014 @ 19:20:

[...]





Dit dus. Een huisdier is niet hetzelfde als een kind.

Maar verantwoordelijkheidsgevoel naar hetgeen afhankelijk van je is vaak wél.

En je weet dat slechte ouders echt wel bestaan. Niet dat het een persé leidt tot het ander maar het kan wel een indicatie zijn.
Alle reacties Link kopieren
quote:Star schreef op 14 juli 2014 @ 19:26:

[...]





Helaas niet Iones. TO is hier al langer lid en al meer posts over haar hond gedaan. En al eerder een puppy weer weggedaan.

Werkelijk???? Wat een lef zeg, en schaamteloos om zoveel onnozelheid en achtloosheid tentoon te spreiden.



Anthonius is een kortzichtige zielepiet die het een niet los kan zien van het ander.

Ik ben zelf iemand die heel veel van haar honden houdt en ze als familie ziet. Ik zou in zijn opinie dus geen mensen hebben waarmee ik een band heb.

Wat dacht je van mijn man, mijn moeder, mijn vrienden?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven