Hoe ziet jullie doordeweekse (werk) week eruit?

05-09-2014 19:55 92 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Ik heb nu vakantie en ben een beetje bezig mijn winterweken aan het plannen :-)

Nu ben ik erg nieuwsgierig hoe jullie week eruit ziet.

Welke dagen werk je, wanneer sport je, welke hobby's cursussen en sociale dingen doe je doordeweeks?

Zelf ben ik bezig om een spaanse taalcursus te starten 1 avond in de week en sport meestal nog 2 avonden. De overige avonden blijf ik dan graag thuis en dan kijk ik tv of zit ik achter de laptop(vaak is dat op vrijdag en woensdag).

Ik werk alle dagen van de week, ben dinsdagmiddag vrij en doe dan meestal boodschappen en huishouden.

Socializen komt toch vaak op het weekend aan.
Rien du tout, ou out de suite?
Wat heeft iedereen het druk. En dan te bedenken dat wij als Nederlanders verwend zijn met onze vrije tijd.

Knap dat jullie al die ballen omhoog houden!
Ik werk 32 uur over 5 dagen. Vaak werk ik minstens 1 avond in de week, zodat ik op tijd thuis kan zijn voor de kinderen die middag. Uren zijn relatief vrij in te delen.

Meestal kom ik rond 18.00 binnen met kinderen, koken, bijpraten, kinderen naar bed. Op woensdag heb ik mijn vaste avond voor mijn hobby, dat doe ik samen met vriendinnen. Minstens een avond of 2/3 ben ik bezig met mijn studie. En verder nog de dingen als boodschappen, sport van de kinderen en activiteiten voor hun school. Ik doe door de week zelden iets buiten de deur, op de woensdag na.
Ik werk 5 dagen per week, meestal 10-11 uur per dag. Omdat ik niet helemaal fit ben fysiek, doe ik doordeweeks 's avonds verder weinig anders dan met de hond wandelen, wat telefoontjes en forum/tv of nog wat meer werken. In het weekend heb ik ook geen vaste afspraken, maar als ik een etentje oid plan dan is dat meestal wel aan het eind vd week of in het weekend en idem met sociale verplichtingen. De rest van mijn weekend laat ik afhangen van mijn conditie. Soms slaap ik veel, soms ga ik flink aan de studie, soms even wat winkelen, soms schoonmaken... Maar net waar ik zin in heb, wat er allemaal moet, en hoe ik zelf in mijn vel zit.
Alle reacties Link kopieren
Wat een leuk topic, interessant om te lezen!



Zelf werk ik ma t/m vrij. 7 uur op, 8 uur weg, 19 uur thuis. Maandag, woensdag en vrijdag ga ik na m'n werk hardlopen, dan douchen, eten en daarna tv kijken. Dinsdagavond bij mijn ouders eten en daar blijf ik dan 's avonds. Donderdag nog wat sporten en poetsen. Vrijdagavond met m'n vriend lekker bankhangen en top gear kijken . En verder ook nog met de katten spelen .



Niet zo druk als sommige anderen hier, maar ook niet superrustig, ik vind het ideaal.
Alle reacties Link kopieren
Ik werk gemiddeld 32 uur per week, verdeeld over 5 dagen.

De ene dag werk ik 8 uur, de andere dag maar een paar uur. Rooster is elke week anders. Werktijden liggen tussen 8 en 18 uur.

Opstaan tussen 7 en 8 uur, thuis tussen 6 en 7 uur.



Door de week 's avonds laptoppen/tv kijken en geen energie meer voor sporten of andere uit de deur bezigheden. In het weekend standaard een dag huishouden en boodschappen en een dag wat leuks doen.
If we don't get lost, we'll never find a new route
Alle reacties Link kopieren
Ik ben grotendeels huis gebonden, van de 7 dagen ben ik vaak 5 dagen thuis. Tussen 11 en 12 sleep ik mijn zieke lijf uit bed. Dan zit ik een half uur met een mok koffie op de bank. Geef de katten eten en ontbijt zelf.

'S middags doe ik afwisselend wat dingetjes die in huis moeten gebeuren en zit ik op Facebook/internet. Op slechte dagen slaap ik 's middags een paar uur.

Tussen 18:00 en 19:00 eet ik, dan ruim ik op en kijk nog wat TV. Om 23:00 kattenbakken scheppen en naar bed.



En nee ik ben geen 82 maar 42 Toen ik nog werkte zag mijn leven er ongeveer net zo uit als dat van jullie: elke dag te weinig uren in een dag.
Ik ben vrijgezel, mijn schoonouders konden geen kinderen krijgen
Alle reacties Link kopieren
Ik werk onregelmatig en dus verschilt het bij mij per week.

De ene week heb ik veel dagdiensten, de volgende week heb ik veel avonddiensten. Ook verschilt het aantal werkdagen per week.

Gemiddeld werk ik 28 uur met een dag school erbij. Verder ga ik banen zwemmen wanneer het mij uitkomt. De rest van mijn tijd besteed ik aan het huishouden en aan lui zijn.
Luprisaf :
Alle reacties Link kopieren
Ik werk ma, di, do. Op die dagen ben ik van 7.45-18.00 weg. Daarna is het koken, eten, kinderen wassen en in bed stoppen en opruimen/wat administratie doen/soms nog wat werk afmaken. Rond 21.30 ben ik meestal wel klaar en dan ga ik wat internetten, lezen of soms tv-kijken. Op woensdag en vrijdag doe ik boodschappen en het huishouden. Alleen op maandagavond zing ik in een koor, verder nog twee avonden diensten in onze kerk en de rest van de avonden ben ik thuis. Ca 1x per 2 weken moet ik op een avond nog echt weg voor mijn werk.



Ik heb niet echt tijd om te sporten of andere buitenshuize hobbies uit te oefenen, want mijn man is nog 2-3 avonden per week weg om te sporten, dus vaak zijn we alleen op zaterdagavond met het hele gezin compleet thuis.Op zaterdag doen we of klusjes rondom het huis of we gaan iets leuks doen met het gezin. Zondag is rustdag.
..
Alle reacties Link kopieren
Maandag, dinsdag en donderdag werk ik op kantoor en woensdag en vrijdag werk ik thuis. Dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag sport ik. Doordeweeks spreek ik 's avonds max een keer af met vrienden. Meestal werk ik nog wat 's avonds of hang ik uitgeteld op de bank. Zaterdag boodschappen doen, poetsen en nog wat werken. 'S middags vaak met vrienden en 's avonds heel verschillend. Zondag sporten, eten maken voor de komende dagen en vaak nog werken of even langs familie.

Ben blij als ik straks wat minder hoe te werken en de weekenden gewoon echt 'van mij' zijn. Nu nog even bikkelen.
We gon' boogie oogie oggi, jiggle, wiggle and dance. Like the roof on fire.
Alle reacties Link kopieren
Pfff 4.30 opstaan en 19.00 thuis?

Doosopeenstokje, klinkt doodvermoeiend
Wat goed is tegen de kou, is ook goed tegen de warmte
Alle reacties Link kopieren
ik werk elke dag van half negen tot vijf en ben dan van kwart over 8 tot kwart over 5 van huis. Op vrijdag werk ik zolang ik zin heb, meestal tot een uur of 4.

Maandag ga ik klimmen na mijn werk, op woendag heb ik scouting en op dinsdag of donderdag ga ik fietsen vanuit mijn werk, dan neem ik mijn racefiets al mee naar mijn werk.

Ik het weeken vaak een dag niks/boodschappen/iets met vrienden en een dag klimmen als het mooi weer is en warm genoeg is.
Alle reacties Link kopieren
Pfff, ik moet er echt niet aan denken om zoveel te werken zeg.



Ik werk drie dagen in de week, dinsdag, donderdag en zaterdag.

van 06:00 tot plus minus 14:00.



Ik leef intuitief zoals ik het zelf noem, ik hoef weinig en doe dingen als ik er zin in heb, omdat het kan, doordat ik veel tijd heb.

En juist daardoor doe ik vaak veel meer (leuke) dingen.

Voor de tv hangen doe ik zelden, vind ik echt zonde van mijn tijd en ik ga meestal wel vroeg slapen.



Als ik gewerkt heb zorg ik er voor dat ik niet hoef te koken, op mijn vrije dagen vind ik het juist leuk om te koken omdat ik er dan tijd voor heb, meestal maak ik meerdere porties dus heb ik altijd wel wat lekkers in de koelkast of vriezer staan.

En zo zit het ook met boodschappen doen en het huishouden, als je tijd hebt kan je het rustig aan doen en verspreiden.



Op de andere dagen doe ik van alles, van klussen en knutselen aan mijn huisje tot nieuwe recepten uitproberen, wandelend boodschappen doen met een podcast op, fietsen, steppen, varen, zwemmen, lezen, enz.



Doordat ik zoveel tijd heb bespaar ik veel op luxe dingen, ik heb de tijd om rond te struinen en dingen zelf te maken, scheelt heel veel geld.

Ik hoef mijn hele leven niet meer dan 20 uur per week te werken heb ik al berekend.

Nu verdien ik nog best goed en kan ik lekker sparen zodat ik misschien eerder kan stoppen met werken of nog minder ga werken, lol.



Echt mensen, het kan, minder werken, een kwestie van al je uitgaven nalopen en inzicht krijgen en zo.

Het kan waarschijnlijk niet meteen morgen al maar als je wil kan je een stuk relaxter leven.

Ik kan het iedereen aanraden.
Alle reacties Link kopieren
quote:gismo72 schreef op 05 september 2014 @ 21:26:

Luprisaf :



Thanks



(Mijn katten vinden het natuurlijk wel beregezellig zo haha)
Ik ben vrijgezel, mijn schoonouders konden geen kinderen krijgen
Ik ben een (bewust) alleenstaande moeder.

Ik werk 32 uur verdeeld over 5 dagen. Woensdag en vrijdag zijn de halve dagen. De 3 hele dagen gaat mijn dochter naar de bso.



Elke dag om 6.30 uur ga ik eruit. Mezelf verzorgen, dochter verzorgen en de konijntjes verzorgen.

Rond zes uur weer thuis en dan weer dochter en konijntjes verzorgen. En elke dag (soms in de ochtend, soms bij het thuiskomen) stofzuigen.



Half acht ligt dochter op bed. Soms nog wat werken voor mezelf, soms hardlopen met babyfoon bij de buurvrouw.



Woensdag- en vrijdagmiddag leuke dingen met dochter doen en/of zij spreekt af met vriendinnetjes. Tussendoor huishouden.



Zaterdag sportschool (met kinderopvang), boodschappen voor de hele week, in de middag iets leuks met dochter (en vaak met mijn vriendinnen met kinderen). Zaterdagavond eten mijn dochter en ik meestal hapjes met een leuk kinderprogramma op tv.



Zondag rustig aan in de ochtend, soms ook nog sporten en in de middag of helemaal niks of rustig erop uit.

In de avond uitgebreid koken voor de hele week.



Doordeweeks doe ik weinig sociale dingen voor mezelf maar dat vind ik ook prima. In het weekend zie ik altijd wel een vriendin of familie.



Gemiddeld 1x per maand logeert dochter een nachtje bij familie en dan ga ik lekker op stap met vriendinnen.
Ma di woe 7:20 deur uit, 19:50 thuis.

Een van de andere doordeweekse dagen werk ik thuis van 10:00 tot 16:00. Andere dag ben ik vrij met kind
Alle reacties Link kopieren
Werk: volkomen onregelmatig en in t seizoen (apr-okt) heel erg veel, momenteel 6-7 dagen per week. In de winter minstens 3 dagen per week vrij en dan dus lekker tijd voor lezen, kook-gerelateerde dingen doen, spelletjes doen met lief, klussen aan de camper, oh, en mijn nieuwe opleiding (1 dag in de week) en vrienden.
Alle reacties Link kopieren
Ik werk fulltime van 8.30-17 uur met 35 minuten reistijd enkele reis. Als mijn man ochtenddienst heeft gaat de wekker om 6 uur, anders 20 minuten later. Ik ga eerst zelf douchen, aankleden, rugtassen voor de kids met fruit/drinken/lunch en mijn eigen lunchpakket klaarmaken, ontbijten en ondertussen worden de kinderen wakker. Dan help ik ze met aankleden en maak ontbijt voor. Om kwart voor 8 breng ik ze naar een buurvrouw die ze dan mee naar school neemt, als mijn man thuis is brengt hij ze zelf. Ik ga dan naar mijn werk en ben s avonds rond kwart voor 6 thuis. Daarna koken, eten en nog even spelen met de kinderen, met mooi weer een rondje fietsen. Kinderen in bad en naar bed. Als man thuis is probeer ik minimaal 1 x per week te sporten. Ik heb een schoonmaakster die 3 uur in de week komt dus we hoeven alleen af en toe te stofzuigen en de wc's tussendoor schoon te maken. De was doe ik wel zelf en ik strijk 2 x per week een uurtje.

Meestal lig ik pas rond half 12 in bed. Op zaterdagochtend ga ik of mijn man (als hij vrij is) met de kinderen naar zwemles, de rest van de zaterdag is meestal gevuld met boodschappen of iets leuks met de kinderen. Op zondag proberen we ook vaak iets leuks te doen met de kinderen, bijv, zwemmen of naar de speeltuin/kinderboerderij of familie of vrienden te bezoeken.
Alle reacties Link kopieren
quote:luprisaf schreef op 05 september 2014 @ 21:21:

Ik ben grotendeels huis gebonden, van de 7 dagen ben ik vaak 5 dagen thuis. Tussen 11 en 12 sleep ik mijn zieke lijf uit bed. Dan zit ik een half uur met een mok koffie op de bank. Geef de katten eten en ontbijt zelf.

'S middags doe ik afwisselend wat dingetjes die in huis moeten gebeuren en zit ik op Facebook/internet. Op slechte dagen slaap ik 's middags een paar uur.

Tussen 18:00 en 19:00 eet ik, dan ruim ik op en kijk nog wat TV. Om 23:00 kattenbakken scheppen en naar bed.



En nee ik ben geen 82 maar 42 Toen ik nog werkte zag mijn leven er ongeveer net zo uit als dat van jullie: elke dag te weinig uren in een dag.Mag ik zo vrij zijn om te vragen wat je hebt?
Rien du tout, ou out de suite?
Alle reacties Link kopieren
Ik werk 3 of 4 dagen, tussen 11 en 18:00uur. Ik ga een dag per week naar school en af en toe zit ik een middag aan mijn studie. Ik sport twee keer per week, ik ben daar de hele avond nog wat aan het kletsen en hangen. Ik zie ongeveer 3 of 4 x per week vriendinnen en gemiddeld eens per week mijn ouders. Soms heb ik geen avond voor mezelf, gelukkig af en toe wel eens een avond dat ik lekker alleen kan hangen voor de tv. Op zondag maak ik meestal schoon en ik ga dagelijks even door het huis om de rommel op te ruimen of wat schoon te maken.



I know, mijn leven is relaxt!
Alle reacties Link kopieren
Mijn werktijden wisselen van 8 tot ongeveer 10 uur s'avonds ook mijn reistijden zij niet vast ene keer amsterdam + hotel andere keer leeuwarden, door ziekte van mij nu meer op mijn eigen kantoor 20 minuutjes rijden, maandag avond is sport avond, weekend is voor de was,boodschappen enz.

Als man weg is op uitzending eet ik veel bij vrienden en ouders en anders samen thuis. S'avond doe ik bijzonder weinig, ze zijn al coulant om me 32/36 uur te laten werken ik heb mijn energie nodig
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Alle reacties Link kopieren
Ik werk 4 dagen. De wekker gaat om 7, dan aankleden, kimderen aankleden en ontbijten. Rond achten de deur uit en om half zes de kinderen van het kdv halen, koken en naar bed brengen. Boel opruimen en dan heb ik vaak weinig puf meer. Probeer 1 avond te sporten en heb ook wel 1 a 2 keer een sociale afspraak in de avond. Op mijn vrije dag ben ik lekker met de kinderen bezig, en in het weekend is het 1 dag huishouden (gelukkig hebben we ook een hulp) en boodschappen doen en vaak 1 dag bezoek of iets leuks doen samen.
Alle reacties Link kopieren
Werk: ma tm vrijdag van half 8 tot 4 uur.

Vertrek elke dag om half zeven van huis en ben rond vijf a half zes weer thuis. 10 uur reistijd per week. Werk 36 uur per week maar vaak wat meer.



Dan de standaard dingen zoals boodschappen, koken, eten e.d. zodra je thuis bent. Daarna relaxen.



Geen vast schema hier. Ik ga regelmatig naar concerten, voorstellingen, de film, naar vrienden of uit eten door de week. Ongeveer gemiddeld twee x op een avond door de weeks. (Ma tm do) In het weekend altijd wel bezig, af en toe een thuisdagje.

Meestal een middag voor mezelf, in de avond een afspraak en een dagje weg de volgende dag.



Ik begin binnenkort 1x p 2 weken aan vrijwilligerswerk in het asiel op de zondagmorgen.

Daarnaast denk ik erover om elke vrijdagavond te gaan sporten. Dan is het lekker rustig in de sportzaal.
Alle reacties Link kopieren
Ik werk de ene week op maandag, woensdag tot en met vrijdag van 8:30-18-30. Dan zit ik om 6.30u in de trein, en ben ik 20.00 of 20:30 thuis, ligt aan de aansluitingen.



Omdat ik praktijkuren moet maken voor mijn opleidibg werk ik de andere week op maandag + woensdag van 8:30 tot 18:30. Trein tijden zijn dan hetzelfde. Op donderdag ga ik dan tegen 8:30 van huis om tegen 11:45 op mijn praktijkplek te arriveren, daar werk ik dan van 12:00 tot 22:00 en vervolgens blijf ik daar slapen. De vrijdag sta ik om 5:55 op want de werkdag begint om 6:00 tot 17:00. Tegen 20:30 ben ik dan weer thuis.



In de trein lees ik altijd mijn artikelen voor school want op dinsdag is mijn lesdag van mijn opleiding. Vriendlief is altijd eerder thuis (die werkt maandag - vrijdag van 6:00 tot 14:00) en hij kookt en helpt mee met het huishouden en doet op vrijdag altijd week boodschappen.



In 't weekend doen we samen even een vlug poetsrondje en verder is het weekend voor leuke dingen en uitrusten. Om de week zijn de kinderen van mijn vriend er een weekend en dan staat er sowieso ook een aantal familiebezoeken op het programma.

De weekenden zijn bij ons heilig want doordeweeks zien we elkaar weinig. Er moet wel echt iets ernstigs zijn wil ik in 't weekend gaan werken. Werk dichter bij huis zou ontzettend fijn zijn, dus ik kijk wel rond maar ik geef niet zomaar de ontzettend fijne plek die ik nu heb op.
Begin de dag met een smurfje, begin de dag met een smurf. Want wie vrolijk smurft in de morgen, die smurft de hele dag!
Alle reacties Link kopieren
quote:scarlett_ schreef op 05 september 2014 @ 23:32:

[...]





Mag ik zo vrij zijn om te vragen wat je hebt?Ik heb onder andere Fibromyalgie, migraine en ME.
Ik ben vrijgezel, mijn schoonouders konden geen kinderen krijgen

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven