Hondenbuggy

02-09-2014 16:03 27 berichten
Wie van jullie gebruikt een Hondenbuggy?



Ik zit te twijfelen om er eentje aan te schaffen. Mijn hondje is op leeftijd en lange wandelingen zitten er niet meer in. Vroeger nam ik hem overal mee naar toe, winkelen, naar een andere stad, naar de markt enz. Maar nu loopt hij heel langzaam en wilt niet lang lopen. Nu laat ik hem vaak in de fietsmand en loop ik met mijn fiets door de stad, niet echt ideaal.



Gebruikt iemand zo'n ding? Ik vind het er eigenlijk wel debiel uit zien, net alsof je je hond als baby behandeld. Schaam me eigenlijk wel een beetje met zo'n ding, daarom twijfel ik.
Alle reacties Link kopieren
Is een hondentas anders iets voor je?

Ik ga er een beetje van uit dat je een kleine hond hebt?
Geen ervaring mee, maar als jij er plezier in hebt om je hond overal mee naartoe te nemen doe je dat toch gewoon. Gewoon schijt hebben aan wat anderen denken. (ook aan mij, want ik vind het er ook debiel uitzien, maar wat maakt jou dat uit? ) Zelf zou ik een tweedehandsje nemen, want wat zijn die dingen duur zeg!
Alle reacties Link kopieren
Ik zie hier in de buurt twee mensen met een oudere hond in een buggy (of ander soort wagentje). Ze rijden ermee naar de poepstrook en nadat het beestje e.e.a. heeft gedaan gaan ze weer terug. Mijn hond wil ook niet meer zo ver en veel lopen, mag ook wel als je veertien bent. Als het niet anders kan hebben de koters nog een buggy. Die hebben ze binnenkort niet meer nodig.
verba volant, scripta manent.
Vindt je hondje het nog wel leuk om overal mee naar toe te gaan?

Zo ja, dan zou het me echt niet uitmaken wat de rest van de wereld er van vindt en zou ik lekker een hondenbuggy aanschaffen.
Hij weegt 11 kilo te zwaar en te groot voor een draagtas. Hij is 14,5 jaar. Ik loop nog wel 3x per dag een rondje, maar dan loopt hij erg langzaam.

Hij wilt wel altijd mee en kijkt heel Zielig als hij niet mee mag.
Alle reacties Link kopieren
Oh haha met 11 kilo zou ik hem ook niet tillen, ga je straks door je rug



Dan zou ik gewoon een tweedehands buggy aanschaffen. Ik heb ooit een hond in een rolstoel gezien. Beestje was verlamd geraakt aan zijn achterpoten, maar verder kerngezond, en rennen dat hij deed met dat ding, zo leuk!
quote:Ikje86 schreef op 02 september 2014 @ 16:20:



Hij wilt wel altijd mee en kijkt heel Zielig als hij niet mee mag.Ach, wat sneu. Nou, dan koop je toch lekker een buggy en kan je vriendje overal mee naar toe. Gezellig toch?
Ik had ook zo'n ding maar dan voor de pup. Met mijn oudere hond liep ik zo 1 1/2 tot 2 uur weg en dat kan natuurlijk nooit met een pup en zo kon ze toch mee. En idd, lekker boeien of andere mensen dat dom vinden; ik heb iig een hond met gezonde gewrichten én goed gesocialiseerd.
Alle reacties Link kopieren
Bij de titel, dacht ik heb je weer zo'n chihuahua baas, die haar hond als kind behandeld, incl kleding. Maar dat is het gelukkig niet.



In jouw geval zou ik het zeker doen en je niets van andere aantrekken.
Gaat mij iets te ver. Maar als jij denkt daar je hond een plezier mee te doen gewoon lekker doen.
Doen! Maar wel 1 waarvan het bakje open kan. Dan ziet het er niet zo debiel uit. En anders schaf je lekker een bordje aan: "Kijk maar lekker! Ik ben een ouwe bes, en mag tóch mee !"



Zoiets:





In plaats van:

Alle reacties Link kopieren
Gewoon doen, wat kan jou het schelen of anderen raar kijken?

Kijk je liever naar het sneue snoetje van je hond als je zonder hem de deur uitgaat?
Alle reacties Link kopieren
De oudste hier is nog maar 9 en ik vind die buggy's absoluut afschuwelijk maar... als de dag komt dat ze oud en stram is dan ben ik bereid om haar nog in een bakfiets of een kruiwagen of wat ook te vervoeren. Briljant toch dat er een oplossing is om je hondje toch nog mee te kunnen nemen?

Gewoon lekker doen dus, laat de mensen maar kijken die hebben toch altijd wel commentaar op hoe je met je hond omgaat.
Zeg maar Spijker.
Alle reacties Link kopieren
Bij ons in de buurt heeft iemand een hoogbejaarde Jack Russel in een boodschappenkarretje zitten. Er zit een dubbelgevouwen kussen in, zo komt hij met zijn hoofd er bovenuit. Misschien een budgetvriendelijk idee?



Dit bedoel ik:

Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
Is zoiets een idee? Ziet er misschien wat minder "raar" uit dan een buggy en je kan er ook nog wat anders bij in kwijt.



https://www.obelink.nl/ka ... PDAsvjvwsACFYrpwgodp2kAbw



Enne, 11 kilo te zwaar? Dat is best veel. Loopt je hond daardoor misschien minder goed?



Edit: waarschijnlijk las ik bovenstaande verkeerd. :P
My mind wanders in the shadows, I can not hear a sound, a zombie screams and a werewolf howls, my world is going down..
Alle reacties Link kopieren
Idd lekker boeien wat een ander vindt... gewoon scheit aan hebben.

Als ik jou was zou ik het gewoon doen.. kan je hondje lekker mee!
Alle reacties Link kopieren
Gewoon doen desnoods via mp.
Alle reacties Link kopieren
Ik zie in het bos hier veel besjes in een hondenbuggy zitten. De honden vinden het fijn dat ze zelf in en uit kunnen stappen. Onze oude loebas kan niet meer springen. Ik denk als je zoiets aan wil schaffen hem op de 'groei' moet kopen. Wat ze nu nog wel kan hoeft ze straks niet meer te kunnen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een hondenkarretje waar ik haar in kan zetten en vooruit kan trekken. Maar echt fijn loopt dat niet.



En ik heb ook nog een tas waarin ik haar kan doen en dan hangt ze deels aan mijn schouder en deels hou ik mijn arm onder de tas.



Ik denk dat een buggy wel prettiger loopt. Je hoeft geen gewicht te dragen, en iets voor je uit duwen is toch een natuurlijkere houding dan iets achter je aan trekken met één arm.
Hij weegt 11 kilo, niet 11 kilo te zwaar. Hij is wel wat te zwaar, hij staat op dieet maar afvallen doet hij niet.



Zo'n karretje lijkt me nog niet zo gek! Loopt Miss wel minder fijn dan een buggy, maar zie mezelf toch niet zo snel achter zo'n buggy lopen.



Nu bedenk ik me wel zo'n buggy kan niet mee op de fiets, zit ik dan daar weer mee..
Alle reacties Link kopieren
Gewoon doen als jij en je hond ervan genieten om er op uit te gaan.

Nu rent mijn hond nog als een bezetene, maar wanneer hij oud en bejaard is zal ik het zeker overwegen als dit de vrijheid vergroot.
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ikje86 schreef op 02 september 2014 @ 21:16:

Hij weegt 11 kilo, niet 11 kilo te zwaar. Hij is wel wat te zwaar, hij staat op dieet maar afvallen doet hij niet.



Zo'n karretje lijkt me nog niet zo gek! Loopt Miss wel minder fijn dan een buggy, maar zie mezelf toch niet zo snel achter zo'n buggy lopen.



Nu bedenk ik me wel zo'n buggy kan niet mee op de fiets, zit ik dan daar weer mee..Dan kan hij mee in een mandje. Doe ik met die van mij ook. Het karretje heeft mijn man zelf gemaakt. Gewoon een kistje op twee wieltjes en daar zit een hengsel aan met handvat zodat je hem mee kunt trekken. Het kistje is vrolijk blauw geverfd en achterop de woorden `lazy bullywagon`. Ziet er net zo gek uit als met een buggy hoor!
Gewoon doen.
Alle reacties Link kopieren
Trek je niets aan trouwens wat andere mensen denken. Die zijn onwetend en bekrompen in hun oordeel. Degenen die van hun hond houden snappen het wel.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven