(Hoog?)zwangere zwerfkat in tuin

28-06-2014 23:23 178 berichten
Alle reacties Link kopieren
- helaas weg moeten halen ivm privacy, zie mijn latere berichten voor de reden-
Alle reacties Link kopieren
Ik zou de dierenambulance bellen voor advies. Dierenarts of kennel. Zij kunnen je advies geven. Bedenk wel dat zelf houden niet makkelijk is met een wilde poes.
Jemig. Ik geloof dat ik het beest zou vangen en bij mij thuis zou laten bevallen, koste wat kost. En dan het hele zooitje (minus misschien de moederpoes en één jonkie, als het socialisatieproces een beetje voorspoedig verloopt) naar het asiel brengen. Wel meteen de dierenambulance en het asiel inlichten dat het over een zwerfkat gaat, want anders kun je nog betalen voor de afstand ook.
Ik gok dat ze niet zindelijk is, zou je haar dan 3 maanden in huis willen hebben?



Kat met een dikke handdoek oppakken en in een doos doen en naar het asiel brengen.

Dan kunnen ze haar daar steriliseren en voor de kittens een goed huis zoeken.
Alle reacties Link kopieren
quote:mabelle schreef op 28 juni 2014 @ 23:28:

Ik zou de dierenambulance bellen voor advies. Dierenarts of kennel. Zij kunnen je advies geven. Bedenk wel dat zelf houden niet makkelijk is met een wilde poes.De dierenambulance komt niet echt met nuttige tips helaas :( De dierenarts ga ik inderdaad maandag even meteen achteraan, hopelijk kan die wat tips geven. En anders doe ik maandag even een belrondje naar instanties die niet in de buurt zitten, die kunnen haar dan misschien wel niet opvangen, maar hebben misschien wel tips
Alle reacties Link kopieren
quote:Lady-Voldemort schreef op 28 juni 2014 @ 23:31:

Jemig. Ik geloof dat ik het beest zou vangen en bij mij thuis zou laten bevallen, koste wat kost. En dan het hele zooitje (minus misschien de moederpoes en één jonkie, als het socialisatieproces een beetje voorspoedig verloopt) naar het asiel brengen. Wel meteen de dierenambulance en het asiel inlichten dat het over een zwerfkat gaat, want anders kun je nog betalen voor de afstand ook.Die neiging heb ik dus ook.. Beh.. Dat arme beest!
Alle reacties Link kopieren
quote:Istar_ schreef op 28 juni 2014 @ 23:39:

Ik gok dat ze niet zindelijk is, zou je haar dan 3 maanden in huis willen hebben?



Kat met een dikke handdoek oppakken en in een doos doen en naar het asiel brengen.

Dan kunnen ze haar daar steriliseren en voor de kittens een goed huis zoeken.Tja, daar heb je een punt.. Man wat een afwegingen, bleg! Wil zo graag dat ze goed terechtkomt.. *gaat nog even diep nadenken en verder met een vangplan bedenken*
Lief dat je het lot van de poes aantrekt en haar voert. Het is wel een lastige situatie. Ik zit in de verwilderde kattenopvang. Allereerst de enige manier om haar te vangen is met een vangkooi. Dan zul je de kooi moeten zetten als je thuis bent en op wacht moeten zitten en veel geduld hebben. Als je haar niet kunt benaderen en aanraken is het uitgesloten dat je haar zo kunt vangen. Een schuwe kat die voor haar leven vecht ( zo zal ze het beleven) kun je met geen mogelijkheid houden, ze krabt je helemaal open. Probeer je het en mislukt het dan is je kans verkeken. Het beste is toch een vangkooi regelen en zo snel mogelijk vangen, anders zijn de kittens geboren en zie je ze de eerste 6/8 weken niet. Als je ze daarna zou vinden ben je nog net op tijd voor socialisatie. Lukt het niet ze te vinden krijg je er een stel verwilderde katten bij. Als je de poes vangt is het de vraag of je haar binnen kunt houden en laten bevallen, Dat lukt alleen als ze niet al te schuw is. anders wordt de stress te groot. In een asiel kan een schuwe kat meestal niet terecht. Om eerlijk te zijn in zo'n situatie, als het tenminste echt een schuwe kat is, heb ik weleens de afweging moeten maken om de poes te vangen, te castreren en dan overlijden de kittens in de buik. Dat is heel moeilijk maar je weet ook niet zeker of moederpoes niet besmet is met aids of leucose. Wat onder zwerfdieren veel voorkomt. In ieder geval moet moederpoes gecastreerd worden. Welke regio woon je?
kijk of ze binnen wil eten en doe dan de deur dicht. Het zou voor haar fijn zijn als ze bij jou kon blijven natuurlijk
Alle katten zijn van nature zindelijk. Zet maar een kattenbak neer en daar zal ze heus haar behoefte doen
quote:sabbaticalmeds schreef op 29 juni 2014 @ 00:00:

Alle katten zijn van nature zindelijk. Zet maar een kattenbak neer en daar zal ze heus haar behoefte doenMijn kat negeert die echt. Komt bij een buitenkat vandaan.
en anders idd toch vangkooi, geen gedoe met lakens hoor, ze zal zeker ontsnappen en niet meer bij je in de buurt komen
Maar istar gaat ze dan in je keuken zitten of wil je kat dan perse naar buiten om de behoefte te doen? Ik heb nog nooit een niet zindelijke zwerver gehda
quote:sabbaticalmeds schreef op 29 juni 2014 @ 00:03:

Maar istar gaat ze dan in je keuken zitten of wil je kat dan perse naar buiten om de behoefte te doen? Ik heb nog nooit een niet zindelijke zwerver gehdaZe wil per se naar buiten. Als ik vergeten ben het kattenluik van het slot te halen en een hele dag weg ben plast ze op het aanrecht, terwijl de kattenbak er nog steeds staat.
er zijn organisaties die zwerfkatten met nestje opvangen in huiselijke kring. Het ligt eraan waar je woont, ik weet niet of je dat kwijt wilt?
logische plek
Ik zou op een beschutte plek in de tuin een werpmand/doos maken. En daar standaard voedsel en water naast zetten. In de hoop dat ze zich zo vertrouwd gaat voelen met die plek, dat ze daar de kittens zal werpen. Moet je wel snel zijn denk ik!



Succes!



Edit: Dit trouwens indien je haar werkelijk niet kunt vangen.
Ik heb ook een zwerfkat opgevangen. Die was meteen zindelijk, maar misschien komt ze bij mensen vandaan, dat zou kunnen, al was ze nog erg jong toen ik haar vond.



Alleen was deze echt niet schuw, die sprong nog net niet op schoot.



Ik vind de tip van het eten binnen neerzetten wel een goede. Desnoods in je schuur ofzo, dat je de deur dicht kunt doen achter haar.
.
Het dierenasiel heeft vaak de juiste kennis om dit soort katten op te vangen. Bijna altijd werken ze samen met pleegadressen. En een bange moederpoes zal dan naar een pleegadres gaan met ervaring met dit soort poezen. Zij vangen met veel geduld en liefde dit soort poezen op! Uiteraard werken zij voor het asiel, dus ook dierenartsbezoeken en later ook de plaatsing gaan dan via het asiel.



En ook beschikt een asiel over de juiste middelen en een dierenarts om moederpoes en kittens zo goed mogelijk op te vangen. (Denk ook aan voer, medisch, etc).



Moeder + baby's zullen dan sowieso de eerste weken in alle rust in een huiselijke omgeving in een bench verblijven.

Als moederpoes na een tijdje nog steeds héél erg bang/wild blijkt te zijn dan worden de moeder en kids na een week of 4 (zo uit mijn hoofd) gescheiden. Om te voorkomen dat de kittens het bange/wilde gedrag van hun moeder zullen overnemen en daarom niet goed genoeg zullen socialiseren.

Maar de zwerfpoes bij jou heeft de laatste tijd al vorderingen gemaakt qua socialisatie en het verblijf in een benchmark in een goed pleegadres werkt ook vaak erg positief op de socialisatie van volwassen katten. Ik schat zo in dat ze daarom wel bij elkaar zullen blijven.



Als ik jou was zou ik weer contact opnemen met de Dierenambulance. Zij hebben volop ervaring met het vangen van (bange) katten en kunnen je wat tips geven over hoe en waar en wanner je haar het beste kunnen vangen.



Veel succes ermee!
quote:sabbaticalmeds schreef op 29 juni 2014 @ 00:12:

logische plekJa? Ik zie het niet. Vind de bak logischer
Wat ontzettend lief dat jij je ontfermt over deze kat!

Zou ook proberen haar binnen te lokken en deur dicht doen.

En als het kan ervoor zorgen zodat ze veilig bij jou kan bevallen.

Succes ermee!
Alle reacties Link kopieren
Niet alles gelezen, maar ik zou haar niet gaan proberen te vangen. Denk niet dat die stress goed is in haar toestand.

ik zou haar proberen binnen te lokken en wat dozen, eten, drinken, kattenbak neerzetten of buiten een plekje voor haar maken.
Ik zou 'm toch proberen te vangen en dan naar het asiel doen. Zoeken ze het er daar maar mee uit. Anders zit jij met 'n volgescheten tuin door die beesten.
Ooit zo`n kat in mijn schuur gehad, eten gegeven enz.

Uiteindelijk heeft ze 5 kitten geworpen.

Op een gegeven moment moest ik in de tuin zijn en zat ze op mijn mat, met een kitten voor haar. Dus hebben we haar binnen gehaald met haar gezin. Mijn eigen katten waren het niet helemaal eens maar goed ze zijn netjes naar een ander gezin gegaan, en mama hebben we tot haar dood gehad.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven