Kat en overgeven

28-07-2014 19:20 24 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn kat is 4,5 jaar oud en woont nu ruim 2,5 jaar bij mij. Ze is nu een binnenkat, maar in het verleden kwam ze ook wel eens buiten.



Vanaf het begin af aan geeft ze veel over. Ik heb ontdekt dat het belangrijk is dat ze niet te veel brokjes ter beschikking heeft (ivm schrokken) en ben langzaam aan alle soorten voedsel gaan elimineren tot ik voedsel vond wat ze het best binnen houdt: Whiskas tonijn brokjes.

Ik heb met de dierenarts overlegd of het niet erg is dat ze nu én matig voer krijgt (Whiskas is niet het beste voer natuurlijk) en erg eenzijdig. De arts vond het niet erg, beter eenzijdig en wat minder kwalitatief, dan alles steeds uitspugen.



Nu sinds een aantal weken geeft ze echter ook aanzienlijk vaker over van de Whiskas. We hebben de hoeveelheid brokjes terug geschroefd met de gedachte dat ze met het warme weer misschien wat minder honger heeft. Een kat van haar gewicht hoort zo'n 50 gram brokjes te krijgen, maar inmiddels weten we dat ze slechts 20 gram (verdeeld in 2x 10) binnen houdt. Soms spuugt ze het zelfs uit als we haar maar 5gram geven. Ze heeft wel zichtbaar honger, dus aan de eetlust ligt het toch niet denk ik.

Ik heb al een bakje uitgeprobeerd waaruit ze alles moet hengelen, zodat ze niet kan schrokken. Ook dan geeft ze over.

Ze is verder wel actief, gaat nog genoeg op de bak en drinkt voldoende.



Ik begin me nu wel zorgen te maken, want max. 20gram op een dag dit is toch veel te weinig voor een kat? Iemand nog tips of ervaringen?
Alle reacties Link kopieren
Ik ben zelf erg tevreden over Orijen, mijn kotskater is geen kotskater meer sinds ik dit voer.



Een vriendin van me geeft haar (Europese korthaar) Royal Canin Maine Coon, haar kat schrokte ook ontzettend en dit zijn grote brokken waar ze wel op moeten kauwen.
My mind wanders in the shadows, I can not hear a sound, a zombie screams and a werewolf howls, my world is going down..
Alle reacties Link kopieren
Die kotspoes van mij krijgt brokjes in gelei (Lidl) en eet daar overdag nog af en toe wat whiskas bij. Gaat prima!



Van de winter kotste ze elke ochtend, op momenten dat ik nét bijna weg wilde gaan of te laat om haar buiten te zetten.
Geniet van elke dag!
Je kunt proberen een paar weken alleen maar antihaarbalbrokjes (Royal Canin intense hairball) te voeren. In het begin kan het dan erger worden maar als je geluk hebt daarna minder last. Dan weer normale goede brokjes voeren en als er weer gekotst wordt opnieuw een antihaarbalkuur.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben wel bang voor wat het met haar doet als ik plots verander van voer. Ik heb dat een tijdje terug uitgeprobeerd, toen eigenlijk (dom dom dom!) zonder mij in te lezen over wat dat kan betekenen voor een kat. Spontaan had ze blaasgruis.



Dus ik neem aan als ik ander voer uit zou proberen dat ik dan wel langzaam moet mengen?



Ik denk trouwens wel dat ze echt allergisch is voor kip. Heb wel eens pure kip gegeven dat voor katten was. Volgens de man van de dierenwinkel werkelijk zonder enkele aanmaakstof en hij gaf het me gratis mee met de boodschap 'als ze hiervan kotst, weet ik het ook niet meer..'

Nou binnen 2 seconden was het er weer uit



Met betrekking tot die antihaarbalbrokjes: ik heb niet het idee dat het haar is bij haar. Het is gewoon binnen 10 seconden alles wat ze heeft gegeten eruit, je kan de hele brokken direct herkennen. Dus zou het dan nog zinvol zijn?



@Barrelroll:
Alle reacties Link kopieren
Mijn kat doet het erg goed op Royal Canin Veterinary Diet Gastro Intestinal speciaal voor katten met maag- en darmziekten.



Ik meng dit met Kattovit Gastro, een hypo-allergeen voer. Hij krijgt ook elke ochtend en avond blikvoer van Kattovit Gastro als extraatje (1 blikje verdeeld over 4 porties).



Het spugen is verminderd van een paar keer per dag naar ca. een of twee keer per week.
Mijn kat ging na 13 jaar dezelfde brokken te hebben gegeten ineens meerdere malen per dag zijn eten uitspugen. Maandenlang. Bijna 1000 euro aan onderzoeken uitgegeven en daar kwam helemaal niets uit. Van de suggestie om hypoallergeen voer te gaan geven verwachtte ik niks. Nadat ik de zak opentrok heeft ie nooit meer gespuugd. Nu bijna een jaar lang. Ik geef hem relatief goedkoop voer: Burns fish and Brown rice, verkrijgbaar via internet. Ze hebben ook een vleesvariant.
Deze: http://m.zooplus.nl/esearch.htm#q%3Dburns%20kattenvoer
Meer goede ervaringen: http://m.zooplus.nl/feedb ... envoer_droog/burns/174300



Het stinkt alleen wel haha!
Alle reacties Link kopieren
Weet je zeker dat het hier gaat om onverteerd voedsel? Mijn kat geeft (zeker in de zomer) veel over, maar dat komt door de haarballen.
Af en toe wat lekkere snoepbrokjes voor tussendoor wil ook wel wat extra grammetjes opleveren.
quote:Lara22 schreef op 28 juli 2014 @ 20:23:

Weet je zeker dat het hier gaat om onverteerd voedsel? Mijn kat geeft (zeker in de zomer) veel over, maar dat komt door de haarballen.Het kan al van irritatie door een paar haartjes komen. Dan moet je goed zoeken om het haar terug te vinden in het braaksel. Je ziet dan alleen de net gegeten brokjes. Het is nu inderdaad ook het seizoen.
Alle reacties Link kopieren
Kan ook zijn dat ze keelpijn heeft van het kotsen.

Of andersom, kotst ze omdat ze keelpijn heeft.

Had mijn poes ook. Na antibiotica enzo ging het eten weer goed.
voorheen "viva1973"
Ik zou haar toch nog eens goed na laten kijken want dit is wel extreem.



Heb je wel eens gedacht aan vers vlees voeren? Dat hoeft niet heel moeilijk dat kan ook kant en klaar. Het doet vaak wonderen bij overgevoeligheid en allergie. Veel dieren hebben last van het graan of andere vulstof in de brokken die niet in een katten dieet horen, katten zijn namelijk van nature vleeseters en daar is hun spijsvertering en lijf ook op gemaakt. http://www.barfplaats.nl/forum/index.php?topic=68104.0 Hier vind je wat beginners informatie op dat forum kun je heel veel lezen en kunnen mensen je ook helpen met vragen. Als je kat allergisch is voor een bepaalt diersoort is vers voeren handig omdat je dat dan makkelijker niet kunt voeren. In brokken zit vaak van alles.



Ik had ook een kat met erg stug haar die vooral als hij verhaarde vaak spuugde door het haar dat irriteerde ook als het niet echt een haarbal was.
Alle reacties Link kopieren
Is je kat al eens helemaal onderzocht, ook maag/darm. Wat het klinkt alsof er inwendig iets niet goed is.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
Hypo allergeen voedsel wil ik wel eens proberen, want volgens mij heb ik dat nog niet gehad. Ik zal eens kijken naar dat merk dat genoemd werd.



Vers vlees heb ik wel geprobeerd. Van kip spuugt ze direct. Gehakt houdt ze wel binnen, mits hele kleine stukjes. Ook speciaal vers voer voor katten gekocht, ook daarvan moest ze direct overgeven.



Een antibiotica kuur heeft ze intussen voor haar blaasgruis gehad, dus als dat de oplossing was geweest hadden we er destijds vanaf moeten zijn denk ik.



En kattensnoepjes komen er even hard uit als het overige eten.

Geeft ze eigenlijk ook niet echt om.



Goed laten onderzoeken is zeker iets in mijn gedachte, maar ik heb het nu aan twee dierenartsen voorgelegd (niet de afgelopen weken hoor, maar toen het al wel meerdere keren per week was) en die vonden het beide niet zo'n probleem toen. Dus voor ik op mijn strepen ga staan bij zo'n arts, wil ik het gevoel hebben dat ik de basistips wel zelf al heb toegepast.

Als mijn beestje lusteloos wordt of haar ontlastingpatroon verandert, trek ik wel direct aan de bel hoor.
Alle reacties Link kopieren
Hypoallergene brokken werken goed bij die van mij. Kattovit.

Applaws ook wel maar dat is niet anti allergeen.mbrokken zijn groot zodat ze er op moet kauwen. Werkt goed.
Kip zit in heel veel soorten dierenvoeding. Op het forum dat ik net linkte kunnen ze je misschien helpen als je het wel ziet zitten om te proberen. Ook in veel soorten KVV zit kip maar er zijn er ook die dat niet bevatten. Maar mijn dieren eten alles dus ik heb er niet zoveel verstand van. Zelfs een kat die pens eet...



Maar wat is er al onderzocht? Eventueel een specialist raadplegen op dit gebied? Ik zou lichamelijke oorzaken wel echt uit sluiten als dat niet gebeurd is anders heeft het wisselen van voer ook weinig zin.



Blaasgruis is ook iets dat vaak door graan/vulstoffen in voeding komt trouwens. Wat dat betreft hier ook een succesverhaal, na maanden rommelen met dieetvoer overwoog de DA een penisamputatie(!!) na het overstappen op vers heeft hij nooit meer ergens last van gehad..



Nee nee geen aandelen (waar kan ik die krijgen?) wel voorstander.
Alle reacties Link kopieren
Hier zit geen kip in:



www.zooplus.nl/shop/katten/kattenvoer_d ... jen/132699
My mind wanders in the shadows, I can not hear a sound, a zombie screams and a werewolf howls, my world is going down..
Alle reacties Link kopieren
Voor informatie zou je hier eens kunnen kijken.



Ik bestel hier zelf altijd tabletten voor mijn hond (spondylose), en merk echt verschil sinds ik hem dit geef.

En alle producten zijn op natuurlijke basis, dus geen negatieve bijwerkingen.



Deze mensen geven goed advies.



Succes!
Elke les, waar je van leert, maakt het pad vrij voor nog waardevollere lessen. Elke les, die je negeert, komt steeds weer terug.
Alle reacties Link kopieren
Hoi,

mijn kat gaf in het verleden ook tig keer per week over. Whiskas kan ze ook niet tegen.

Ze krijgt nu Purina One Sensitive en nu geeft ze eigenlijk niet meer over. Op een haarbal af en toe na haha.

Dat voer is op basis van rijst en kip en is ligt verteerbaar. Wellicht het proberen waard.

Succes!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb vanmorgen hypo allergeen droogvoer en natvoer gekocht. Wel allemaal zonder kip, want ben bang dat dat ook een boosdoener blijft.

En ook anti haarbal snoepjes gekocht.



Eerst dat allemaal eens proberen. Bedankt voor de tips!

Werkt het niet, dan ga ik bij de dierenarts vragen om maagdarm onderzoek.
Alle reacties Link kopieren
Even een update. Ik ben jullie vreselijk dankbaar, want wat gaat het goed met mijn meisje! Op 30-7 kwam het hypo allergeen voedsel binnen en vanaf minuut 1 heeft ze niet meer gespuugd. Ik kan haar nu weer 2x 20 gram geven, wat een enorme vooruitgang is. Ze krijgt een mix tussen haar oude voer Whiskas en haar nieuwe voer Burns (Fish & Rice). Heb net ook voor het eerst weer wat natvoer uitgeprobeerd en dat blijft ook binnen.

Helemaal blij!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een hond in de opvang gehad die hetzelfde had als jouw kat. Bleek het een voedselallergie te zijn. Toen ze dat wisten, konden ze er iets mee en was het opgelost.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven