alternatief hardsteen 80 x80?

05-05-2009 09:49 12 berichten
Alle reacties Link kopieren
Voor onze tuin hebben we ons oog laten vallen op een 80 bij 80 tegel Chinees hardsteen spotted blue rustique (getrommeld), maar hoorden dat deze nogal snel heet wordt, krast en glad is met regen. Een hoop nadelen dus...bestaat er een alternatief voor deze hardsteen tegels van 80 x 80 cm van rond de 30-40 euro per m2? Of is de steen deze nadelen kwijt zodra je voor een andere afwerking kiest, bijvoorbeeld gevlamd?
Alle reacties Link kopieren
Allereerst beter googlen? 100x100 vind ik al vanaf 21,95 ex btw.

En ik vind deze opmerking juist over Chinees hardsteen:



Onderhoud van een hardsteen tuintegel



Aan een hardsteen tuintegel heb je totaal geen onderhoud. Je kunt ze dus leggen en hoeft er verder niets aan te doen. Hardsteen tuintegels worden als ze nat worden juist stroef in plaats van glad zoals de meeste tuintegels. Daarom zijn ze dus zeer geschikt voor het leggen rond zwembaden.



Ik zou naar een goede tegelboer gaan en een kijken, voelen, flesje water en een scherpe sleutel mee om te testen wát het doet bij regen, beschadegingen, enz.



Je zou zelfs (deden mijn ouders met kleine kinderen en huisdieren die een vloer gingen kopen) een klein kind op laarsjes door een baggerplas kunnen halen en die er eens op laten rauzen om te zien of je het iets viezer ook nog mooi vind.



Kortom wees brutaal en TEST.
Alle reacties Link kopieren
@mevrouwdekees



Bedankt voor het meedenken. Googlen heb ik inderdaad al gedaan en ik kom toch veel tegen over de krasgevoeligheid en 'bakplaat'effect van Chinees hardsteen...al lees je ook weer: "Het voordeel van Chinees hardsteen is dat het beperkt krasgevoelig is." Dat is dan weer het nadeel van Google...



De gladheid zullen we inderdaad maar eens testen



100x100cm of 60x60cm vinden we niet interessant, het gaat ons alleen om een 80x80cm tegel.
Alle reacties Link kopieren
hi, wij hebben sinds twee weken chinees hardsteen 60 bij 60 in de tuin

bevalt prima, met heet weer( 22 graden waren de tegels lekker warm onder de blote voeten, in de zomer met hetere temperaturen is het ook te doen hoor ik van andere

nu plenst het al twee dagen, ze lijken superglad, maar dit is niet zo

ik loop met crocs aan buiten naar de container of schuur, maar niets glad hoor, ook niet met pumps aan



krassen dat doen ze wel, mijn zoontje liet zijn fietsje vallen en ja een kras, deze kun je iets wegvegen, of desnoods een coating erover doen, maar wij willen geen balroomidee tuin, maar een strakke moderene tuin, hoop dat je hier wat aan hebt

by the way, heb je al ergens een terras gezien met 80bij80?

zagen wij ook maar vonden wij verschrikkelijk, maar dat is ieder zijn keus natuurlijk
Alle reacties Link kopieren
ja, een terras van 80x80 hebben we inderdaad al wel gezien en vinden we mooier en moderner dan een terras met tegels van 60x60 (wat normaler, meer standaard).



zoiets moet het worden:





Alle reacties Link kopieren
erg mooi hoor

wij zijn dik tevreden over onze natuurstenen
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben een terras met hardsteen van 80x80. De tegels zijn in de zomer bloedje heet, als de zon er echt op heeft staan bakken kan ik er niet met blote voeten op! En ruwer worden ze bij ons zeker niet als ze nat zijn. Een beetje water gaat nog wel, dan zijn ze inderdaad iets ruwer, maar veel water (bij de waterkraan) is vragen om ongelukken. Meerdere keren kind uit lucht geplukt die onderweg was naar harde val op hoofd.... Schoenen aan dus! En niet rondom zwembad leggen. Maar het iets ruwere waar jij over schreef heeft mijn zus dan weer en dat is echt niet glad. Wel warm, maar geen ei-bak-warm. Dus dat is wel een optie, volgens mij is dat hetzelfde als op je eerste foto.

In de winter glij ik overigens op de betonklinkers in de oprit sneller uit dan op het hardsteen. Krassen komen er zeker wel op maar door normaal gebruik (er overheen lopenm, af en toe vegen) vervagen die ook erg snel. Onderhoud is gemakkelijk. Want je veegt af en toe, en 't veegt een stuk gemakkelijker, en ik 'dweil' wel eens. Dus natmaken en met een trekker droogtrekken. Want soms is het wel erg vies geworden. Vet trekt er overigens ook in. Klinkt raar, maar bij ons valt er wel eens iets van tafel. Schoonmaken met afwasmiddel gaat dan ook geweldig.

Anyway, ik vind het nog wel steeds heeeeeel erg mooi staan! En ben toch blij dat ik het heb gedaan. Dus wel een aanrader! Al zou ik dus voor het ruwe gaan.

Succes!
Alle reacties Link kopieren
Hoi Kristi,



Zou je misschien aan je zus kunnen vragen wat voor hardsteen zij heeft (Chinees, Belgisch, Vietnamees, graniet, basalt, ...) en hoe het is afgewerkt (gebouchardeerd, gezoet, gevlamd, geborsteld, ...). Klinkt namelijk wel heel goed! Groetjes!



p.s. foto 1 en 2 zijn foto's van dezelfde tuin (op foto 1 lijkt de steen iets donkerder doordat de zon niet schijnt, op foto 2 piept ie - de zon - net even tussen de wolken door)
Alle reacties Link kopieren
En dit lees ik dan ook weer, klinkt toch gewoon goed:



Wordt Chinees hardsteen lichter?

Op deze vraag is geen eenvoudig antwoord mogelijk. Het is namelijk als volgt; Chinees hardsteen wordt gezaagd uit massieve blokken. Om deze zaagsporen te verwijderen wordt de tegel ‘gezoet’ (De lichtste vorm van polijsten) Dit maakt de tegel donkerder dan hij van nature is. In de buitenlucht wordt deze ‘zoetlaag’afgebroken door de UV-straling in het zonlicht. Door het verdwijnen van de zoetlaag krijgt de tegel zijn originele kleur. Deze is lichter dan de zoetlaag. (zie info over krassen)



Krast Chinees hardsteen?

Jazeker! Natuursteen krast. Er is namelijk altijd iets wat harder is dan steen. Als de tegel net op uw terras ligt zult u merken dat er krassen in komen. Dit is echter geen enkel probleem. Deze krassen zitten namelijk in de toplaag (zie info over zoeten) deze toplaag is donkerder dan de steen zelf dus iedere kras is zichtbaar.

Als de zoetlaag door de inwerking van UV-straling is verdwenen, is de tegel door en door kleurecht. Krassen zijn dan vrijwel niet meer zichtbaar. Een regenbui spoelt het stof van de kras weg, en uw terras oogt weer prima!
Alle reacties Link kopieren
Upperdepup!



Wij zijn aan het kijken voor nieuwe tegels in de tuin. We vinden die blauwige hardstenen tegels er erg mooi uitzien. Maar er kleven voor ons ook nadelen aan. Ze vragen veel onderhoud, zijn niet krasvast en, niet onbelangrijk, heel duur.

Nu zoeken we naar een alternatief. Iets wat er ongeveer hetzelfde uitziet. Tegels in wildverband te leggen en die je kunt voegen.

Iemand tips?

Mij duizelt het eerlijk gezegd na dagen googlen.
Alle reacties Link kopieren
Wij zijn ons ook aan het concentreren op Chinees hardsteen.

echter wat ik hier lees betreft volgens mij aleen de "gezoete variant"



Waarom hebben deze mensen niet verder gekeken dan de gezoete variant, de prijs mischien.



U kan ook de onbehandelde, de geborstelde en de gebrande/geborstelde kopen wat een erg goede grip geeft



Er zijn veel mogelijkheden in deze steensoort. Duik niet zomaar bij een steenhandelaar binnen en koop er lustig op los.

Vergelijk de aangeboden stenen bij de handelaar en kijk eens verder op internet. de prijzen kunnen tot ¤ 8 á 12,00 p/m3 goedkoper uitvallen voor chinees hardsteen in verschillende varianten en afmetingen.



Ook als je ze laat bezorgen zal je nog geld overhouden.

Dames en Heren kijk eens verder als je neus en Google gerust eens verder dan pagina 5, want dan pas kom je de interesante aanbiedingen of de goedkopere handelaren tegen
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben 2 zomers geleden ook een Chinese hardsteen terras late aanleggen, maar inderdaad van de gezoete soort. Wij konden door het bomen het bos niet meer zien tijdens het googlen, net als jullie ;) Wij zijn daarom maar gewoon naar een vloerspecialist bij ons in de buurt in Oostzaan geweest. Uiteindelijk hebben wij toen toch voor de Chinese hardstenen tegels gekozen, ondanks dezelde twijfels die hier al genoemd staan. Zelf hebben we 2 jonge kinderen, dus veiligheid speelde bij ons ook wel een rol. Maar al met al zijn we nog steeds tevreden met de tegels! Bij ons worden ze met regen helemaal niet glad, en in de zon valt het ook wel mee. Ze zijn alleen inderdaad krasgevoelig, maar het onderhoud is weinig moeite. Wel hebben we gezien bij de aanbieder dat er heel veel verschillende afwerkingen zijn met allemaal een ander effect en een andere prijs. Ik adviseer persoonlijk om gewoon naar een filiaal te gaan en te vragen naar de soorten, voordelen en nadelen. Dat hebben wij gedaan en wij zijn nog steeds tevreden met de keuze die wij uiteindelijk (met veel hulp) hebben gemaakt !

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven