poes met fibrosarcoom

22-06-2011 20:20 158 berichten
2 weken geleden naar dierenarts geweest voor de jaarlijkse inenting.

Er bleek een bultje in de nek te zitten en de DA adviseerde ons om dit weg te laten halen en te laten onderzoeken of dit goed- of kwaadaardig is. Vandaag de verschrikkelijke uitslag gekregen dat ze niet alles hebben weggehaald.

De poes zou nog eens geopereerd moeten worden en dan ook nog bestraald. Een kat snapt hier natuurlijk niets van en zal veel stress krijgen. Heeft iemand ook ervaring of het snel uitzaait naar bijv. de longen en wat een oplossing zou zijn

? Heb natuurlijk heel veel voor mijn kat over, maar ze moet niet gaan lijden. Ze komt nu heel gezond over.



Lees op internet dat deze vorm van kanker ontstaat door de jaarlijkse inenting!!!! Had ik dit maar nooit in de nek laten doen.



Wisten jullie daar vanaf? In Amerika enten ze in de poot of staart.

Als dan kanker ontstaat is dit gemakkelijker weg te halen.



Ik zou heel graag jullie raad en ervaringen willen. De poes is 15 maar ik wil haar nog jaren bij me houden.
Alle reacties Link kopieren
Ik weet wat meer. Dinsdag CT-scan laten doen in de Lingehoeve in Lienden. Vandaag uitslag daarvan gehad. Achter de rib, aan de binnenkant dus, zit nog een heel stuk tumor. Grof genomen 3cmx3cmx3cm. Oei, dat is ineens een hele grote tumor (ipv de bult die ik voelde). En voor zover te zien is het (nog) niet uitgezaaid. En het zit (nog) niet in de borstholte. De vraag is wel of er buiten de borstholte voldoende ruimte is om het ruim genoeg weg te snijden (3cm extra aan alle kanten). En er moeten dan sowieso twee ribbetjes uit. Nu zijn we aan het bekijken of het een optie is om het eerst te bestralen. Dat kan niet in Renkum, want daar is de bestraling oppervlakkig. In Utrecht zou kunnen, die hebben hele sterke apparatuur, maar daar zijn de kosten ook naar. En er is nog de Korte Akkeren in Gouda. Die kunnen tot 5 cm diep bestralen. Om nu wat te ondernemen heeft inmiddels veel haast, want er is zo alweer een week voorbij. Dit tumor wacht niet met groeien. Maar ja, de twee artsen daar die mij advies kunnen geven, zijn er maandag 'pas' weer. Nou weet ik niet of ik een afspraak maak voor een operatie in de Lingehoeve of ik nog langer wacht op het advies uit Gouda. Wat zou jij doen?
Ik denk dat je eerst ook naar de aard van de kat moet kijken. Kan ze de stress van een operatie + bestralen aan. Mijn kat was in het begin helemaal niet bang voor de DA, dus daarom ben ik het traject ingegaan.



Mijn eigen kat is in mijn woonplaats geopereerd en in Renkum bestraald. Daar is niets mis mee. Alletwee kundig. Als je een goed gevoel bij Lingehoeve hebt en ze kunnen snel opereren, kun je het altijd daar laten uitvoeren.



Kan het pas eind volgende week, dan zou ik vast een afspraak maken met Gouda. Je kunt de afspraak altijd nog laten vervallen. Inplannen kost meer tijd, dan een afspraak laten vervallen. Misschien doen ze daar wel een operatie en meteen de 1e keer bestralen erachteraan. Daar kan iemand van Gouda toch wel antwoord opgeven?



Als de operatie nu op dinsdag in Gouda ingepland kan worden, dan laat je bijv. morgen de medische gegevens naar Gouda faxen/sturen. Een rontgenfoto is niet te faxen. Kijken ze er maandag naar. Is het te behandelen, dan zou dat dinsdag kunnen. Is het niet te behandelen, dan zeggen jullie het af. Dat snapt de DA natuurlijk wel. Wij zijn trouwens met de rontgenfoto naar Renkum gereden om geen tijd te verliezen, maar dat was voor de andere kat met botkanker. Post komt natuurlijk niet op maandag aan.



Ik zou dus eigenlijk nu al een afspraak maken voor de operatie. Met voorkeur voor Gouda, als ze meteen de 1e keer bestralen erachter aan doen. Anders met de DA die het 1e plaats heeft en natuurlijk kundig is.



Bij mij zat tussen de operatie en bestraling ongeveer 2 weken. Dit kwam omdat ik de uitslag van de operatie pas na een week had en toen nog contact met Renkum moest zoeken. Dat moest toen wel zo snel mogelijk.



Ik zelf zou niet zo snel de beslissing kunnen nemen om de kat niet te behandelen. Bij mijn andere kat met tumor in bekje kon ik gewoon niets doen. Een operatie is ondierlijk zeg maar, want dan moeten ze een stuk uit de kaak nemen en dan kan zo'n kat nooit meer normaal eten. Met 2 ribben minder kan een kat nog gewoon leven?



Heb je helemaal geen advies gekregen?
Nu vergeet ik helemaal om over mijn kat te vertellen. Ze moest vandaag weer op controle. Alles is goed. De kanker is niet teruggekomen. Er begint zelfs weer haar te groeien op de kale plek in haar nekje. Dit is echter wel grijs en niet met vlekken. Goed nieuws dus.
Wendy, waarom willen ze trouwens eerst bestralen?



Bij mij was het juist andersom. Eerst zoveell mogelijk weghalen door operatie en dan bestralen.
Alle reacties Link kopieren
Beste Silke, fijn om te horen dat het nog goed gaat met je kat.



Ik snap het ook niet waarom eerst alleen bestralen. Wij zijn met onze kat ook naar de korte akkeren gegaan. Na de rontgenfoto is er meteen een afspraak gemaakt voor een operatie met bestraling. Dit lijkt de beste methode te zijn.



Vorige week is een kat van mijn zwager ook geopereerd aan fibrosarcoom, bij z'n DA. Vond het wel jammer dat hij niet naar een specialist is geweest ondanks dat hij onze verhalen al eerder had gehoord. Hij heeft een goed gevoel bij zijn DA vandaar. Ik hoop echt dat de specialist niet nodig was in dit geval.



Wat onze kat betreft het ik slecht nieuws. Ik heb net een uur geleden weer een bobbeltje ontdekt. Dit keer aan haar rechter zijkant. De vorige keer was het aan haar linker zijkant. Morgenochtend meteen een afspraak maken voor een biopsie. We warem net zo blij na de uitslag van de snijwanden. Ze leek tumorvrij en er was na een paar dagen al niets meer te merken dat ze een operatie had gehad. Ik hoop maar dat ik het fout heb...



Zodra ik meer weet zal ik het melden.
Alle reacties Link kopieren
Ik zie nu pas dat je een notificatie kan krijgen als er een nieuwe post is. Heb ik net aangezet, nu kan ik beter reageren op berichten.
Alle reacties Link kopieren
Vanavond naar de DA geweest. Woensdag de uitslag. Maar hij verwacht dat het weer fibrosarcoom is...
Loewe, wat erg voor jullie.

Mijn kat heeft ook na een tijdje een bobbeltje teruggekregen in de nek. Toen dacht de DA ook dat de fibrosarcoom was teruggekomen. Die bubbel heeft de kat toen ongeveer een maand gehad en toen was het weer verdwenen. Heel vreemd. De DA dacht dat ze misschien geklauwd of gevochten had en daardoor de bobbel had gekregen. Ik kan me dat niet voorstellen, maar het is wel weg. En nog steeds.



Als ik op controle kom, moet mijn kat altijd nuchter zijn. Als de DA dan iets zou ontdekken, zetten ze er meteen de bestraling op. Dat hoeft dan niet heel breed, maar alleen op dat plekje. Dat hoeft dan niet meteen een hele kuur te zijn, maar dan eerst 1x.



Ik hoop dat het bij jullie kat het bubbeltje ook gewoon wegtrekt, of dat het heel gemakkelijk te behandelen is.



Hoe zet je trouwens de notificatie aan, dat je een seintje krijgt als er een nieuw berichtje is?



Sterkte.
Alle reacties Link kopieren
Bovenaan bij jouw eerste bericht staat boven je naam 4 symbolen de laatste is een hartje en daarvoor staat een bel. Het hartje is om dit onderwerp als favoriet toe te voegen en de bel is om een notificatie in te stellen. Dan krijg je een mailtje op je email zodra iemand heeft gereageerd.
Dank je Loewe. Dat wist ik helemaal niet.



Wendy, weten jullie al wat jullie gaan doen?
Alle reacties Link kopieren
Vanmiddag de uitslag gekregen en gelukkig goed nieuws! Volgens de DA is het een ontsteking en hij heeft een antibiotica kuur voorgeschreven. Ik ben nog een beetje sceptisch maar wil het graag geloven.
Wat ben ik blij voor jullie!!!!!
Wat ben ik blij voor jullie!!!!!

Ik zou de uitslag toch maar geloven.

Ik kon ook niet geloven hoor dat ik een maand een bubbeltje in nek kat had en dat die toen weer wegging.
Loewe en Wendy, hoe gaat het met jullie katten?
Alle reacties Link kopieren
De antibiotica heeft er niet voor gezorgd dat de 2 bobbeltjes kleiner zijn geworden. Ze zijn zelfs groter geworden. Volgens onze DA kan het zijn dat deze antibiotica niet aanslaat bij onze poes. Hij gaf ons 3 opties; 1. andere antibiotica, 2 bobbeltjes weghalen, 3 of er mee naar Gouda de korte akkeren. We hebben voor optie 3 gekozen. Na een consult afgelopen week hebben we daar de beslissing genomen om de bobbeltjes weg te laten halen alsof het fibrosarcoom is. Zonder bestraling. Het zal vervolgens naar een laboratorium opgestuurd worden om te weten wat het was.



Woensdagavond breng ik haar en donderdagochtend wordt ze geopereerd.



Het gaat helaas nog niet lekker dus.



En met jouw kat?
Dat is toch weer heel spannend Loewe. Groot gelijk dat je weer naar Gouda gaat. Lukt het je nog steeds om de kat in het reismandje te krijgen? Jij bent nu ook al vaak bij de DA geweest, dus ze zal het nu wel door hebben.



Met mijn kat gaat het nog steeds goed. Ik voel helemaal geen bobbeltjes. Ze ligt nu spinnend achter mij op het kussentje. Ze is wel afgevallen. Was jaren 4,2 kilo, maar de laatste keer 3,8 kilo. Dat is echt een groot verschil. Ik denk dat ze nu nog misschien nog wel wat afgevallen is, maar lijkt verder heel gezond en gelukkig. In juni gaan we weer voor controle naar Renkum. Ik denk niet dat ik haar dit jaar laat inenten.
Hoe gaat het eigenlijk met de kat van je zwager?

Hebben ze alles kunnen weghalen?
Alle reacties Link kopieren
Ze heeft altijd al een afkeer van de reismand gehad. En nu helemaal. Maar het gaat wel redelijk makkelijk. Ze probeert zich af te zetten met haar pootjes en miauwt de hele tijd maar meer doet ze niet. In Gouda wilt ze weer niet uit de reismand. Dus ze snapt het zeker.



Om 10:00 kan ik bellen om te horen hoe het is gegaan.

Wij laten dit jaar ook niet inenten. Over twee jaar weer.



M'n zwager heeft aangegeven dat het goed is gegaan. Dus daar gaan we maar vanuit.
Loewe, is je kat weer lekker thuis?

Alles goed?



Ik kon mijn andere kat (met botkanker) op het laatst helemaal niet meer in het reismandje krijgen. Die zette ik met tuigje in de auto en ze had dan de nagels in mijn lichaam.
Alle reacties Link kopieren
Ja, ze is weer thuis. Alles is goed gegaan. En ze is levendiger dan vorige keer. Er wordt getwijfeld of het wel een tumor was. Het wordt opgestuurd naar het lab, volgende week horen we wat het is geweest. Aan de linkerkant, waar ze vorige keer is geholpen, voelen ze een verdikking. Ze denken dat het een spier is maar we moeten het in de gaten houden. Over twee weken op controle.



Blij dat ze er weer is. 1,5 week geleden al een vriend verloren, is even genoeg verdriet voor nu.
Hoe gaat het met jullie Loewe?
Up.

Hoe gaat het met jullie katten?



Met mijn kat nog steeds goed. In oktober wel weer voor controle, maar we zijn alweer een jaar verder en de kanker is gelukkig nog steeds niet terug.
Vandaag weer voor controle naar Renkum geweest.

Volgens DA, is mijn kat echt een succesverhaal. Ze heeft de kanker tussen de schouderbladen nog steeds niet teruggekregen, terwijl dit een hardnekkige kanker is. 50% krijgt het tijdens de bestralingen al terug en de rest is binnen 2 jaar al weer ziek.

Wat hebben wij een geluk dat ze nog steeds gezond is. Ze is nu bijna al 17 jaar.



Ik denk, ik schrijf het hier toch nog even op, want misschien heeft iemand over een tijdje behoefte aan informatie over een fibrosarcoom.
Wow wat fantastisch. Ik was dit topic uit het oog verloren, maar ik ben heel blij voor je.
Alle reacties Link kopieren
Mijn hond had het in zijn kaak.. Hij is er aan overleden.. Behandeling heeft niet mogen baten, wij zijn naar Utrecht. Gegaanm universiteit kliniek . Was wel prijzig maar wel goed.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven