Werk & Studie alle pijlers

Stage keuze spijt

02-09-2014 16:49 9 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het gevoel dat ik een verkeerde stageplaats heb gekozen. Ik kan het me nu niet veroorloven om een andere stage te zoeken. Ik heb namelijk al een een studie vertraging opgelopen en moet mijn studie snel afmaken anders kom ik financieel in de problemen.



Ik doe de studie multimedia en heb dus ook een "te" brede interesse in alles.

Het reclame bureau waar ik nu stage loop dacht men dat ik me wilde verdiepen in design. Dit is ook een interesse van mij. Maar de gedachten om 5 maanden bezig te zijn met alleen design zie ik niet zitten. Het voelt zo definitief en bindend.



Heeft iemand anders ook ervaring met dit soort situaties. moet ik gewoon doorzetten en zien waar het schip strand.



excuses voor het Nederlands ik heb dyslectie
Alle reacties Link kopieren
Verander wat je niet kunt accepteren, maar accepteer ook wat je niet kunt veranderen.



Dus overleg met je stagebedrijf over misschien een iets breder onderwerp dan je nu hebt, en als dat niet tot de mogelijkheden behoort, leg je er dan bij neer. Je geeft immers zelf al aan dat overstappen geen optie is.



Het 'resultaat' van een stage kan natuurlijk ook zijn dat je er achter komt dat iets NIET helemaal je ding is he. Helemaal niets mis mee! Heb je toch mooi de kennis en ervaring opgedaan, EN je maakt hierna bewustere en waarschijnlijk dus (nog) betere keuzes!
Alle reacties Link kopieren
Als je jouw stage qua vormgeving wilt aanpassen, stem dit ook af met de school. Zij moeten het er ook mee eens zijn, anders krijg je over zoveel weken alsnog de teleurstelling dat de stage wordt afgekeurd.
I can explain it to you, but I can't understand it for you
Alle reacties Link kopieren
5 maanden is te overzien, dus blijven en doorbijten. Je hebt al vertraging, dus veel keuze is er niet.

Zou wel wat aan je taalvaardigheid doen, je Nederlands is bar slecht.
Alle reacties Link kopieren
En ja, heb ervaring. Ben verpleegkundige, en wilde breed opgeleid worden en deed dus ook een stage op een interne afdeling. Drama, wat vond ik dat afschuwelijk, echt heel erg ontzettend niet mijn specialisme. Aan de andere kant is het wel heel leerzaam geweest, het heeft me zeker meer diepgang in het vak opgeleverd. Probeer het dus als zodanig te zien, misschien niet je droomstage, maar haal er wel uit wat er uit te halen valt, je kan dan in ieder geval terugvallen op de ervaring die je hiermee hebt opgedaan.
Alle reacties Link kopieren
quote:claudia1234 schreef op 02 september 2014 @ 16:49:Heeft iemand anders ook ervaring met dit soort situaties. moet ik gewoon doorzetten en zien waar het schip strand.

Ja. Je lijkt design best interessant te vinden, maar je wil je opties niet kwijt denk ik? Op een gegeven moment zul je je toch ergens in moeten specialiseren, je kunt niet altijd alles blijven doen. Dus nu ga je design uitproberen 5 maanden, en dan studeer je af, en als dan blijkt dat design het toch niet was ga je je dan (via nog een stage (buiten opleiding om) of hoe dan ook) richten op een ander onderdeel wat je toch beter voor jou lijkt.

Maar onthoudt, alles heeft minder leuke kanten. En het is normaal dat wanneer je je gaat specialiseren je die minder leuke kanten tegen komt. Dat is teleurstellend (want vroeger hoefde je alleen maar de leuke kanten te doen!) maar ook belangrijk, want door juist ook met die minder leuke kanten om te kunnen gaan, maak je je aantrekkelijk voor een werkgever!
Alle reacties Link kopieren
Ik zou doorzetten en de stage gebruiken voor uitzoeken wat je dan wel wil... En een 'reclamebureau' heeft ook weer contacten, misschien kunnen ze regelen dat je een dagje bij een toeleverancier gaat kijken? En het is toch niet allemaal design? Een reclamebureau heeft naast een creatieve afdeling vaak ook een afdeling strategie... account, traffic/productie... (ok, dit ligt ook aan het type bureau). Ze houden ook van een hands-on-mentaliteit dus grijp ook andere dingen aan die je langs ziet komen (meedenken met een concept, ik noem maar wat).
Alle reacties Link kopieren
Toen ik stage ging lopen toen werd mij een heel scala aan vakgebieden voorgeschoteld waar ik volgens de baas aan zou gaan werken. Uiteindelijk toen ik daar gestart was toen bleek het één vakgebied te zijn wat mij totaal niet lag. Het bleek dus het vakgebied van zijn afdeling te zijn. Je kan je voorstellen dat ik absoluut niet blij was en mij voorgelogen voelde.



Als je je het niet kan veroorloven te veranderen van stage dan moet je er gewoon het beste van maken.
No love without lost
Definitief en bindend valt wel mee met vijf maanden



Ik heb zelf twee keer stage gelopen en daarbij had ik ook een opdracht vanuit mijn studie, ik had die tijd wel nodig. Als het een soort snuffelstage is, zal dat anders zijn misschien.



Ik zou het sowieso afmaken, het gaat er uiteindelijk om dat je je studie en stage haalt. Ook al was de stage niet precies wat je je ervan voorstelde, dan heb je wel geleerd dat in ieder geval niet is wat je wilde.



Bij jou heb ik alleen het idee dat je je niet vijf maanden op één ding wil focussen, maar daar zal het in je werkende leven toch ook best op neer kunnen komen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven