Artikel 1. (De Politieke Partij)

28-12-2016 20:19 2303 berichten
Alle reacties Link kopieren
Als vervolg op de Sylvana & DENK topics.



Voor wie de partij op de voet wil volgen, en/of meer over diens visie wil lezen:

Website Artikel 1.

Twitter Artikel 1.

Facebook Artikel 1.



Vorige Topics:

Deel 1. Sylvana Simons

Deel 2. Sylvana Simons bij DENK - deel II
Alle reacties Link kopieren
quote:barbaracartland schreef op 12 januari 2017 @ 19:41:

Nog steeds geen programma van Simons? Een A4'tje is tegenwoordig genoeg, dus lang hoeft het niet te duren.niet eens een naam.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Appels en peren en dubbelvla aan de bomen...



Ik wacht gezellig samen met je op het programma Barbara (al dan niet op A4)
Alle reacties Link kopieren
quote:missie_m schreef op 11 januari 2017 @ 12:01:

RTL Nieuws

1 uur geleden



Rel rond nieuwe partij Sylvana Simons: 'Die naam moet van tafel'



[foto: © ANP]



Antidiscriminatiebureau Radar/Art 1. eist dat Sylvana Simons, die onlangs de politieke partij Artikel 1 oprichtte, direct afstand doet van de partijnaam. Het bureau is daarvoor een speciale gerechtelijke procedure gestart. "Heel vervelend dat zij dit zo heeft gedaan."



Volgens directeur Cyriel Triesscheijn van het antidiscriminatiebureau heeft Simons willens en wetens gekozen voor een naam waarvan zij wist dat deze al jaren bestaat.



"Heel vervelend en erg onhandig van haar dat ze haar partij Artikel 1 heeft genoemd, terwijl die naam al tien jaar bij ons hoort. We gaan er alles aan doen om de naam van tafel te krijgen."



Mail gestuurd



Triesscheijn heeft gisteravond laat besloten een zogenoemde inbreukprocedure te starten. Hij wordt daarin bijgestaan door een bureau dat gespecialiseerd is in merkrecht. "Dit is de enige procedure die je in Nederland in gang kunt zetten om iemand afstand te laten doen van zijn naam. Je kunt bijvoorbeeld geen aangifte doen."



Als Simons niet besluit haar naam te wijzigen, dan zal de rechter uiteindelijk uitspraak doen. Triesscheijn: "We hebben Sylvana Simons op 30 december al een mail gestuurd. Daarin hebben we uitgelegd dat dit geen handige keuze is en haar gevraagd of ze haar naam wil aanpassen. Tot op heden hebben wij nog niets van haar gehoord."



Naam moet van tafel



Volgens Triesscheijn wist de politica van het bestaan van het bureau af. Simons stond onlangs nog in een debat met medewerkers van het bureau.



Volgens de directeur van het bureau kan een politieke partij artikel 1 van de Grondwet niet claimen. "Artikel 1 moet nooit een onderwerp worden voor een politieke discussie. Dit recht staat boven elke politieke partij."



Ook is hij bang dat er verwarring ontstaat en dat mensen denken dat Simons aan zijn bureau verbonden is. "Dat willen wij absoluut voorkomen."



Problemen



Simons zelf is niet bereikbaar voor commentaar. Op Facebook vraagt ze haar volgers om donaties. Nog deze week moet de partij een waarborgsom van 11.250 euro overmaken aan de Kiesraad – een vereiste voor elke partij om mee te kunnen doen aan de Tweede Kamer-verkiezingen op 15 maart.



Simons schrijft dat er 'nog belangrijke hordes moeten worden genomen'. "We zijn hard op zoek naar meer donateurs." Mensen reageren dat ze eerst een verkiezingsprogramma willen zien van de partij.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
quote:Dormouse schreef op 12 januari 2017 @ 19:43:

Appels en peren en dubbelvla aan de bomen...



......duidelijk
LOEP ME MAAR aub.
quote:Dormouse schreef op 12 januari 2017 @ 19:43:

Appels en peren en dubbelvla aan de bomen...



Ik wacht gezellig samen met je op het programma Barbara (al dan niet op A4)Zeg dat! Maar we wachten geduldig af, wie weet wat er komt.
Alle reacties Link kopieren
quote:barbaracartland schreef op 12 januari 2017 @ 19:53:

[...]





Zeg dat! Maar we wachten geduldig af, wie weet wat er komt.Als het zover is hoor ik het wel.



https://youtu.be/vhgfF2YY_zY busje komt zo
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Elsevier



Politieke partij van Sylvana Simons zit in zwaar weer



Het ziet er niet goed uit voor de politieke partij van Sylvana Simons, Artikel 1. Het is twijfelachtig of ze genoeg geld verzamelt om mee te mogen doen aan de verkiezingen. En dan dreigt er ook nog eens een rechtszaak over de naam van de partij.



Op Facebook vraagt Simons haar volgers om donaties. Nog deze week moet de partij een waarborgsom van 11.250 euro overmaken aan de Kiesraad – een vereiste voor elke partij om mee te kunnen doen aan de verkiezingen op 15 maart – maar dat geld lijkt nog niet binnen.



Simons schrijft dat er ‘nog belangrijke hordes moeten worden genomen’. ‘We zijn hard op zoek naar meer donateurs.’ Op de post reageren verscheidene mensen dat ze graag eerst een verkiezingsprogramma willen zien van de anti-racismepartij.



Juridische stappen om partijnaam

Tegelijkertijd hangt Simons een rechtszaak boven het hoofd. Antidiscriminatiebureau Radar/Art.1 – actief door heel Nederland – is niet blij dat de aspirant-politica vrijwel dezelfde naam gebruikt voor politieke doeleinden.



In een interview met Powned zegt directeur Cyriel Triesscheijn dat Simons snel moet reageren op eerder geuite bezwaren, anders worden juridische stappen ondernomen. ‘Art. 1 moet boven de politieke partijen staan, maar dat gaat niet als één partij zich onze naam toe eigent. En al helemaal niet als we hetzelfde profileren.’



De directeur van het kenniscentrum voor discriminatie zegt dat Simons weet dat zijn organisatie dezelfde naam draagt. ‘Ze was in maart te gast bij een bijeenkomst van ons. In december zijn we nog uitgenodigd om met haar in debat te gaan. Rond die dag heeft zij haar nieuwe partijnaam vastgelegd. Dit wist ze.’ Simons heeft nog niet gereageerd.



Nog geen zetels in de peilingen

De tv-presentatrice maakte eind december bekend dat ze DENK, de partij waar ze zich eerst bij aansloot, had verlaten. ‘Sinds mijn aantreden bij DENK heb ik veel warme reacties gekregen, maar ook veel bedreigingen. Juist op zo’n moment is het belangrijk dat je je bij een partij geborgen voelt. Daarin ben ik teleurgesteld’.



Farid Azarkan van DENK zei dat hij ‘verbaasd’ was door het vertrek. De nieuwe partij van Simons krijgt overigens nog van geen van de grote peilingbureaus zetels.



11 jan 2017
LOEP ME MAAR aub.
Rond die dag heeft zij haar nieuwe partijnaam vastgelegd. Dit wist ze.’ Simons heeft nog niet gereageerd



Ss komt bij mij door dit soort dingen en de manier waarop ze bij denk is weggegaan ook niet echt over als een betrouwbaar persoon waarop je kan bouwen, is denk ik ook wel een belangrijk puntje in de politiek. Is meer een tante die over lijken gaat om haar zin te krijgen.
Alle reacties Link kopieren
In amsterdam wordt ze vooralsnog geknuffeld:

http://www.at5.nl/artikelen/164490/sylv ... ffelen-mij



Mocht ik haar in het wild tegenkomen - en dan ook nog herkennen - dan roep ik waarschijnlijk iets als "Succes met je partij!" ofzo. Ik verwacht er inmiddels weinig meer van, maar succes gun ik haar wel.
Morrigan Crow, net zo leuk als Harry Potter.
Alle reacties Link kopieren
Ook een knuffel betekent niet automatisch een stem...
Twee dingen zijn oneindig: het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker..
-Albert Einstein-
Alle reacties Link kopieren
quote:tanteslankie schreef op 14 januari 2017 @ 11:17:

Ook een knuffel betekent niet automatisch een stem...Helemaal waar, mijn stem krijgt ze ook niet (ik ga PvdD stemmen), maar ik dacht ik gooi er iets positiefs in.
Morrigan Crow, net zo leuk als Harry Potter.
Ik zag Sylvana Simons kort in een aflevering DE NIEUWE MAAN van NTR en de blikken van de tafelgenoten spraken boekdelen. (Zie uitzending gemist op NPO. seizoen 2, afl. 1)

Ze dacht dat ze er wel uit zouden komen, maar het is dus niet waar. Ze negeert het als ik het zo lees.



VERDER NIETS GELEZEN HIER. Behalve dat over artikel 1 wat strijdig is met wat ze in Talkshow De nieuwe maan stelde. Ik heb het gevoel dat ze alle richtingen uit kletst. Zwarte piet is nu vervangen door vluchteling. Is enige verschil in haar betoog. Ik probeerde alleen een gerichte aanpak te beluisteren, maar ik hoor alleen strijd voeren.



Kort daarna Bureau Vooroordeel - en die rijden met een gekooid busje door Nederland - van de Vara. Ik vond Prem leuk! Dikke zwarte vond hij prima, maar hij was wel minder dik dan.... etc. Ik kon hem wel volgen. Er zat wel wat in, maar in een andere vorm dan.

Geef de grootste belasting betalers Vrij openbaar vervoer.
Maar ondertussen is er nog steeds geen partijprogramma?
O ja, Barbie zat ergens - heb alleen dat fragment gezien tijdens zapp - en die voorspelde zonder hoofddoek dat er een vrouwelijke premier zou komen. Ach, ze gaat niet scheiden en dat van die scheiding - ze blijven bij elkaar - vind ik leuk voor haar gezin. Is ze toch een aardige vrouw en heb ook dat niet gevolgd verder.



Ik weet alleen waar ik NIET op zal stemmen. Het is een afstrepen dit keer. Mijn keuze is privé.

Maar ik zou wel eerder op iemand stemmen die het minst kapot maakt op dit moment.
quote:YellowDiamond schreef op 14 januari 2017 @ 14:09:

Maar ondertussen is er nog steeds geen partijprogramma?



Dit is de laatste vraag van dit topic. Ik kwam er tussen zonder die gelezen te hebben.

Is een normale vraag en daarom deze quote.
Alle reacties Link kopieren
quote:YellowDiamond schreef op 14 januari 2017 @ 14:09:

Maar ondertussen is er nog steeds geen partijprogramma?Nee, maar ze zoeken wel donateurs en leden. Ook voor de 2e Kamer, heerlijk optimistisch.
Morrigan Crow, net zo leuk als Harry Potter.
Alle reacties Link kopieren
quote:Pumps_italiaans schreef op 14 januari 2017 @ 14:04:

Ik zag Sylvana Simons kort in een aflevering DE NIEUWE MAAN van NTR en de blikken van de tafelgenoten spraken boekdelen. (Zie uitzending gemist op NPO. seizoen 2, afl. 1)

Ze dacht dat ze er wel uit zouden komen, maar het is dus niet waar. Ze negeert het als ik het zo lees.



VERDER NIETS GELEZEN HIER. Behalve dat over artikel 1 wat strijdig is met wat ze in Talkshow De nieuwe maan stelde. Ik heb het gevoel dat ze alle richtingen uit kletst. Zwarte piet is nu vervangen door vluchteling. Is enige verschil in haar betoog. Ik probeerde alleen een gerichte aanpak te beluisteren, maar ik hoor alleen strijd voeren.



Kort daarna Bureau Vooroordeel - en die rijden met een gekooid busje door Nederland - van de Vara. Ik vond Prem leuk! Dikke zwarte vond hij prima, maar hij was wel minder dik dan.... etc. Ik kon hem wel volgen. Er zat wel wat in, maar in een andere vorm dan.

Geef de grootste belasting betalers Vrij openbaar vervoer.







Sylvana Simons bij talkshow ‘De Nieuwe Maan’

13 januari 2017 | 33 reacties | Nieuws uit Nederland | Politiek | Uitgelicht

33



Sylvana Simons is vrijdag 13 januari te gast bij de talkshow ‘De Nieuwe Maan’ op NPO 2. Naast haar carrière in de televisie- en radiowereld is Sylvana vooral bekend om haar politieke carrière. Afgelopen december richtte ze haar eigen politieke partij ‘Artikel 1’ op, nadat ze de beweging DENK had verlaten.



Ze zet zich vooral in tégen racisme, discriminatie, xenofobie en vóór de dekolonisatie van het onderwijs en de empowerment van vrouwen. Naar aanleiding van haar uitspraken kreeg zij ontelbare reacties, de meeste hiervan racistisch of seksistisch.



Met haar stap naar politieke partij DENK zorgde de in Suriname geboren Sylvana Simons voor veel opschudding. De rust was nog niet wedergekeerd of ze stapte uit haar partij en begon voor zichzelf. Met haar partij ‘Artikel 1’ doet ze 15 maart mee met de Tweede Kamer verkiezingen. Wat beoogt ze te bereiken met haar eigen partij?



De Nieuwe Maan is een wekelijkse actuele talkshow met een scherp oog voor ontwikkelingen binnen de moslimgemeenschap, gepresenteerd door Nadia Moussaid.



Uitzending: vrijdag 13 januari, 17.40 uur, NPO 2
LOEP ME MAAR aub.
Geld en aandacht voor zichzelf.

Het enige waar het Simons om gaat...

Gelukkig gaat bij steeds meer mensen het licht aan wat betreft deze dame!
Alle reacties Link kopieren
Het geld is dus opgehaald. ps Pumps ik zie wat je bedoeld met die blikken van de tafelgasten.



DDS

Naïeve Sylvana denkt dat islamitische gemeenschap behoefte heeft aan gesprek over homo-emancipatie



Foto: Sylvana Simons aan tafel bij De Nieuwe Maan. Bron Screenshot: De Nieuwe Maan / NTR.

Door Tim Engelbart 14 januari 2017



Gisteren was Artikel 1-voorvrouw Sylvana te gast bij het islamitische praatprogramma De Nieuwe Maan, bij staatsomroep NTR. Daar liet ze weer eens merken bovenal een naïeve dromer te zijn die het bestaan van kwade krachten vooral ontkent.



Het is een beetje een mal programma, dat islamitische promo-uurtje De Nieuwe Maan, maar vooruit: ze hadden bij het NPO3-programma gisteren Sylvana te gast, en die deed daar in de studio toch een paar opmerkelijke uitspraken:



Hier hoort een Filmpje met Pierre Bokma en SS, maar ik kon dat kleine stukje wel kopieëren maar niet hier plakken, dan maar het hele gesprek (ps. en ze liegt over de naam)

https://youtu.be/3jmjzH1OCTk



Na een vraag van mede-gast Pierre Bokma meende Sylvana namelijk dat er binnen de islam heel veel mensen zijn die behoefte hebben aan “emancipatie”, en naast overtuigd moslim ook nog homoseksueel, biseksueel of zelfs transgender zijn.



Ik weet niet in welke wereld Sylvana leeft, maar de islam is geen vehikel voor progressivisme. Het is bij uitstek een conservatieve godsdienst die geen enkele passie toont om zich aan te passen aan de moderniteit. Moslims die openlijk homoseksueel of biseksueel zijn, en beide identiteiten met elkaar kunnen verenigen? Die zijn er niet. Wie als mohammedaan uit de kast komt, wordt door de godsdienst zelf én de gemeenschap er omheen gedwongen uit de islam te treden. Dat gaat in ieder geval gepaard met sociale uitsluiting, maar kan ook heel goed hand-in-hand gaan met geweld of erger.



Dan kan Sylvana nog zo glashard beweren dat er “binnen verschillende communities ook heel veel behoefte is om open over zaken te kunnen praten.” Natuurlijk, Syl, succes met open over homoseksualiteit praten in de Marokkaanse of Turkse gemeenschap!



Wie kan er voor zorgen dat dit TMF-mevrouwtje spoedig een cursus realiteit krijgt? Aangezien we haar nog veel op de buis gaan zien in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen denk ik dat er haast bij is dat ze snel gaat snappen dat niet iedereen die in Nederland woont het per definitie goed op heeft met anderen die hier ook wonen. En dat dat een waarheid is die zélfs opgaat onder de bij Sylvana zo geliefde allochtone bevolkingsgroepen.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Heeft iemand gisteren rtl late night gezien? Ik heb het gemist. Kwam Sylvana nog met iets verrassends?
Twee dingen zijn oneindig: het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker..
-Albert Einstein-
Alle reacties Link kopieren
Ik gooi hem er nog maar eens in: DDS is een clickbait website
Alle reacties Link kopieren
quote:tanteslankie schreef op 17 januari 2017 @ 10:17:

Heeft iemand gisteren rtl late night gezien? Ik heb het gemist. Kwam Sylvana nog met iets verrassends?

Ik heb het niet gezien maar lees dit:

Sylvana Simons heeft bij RTL Late Night van Humberto Tan de kandidatenlijst voor haar partij Artikel 1 gepresenteerd. Met deze mensen wil ze zetels veroveren tijdens de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer.



Na lijsttrekker Simons staat Fatima Faïd, raadslid van de Haagse Stadspartij, op twee en Brigitte Sins op drie.



Oud-SP’er Anja Meulenbelt (ze zat luttele jaren in de Eerste Kamer voor de socialisten) is lijstduwer op de twintigste plek. Een andere opvallende naam is die van columnist Simone van Saarloos. Ze staat op acht. Tegenover presentator Humberto Tan wilde Simons zich niet uitlaten over het aantal zetels dat ze wil behalen.



‘Maar als we met z’n allen moedig zijn en laten zien dat we echt iets anders willen, dat we niet willen kiezen voor haat, angst en verdeling, dan zijn de mogelijkheden onbeperkt. Ik ben helemaal klaar met de haat en negativiteit.’ Ze zei er trots op te zijn ‘een kandidatenlijst te hebben met allerlei kleuren en pluimages. Alle religies zijn vertegenwoordigd, net als de LHBT-gemeenschap. ‘



http://www.elsevier.nl/ne ... enlijst-artikel-1-435523/



En ik ben er 1x ingetrapt maar citeer idd niks meer van DDS, zijn trollen.
.
Maar nog steeds geen partijprogramma dus?
Alle reacties Link kopieren
Nee. Maar eerlijk gezegd: Wie zit daar nou echt op te wachten? Ik begrijp dat ze nog geen doorwrocht programma hebben. En de doelstelling: Opkomen voor gelijke behandeling lijkt me wel duidelijk genoeg voor nu.

Die Fatima lijkt me wel een pittig type met best wat ervaring. Ze heeft jaren geleden -lang voor LBGT 'hip' werd- al eens een hulplijn voor allochtone homo's geleid, lees ik.
.
Alle reacties Link kopieren
Ik juich de doelstellingen van Artikel1 toe en hoop dat ze -ondanks Sylvana- poot aan de grond krijgen. Maar laten ze, en Sylvana in het bijzonder, wel ophouden te doen alsof ze de énigen zijn die opkomen voor gelijke behandeling, want dat is voor de meeste partijen gewoon uitgangspunt.
.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven