Erdogan een gevaarlijke gek? deel 2

24-03-2017 17:16 2299 berichten
Vorige topic is vol dus hier maar weer verder.

Link naar het vorige topic:



http://forum.viva.nl/forum/actueel/erdo ... ges/322395
Alle reacties Link kopieren
Kan het niet helpen, maar ik werd afgeleid door het gedrocht van een hoofddoek van zijn vrouw, het lijkt wel een helm....
quote:Ineke98 schreef op 25 april 2017 @ 20:00:

[...]



En toch zijn de Nederlandse Turken gek op hemAls je de cijfers heel eenzijdig leest wel.
Alle reacties Link kopieren
quote:Sophiever schreef op 25 april 2017 @ 20:30:

[...]





Als je de cijfers heel eenzijdig leest wel.Zo'n beetje 70 % toch
quote:Ineke98 schreef op 25 april 2017 @ 20:39:

[...]



Zo'n beetje 70 % toch



Ja klopt, van de 46% dat is komen opdagen. Dat wil zeggen dat 54% van de Nederlandse Turken het referendum van Turkije niet belangrijk vonden en je kunt voorzichtig zeggen dat zij weinig tot geen binding hebben met Turkije of de Turkse politiek.



Van de 46% daarvan loopt 70% met Erdogan mee. In Nederland heeft Erdogan dus helemaal niet zoveel draagvlak.
Alle reacties Link kopieren
quote:Sophiever schreef op 25 april 2017 @ 20:47:

[...]





Ja klopt, van de 46% dat is komen opdagen. Dat wil zeggen dat 54% van de Nederlandse Turken het referendum van Turkije niet belangrijk vonden en je kunt voorzichtig zeggen dat zij weinig tot geen binding hebben met Turkije of de Turkse politiek.



Van de 46% daarvan loopt 70% met Erdogan mee. In Nederland heeft Erdogan dus helemaal niet zoveel draagvlak.Lieve Sophiever, het merendeel heeft geen keuze toch. Ik bedoel, denk je werkelijk dat eenieder dat kiezen kan wat hij werkelijk wil? Zonder druk van familie of gemeenschap?
Ik las ergens dat er 120.000 mensen hun stem hebben uitgebracht. Als dat 46% is dan hadden er 261.000 mensen hun stem uit mogen brengen. Van de mensen die hun stem hebben uitgebracht heeft 70% "ja" gestemd, oftewel 84.000 mensen. Dat is 32% van het totaal aantal mensen dat mocht stemmen.

Gewoon, ter informatie.
quote:heidelberg schreef op 25 april 2017 @ 21:48:

[...]





Lieve Sophiever, het merendeel heeft geen keuze toch. Ik bedoel, denk je werkelijk dat eenieder dat kiezen kan wat hij werkelijk wil? Zonder druk van familie of gemeenschap?Dat doet er niets aan af dat het grootste gedeelte van de Turkse Nederlanders Erdogan dus niet steunt.
quote:heidelberg schreef op 25 april 2017 @ 19:45:

http://www.oerdigitaalvro ... anden-onderdrukt%E2%80%9D



Vrouwen worden naar mijn mening niet alleen in islamitische landen onderdrukt, maar ook in moderne landen, zoals bijvoorbeeld hier in Nederland. Men stelt andere, hogere eisen aan vrouwen, dan aan mannen.

Kleed je mooi, maar niet te sexy. Gedraag je spontaan en open, maar niet te flirterig of asociaal. Er wordt nog steeds sneller een stempel op een vrouw gedrukt dan op een man. Omdat ik opgegroeid ben in beide culturen (de Turkse en de Nederlandse) zie ik dat er verschillen zijn in de opvattingen over de rol van de vrouw in de maatschappij. Toch vind ik dat beide culturen nog te bekrompen zijn jegens vrouwen. Verandering hierin zou fijn zijn. Moeten vrouwen zich maar aanpassen aan de heersende normen? Wat mij betreft is daar geen sprake van! Ik ben wie ik ben en mijn vrienden, familie en toekomstige levenspartner moeten maar van me houden zoals ik ben!+1
Wat vreemd dat Europa niet met Turkije wil spelen.



http://www.nu.nl/buitenla ... hten-eu-lidmaatschap.html
Alle reacties Link kopieren
http://www.ad.nl/buitenla ... pakt-in-turkije~a24b0e0e/



803 mensen opgepakt voornamelijk politieagenten.



http://mobile.reuters.com/article/idUSKBN17S0JD?il=0



Ze willen totaal 1.000 mensen oppakken.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ineke98 schreef op 26 april 2017 @ 09:20:

http://www.ad.nl/buitenla ... pakt-in-turkije~a24b0e0e/



803 mensen opgepakt voornamelijk politieagenten.



http://mobile.reuters.com/article/idUSKBN17S0JD?il=0



Ze willen totaal 1.000 mensen oppakken.Schandalig. Als ik Nederturk was en ja had gestemd dan zou ik me kapot schamen na het zien van deze beelden.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
quote:Sophiever schreef op 25 april 2017 @ 23:25:

Wat vreemd dat Europa niet met Turkije wil spelen.



http://www.nu.nl/buitenla ... hten-eu-lidmaatschap.htmlZit Erdogan nog steeds te wachten op de EU?? Dt ging toch niet door! Hij overweegt de doodstraf in te voeren, dan is een lidmaatschap bij de EU sowieso van de baan.
LOEP ME MAAR aub.
quote:missie_m schreef op 26 april 2017 @ 14:09:

[...]





Zit Erdogan nog steeds te wachten op de EU?? Dt ging toch niet door! Hij overweegt de doodstraf in te voeren, dan is een lidmaatschap bij de EU sowieso van de baan.Ja dat wil hij nog steeds. Hij zet zichzelf steeds meer voor schut.
Alle reacties Link kopieren
'Turkije niet in EU met nieuwe grondwet'



Europa moet zijn toetredingsgesprekken met Turkije afbreken. In plaats daarvan zijn gesprekken nodig over meer economische samenwerking. Die moet, in combinatie met harde politieke eisen, het land weer in een democratischer richting duwen.



Frans Boogaard 26-04-17, 11:54 Laatste update: 12:26



Europa zit in een lastige positie. Zelfs wie harder zou willen optreden tegen Turkije heeft de neiging zich gedeisd te houden uit angst dat Turkije de ruim één jaar oude asieldeal met Brussel opzegt en de vluchtelingenstroom over de Egeïsche Zee binnen de kortste keren weer onbeheersbare vormen aanneemt. Een reden te meer, aldus Piri, om in te spelen op de Turkse Achilleshiel, zijn economische zwakte. Bij meer samenwerking op belangrijke terreinen als terreurbestrijding, migratie, energie, economie en handel hebben beide zijden profijt, zeker als Europa er politieke eisen aan koppelt. Dat kan het doen omdat Europa Turkijes met voorsprong belangrijkste handelspartner is, en goed voor tweederde van zijn buitenlandse investeringen.



Zelf is Piri overigens niet zo bang dat Erdogan, die daarmee regelmatig dreigt, het asielakkoord met Europa ook echt opblaast. ,,Het is zijn laatste troef. Die geeft hij zeker niet zomaar weg."



http://www.pzc.nl/buitenl ... nieuwe-grondwet~af547f51/
Alle reacties Link kopieren
http://www.hln.be/hln/nl/ ... e-praten-al-54-jaar.dhtml



Erdogan voert de druk op: "Waarom nog langer wachten? We praten al 54 jaar"

Bewaar artikel

Tweet

129

Karen Van Eyken

26/04/17 - 11u56 Bron: Reuters © reuters.



De uitslag van het omstreden referendum over de grondwetswijziging in Turkije maakt dat de toetredingsgesprekken met de EU zo goed als bevroren zijn. President Erdogan is begonnen met een tegenoffensief en drijft zo de druk op de Europese Unie weer op.



Turkije wil haar positie aangaande de Europese Unie herzien indien de toetredingsgesprekken niet opschieten. Erdogan is alvast bereid om een referendum over de EU te houden. "Waarom nog langer wachten? We praten al 54 jaar", zei hij gisteren tijdens een interview met persagentschap Reuters.



"In Groot-Brittannië heeft het volk ook over het EU-lidmaatschap kunnen stemmen. De inwoners hebben nu de zekerheid verkregen dat hun land stappen zet richting een nieuwe toekomst. Dat kan Turkije ook doen", aldus de Turkse president.



"De EU staat sowieso op het punt om zichzelf te vernietigen", zei hij met het verkiezingsresultaat in Frankrijk in het achterhoofd. Daar haalde Marine Le Pen van het extreemrechtse Front National zondag de tweede ronde van de presidentsverkiezingen.



De beslissing van de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa om Turkije op een observatielijst te plaatsen, is bij Erdogan in het verkeerde keelgat geschoten. De Turkse president noemt het "een politieke keuze".



Volgens Erdogan heeft de EU niet begrepen dat ze Turkije nodig heeft om haar voortbestaan te verzekeren. "De lidstaten vinden het blijkbaar moeilijk om een moslimland toe te laten", besloot hij.



Wil hij nou bij de EU die zichzelf vernietigen? Mis ik iets of mist hij wat?
Alle reacties Link kopieren
http://edition.cnn.com/20 ... rdogan-us-west/index.html



Erdogan vows more airstrikes



Kurdish elements of the Syrian Democratic Forces -- the main US ally in the fight against ISIS in Syria -- and the Iraq-based Kurdish Peshmerga both said at least 25 of their fighters together were killed Tuesday in the airstrikes.

The People's Protection Units (YPG), the Kurdish faction of the Syrian Democratic Forces, is considered a terrorist group by Turkey's government; it is armed and supported by the United States.

Turkey's air force claimed it was actually targeting members of the Kurdistan Workers Party (PKK), considered a terrorist organization by both Turkey and the United States. But Turkey often bands the PKK and YPG together.

Seventy people were killed in the raid, the air force said.

US 'deeply concerned' after Turkey bombs allies in Iraq and Syria

US 'deeply concerned' after Turkey bombs allies in Iraq and Syria

Turkey's military described the strikes as a "counterterrorism" operation "within the scope of the international law" to prevent the PKK from sending "terrorists, arms, ammunition and explosives" to Turkey, according to state media.

Erdogan was unapologetic about the strikes, telling the Reuters news agency that he would not let northern Iraq's Sinjar region become a base for PKK militants and that Turkey would will continue military operations there and in northern Syria "until the last terrorist is eliminated."

On Wednesday, the Turkish military carried out another air raid on the PKK, killing six fighters in the Zap region of northern Iraq, the country's armed forces said.

The Tuesday airstrikes caused a rift with the US, which sent forces to the strike site Wednesday, a US official said. The two countries have in the past coordinated strikes, but their cooperation has faltered on several occasions.

"We are very concerned, deeply concerned, that Turkey conducted airstrikes earlier today in northern Syria as well as northern Iraq without proper coordination either with the United States or the broader global coalition to defeat ISIS," acting US State Department spokesman Mark Toner told reporters Tuesday.

"We have expressed those concerns to the government of Turkey directly," he said.

Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu said that the US and Russia were informed two hours before the raid.

"We informed them both by military and diplomatic means. We also informed them well before about our plans. Turkey is being transparent," he said.

A senior US defense official told CNN that the US was given around an hour's notice of the strikes by the Turkish military, adding that no US or coalition advisers were in the vicinity.

The Turkish government has been conducting a decades-long fight against the PKK, a Kurdish separatist group that has carried out attacks in Turkey.

Erdogan locks horns with Europe over detentions

Turkey detained 1,009 people in raids in 72 cities across the country, Interior Minister Suleyman Soylu said in a televised statement Wednesday, adding that some of them were from the country's police force.

The detainees were connected to Fethullah Gulen, the reclusive cleric accused by Turkey of being behind the coup attempt, he said.



"It is an important step for Turkish republic," Soylu said, describing those detained as "secret imams."

Turkey accuses Gulen of orchestrating the failed coup attempt.

Authorities have detained more than 47,000 people in the country since then in what Europe has slammed as an autocratic clampdown on civil freedoms.

The new round of detentions come as European leaders on Wednesday discuss relations with Turkey.

The Parliamentary Assembly of the Council of Europe on Tuesday placed Turkey back on a human rights watch list, claiming the referendum was conducted on an "uneven playing field" and that Erdogan had ruled undemocratically through decrees following the attempted coup.

Erdogan dismissed the decision as "entirely political," and in an earlier interview with CNN, he denied accusations that he had become a dictator.



He also responded with a threat to drop his country's bid to join the European Union.

Talks over Turkey's application to join the union have continued for more than five decades and have gone nowhere.

"Why should we wait any longer? We are talking about 54 years," Erdogan said in an interview with the Reuters news agency.

"In Europe, things have become very serious in terms of the extent of Islamophobia. The EU is closing its doors on Turkey, and Turkey is not closing its doors on anybody."

Turkey has welcomed more Syrian refugees than any other country in the world, with around 3 million now living there.

It also has agreed to a people-swap deal to keep a large number of refugees from leaving its shores for EU countries, which it has used as a bargaining chip to try and win visa-free travel to the EU for its citizens.

The Turkish President said he wasn't against a referendum on dropping the EU bid, pointing to the British vote last year to leave the union as a positive decision for the country's future.



"They have peace of mind, they are walking towards a new future," Erdogan said.

The President has already shown he has lost interest in the EU, suggesting his country may reintroduce the death penalty, which would automatically disqualify the country from membership.

But Erdogan does not appear to want Turkey to be solely inward-looking. As he shuns the West, he is finding new allies north and east.

Turkey is a co-broker with Russia and Iran in ceasefire talks in the Syrian conflict.

Ankara's once-troubled relationship with Moscow largely has been repaired, despite Turkish forces shooting down a Russian warplane in 2015 and the countries' different stances on the future of Syrian President Bashar al-Assad. Turkey has said it wants Assad removed from power, while Russia is Assad's closest and most powerful ally.



En altijd maar dit: Islamophobia. Maar door wie worden al die aanslagen gepleegd in Europa?
Alle reacties Link kopieren
ERDOGAN WIL... WINTERSPELEN IN TURKIJE

door Redactie | 13 april 2017 12:49



De Turkse president Erdogan is niet de meest populaire peer in de Westerse wereld, maar in Turkije is hij nog steeds populair. Zeker nu hij een groot sportevenement naar Turkije wil halen.



Read more: http://www.sport-planet.e ... -in-turkije#ixzz4fNTcElZE

Read more: http://www.sport-planet.e ... -in-turkije#ixzz4fNTSR5zQ
Alle reacties Link kopieren
quote:heidelberg schreef op 26 april 2017 @ 19:28:

ERDOGAN WIL... WINTERSPELEN IN TURKIJE

door Redactie | 13 april 2017 12:49



De Turkse president Erdogan is niet de meest populaire peer in de Westerse wereld, maar in Turkije is hij nog steeds populair. Zeker nu hij een groot sportevenement naar Turkije wil halen.



Read more: http://www.sport-planet.e ... -in-turkije#ixzz4fNTcElZE

Read more: http://www.sport-planet.e ... -in-turkije#ixzz4fNTSR5zQMoney talks
Alle reacties Link kopieren
“DE GEEST VAN DE VROUW IS IN ZUIDOOST-TURKIJE WEL UIT DE FLES.



Het ontbreekt vrouwen in Zuidoost-Turkije vooral aan een eigen identiteit”, zegt Februniye Akyol-Akay, co-burgemeester van Mardin. “Uiteindelijk zijn het mannen die de beslissingen nemen. Niet de onafhankelijkheid van vrouwen maar hun afhankelijkheid wordt zo bevestigd. Precies waar het ook de regerende AK-partij momenteel om te doen is. Mensen aan zich binden, in plaats van in hun eigen kracht zetten.” Om dat te doorbreken stelt de HDP bijvoorbeeld geen ambtenaren aan die naast hun officiële echtgenoot ook op een islamitische manier met andere vrouwen in de echt zijn verbonden. Het salaris van een ambtenaar die op huiselijk geweld is betrapt, wordt voor 75 procent uitgekeerd aan zijn vrouw. We hebben daar in Diyarbakir inmiddels al zes voorbeelden van”, verklaart Muzeyyen Aydin.



http://www.nieuwwij.nl/op ... -turkije-wel-uit-de-fles/
Alle reacties Link kopieren
http://www.elsevier.nl/bu ... n-van-een-despoot-492527/





AFSHIN ELLIAN

Liefde voor despoot is Turkse republiek fataal geworden



De republiek Turkije heeft verloren van een despoot. Recep Tayyip Erdogan heeft gewonnen. Dat is niet vreemd, schrijft Afshin Ellian.



Despoten winnen altijd de verkiezingen die zij zelf organiseren. Er is één uitzondering: despotenmoeheid! Dat is de situatie waarin het onderdrukkende staatsorgaan moe wordt van zijn eigen despoot. Het functioneert niet langer perfect. Ze zijn moe van de moordpartijen, de martelingen en de intimidatie. Bovendien zijn de naaste medewerkers van de despoot hun despotische energie kwijtgeraakt.



Maar er is nog een factor waarop de despoot steunt: dat deel van het volk dat zich zonder despoot verloren voelt.
Alle reacties Link kopieren
http://www.ad.nl/buitenla ... n-op-non-actief~a58918de/



Nog een 9.000 politieagenten op non actief. De heksenjacht blijft maar door gaan.
Alle reacties Link kopieren
quote:heidelberg schreef op 26 april 2017 @ 22:01:

http://www.elsevier.nl/bu ... n-van-een-despoot-492527/





AFSHIN ELLIAN

Liefde voor despoot is Turkse republiek fataal geworden



De republiek Turkije heeft verloren van een despoot. Recep Tayyip Erdogan heeft gewonnen. Dat is niet vreemd, schrijft Afshin Ellian.



Despoten winnen altijd de verkiezingen die zij zelf organiseren. Er is één uitzondering: despotenmoeheid! Dat is de situatie waarin het onderdrukkende staatsorgaan moe wordt van zijn eigen despoot. Het functioneert niet langer perfect. Ze zijn moe van de moordpartijen, de martelingen en de intimidatie. Bovendien zijn de naaste medewerkers van de despoot hun despotische energie kwijtgeraakt.



Maar er is nog een factor waarop de despoot steunt: dat deel van het volk dat zich zonder despoot verloren voelt.
LOEP ME MAAR aub.
quote:Ineke98 schreef op 27 april 2017 @ 07:07:

http://www.ad.nl/buitenla ... n-op-non-actief~a58918de/



Nog een 9.000 politieagenten op non actief. De heksenjacht blijft maar door gaan.Dadelijk zijn er niet genoeg over om de rest op te pakken.
Alle reacties Link kopieren
quote:sam1968 schreef op 27 april 2017 @ 09:08:

[...]



Dadelijk zijn er niet genoeg over om de rest op te pakken.Dan betekend het ondergang van een natie.
Alle reacties Link kopieren
http://www.hln.be/hln/nl/ ... rust-op-misverstand.dhtml



"KU Leuven op Turkse zwarte lijst berust op misverstand"



27/04/17 - 17u51 Bron: Belga De Turkse president Erdogan bij de uitreiking van zijn eredoctoraat aan de Kalyoncu-universiteit in Gaziantep. © ap.



Dat de KU Leuven op een zwarte lijst zou staan in Turkije berust wellicht op een misverstand. Dat blijkt uit het antwoord van Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) op een vraag van Paul Cordy (N-VA) in het Vlaams parlement.



Eerder deze maand schreven enkele kranten dat de diploma's van de KU Leuven waardeloos zijn in Turkije. Een Turkse studente die haar diploma aan de KU Leuven had behaald, kreeg begin dit jaar te horen dat haar diploma niet erkend zal worden omdat de KU Leuven steun verleent aan de Gülen-beweging, die door president Recep Tayyip Erdogan verantwoordelijk wordt gesteld voor de couppoging. Op hetzelfde moment dat de studente de weigering ontving, verscheen in Turkse media het bericht dat de regering een zwarte lijst heeft opgesteld met "terreuruniefs", waarop ook de KU Leuven staat.



"De weigering van het diploma is uiteraard volstrekt onaanvaardbaar," zei Hilde Crevits donderdag, "aangezien Turkije de Conventie van Lissabon (die de erkenning van diploma's verzekert in de Europese regio) heeft ondertekend. De ambassadeur heeft echter verzekerd dat de situatie zou hebben berust op een misverstand en dat er geen problemen zijn met de erkenning van de KU Leuven. Er zijn sinds januari ook geen nieuwe meldingen geweest."



Turkije breekt dus niet formeel met de Conventie van Lissabon, stelde de minister vast. "Maar als ik opnieuw signalen zou krijgen, zal ik niet nalaten dit aan te kaarten via de diplomatieke kanalen."



Lijkt erop dat deze clown nog dommer is dan Bassie.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven