Gifaanval /oorlog Syrie

21-08-2013 22:43 279 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb de eerste vier pagina's afgezocht van deze pijler, geen topic gevonden over de situatie in Syrie (mijn puntjes doen het niet, excuus). De beelden van dode jongetjes met een sticker op hun voorhoofd met daarop een nummer, ben er misselijk van.

En toch is het geen gesprek van de dag, niemand is geschokt, of benoemt het in ieder geval. Ik hoop wel dat mensen geschokt zijn, als je dit je niet raakt, wat dan wel. Het is de eeuwenoude uitgekauwde vraag, zijn we dan werkelijk zo afgestompt dat dit ons gewoon niets meer doet? Of kan men het zich niet voorstellen, is het te ver weg? Of is het in jullie omgeving wel een onderwerp?

Ze gaan nu onderzoeken wie het gedaan heeft, compleet nutteloos want de oorlog gaat door en iedere dag sterven er onschuldige burgers in een gevecht wat niet van hun is. Ik ben geen expert, baseer me alleen op wat ik in de verschillende kranten lees. Maar die mensen zitten klem in deze oorlog en er is niemand die ze beschermt, hele gezinnen. De hel op aarde als je het mij vraagt (zeker ook als moeder)
Alle reacties Link kopieren
Ik ook, ik hoop dat hij gelijk heeft en dat ze allemaal veilig zijn.
quote:siouxx schreef op 21 augustus 2013 @ 23:37:

Lijkt me dat baby's van rond een jaar nog niet kunnen acteren??? Of mis ik wat?wat moeten ze acteren dan?
afgezien van de vraag of het waar is of niet is het natuurlijk verschrikkelijk wat er gebeurt in Syrie.
Alle reacties Link kopieren
tja, er wordt in dit soort situaties met veel propaganda gegooid door diverse partijen, zelfs door de pers hier in het westen. zoals het conflict hier voorgesteld wordt door de pers, is overigens niet de gehele correcte weergave. aan beide kanten vd strijdende partijen wordt er op grote schaal gemoordt en oorlogsmisdaden begaan. ergste van alles is nog wel, dat aan de ene kant de russen hier geld aan verdienen en dat aan de andere kant door bv de Amerikanen ook wapens doorgesluisd worden via saudie arabie turkeije, en ook veel wapentuig uit voormalig joegoslavie het land binnengekomen is. een behoorlijk uitzichtloze situatie, met als hoofdslachtoffers de gewone burgerbevolking, maar eigenlijk geldt dat voor ieder oorlogsgebied. laten we vooral niet vergeten, dat alle partijen, die zowel pro-assad, als dan wel pro-fsa zijn, allemaal behoorlijk wat boter op hun hoofd hebben, en dat het allemaal behoorlijk door elkaar aan het lopen is. sommige brigades aan de kant vd rebellen hebben duidelijk linken met al qaeda, en die worden deze keer gesteund door het westen (!) en aan de andere kant steunt Hezbollah de troepen van assad, wat op zich ook weer erg vreemd is. vervolgens wordt er vanuit turkeije en israel ook nog een duit in het zakje gedaan en zijn er onlangs lui daar gezien met chinees wapentuig, en worden aan beide kanten ook nog eens kindsoldaten ingezet en vinden er her en der moord en verkrachtpartijen plaats, met onthoofdingen en al. dit gaat allang niet meer over een oorlog tussen een dictator en een volk wat in opstand gekomen is. als je ziet wat er bijvoorbeeld op sites als liveleak allemaal aan propagandamateriaal gespuid wordt door beide partijen, en soms vreselijke beelden die te zien zijn, dan weet ik het even ook niet meer vrees ik.
Alle reacties Link kopieren
De jongen met de zwaar vernauwde pupillen... Een meisje die verward besefte dat ze nog leefde... Nee, dat kunnen jonge kinderen niet faken. !!

Ik begreep dat de twijfel bestond of het leger chemische wapens heeft ingezet of dat het het volk is geweest om zo sympathie en daarmee hulp van het buitenland (lees Amerika) te krijgen.
Alle reacties Link kopieren
Het enige wat vast staat is dat er aan oorlog altijd verdiend wordt en dat er altijd partijen zijn die er wel bij varen. Maar zoals gewoonlijk is de gewone burgerbevolking de lul.
You know how I know? Because I reeaally think so!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het niet gezien en wil dat ook zo houden. Ik maak me al druk om gewonde dieren op de weg, dit wil ik bewust uit mijn gedachten houden. Het is een oorlog in een ver land waar ik niks mee heb.
quote:MrsStanleyWalker schreef op 21 augustus 2013 @ 22:58:



Het zet dingen wel in perspectief, dat wel. Wij hebben hier nog vrij weinig te klagen zolang we door onze eigen regering niet beschoten worden met gifgas.



Kan er ook niet van slapen (die arme kindjes,moet dan altijd aan mijn eigen dochters denken), maar zet idd wel weer alles in het juiste perspectief.



Ik zat trouwens niet op die beelden te wachten. Twan Huys meldde geeneens dat het schokkende beelden waren.
Alle reacties Link kopieren
quote:candycanes schreef op 22 augustus 2013 @ 00:58:

Ik heb het niet gezien en wil dat ook zo houden. Ik maak me al druk om gewonde dieren op de weg, dit wil ik bewust uit mijn gedachten houden. Het is een oorlog in een ver land waar ik niks mee heb.Lekker makkelijk.
Alle reacties Link kopieren
Nou we zullen het nooit weten vrees ik. Geen onderzoek, Rusland en China stemmen daar tegen. Ik snap er echt niets van.
Alle reacties Link kopieren
overigens vind ik het wel heel eg toevallig, dat er ineens weer een gasaanval plaatsvindt, net 2 dagen nadat vn-inspecteurs een kijkje komen nemen, of er al dan niet gifgas-aanvallen zijn geweest.
Alle reacties Link kopieren
quote:siouxx schreef op 21 augustus 2013 @ 23:37:

Lijkt me dat baby's van rond een jaar nog niet kunnen acteren??? Of mis ik wat?baby's en kinderen kunnen niet acteren, maar neem van mij maar aan, dat bij een echte gifgas aanval met bijvoorbeeld sarin, niemand het overleefd had.
Alle reacties Link kopieren
quote:MrsStanleyWalker schreef op 21 augustus 2013 @ 23:50:

Het enige wat vast staat is dat er aan oorlog altijd verdiend wordt en dat er altijd partijen zijn die er wel bij varen. Maar zoals gewoonlijk is de gewone burgerbevolking de lul.Eens. Dat schreeft Joris Luyendijk ook in zijn boek 'het zijn net mensen'.
Alle reacties Link kopieren
De totale paniek in de ogen en de gehele lichaamshouding van die twee jongetjes van een jaar of 8, dat kan toch niet gespeeld zijn? Ik hoop het van harte maar vrees van niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:roza34 schreef op 22 augustus 2013 @ 01:10:

[...]



Lekker makkelijk.

Lekker makkelijk om dit zo te zeggen. Ik begrijp het wel. En steeds vaker probeer ik het ook zo aan te pakken. Je zult gewoon eelt op je ziel moeten creeëren om hier niet wakker van te liggen.



Na het drama van Noorwegen (wat ik op de voet heb gevolgd) heb ik besloten hetzelfde te doen. Je helpt er namelijk werkelijk helemaal niemand mee. Het is walgelijk, ziekmakend, misselijkmakend wat er in de wereld gebeurd. En niet alleen in Syrië.



Het is compleet menselijk dat dit je iets doet.. Maar ik denk dat het ook compleet menselijk is om je vervolgens weer te beseffen dat je aan jezelf, je eigen gezin, je eigen land hoort te denken. De mens is egoistisch en dat is maar goed ook.
Alle reacties Link kopieren
Ik bescherm ook mezelf door bepaalde beelden niet te bekijken, ik help er niemand mee. En ik heb beelden in mn hoofd de ik jaaaren geleden heb gezien die ik heel vaak nog voor me ziet.



Maar ergens vind ik dat ze zwak van mezelf. Wil me echt niet afsluiten voor wat er in de wereld gebeurt maar bepaalde beelden...daar kan ik echt niet tegen!
weer iemand op TV, een amerikaanse forensische specialist die zegt dat de beelden niet geloofwaardig zijn.
Alle reacties Link kopieren
Nu een man bij Knevel & Van den Brink die boos is op de man die gister bij Knevel & Van den Brink zat.
Liever elitair dan een pauper!
Alle reacties Link kopieren
quote:Kalliope schreef op 22 augustus 2013 @ 23:11:

Nu een man bij Knevel & Van den Brink die boos is op de man die gister bij Knevel & Van den Brink zat.Lastig, Assad is aan de winnende hand, waarom zou hij het risico lopen van een ingrijpen door de westerse wereld door het gebruik van gifgas?
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
quote:Kalliope schreef op 22 augustus 2013 @ 23:11:

Nu een man bij Knevel & Van den Brink die boos is op de man die gister bij Knevel & Van den Brink zat.
Alle reacties Link kopieren
Het is zo lastig dat wij alleen flarden meekrijgen van wat er gebeurd en waarschijnlijk zullen we nooit de details kennen. Dus om dan een mening te vormen, volgens mij zijn er geen "good guys" in dit verhaal, alleen "bad guys". Heb nu niet het idee dat de rebellen veel beter zijn dan de regeringstroepen.

Ik heb vandaag wel een paar keer naar mijn kinderen gekeken, toch wel met dankbaarheid dat we hier zo veilig zijn. Op zoveel plekken in de wereld zouden we zoveel slechter af zijn.
Alle reacties Link kopieren
quote:hollebollegijs schreef op 22 augustus 2013 @ 23:20:

[...]





Lastig, Assad is aan de winnende hand, waarom zou hij het risico lopen van een ingrijpen door de westerse wereld door het gebruik van gifgas?



Precies. Assad heeft weinig te winnen, maar heel veel te verliezen als hij achter deze aanval zit.(interventie door VN, VS, Frankrijk en/of GB).

Zijn tegenstanders daarentegen hebben heel veel te winnen als Assad de schuld krijgt.

Tijd voor een gedegen onderzoek. Heel vreemd dat Rusland en China dat blokkeren.
Polygamie = intensieve vrouwhouderij
Alle reacties Link kopieren
Het boek " vrouw onder vuur" van Samar Yazbek, geeft naar mijn idee wat duidelijheid. Je krijgt ook een beetje een idee hoe de regering verdeling veroorzaakt tussen de verschillende groeperingen in het land. Een heel indrukwekkend boek. Ik heb geen antwoord gekregen op de vraag wat er zal gebeuren an Asad maar voor mij is het helemaal zeker dat deze moordenaar gestopt moet worden.
Even wat opmerkingen die ik kwijt wil.



Assad is niet aan de winnende hand. Hij heeft wat tactische overwinningen behaald, maar in dit tempo is hij nog jaren bezig om te winnen. Deze oorlog is in een impasse beland en dat betekend dat Assad het vooruitzicht heeft om nog jaren te moeten vechten. Dat maakt het gebruik van een gamechanger aantrekkelijk voor hem, ook omdat hij weet dat Amerika echt niet staat te springen om in te grijpen. Hij kan ermee wegkomen.



Nu wil ik niet zeggen dat de rebellen niet in staat zijn om te proberen iets te faken, maar moderne gifgassen vergen grote wapensystemen als artillerie om effectief op grote aantallen mensen te gebruiken. Gifgas vervliegt snel en moet via explosies verspreid worden, waar die Japanse sekte in de metro achterkwam toen de aantallen slachtoffers van hun achtergelaten pakketjes gelukkig niet zo groot bleek als verwacht. En laat Assad zware wapens nou veel hebben en de rebellen nauwelijks. Plus dat wij weten dat hij gas in grote hoeveelheden heeft. De rebellen zouden dat gas eerst moeten maken en in granaten moeten verwerken.



Het grote aantal slachtoffers maakt het dus waarschijnlijker dat Assad het gedaan heeft. Ook betekend dit dat er een grote kans is dat de Amerikanen deze wapens kan zien op hun satellieten en kan uitzoeken wie de wapens afgeschoten heeft.



Als ik ga kijken naar de tegenwerking van Rusland en China vraag ik mij af waarom zij dat zouden doen als ze de rebellen serieus als daders zagen. De aarzeling bij de Amerikanen geeft ook aan dat ze zich gedwongen voelen tot een actie. Ook dit pleit dus tegen Assad.
Alle reacties Link kopieren
quote:sybreed schreef op 24 augustus 2013 @ 19:34:





Als ik ga kijken naar de tegenwerking van Rusland en China vraag ik mij af waarom zij dat zouden doen als ze de rebellen serieus als daders zagen. De aarzeling bij de Amerikanen geeft ook aan dat ze zich gedwongen voelen tot een actie. Ook dit pleit dus tegen Assad.



De tegenwerking van Rusland en China zou op een betrokkenheid van Assad kunnen wijzen aan de andere kant weet Assad dat bij een bewezen chemische aanval hij direct te maken krijgt met 3 x tegenstand.



1) De VS

2) NATO

3) Publieke opinie



Verder weten we uit de Eerste Wereldoorlog dat een gasaanval alleen zinvol is als hij direct gevolgd wordt door een aanval van grondtroepen en die mis ik hier.



Wel is mogelijk dat Assad zijn grenzen aan het verkennen is.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven