Hulde aan minister Asscher

08-10-2014 18:53 220 berichten
Alle reacties Link kopieren
Het artikel spreekt voor zich.



Deze minister zegt wat hij doet, en doet wat hij zegt.



Hulde



http://www.telegraaf.nl/b ... _Marokko_opgezegd___.html
Ontbijt: Een Smoothie banaan Lunch: Een cracker/avocado en guinoa salade Diner:57 pizza broodjes,13 donuts,2 bakken gefrituurde kipkluif, 9 Rosé
Alle reacties Link kopieren
quote:missie_m schreef op 09 oktober 2014 @ 16:40:

[...]





NOS.nl

Nieuws





Alarm over korting op ouderenzorg

maandag 25 aug 2014, 13:00 (Update: 25-08-14, 17:17)



ANP



Door redacteur Ardi Vleugels



Zieke ouderen die recht hebben op een plek in een verzorgingshuis komen in de nabije toekomst steeds vaker voor een dichte deur te staan. Daarvoor waarschuwen zorgaanbieders in een onderzoek van de NOS en Nieuwsuur.



De tehuizen zijn voor hun aannamebeleid afhankelijk van de zorgkantoren, die het overheidsgeld voor de zorg moeten verdelen. Maar die zorgkantoren houden de komende jaren de hand op de knip, vooruitlopend op de grote veranderingen en bezuinigingen in de ouderenzorg. Daardoor krijgen de tehuizen minder geld dan ze hadden verwacht.



De NOS vroeg ruim honderd zorgaanbieders naar de gevolgen daarvan voor patiënten en personeel. Ruim 60 procent zegt meer personeel dan ingepland te ontslaan als gevolg van de verwachte korting op het budget. Bijna de helft zegt dat de wachtlijsten langer worden en een op de zes verwacht een extra locatie te sluiten, waardoor meer ouderen moeten verhuizen.



Wel recht, geen plek



Ruim 40 procent verwacht binnenkort al geen plek te hebben voor ouderen die recht houden op een plek in het verzorgingstehuis. Dat zijn mensen met een zorgzwaarte-indicatie van ZZP4 en hoger, op wie in principe niet wordt bezuinigd. Meerdere instellingen nemen in de praktijk deze mensen even niet meer aan uit angst dat ze te weinig zorg vergoed krijgen. Vorig jaar kregen ze namelijk ook een deel van de geleverde zorg achteraf niet uitbetaald.



Een instelling die anoniem wil blijven, vat het zo samen: "Fysiek hebben we wel plek, maar voor die plekken krijgen we gewoonweg geen geld meer. En dat terwijl onze regio vergrijst en we nu al geen mensen meer opnemen die zware zorg nodig hebben. We hebben wachtlijsten en die gaan oplopen. Ik vind het geheel een onverantwoord sociaal experiment met grote risico's voor mensen."



Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat er op dit moment al 10.000 mensen met recht op zorg op een wachtlijst staan. Een deel van hen wordt in de praktijk onterecht als 'wenswachtend' genoteerd. Het gaat om mensen die wel snel zorg nodig hebben, maar genoteerd staan als mensen die ervoor kiezen te wachten omdat ze een voorkeur hebben voor een bepaalde instelling.



Monitor



De overheid heeft beloofd dat wie nu een plekje in een instelling heeft, dat recht houdt. Niemand kan uit een tehuis worden gezet. Maar zorgkantoren willen ook voor die mensen niet meer betalen, zeggen de zorgorganisaties. Het gevolg is dat ze met veel ouderen zitten waarvoor ze geen geld meer krijgen.



Zorgverzekeraars Nederland erkent namens de zorgkantoren dat die komend jaar minder geld uitgeven aan zorg, maar zegt dat ze daarmee kabinetsbeleid uitvoeren. Ook de zorgkantoren zien de spanning tussen de beschikbare budgetten en de hoeveelheid mensen die recht houden op zorg. Ze vinden het alleen te vroeg om daar conclusies over te trekken.



De kantoren gaan samen met het ministerie van Volksgezondheid signalen over de problematiek verzamelen. Ze benadrukken dat ze hun beleid halverwege het jaar kunnen bijstellen. Ook zou eerder dan normaal kunnen worden besproken of er toch niet meer geld naar de instellingen moet.



Vraag stijgt



De ongerustheid is er onder meer bij Actiz, de brancheorganisatie voor ondernemers in de ouderenzorg. "Ons was beloofd dat we langzaam toewerken naar een nieuw zorgstelsel, zodat er tijd is voor veranderingsprocessen. Maar van die zachte landing komt niets terecht", zegt een woordvoerder. "We worden niet alleen gekort voor de groep ouderen die in de toekomst geen recht meer hebben op zorg, maar ook op de groep mensen die hun recht op zorg houden."



Actiz verwacht dat de vraag naar een plek in een tehuis komend jaar stijgt, omdat mensen die nu een indicatie voor een plek hebben maar de stap naar een tehuis nog niet hebben gezet, er dan nog recht op hebben. Ongeveer 70.000 mensen hebben tot 2016 zo'n indicatie.



Sluitingen



De vraag naar zorg neemt ook toe door de vergrijzing. Over tien jaar telt Nederland 1,3 miljoen 80-plussers. Dat is twee keer zo veel als nu. Zelfs als al die mensen langer thuis wonen, komt er een moment dat ze dat niet meer kunnen, zegt Actiz. En door een verzachting in de bezuinigingen houden meer mensen recht op een plek in een tehuis dan oorspronkelijk het plan was.



Uit tellingen van de NOS blijkt dat er tot nu toe zeker 35 tehuizen zijn dichtgegaan. Nog eens 130 instellingen sluiten binnenkort een locatie. Duizenden ouderen zijn inmiddels verhuisd. Maar dat aantal loopt snel op, omdat instellingen zeggen nu sneller dan gepland locaties moeten sluiten.Vreselijk: Mensen die zware zorg nodig hebben worden niet meer opgenomen...........Maar de weduwe in Marokko kan dan wel dat huis voor haar zoontje kopen zodat hij niet hoeft te gaan "zwerven". (Grote tranentrekkende-onzin, want als er plaats is voor haar ouders is er ook plaats voor haar zoon)



Over vijftig jaar herdenken we "de zware gevallen waar geen zorg meer voor was" en dan legt koningin Amalia heel plechtig en met pruil-lipje een krans op de dam ter nagedachtenis aan de "zware gevallen".
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
quote:jo-elise schreef op 11 oktober 2014 @ 06:47:

[...]



En zo wordt Nederland dus weer de strop aangedaan en Marokko trekt steeds er harder aan. Als Marokko zo begaan is met deze mensen , dan zorgen ze er zelf voor. Het gaat weer om geld. Zij chanteren inderdaad en niet zo weinig ook. Neem nu die vrouw die heel jong weduwe is geworden, Je kan toch niet in alle ernst zeggen dat haar man zijn hele leven hier gewerkt heeft? Haar man is heel snel overleden. Triest voor deze vrouw, maar dat is toch te idioot, omdat ze een huis heeft gekocht destijds, dat Nederland haar compleet gaat onderhouden. Want dat is wat madame wil. Haar kind een goede toekomst bieden zodat hij niet op straat hoeft te zwerven. Welke moeder wil dat niet dan ?? Dan moet je keuzes maken. Huis verkopen en dan maar iets huren. Dat wordt er hier in dit land gezegd als je niet een overlijdensrisico verzekering of iets dergelijks naast je hypotheek hebt en er gebeurd zoiets. En dat is logisch. En waarom woont zij daar en was haar man destijds hier? Voor het geld en niets anders dus. Hier werkte hij en zijn vrouw met kind kon daar in Marokko riant van leven. Ik hoop werkelijk dat dit doorgaat wat minister Asscher van plan is.. Nederland moet maar eens laten zien dat ze niet meer met zich laat sollen, iets wat tot op de dag van vandaag nog altijd zo is geweest.

Het klinkt misschien lelijk Jo, maar juist deze vrouw heeft zoveel ergernis opgewekt.

Piepjong, een kind van 1 of 2, dat betekent dat ze tot het kind 18 is, een superriant inkomen heeft.

En daarna gewoon door tot haar 65e.

Samenwonen met haar ouders ( kan ze dus mooi werken, wat niet verplicht is bij een Anw uitkering), een kapitaal huis.



Straks misschien een nieuwe man, wie controleert dat?

Ja maar dan ben je spekkoper.

Ja wie wil dat niet.

Terwijl je hier als weduwe aan de bedelstaf bent.
Ontbijt: Een Smoothie banaan Lunch: Een cracker/avocado en guinoa salade Diner:57 pizza broodjes,13 donuts,2 bakken gefrituurde kipkluif, 9 Rosé
Totaal geen nut. Geldt alleen voor de nieuwe gevallen.

Ik zou liever zien dat hij de kinderbijslag eens stopt voor die duizenden niet bestaande kinderen.



Typisch weer verkiezingsstunt.
quote:granadino schreef op 11 oktober 2014 @ 10:47:

[...]

als je gezond bent en je leeft in Marokko dan gaat het wel, maar als je ziek bent dan is dat heel erg duur daar medicijnen zijn niet gratis daar.Reageer eens op de rest wat Malu schrijft!
quote:3wieler schreef op 09 oktober 2014 @ 16:21:

[...]





Zullen de Nederlandse oudjes die nu aan de costa's in Spanje hun stoeltje openklappen om van het avondzonnetje te genieten blij mee zijn met wat jij vindt!



Deze mensen hebben zich hun hele leven te pletter gewerkt.

Mogen van mij van het zonnetje genieten...
Alle reacties Link kopieren
Als een Marokaan naar VS emigreert, mag hij dan wel zijn uitkering

houden? Of, Als een Nederlander naar Marokko emigreert, wat dan?
En gepensioneerde marokkanen hebben zich niet te pletter gewerkt? Ahum.
quote:matroesjka_ schreef op 11 oktober 2014 @ 16:46:

En gepensioneerde marokkanen hebben zich niet te pletter gewerkt? Ahum.Dat is een mooi sprookje. Net zoiets als dat de Marokkanen Nederland bevrijd hebben. In werkelijkheid lieten de Marokkaanse en Turkse gastarbeiders zich massaal al heel snel afkeuren. Iets wat toen nog heel gemakkelijk ging.
Alle reacties Link kopieren
quote:Noesa schreef op 10 oktober 2014 @ 09:59:

[...]



Welnee. Eten kost een drol in Marokko.

Ook als je buiten de deur gaat eten. Je kunt er met 10 personen uit eten voor de prijs waar je hier een 3 persoonsmaaltijd zelf voor maakt.Dus jij bent weleens in Marokko geweest!
Alle reacties Link kopieren
quote:malu3 schreef op 11 oktober 2014 @ 16:55:

[...]





Dat is een mooi sprookje. Net zoiets als dat de Marokkanen Nederland bevrijd hebben. In werkelijkheid lieten de Marokkaanse en Turkse gastarbeiders zich massaal al heel snel afkeuren. Iets wat toen nog heel gemakkelijk ging.



WAAAAAT!

Sorry, maar je weet echt niet waar je het over hebt! Totaal geen kaas van gegeten.
Alle reacties Link kopieren
quote:lammy schreef op 11 oktober 2014 @ 16:17:

[...]





Deze mensen hebben zich hun hele leven te pletter gewerkt.

Mogen van mij van het zonnetje genieten...



Van mij ook hoor alleen Mutsje denkt daar anders over:



Mutsje78 schreef op 09 oktober 2014 @ 16:14:

Ik vind dat uitkeringen als AOW, WAO, Wajong, WIA, WW, WWB, Weduwen en wezenuitkering, alles wat uit de pot van de staat komt alleen uitgekeerd mag worden aan mensen die in Nederland wonen en de Nederlandse nationaliteit hebben. En niet naar aan mensen die in een ander land, welk land dan ook, gaan wonen. Dan moet je maar de consequenties maar aanvaarden. Asscher heeft de 1e stap gezet, nu de 2e stap nog. Het is klaar met sinterklaasje te spelen.
Alle reacties Link kopieren
quote:malu3 schreef op 11 oktober 2014 @ 16:55:

[...]





Dat is een mooi sprookje. Net zoiets als dat de Marokkanen Nederland bevrijd hebben. In werkelijkheid lieten de Marokkaanse en Turkse gastarbeiders zich massaal al heel snel afkeuren. Iets wat toen nog heel gemakkelijk ging.



Al zou dat zo zijn Malu, dan nog moet je het echt zoeken bij de artsen die blijkbaar zo makkelijk omgingen met afkeuren.

Feit is dat voor de mensen waar de regeling al is voor ingegaan zij van deze regeling gebruik kunnen blijven maken. Asscher kan hier niets aan veranderen.

Dus we kunnen met z'n allen klagen totdat we een ons wegen maar gedane zaken nemen geen keer. Voor nieuwe gevallen gaat dit niet meer gelden, dat is volgens mij het hoogst haalbare voor Assher nu.



Vraag ik me nog steeds af welk voordeel hiermee gehaald gaat worden in the end.
Alle reacties Link kopieren
quote:lammy schreef op 11 oktober 2014 @ 16:08:

Totaal geen nut. Geldt alleen voor de nieuwe gevallen.

Ik zou liever zien dat hij de kinderbijslag eens stopt voor die duizenden niet bestaande kinderen.



Typisch weer verkiezingsstunt.



Op dit moment is het vrij lastig om voor Nederland dit soort cijfers in Marokko te achterhalen. Laatst wilde de svb middels het CIN nummer de bezittingen achterhalen van mensen die hier een uitkering genieten. Er is daar veel protest op geweest en het bleek dat de svb juridisch helemaal geen recht had om deze info in te winnen.

De svb heeft uiteindelijk deze actie moeten afbreken.



Wat er voor nodig is, ik weet het niet, ben geen jurist en ik ken de verdragen verder niet maar feit is dat het lastig blijft om gemaakte afspraken terug te draaien en fraude op te sporen.
Alle reacties Link kopieren
quote:malu3 schreef op 11 oktober 2014 @ 16:55:

[...]





Net zoiets als dat de Marokkanen Nederland bevrijd hebben.



Ze hebben in ieder geval meegevochten:



.... in de Tweede Wereldoorlog Marokkanen hebben meegevochten om Europa te bevrijden. Volgens Opbdeijn, de schrijver van het boek ’Geschiedenis van Marokko’, hebben in de eerste fase van de oorlog 30.000 Marokkanen meegevochten. Volgens Klinkert hebben ruim 77.000 Marokkanen aan de tweede fase (periode 1942-1945) meegevochten. Gedurende de tweede fase zijn er tussen 1944-1945 ruim 8.000 Marokkanen gesneuveld in de gevechten in Europa.



Hele tekst
Alle reacties Link kopieren
quote:3wieler schreef op 11 oktober 2014 @ 17:40:

[...]





Ze hebben in ieder geval meegevochten:



.... in de Tweede Wereldoorlog Marokkanen hebben meegevochten om Europa te bevrijden. Volgens Opbdeijn, de schrijver van het boek ’Geschiedenis van Marokko’, hebben in de eerste fase van de oorlog 30.000 Marokkanen meegevochten. Volgens Klinkert hebben ruim 77.000 Marokkanen aan de tweede fase (periode 1942-1945) meegevochten. Gedurende de tweede fase zijn er tussen 1944-1945 ruim 8.000 Marokkanen gesneuveld in de gevechten in Europa.



Hele tekst

LOL. Dit is precies het broodje aap verhaal waar Malu3 aan refereert:



Het Nederlands Instituut voor Oorlogs Documentatie debunkte dit verhaal over de glorieuze strijd van Marokkanen al in 2008:



Bevrijd door Marokkanen of broodje aap?



Ook HP/De Tijd heeft deze hoax in 2010 haarfijn uitgezocht:

Marokkanen vochten niet in Zeeland
Alle reacties Link kopieren
Oh, dat is ook erg gênant.

Wie heeft dit dan in godsnaam verzonnen?
Alle reacties Link kopieren
De bewering dat de Marokkanen geen rol hebben gespeeld in WOII is niet helemaal waar.



Over de werkelijke rol van Marokkanen in de tweede wereld oorlog is een film gemaakt. Tevens is er een woord aan het Italiaanse woordenboek toegevoegd: MAROCCHINATE (wiki).



Dit is een Italiaans synoniem voor massaverkrachting.



Vrij vertaald betekent deze term "gemarokkaniseerde vrouw" en verwijst naar de massaverkrachtingen door Marokkaanse soldaten na afloop van de slag om Monte Cassino in Italië.



Vandaag de dag staat in Castro dei Volsci het monument "Mamma Ciociara" ter nagedachtenis aan deze oorlogsmisdaad.



In 1960 ontving Sophia Loren een Oscar voor haar rol in de film "La Ciociara" die is gebaseerd op deze gebeurtenissen.
Alle reacties Link kopieren
quote:3wieler schreef op 11 oktober 2014 @ 18:28:

Oh, dat is ook erg gênant.

Wie heeft dit dan in godsnaam verzonnen?

Dit is een ziekelijk ingestoken multiculti hoax van de Linkse FatsoensPolizei en de DeugGestapo. Het volk wordt categorisch voorgelogen van z'n eigen geld. Er is destijds in 2004 overheidssubsidie verstrekt om dit volstrekt idiote onware verhaal in het collectieve geheugen van Nederland te seeden en te geschiedvervalsen.



Het volstrekt idiote en bij elkaar gelogen lespakket over Marokkanen in NL ten tijde van WOII, wordt tot op de dag van vandaag nog steeds aangeboden aan de Nederlandse schooljeugd: Lespakket & DVD
Alle reacties Link kopieren
Wat ziek!

Ik ken meerdere initiatieven door de overheid om allochtonen zich meer thuis te laten voelen in Nederland waar ik heel erg de wenkbrauwen bij optrek (smulbos o,a.) maar op deze manier de geschiedenis vervalsen vind ik echt in en in triest.
Alle reacties Link kopieren
Dat klopt. Het is inderdaad heel ziek.



En zo zijn er talloze ziekelijk corrupte manieren waarop de overheid het volk de multicul door de strot stampt.



Ik kijk ook helemaal niet op van het regeringsverzoek aan Opsporing Verzocht, om de Marokkanen buiten beeld houden, oftewel censuur te plegen.

Of de oplichting van Brussel door de overheid, om 1,4 miljoen voor moskeeën binnen te harken. En de zieke poging van de overheid om corrupt met het ingeschakelde EU fraudebureau onder één hoedje te spelen. Enz.enz.

Het doel heiligt alle middelen!



Als voor dat nobele doel de feiten verdoezeld moeten worden, het volk voorgelogen moet worden, de schooljeugd met valse informatie gehersenspoeld moet worden, geschiedenis vervalst moet worden, of de EU opgelicht moet worden, dan moet dat maar.

En wie niet voor ons is, is tegen ons.
Alle reacties Link kopieren
quote:missie_m schreef op 11 oktober 2014 @ 13:15:

[...]





Dan word jij misschien "afgezet" of je zoekt dure winkels/stad op. Nee kom er al 25 jaar en het zijn echt die kleine winkeltjes bij Mertil dus weet niet waar jij het over hebt.
Alle reacties Link kopieren
quote:lammy schreef op 11 oktober 2014 @ 16:12:

[...]





Reageer eens op de rest wat Malu schrijft!Hoezo? ik kom elk jaar in Marokko voor 6 weken en dat al 25 jaar dus weet wel hoe duur het daar is.
Alle reacties Link kopieren
quote:elham schreef op 11 oktober 2014 @ 17:23:

[...]





WAAAAAT!

Sorry, maar je weet echt niet waar je het over hebt! Totaal geen kaas van gegeten.Sommige mensen zoeken van alles om de Marokkanen naar beneden te halen. Ze halen er van alles bij, en zijn nooit zelf in Marokko geweest of komen maar voor 2/3 weekjes.Alsof iedere Marokkaan is afgekeurd.
quote:Eindeloos schreef op 11 oktober 2014 @ 14:52:

[...]



Het klinkt misschien lelijk Jo, maar juist deze vrouw heeft zoveel ergernis opgewekt.

Piepjong, een kind van 1 of 2, dat betekent dat ze tot het kind 18 is, een superriant inkomen heeft.

En daarna gewoon door tot haar 65e.

Samenwonen met haar ouders ( kan ze dus mooi werken, wat niet verplicht is bij een Anw uitkering), een kapitaal huis.



Straks misschien een nieuwe man, wie controleert dat?

Ja maar dan ben je spekkoper.

Ja wie wil dat niet.

Terwijl je hier als weduwe aan de bedelstaf bent.Klinkt zeker niet lelijk hoor. Je hebt gewoon gelijk. Het onrecht in de wereld maakt me af en toe echt beroerd.
Alle reacties Link kopieren
quote:Noesa schreef op 11 oktober 2014 @ 18:49:

[...]



Dit is een ziekelijk ingestoken multiculti hoax van de Linkse FatsoensPolizei en de DeugGestapo. Het volk wordt categorisch voorgelogen van z'n eigen geld. Er is destijds in 2004 overheidssubsidie verstrekt om dit volstrekt idiote onware verhaal in het collectieve geheugen van Nederland te seeden en te geschiedvervalsen.



Het volstrekt idiote en bij elkaar gelogen lespakket over Marokkanen in NL ten tijde van WOII, wordt tot op de dag van vandaag nog steeds aangeboden aan de Nederlandse schooljeugd: Lespakket & DVD

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven